10 tipuri de pești care nu ar trebui consumati. Mâncarea ar trebui să fie benefică pentru corpul nostru. Aceasta este esența și sarcina lor principală. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Adesea, chiar și cele mai utile produse aparent ajung pe listă. Acest lucru se aplică și peștilor, care au fost întotdeauna considerați sănătoși, mai degrabă decât invers.
„Poluarea crescândă a mării pune astăzi provocări nu numai pentru mediu, ci și pentru sănătatea umană”, spune Brian Clement, codirector al Institutului de Sănătate și autor al cărții Killer Fish: How Seafood Harms Your Health.
Uneori, chiar peștii, care sunt de obicei considerați a fi hrană din secțiunea nutriției adecvate, fără ezitări nejustificate, conțin metale, substanțe chimice industriale, pesticide sau paraziți care pot dăuna sănătății noastre. Ei ajung în pești, după cum ați putea ghici, din mediul său natural – adâncurile mării și oceanului. Pericolele sunt, de asemenea, cauzate de bacteriile care apar în fructele de mare în timpul procesării alimentelor și condițiilor necorespunzătoare de depozitare și ambalare. Astăzi vom încerca să studiem problema peștelui cât mai larg posibil și să vă spunem ce tipuri de pești sunt cel mai bine excluși din dieta dvs. pentru a nu deveni victima vieții marine infectate și a producătorilor necinstiți.

Sfaturi de cumpărare
Atunci când cumpărați pește de pe piață sau îl comandați la un restaurant, nu vă lăsați să citiți etichetele și nu ezitați să puneți întrebări care vă vor ajuta să obțineți informații complete despre produs.
- Din ce țară provine acest pește?
- Este sălbatică prinsă sau crescută
- Dacă este un pește sălbatic, cum este prins?
- Dacă a fost ridicat, a fost într-un corp de apă deschisă (risc de contaminare) sau într-o piscină interioară sau iaz?
Dacă vi se oferă pește care nu este tipic pentru această perioadă a anului sau este prea ieftin, ar trebui să vă gândiți la asta. Frauda (înlocuirea soiurilor mai scumpe cu cele mai ieftine) a devenit o practică obișnuită. Și un alt sfat: atunci când cumpărați pește răcit, acordați atenție datei de expirare a acestuia. Amintiți-vă că, conform GOST, sunt 14 zile.
Lupul de mare sălbatic

Dacă doriți să gustați acest pește, asigurați-vă că aflați de unde a venit. Basul chilian se caracterizează printr-un conținut ridicat de mercur, astfel încât un adult ar trebui să-l mănânce nu mai mult de două ori pe lună. De asemenea, nu ar trebui să cumpărați biban prins în Insulele Crozet, Insulele Prince Edward, precum și în Chile. În aceste regiuni, peștii sunt prinși necontrolat, distrugând multe alte creaturi marine pe parcurs. Acordați o atenție mai bună basului de mare capturat în insulele Falkland și Macquarie, iar peștii capturați în largul coastei Argentinei și în îndepărtatele ape antarctice sunt de asemenea bune. Asigurați-vă că verificați dacă produsul este certificat.
Kafelnik

„Acest pește ar trebui eliminat complet din dietă”, spune Brian Clement, codirector al Institutului de Sănătate și autor al cărții Killer Fish: How Seafood Harms Your Health. Gresia este un alt pește care are un conținut ridicat de mercur în carne, de aceea se recomandă și limitarea consumului acestuia. În plus, captura țiglei apare cel mai adesea cu o încălcare semnificativă a normelor, care are loc din cauza excesului nivelului permis de producție a peștilor din această specie. De aici riscul infectării sau al alterării peștilor. Dacă totuși intenționați să serviți țigla de pe masă, acordați preferință peștilor care au fost prinși în Atlanticul mijlociu – acolo se practică metode mai ușoare de pescuit.
Atlantic Bighead

Interesant este că vârsta capului mare poate ajunge la 100 de ani, dar în ciuda speranței de viață extrem de ridicate, numărul acestui pește este destul de limitat datorită ciclului reproductiv lung și braconajului. „Deși pescuitul în ocean este acum strict reglementat, populația Atlantic Bighead nu și-a revenit niciodată din boom cu zeci de ani în urmă”, explică bucătarul-șef Frenkie Terzoli. Merită să renunți la cumpărarea unui cap-mare din Atlantic cel puțin pentru a proteja natura. În plus, ținând seama de vârsta medie a peștilor capturați, este posibil să se asume gradul de otrăvire cu substanțe toxice.
Rechin

