10 minuni naturale puțin cunoscute ale lumii. Planeta noastră găzduiește multe minuni naturale și este foarte dificil să le numim pe cele mai bune, deoarece fiecare creație a Mamei Naturii este unică. Cu toții am auzit despre Marele Canion, Everest sau Cascada Victoria, dar știm foarte puțin despre alte atracții naturale, care, din punct de vedere al frumuseții sau unicității, pot fi considerate și un „miracol al naturii”. Este vorba despre astfel de creații pe care am decis să vi le spunem:
*** Craterul Arizona Craterul din Arizona a fost creat prin căderea unui meteorit de 50 de metri în urmă cu aproximativ 50 de mii de ani. Potrivit oamenilor de știință, un meteorit care zboară la o viteză de 45-60 mii km / h cântărea aproximativ 300 mii tone. Explozia de la cădere a fost de trei ori mai puternică decât explozia meteoritului Tunguska sau de 8000 de mii de ori mai puternică decât bomba atomică aruncată pe Hiroshima. În ciuda faptului că acest crater nu este cel mai mare de pe Pământ, originea meteorică a acestui crater a fost prima dovedită și este cel mai bine păstrat aspectul său original.
1. Arizona Crater este situat în Arizona, SUA.

2. Dealurile de ciocolată
Dealurile Chocolate sunt o formațiune geologică răspândită pe o suprafață de 50 de kilometri pătrați. Potrivit diverselor surse, există între 1260 și 1776 dealuri. Numele atracției provine de la culoarea ierbii, care își schimbă culoarea de la verde la maro în sezonul uscat. Înălțimea dealurilor variază de la 30 la 50 de metri, iar cea mai mare dintre ele are 120 de metri înălțime. Chocolate Hills se află în provincia Bohol, Filipine.

3. Atolul Aldabra
Atolul Aldabra este al doilea cel mai mare atol din lume după Insula Crăciunului. La baza sa se află un crater al unui vulcan subacvatic dispărut. Măsurând 34 de 14,5 kilometri, atolul a plonjat în ocean de mai multe ori în ultimele două milioane de ani și a reapărut la suprafață. Motivul pentru aceasta a fost o scădere sau o creștere a nivelului oceaului mondial datorită debutului erei glaciare, care a alternat cu încălzirea. Aldabra este unul dintre puținii atoli de corali rămași pe Pământ care este practic neatins de civilizație. Atollul Aldabra este situat în Oceanul Indian, Seychelles.

4. Ghețarul Perito Moreno
Ghețarul Perito Moreno este a treia cea mai mare rezervație de apă dulce din lume. Are o suprafață de 250 de kilometri pătrați; lățimea limbii proeminente este de 5 kilometri, înălțimea medie este de 60 de metri deasupra suprafeței apei. Ghețarul este neobișnuit în sensul că avansează, în timp ce majoritatea ghețarilor din întreaga lume se retrag ca urmare a încălzirii globale. Presiunea din greutatea gheții împinge încet ghețarul pe lacul curbat Argentino, ajungând pe malul opus și creând un baraj natural. Ghețarul Perito Moreno este situat în Parcul Național Los Glaciares, Argentina.

5. Rezervați Tsinzhi du Bemarach
Tsingzhi du Bemaraha este o adevărată pădure de piatră formată ca urmare a intemperiilor carstice. Zona a fost desemnată Patrimoniu Mondial UNESCO pentru geografia sa unică, pădurile de mangrove conservate și populațiile de păsări sălbatice și lemuri. Formațiunile de calcar incredibil de ascuțite pot tăia cu ușurință chiar și echipamentele grele, ceea ce face foarte dificilă deplasarea în jurul rezervației. Cuvântul „scorbut / tsingzhi” (tsingy) provine dintr-un cuvânt local care înseamnă „un loc unde nu poți merge desculț”. Rezervația naturală Tsingzhi du Bemaraha este situată în Madagascar.

6. Stânca Uluru
Stânca Uluru, înaltă de 348 de metri, s-a format aproximativ 680 de milioane de ani. Cu mult timp în urmă, această stâncă era o insulă care se înălța deasupra lacului Amadius. Acum baza sa este tăiată cu peșteri, care sunt decorate cu picturi rupestre antice și sculpturi în piatră. Această formațiune unică este compusă din gresie roșie, care îi permite să-și schimbe culoarea în funcție de lumina din timpul zilei. Uluru este situat în regiunea Australia Centrală.

7. Stâlpii de sol ai lui Renon
Stâlpii de pământ de la Renon sunt coloane verticale de lut, dintre care multe sunt încoronate cu bolovani de piatră. Înălțimea stâlpilor, dintre care există aproximativ 150 de piese, ajunge la 40 de metri. S-au format acum mai bine de 10.000 de ani, ca urmare a topirii unei foi groase de gheață care a lăsat depozite de argilă și resturi. Apoi ploile au jucat un rol: erodând lutul flexibil, au format coloane naturale cu bolovani pe vârfuri, care le-au protejat de eroziunea ulterioară a ploii. Stâlpii de la sol ai lui Renon se află în provincia Tirolul de Sud, Italia.

8. Valea Gheizerilor
Valea Gheizerelor, deschisă abia în 1941, este unul dintre cele mai mari câmpuri de gheizer din lume și singurul din Eurasia. Deoarece se observă o biodiversitate anormal de mare în acest teritoriu de dimensiuni limitate, în prezent accesul independent al turiștilor aici este strict limitat. Valea face parte din Vulcanii din Kamchatka, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Valea Geyserilor este situată în rezervația de biosferă de stat Kronotsky din Kamchatka, Rusia.

9. Pamukkale
Alb ca zăpada ca zăpada, peisajul uimitor din Pamukkale este o cascadă mare de băi terase naturale decorate cu stalactite de calcit. Există izvoare geotermale cu temperatura apei de 36 ° C, precum și teritoriul vechiului oraș Hierapolis. Travertinele albe din Pamukkale sunt formate prin precipitarea carbonatului de calciu din apa unei surse, care coboară panta de la o înălțime de 60-70 de metri. Pamukkale este situat în Denizli, provincia Turcia.

10. Saline Uyuni
Uyuni este un lac sărat uscat care este acum cea mai mare mlaștină sărată din lume. În timpul sezonului ploios, mlaștina sărată este acoperită cu un strat subțire de apă și se transformă în cea mai mare suprafață oglindă din lume. Conform diverselor estimări, acesta conține o rezervă de 10 miliarde de tone de sare, din care mai puțin de 25 de mii de tone sunt extrase anual. De asemenea, conține o cantitate uriașă de clorură de litiu, care este relevantă pentru industria bateriilor. În acest loc se află între 50 și 70% din rezervele mondiale. Salt Flats Uyuni este situat în sudul câmpiei deșertului Altiplano, Bolivia.

Alte Articole:
Gripa spaniolă: cea mai letală pandemie.
[…] 10 minuni naturale puțin cunoscute ale lumii. […]
[…] 10 minuni naturale puțin cunoscute ale lumii; […]
[…] 10 minuni naturale puțin cunoscute ale lumii; […]
[…] 10 minuni naturale puțin cunoscute ale lumii. […]
[…] 10 minuni naturale puțin cunoscute ale lumii; […]