Coco Chanel

7 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel

7 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel. Stil, Bijuterii lux, Rafinament, Gust, Statut: ce alte asociații mai avem când auzim numele neîntrecutului și misteriosului. Legendara și splendida frumosului Coco Chanel, născută Gabrielle? Fondatorul casei de modă franceze Chanel, care ne-a oferit iubita noastră geantă de mână pe un lanț (ca să-ți poți vedea mâinile!). Bijuterii cu Perle și dorința de a îmbrăca haute couture, este cunoscut nu numai pentru „simplitatea sa luxoasă” în stil, ci și pentru frumusețea sa naturală distinctivă.

Coco Chanel - secrete ale frumusetii pure

Gabrielle Chanel a fost o frumusețe recunoscută a timpului ei și rămâne standardul de stil pentru contemporanii noștri. „Când o fată are 20 de ani, are frumusețea pe care i-a dat-o natura. La 30 de ani – cel pe care și l-a făcut ea însăși. Și la 40 de ani o merita ”, era sigură. De la o vârstă fragedă, fata a respectat cu strictețe regulile unui stil de viață sănătos și al îngrijirii de sine: a băut multă apă, a mers în aer curat, a monitorizat mâncarea și a călărit cu cai împreună cu domnii și admiratorii ei. Ce secrete de frumusețe erau în arsenalul acestei femei legendare.

Secretele frumusetii Coco Chanel

Pentru un ten proaspăt, strălucire în ochi și o figură impecabilă, ea este în mare măsură recunoscătoare celor 5 principii principale ale frumuseții, a căror încălcare a fost un tabu strict pentru Coco Chanel.

Regula 1. Somn sănătos

Somnul este într-adevăr baza tuturor lucrurilor și, dacă vorbim despre frumusețe și sănătate. (la urma urmei, este foarte dificil să înflorim și să strălucim exterior fără sănătate), atunci este baza atractivității. Pe această problemă, Coco Chanel este de acord necondiționat cu Scarlett O’Hara: este mai bine să te gândești la toate mâine, dar să te culci la timp. 

La timp este până la ora 23:00. Din această oră, sexul frumos este recomandat să rămână în regatul Morpheus. În acest moment melatonina este produsă cel mai activ, ceea ce înseamnă că procesele de recuperare în celule se desfășoară în mod natural. Tulburările de somn duc la îmbătrânirea prematură și la apariția unor vânătăi și pungi sub ochi atât de neplăcute de toată lumea .

Apropo, rețineți că pentru efectul cel mai vizibil trebuie să dormiți în întuneric absolut, precum și să întoarceți gadgeturile cu capul în jos și în niciun caz să le puneți sub pernă. Din păcate sau din fericire, Coco nu avea un smartphone, dar cu siguranță nu ar neglija această recomandare. Și, desigur, nu uitați să vă hidratați pielea înainte de culcare, mai ales iarna.

Regula 2. Sport regulat

Unul dintre cei mai la modă scriitori de ficțiune francezi din anii 1930, Paul Moran, în cartea sa Chanel’s Charm, citează o franceză irezistibilă: .„Am inventat un trening pentru mine. Nu pentru că alte femei practicau sport, ci pentru că eu am făcut-o. … Am fost primul care a trăit viața secolului. „

Da, Gabrielle Chanel poate fi considerată fondatoarea modei pentru o siluetă subțire și moderat sportivă, care astăzi, mai mult ca niciodată, este considerată un must-have fiziologic al oricărei femei frumoase. Ce a făcut ea pentru a atinge acest obiectiv? Chanel este cunoscută pentru pasiunea pentru sporturile ecvestre. 

Arthur Capel (Boy), care a fost principalul om al vieții sale, a avut un impact semnificativ asupra acestui angajament față de Gabrielle. Arthur era un călăreț profesionist și îi plăcea să joace polo. Și Etienne Balsan și ducele de Westminster, cu care a petrecut timp, au adorat caii. În plus, Chanel era pasionată de schiul alpin și petrecea timp în renumitul și acum St. Moritz, prin urmare a adăugat ulterior haine de schi la colecția sa, iar hobby-ul ei pentru iahturi s-a reflectat în linia de plajă Chanel.