Majoritatea peștilor și moluștelor acumulează compuși de mercur în țesuturile lor, care pot provoca leziuni grave sistemului nervos central uman. Cantitatea acestor substanțe variază în funcție de tipul de pește și de localizarea acestuia în lanțul trofic. Mercurul din compoziția sedimentelor poluează corpurile de apă naturale, unde este absorbit de plantele acvatice, apoi de peștii mici și mai departe de-a lungul lanțului. În procesul de transfer al acestuia de la un pește la altul, mercurul se acumulează, astfel încât nivelul său maxim se găsește la prădătorii mari, iar rechinii sunt unul dintre ei. În plus, astăzi populația acestei specii de pești a atins cel mai scăzut nivel din istorie, deoarece majoritatea sunt uciși atunci când sunt capturați alți pești.
Stavrid negru

Se crede că numai macrouul crescut sălbatic este benefic pentru sănătate. Cu toate acestea, această afirmație este discutabilă. Același proces de acumulare de mercur în țesuturile de pește poate servi drept motiv de îndoială. Macroul sălbatic nu este recomandat copiilor și femeilor, în special femeilor însărcinate. În ceea ce privește bărbații, li se permite să mănânce nu mai mult de o porție pe lună. Cea mai sigură opțiune este macroul Atlantic.
Pește-spadă

Peștele-spadă este o importantă țintă de pescuit oceanic. Este apreciat de bucătarii din întreaga lume datorită gustului său delicat și absenței aproape complete a oaselor. Peștele spadă este adesea consumat crud, tăiat în felii subțiri și presărat cu un sos pe bază de lămâie. Principalul pericol pentru consumatorii obișnuiți este costul ridicat al acestui pește, motiv pentru care este adesea înlocuit în magazine cu produse mai ieftine și nu este întotdeauna capturat în conformitate cu normele altor specii de pești, în special sub masca peștelui-spadă, vând adesea Polombos din familia rechinilor. Sunt cu adevărat aproape de gust, dar răul celor din urmă este mult mai mare. De ce – vezi punctul anterior despre rechini.
Acest pește, denumit adesea „ton alb”, este extrem de gustos, dar consumul excesiv poate provoca diaree necontrolată. Ruveta conține gempilotoxină, un ester de ceară care este indigestibil pentru stomacul nostru, care conferă peștilor un gust delicios de unt, dar care provoacă și probleme digestive.
Ton cu aripioare albastre

Aproape toate tipurile de ton conțin cantități mici de mercur. În plus, consumul de ton roșu are un impact negativ asupra mediului. Cel mai adesea sunt prinși folosind metode nesigure, ucigând simultan alte animale marine. Datorită cererii mari de ton roșu, această specie a fost grav afectată, deoarece indivizii sunt adesea prinși înainte de vârstă de reproducere.
Pește lutjanus

Din 1980, populația acestui pește a scăzut constant din cauza pescuitului excesiv, astăzi a atins limite aproape critice conform standardelor sale. Datorită scăderii accentuate a numărului de pești de pe piață, a apărut practica înlocuirii lăcașului cu specii mai accesibile. Deci, este adesea transmis ca tilapia și biban. Cu toate acestea, acest lucru nu este la fel de înfricoșător ca snapperul expirat sau transportat cu nereguli la ghișeele noastre.
Cumpărați sushi

Când cumpărați sushi sau rulouri de la magazin, rețineți că majoritatea sunt fabricate din pește de calitate scăzută. Tonul, de exemplu, este adesea tratat cu monoxid de carbon pentru a produce o culoare roșie apetisantă și pentru a prelungi durata de valabilitate. Dacă tonul după congelare păstrează o culoare roșie aprinsă, atunci nu a fost lipsit de chimie.
Prospețimea unui pește poate fi determinată de aspectul său. De asemenea, gândiți-vă de două ori înainte de a cumpăra rulouri din magazin, deoarece aceste produse sunt adesea preparate în altă parte și livrate numai în magazin. Nu veți avea întotdeauna ocazia să verificați data de expirare reală, precum și condițiile în care au fost preparate aceste sushi.
10 tipuri de pești care nu ar trebui consumati
✨✨✨ Ofera un Cadou veritabil de pe magazinul online de Bijuterii: Bijuterii Elmio.ro .
[…] tipuri de pești care nu ar trebui […]
[…] 10 tipuri de pești care nu ar trebui consumati; […]