Ingrijirea Perlelor

Din cele mai vechi timpuri, perlele au fost considerate un simbol al puritatii. Motiv pentru care sunt adesea purtate de fetite la botez si miresele in ziua nuntii lor. Aceste pietre pretioase pot face pe oricine sa para cu adevarat radiant. Bijuteriile din perle pot „imbraca” chiar si cea mai casual tinuta. Pentru a-si mentine stralucirea naturala si pentru a le pastra cat mai bine, perlele trebuie sa fie ingrijite. Ingrijirea perlelor este importanta. Cel mai important lucru de amintit este insa ca aceste nestemate beneficiaza de purtarea regulata – nu ca ai nevoie de o scuza!

Totul despre perle naturale de apa dulce.

Perlele sunt bijuterii naturale, organice, crescute in stridii sau midii. De aceea ele necesita o ingrijire speciala pentru a nu se degrada.

Bijuteriile cu perle Elmio.ro sunt niste accesorii care pot rezista insa foarte multi ani si chiar pe viata atunci cand sunt ingrijite corect.

Lucruri pe care ar trebui sa le evitati

In primul rand ar trebui sa evitati anumite obiceiuri si produse care ar putea sa le lase fara luciu si chiar sa le degradeze.

Componentul de carbonat din perle le face sensibile la alcaline, umiditate, acid si chiar caldura excesiva. Citeste in continuare modul in care se ingrijeste corect perlele de cultura.

Perlele nu trebuie sa le expunem la urmatoarele:

  • Parfum, fixativ, machiaj si alte produse de infrumusetare.
  • Produsele de curatat bijuteriile: Aceste produse de curatat bijuteriile nu sunt adecvate si pentru cele cu perle, aceste bijuterii sunt mai sensibile decat argintul sau aurul.
  • Produse de curatat cu ultrasunete.
  • Curatare cu aburi, saune, bai cu abur, sau aburii de la gatit: Umiditatea crescuta este unul dintre factorii cei mai daunatori.
  • Expunerea la soare in exces: Nu faceti plaja atunci cand purtati perlele, deoarece soarele este nociv pentru ele.
  • A nu se pastra perlele in pungi de plastic: Plasticul poate sa emita chimicale care pot sa dauneze perlelor.
  • Nu lasati perlele langa o sursa directa de caldura.

Cum curat perlele

Ingrijirea perlelor trebuie relizata corect pentru a avea rezultatele dorite in privinta curatiri perlolor.

Perlele trebuiesc curatate cu o carpa fina, speciala pentru caratarea si intretinerea perlelor. Puneti-o in apa purificata si stoarceti-o bine inainte de a incepe curatarea perlelor.

Curatarea perlelor daca acestea capata o tenta galbuie:

In cazul acesta perla ingalbenind doar la suprafata, doar primul strat. Aceasta tenta galbuie poate fi indepartata cu o solutie de peroxid de hidrogen sau diluat de acid clorhidric. Pentru ca perla sa nu se degradeze trebuie sa diluati doar 1%-5% din aceste solutii in apa purificata. Scoateti imediat perlele din acea solutie imediat ce acestea si-au recapatat culoare lor naturala si apoi clatiti-le cu apa purificata. Ingrijurea perlelor trebuie sa fie una corecta.

Set argint cercei si pandantiv cu perla de cultura si zirconiu 1S-6

Uscarea perlelor trebuie facuta pe o carpa moale si fina. A nu se lasa perlele prea mult in solutia diluata pentru ca poate sa le degradeze.

Atunci cand perlele sunt decolorate sever:

Daca perlele au o culoare galbena inchisa si suprafata lor fiind innegrita cu luciul complet dus, procesul lor de curatare este mult mai complicat. Ingrijirea perlelor atunci cand sunt galbene: perlele se pot spala intr-o solutie cu 10% apa sarata. Apoi trebuiesc trecute printr-o solutie diluata de acid clorhidric 3%. La final clatite intr-o apa purificata si apoi uscate pe o carpa moale si fina.

De recomandat atunci cand bijuteriile sunt foarte degradate, este cel mai bine sa le duci la un atelier sau magazin de bijuterii pentru a fi curatate si ingrijite de profesionisti.

De retinut: perlele trebuie sa fie purtate pe cat de des posibil. Acestea cand sunt depozitate isi pierd din calitati.

Cercei cu perla neagra de cultura 7 mm 1C-402N

Atunci cand bijuteriile cu perle sunt purtate regulat isi imbunatatesc luciul. Este normal ca ele sa reactioneze frumos atata vreme cat se respecta regulile de mai sus.

Bijuteriile din argint cu perle sunt cele mai fine si fascinante bijuterii. Purtand bijuterii cu perle la tinute potrivite vei intoarce toate privirile. Bijuterii cu perle de cultura de apa dulce de culoare alba sau neagra.

Poarta in ziua nuntii tale bijuterii cu perle. Perlele iti vor aduce liniste si fericire sufleteasca.

Toate bijuteriile sunt destinate sa fie purtate, iar perlele nu fac exceptie! Purtand regulat bijuterii cu perle iti va oferi o experienta rafinata pe care pur si simplu nu o poti uita. Ceea ce este mai important este faptul ca ajuta bijuteriile cu perle sa ramana umede si lucioase. Prin urmare, poarta bijuterii cu perle si arata lumii cad de rafinate sunt!

Citeste si despre cum se curata argintul.


Alte articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
6 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Alege si acest articol minunat: Ingrijirea Perlelor. […]

trackback

[…] Ingrijirea Perlelor. […]

trackback

[…] Ingrijirea Perlelor. […]

trackback

[…] Ingrijirea Perlelor; […]

trackback

[…] Ingrijirea Perlelor. […]