
ARGINTUL ȘI ALIAJELE SALE: Argintul este cunoscut omenirii încă din cele mai vechi timpuri: atunci se găsea adesea sub formă de pepite și nu trebuia extras din minereu. De aceea, acest metal nobil a jucat un rol semnificativ în multe culturi din întreaga lume.
Argint în istorie
Multe mituri, legende și credințe sunt asociate cu argintul. De exemplu, în Asiria și Babilon, argintul era considerat un metal sacru și un simbol al lunii. În Evul Mediu, alchimiștii foloseau adesea argintul în experimentele lor. În plus, încă din secolul al XIII-lea, argintul a fost folosit la fabricarea vaselor, ceea ce este direct legat de proprietățile dezinfectante ale acestui metal.
Argintul a fost folosit de mult timp în monedarea monedelor, precum și în bijuterii. Prin proprietățile sale, este un metal nobil ductil și maleabil, prin urmare, din el se pot realiza bijuterii chiar și de forma cea mai bizară. Argintul strălucește mai puternic decât platina, mai ales atunci când este lustruit. Este capabil să reflecte până la 97% din culoarea vizibilă. Cu toate acestea, acest metal nobil se murdărește destul de repede în aer.
Argint în producția modernă de Bijuterii.
Astăzi argintul este utilizat pe scară largă în producția de bijuterii. Este folosit pentru acoperirea obiectelor din metale neprețioase pentru a le proteja de coroziune și daune. În plus, argintul se adaugă compoziției aurului alb pentru a face acest aliaj mai greu. Argintul este ușor tras în cel mai fin fir, care apoi se răsucește perfect. Un gram de argint poate fi folosit pentru a face un fir lung de aproximativ 2 kilometri. Articolele din argint sunt mult mai ieftine decât bijuteriile din aur și platină, dar meșterii creează adevărate capodopere ale bijuteriilor din ea.
Singurul metal aliat pentru argint este cuprul, care crește duritatea aliajelor sale. Toate aliajele de argint au aceeași culoare și diferă doar în procentul de argint din fiecare dintre ele. Conform GOST 30649-99, patru aliaje de argint sunt utilizate în Romania, care au probe:
- 925. Conține cel puțin 92,5% argint. Culoarea și proprietățile sale anticorozive nu se disting de 100% argint. Acest aliaj este utilizat pe scară largă pentru fabricarea bijuteriilor.
- 875. Conține cel puțin 87,5% argint. Este utilizat în principal în producția industrială de bijuterii și articole de uz casnic, cum ar fi pixurile de argint.
- 830. Conține cel puțin 83% argint. Calitățile sale nu diferă de aliajul 800. Este cel mai des folosit pentru realizarea de ornamente decorative.
- 800. Conține cel puțin 80% argint. Datorită conținutului ridicat de cupru, aliajul are o ușoară nuanță gălbuie și se oxidează rapid în aer. Practic, tacâmurile sunt făcute din acesta.
ARGINTUL ȘI ALIAJELE SALE.
Argint placat cu rodiu și înnegrit
Adesea bijuteriile din argint sunt placate suplimentar cu rodiu / aur, adică sunt acoperite cu un strat subțire de rodiu / aur pentru o rezistență sporită la deteriorare și o reflectivitate crescută. Bijuterii din Argint 925 placate cu Rodiu arata ca aurul alb doar ca nu se innegreste in timp. Suberbe si foarte accesibile la pret sunt si Bijuterii din Argint 925 placate cu Aur.
Descopera si alte Articole:
*^* Ce Bijuterii ar trebui să-i ofer mamei mele?
*^* Ce fel de Bijuterii sa asortati Iarna. Recomandarea noastra!
[…] *^* ARGINTUL ȘI ALIAJELE SALE; […]
[…] ARGINTUL ȘI ALIAJELE SALE; […]
[…] ARGINTUL ȘI ALIAJELE SALE; […]
[…] *^* ARGINTUL ȘI ALIAJELE SALE; […]