5 Condimente pentru stimularea metabolismului. Condimentele potrivite nu numai că vor spori aroma și condimentele meselor, ci și vă vor ajuta să vă mențineți greutatea sub control.
Toată lumea adaugă condimente vieții lor în moduri diferite. În acest caz, metodele pot fi atât utile pentru organism, cât și de-a dreptul dăunătoare. Suntem cu siguranță pentru primii, ceea ce înseamnă că recomandăm condimente care pot aduce beneficii receptorilor dvs. Și vă pot susține corpul cu proprietățile lor benefice.
Piper roșu
Ardeiul Cayenne accelerează metabolismul datorită capsaicinei, care provoacă senzație de arsură în gură atunci când mănânci alimente condimentate cu acest condiment. Capsaicina crește temperatura corpului, ceea ce crește metabolismul cu 5% în câteva ore după ce ați mâncat. În plus, capsaicina accelerează oxidarea grăsimilor cu 16% în organism, permițând organismului să ardă în mod activ grăsimile. Ardeiul Cayenne poate fi folosit pentru a condimenta peștele și poate fi, de asemenea, amestecat cu cacao pentru a stropi bomboanele de casă.
Ghimbir
Ghimbirul îmbunătățește digestia și, dacă este necesar, ajută să facă față greaței. Creșterea metabolismului este declanșată de substanța gingerol legată de capsaicină, care determină corpul să genereze căldură suplimentară. Folosiți ghimbir proaspăt sau pudră de ghimbir pentru a prepara ceai. Alternativ, rădăcina de ghimbir ras poate fi adăugată la tocană sau carne, iar pudra de ghimbir poate fi adăugată la marinate.
Curcumă
Curcuma este o rudă a ghimbirului și unul dintre ingredientele principale ale bucătăriei indiene. Curcumina din rădăcina acestei plante, care conferă condimentului culoarea galbenă caracteristică, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Această substanță previne, de asemenea, dezvoltarea bolilor de inimă, a cancerului, a depresiei și a bolilor neurodegenerative legate de vârstă. Deși efectele metabolice ale turmericului au fost studiate doar la animale, cercetătorii sugerează că poate ajuta la arderea grăsimilor prin reducerea rezistenței la insulină, un factor important în creșterea în greutate. Curcuma se potrivește cu supele, orezul și tocana.
Scorţişoara
Scorțișoara ajută la normalizarea tensiunii arteriale și la reducerea glucozei, a colesterolului rău și a grăsimilor trigliceride care afectează funcția inimii. Aceste proprietăți ale scorțișoarei sunt legate de capacitatea sa de a crește activitatea insulinei, ajutând astfel organismul să absoarbă mai bine zahărul și, prin urmare, împiedicând transformarea acestuia în grăsimi. Pe lângă produsele coapte, scorțișoara este bună pentru mere și iaurt natural. Și dacă condimentezi ciocolata fierbinte cu un amestec de scorțișoară și piper Cayenne, atunci pentru corpul tău va fi un adevărat cocktail metabolic.
Kumin
Studii recente au arătat că consumul zilnic de chimen de către femeile supraponderale scade colesterolul rău și crește nivelul colesterolului bun, contribuie la pierderea în greutate și la indicele de masă corporală. Această proprietate a chimenului se datorează conținutului său ridicat de fitosteroli, care inhibă absorbția colesterolului. Chimenul se găsește în amestecuri de condimente, cum ar fi chili, curry, chutney. Este potrivit pentru aproape toate felurile de mâncare – legume calde, carne, pește și chiar deserturi.
[…] 5 Condimente pentru stimularea metabolismului; […]
[…] 5 Condimente pentru stimularea metabolismului; […]