Bine ai venit pe blogul Elmio!

Abilități de supraviețuire în sălbăticie

Supraviețuirea în sălbăticie necesită anumite cunoștințe și cu cât mai multe aceste cunoștințe, cu atât mai multe șanse pentru un rezultat cu succes al evenimentelor. Nu poți respinge niciodată posibilitatea de a fi într-o situație extremă. Cunoștințe necesare pentru a construi un adăpost, pentru a proteja de intemperii, animale sălbatice etc.

Supraviețuire în situații extreme

Supraviețuirea în situații extreme fără o anumită pregătire poate duce la consecințe triste. Prin urmare, cunoștințele despre cum să obțineți mâncare, să faceți focul, să vă păstrați căldura, să vă ascundeți de condițiile nefavorabile devine vitală.

Odată ajunsă într-o situație extremă, o persoană se confruntă cu următoarele probleme:
– nevoia de hrană
– nevoia de apă
– nevoia de căldură
– nevoia de adăpost
Pentru a rezolva aceste probleme, trebuie să vă pregătiți pentru ele. Principalul lucru, fiind într-o situație extremă, nu intrați niciodată în panică, păstrați-vă calmul. Frica este cel mai mare dușman în supraviețuire.

Ce abilități sunt necesare pentru a supraviețui

Oricine vrea să învețe cum să supraviețuiască în sălbăticie trebuie să cunoască teoria existenței autonome. Dar teoria trebuie susținută de practică. Mai jos vom descrie cele mai importante abilități pentru supraviețuire.

Abilitatea de a face foc

Fiind în sălbăticie, trebuie să poți face foc din mijloace improvizate. Focul va ajuta la menținerea caldă și la gătirea alimentelor, sperie animalele și insectele.
A face un foc este cea mai de bază abilitate necesară pentru supraviețuire.

Aprindere foc cu amnar

Abilități de găsire a apei

Apa este esențială pentru corpul uman. Dacă poți trăi mult timp fără hrană, atunci fără apă, moartea are loc în câteva zile. De aceea, capacitatea de a găsi apă și de a o dezinfecta este vitală.

Apa poate fi obținută atât din surse naturale de apă (lacuri de acumulare, râuri, izvoare), cât și din metode alternative, precum condensarea.

Orientare pe sol

Abilitatea de a naviga pe teren este, de asemenea, importantă. Pentru a face acest lucru, trebuie să puteți utiliza o hartă și o busolă, precum și să puteți determina părțile laterale ale orizontului. Concentrându-vă pe teren, puteți ajunge cu ușurință într-un loc sigur.

Cunoașterea animalelor sălbatice periculoase

Multe animale sălbatice pot provoca daune grave sănătății. De exemplu, în pădure te poți împiedica de un șarpe otrăvitor. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să cunoașteți unde locuiesc și cum să evitați întâlnirea cu ei.

Capacitatea de a acorda primul ajutor

În situații extreme, poate fi adesea necesar primul ajutor. Pe drum, puteți să vă răsuciți piciorul, să cădeți de la înălțime, să vă otrăviți cu fructe de pădure și plante. Cunoașterea primului ajutor poate fi întotdeauna necesară. Principalul lucru în astfel de situații este să nu intrați în panică.

Capacitatea de a construi un adăpost

Odată ce vă asigurați cu mâncare și apă, este posibil să aveți nevoie de capacitatea de a vă face un adăpost temporar. Veți avea nevoie de cunoștințe despre cum să construiți o colibă ​​sau un alt adăpost. Odată ajuns într-o situație dată, este necesar să aveți cunoștințele necesare pentru a construi un adăpost cu funcționalitatea necesară.

Adapost in padure

Antrenament fizic

Pe lângă cunoștințele necesare supraviețuirii, va fi necesară și o bună condiție fizică. Supraviețuirea în situații extreme implică întotdeauna un efort fizic intens.

Condiții de supraviețuire extreme și offline

Este necesar să se facă distincția între condițiile extreme și autonome de supraviețuire.

Condițiile extreme sunt de obicei bruște. Condițiile extreme înseamnă să fii în sălbăticie, într-un loc necunoscut. O astfel de situație poate apărea ca urmare a unui dezastru natural, a unei catastrofe sau a unui accident de transport. În condiții extreme, este necesar să construiți un adăpost, să obțineți hrană și apă. Cel mai probabil, toate acestea vor trebui făcute fără instrumente speciale.

Supraviețuirea autonomă implică condiții premeditate. Supraviețuirea poate avea loc într-o zonă cunoscută folosind toate instrumentele necesare. O persoană este pregătită în avans pentru o astfel de situație.

Elemente importante pentru supravietuire

Vezi si alte articole importante:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ABILITĂȚI DE SUPRAVIEȚUIRE ÎN SĂLBĂTICIE; […]

EnglishItalianRomanian