Regula 3. Nutriția rațională

Continuând tema unei siluete grațioase, pe care se potrivesc perfect o mică rochie neagră, o jachetă de tweed decupată și o colecție croazieră, merită să vorbim despre principiile nutriției legendarului couturier. Șef printre ei: moderație. Porțiunea lui Gabrielle a fost întotdeauna mică, dar suficientă pentru a o menține energizată pentru muncă și creativitate. Nu este dulce , gras și oricât de dificil este să respecti această regulă pentru o doamnă laică, o respingere completă a alcoolului. Chanel își putea permite un pahar de vin, dar nu mai mult.

A preferat produsele și felurile de mâncare cât mai simple și cu siguranță nu ar aproba stereotipul că locul unei femei este în bucătărie. Faimoasa franceză a preferat să petreacă timpul pe care alte doamne l-au petrecut la aragaz la tratamente de înfrumusețare despre care se știe că aduc mai multe beneficii de frumusețe decât calorii în plus.

Regula 4. Tratamente și măști din ingrediente naturale

În portbagajul de frumusețe al Coco Chanel, existau multe rețete pentru îngrijirea pielii feței și a corpului din ingrediente naturale. Produsele ei preferate pentru măști și îngrijiri sunt, după cum spunem, conform „rețetelor bunicii”: făină de porumb, ulei de măsline, căpșuni, drojdie, sare de mare. Gabrielle a apreciat în mod deosebit exfoliantul din făină de porumb. 

Chanel a aplicat-o în timpul dușului de dimineață, atât pe față, cât și pe corp, masând puternic pielea timp de 8 minute. De fapt, „regina câmpurilor”, adică porumbul, este încă folosită astăzi în cosmetologie, întrucât, conform rezultatelor numeroaselor studii, încetinește procesul de îmbătrânire, tonifică și hidratează pielea. Și dacă amestecați albuș de ou și 20 g de făină de porumb, veți obține o minunată mască de ridicare.

Regula 5. Armonia interioară și dragostea

În lista interminabilă a eternelor citate de Coco Chanel, o afirmație ocupă un loc important: „Având grijă de frumusețe, trebuie să începi cu inima și sufletul tău, altfel niciun produs cosmetic nu te va ajuta”. Prin acest principiu a trăit însăși doamna Gabrielle. Ea și-a apreciat nu numai vecinul, ci și a tratat natura cu îngrozire, lumea din jurul nostru. Despre inima ei generoasă din cartea „Coco Chanel. Secretul succesului ”a scris Nikolay Nadezhdin. Într-o friguroasă toamnă târzie, Gabrielle se plimba în parc cu iubitul ei Arthur Capel. 

Arthur văzu o broască pe drum și păși peste ea cu dezgust. Koko s-a așezat și a luat ușor animalul în palma ei. Și apoi a luat-o în iaz și a eliberat broasca în apa neagră de toamnă. – Îngheață, săracă, spuse ea cu tristețe. – O creatură urâtă, mormăi Arthur. – Lucrurile vii nu pot fi urâte, răspunse Koko, privind în sus spre Capel. Și nu îndrăznea să se certe cu ea. Aceasta este armonia interioară a unei femei: să te raportezi la lume cu dragoste.

Toate contradicțiile noastre interne, negativitatea sunt afișate pe față și pe corp. Faceți yoga, meditație, încercați să petreceți timp singur cu voi înșivă pentru a înțelege cauzele conflictelor interne, apreciați-vă și iubiți-vă, apoi vor apărea sclipici în ochi, strălucirea pielii și motivație pentru noi succese.

Regula 6. Îngrijirea de sine

Chanel era sigură: totul într-o femeie este frumos, chiar și ridurile ei, dacă este frumoasă din interior. În plus, o femeie trebuie să fie îngrijită. Orice femeie poate arăta grozav, indiferent de ce fel de naștere a fost. Depinde mult de îngrijirea de sine. Este ușor să fii frumos în tinerețe – chiar nu poți face nimic pentru asta, dar cu cât suntem mai în vârstă, cu atât trebuie depuse mai multe eforturi. Odată cu vârsta, produsele cosmetice devin mai scumpe. Acest lucru se datorează tocmai faptului că compozițiile devin din ce în ce mai complicate, corpul nostru, pielea noastră are nevoie din ce în ce mai mult pentru a menține frumusețea și a rămâne tânără.


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
9 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] 7 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel; […]

trackback

[…] 7 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel; […]

trackback

[…] 7 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel; […]

trackback

[…] 7 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel; […]

trackback

[…] 7 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel; […]

trackback

[…] 7 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel; […]

trackback

[…] 7 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel; […]

trackback

[…] 7 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel; […]

trackback

[…] 7 secrete de frumusețe ale legendarei Coco Chanel; […]