Beneficiile spălării corpului folosind exfoliant. Un exfoliant poate fi numit orice amestec cosmetic care conține microparticule solide mici, precum și componente hidratante. Acțiunea sa se bazează pe îndepărtarea mecanică a celulelor moarte ale pielii, excesul de grăsime și praf de pe suprafața pielii.

Beneficiile spălării corpului folosind exfoliant.
Scrubul de orice fel are multe calități utile, cele mai importante avantaje ale acestui instrument sunt trei dintre acțiunile sale:
1. Ajută la curățarea porilor înfundați și la îndepărtarea stratului cornos, astfel încât pielea să poată primi din nou activ oxigen;
2. Hidratează și reface epiderma după acțiunea mecanică activă a microparticulelor;
3. Masează straturile superioare ale pielii, crescând circulația sângelui.
Tipuri de exfolianți corporali.
Există doar două tipuri principale de exfoliant – pe bază de ulei și pe bază de apă.
Principalele ingrediente din scruburile pe bază de ulei sunt uleiul și solidele mici. Ca a doua componentă, se folosesc de obicei cristale de zahăr, sare, semințe de măsline măcinate, struguri sau boabe de cafea. Consistența acestui exfoliant variază de la asemănător lației la pastos. Astfel de produse sunt potrivite pentru nutriție suplimentară și refacerea epidermei, precum și pentru un masaj spa.
Exfoliantele pe bază de apă, spre deosebire de prima opțiune, constau în principal din uleiuri esențiale. Consistența unui astfel de produs poate fi lichidă, smântână sau sub formă de emulsie, loțiune. Particulele de spălare din astfel de amestecuri nu sunt adesea de origine vegetală: pot fi celulozice sau siliconice. Aceste produse sunt potrivite în special pentru curățarea pielii uscate sau sensibile.
Aspecte pozitive ale utilizării unui scrub.
Spălarea corpului nu este o procedură zilnică; se recomandă utilizarea acestuia de 2-3 ori pe săptămână. Acest tip de îngrijire este compatibil cu toate tipurile de piele.
Deci, să aruncăm o privire mai atentă asupra principalelor avantaje ale procedurii folosind un scrub.
1. Curățare eficientă
Timp de 1 zi, în special în anotimpurile calde sau în perioadele de activitate crescută, pielea noastră produce o cantitate destul de mare de transpirație și secreții sebacee. Pielea devine lipicios de lipicioasă, datorită căreia particulele de praf și componentele dăunătoare aderă rapid la ea. Toate acestea, amestecate cu resturile de produse cosmetice, formează un strat dens de placă pe corpul nostru, care împiedică reînnoirea celulelor și primirea de substanțe nutritive. Încercarea de a îndepărta acest strat cu o soluție cu săpun vă va oferi o senzație de curățenie, dar nu veți putea curăța porii de murdărie care au pătruns în ei, a căror acumulare poate provoca inflamații severe. În plus, riscați să vă uscați excesiv pielea, deoarece săpunul îndepărtează toate secrețiile de pe suprafața sa, perturbând echilibrul natural al grăsimilor. Scrub, la fel, ne permite să curățăm în mod eficient porii de acumulări dăunătoare, nu uscarea excesivă a pielii, ci dimpotrivă, hrănirea și hidratarea acesteia. Pe baza acestui fapt, putem evidenția al doilea aspect pozitiv al utilizării amestecurilor de spălare.
2. Hidratare și nutriție
Dacă scrubul pe care îl folosiți pentru procedura de curățare a pielii are uleiuri naturale și elemente emoliente speciale și conține, de asemenea, ingrediente precum săruri minerale și vitamine din grupele A, E, C, atunci pe lângă efectul acțiunii mecanice, pielea va lua o serie de proceduri nutritive și hidratante, datorită cărora, după procedură, nici măcar nu puteți apela la utilizarea unor creme și produse de îngrijire suplimentare.
3. Eliminarea excesului
După cum știți, cu cât corpul uman este mai tânăr, cu atât procesul de reînnoire a tuturor componentelor, inclusiv a epidermei, are loc mai repede. Aceasta înseamnă că în timpul zilei se formează un strat mare de celule moarte ale pielii pe pielea tânără, care interferează cu funcționarea normală a pielii. Dacă nu sunt îndepărtate la timp, pielea își pierde aspectul sănătos, capătă o culoare plictisitoare și arată neîngrijită.
4. Efect de masaj
Datorită particulelor mici, atunci când distribuiți exfoliantul pe piele, îi masați straturile superioare, accelerând procesul de microcirculare a sângelui, ceea ce contribuie la dispersarea depunerilor subcutanate stagnante. Masajul ușor activează, de asemenea, procesul de recuperare și vă pregătește pielea pentru utilizarea produselor care au un efect tonic, hidratant și vindecător. Utilizarea scrubului este, de asemenea, utilizată înainte de produsele de ardere a grăsimilor. Scruberile pot face parte, de asemenea, dintr-un tratament mai mare pentru a elimina vergeturile și cicatricile de pe piele.
5. Menținerea tonului
Datorită efectului cuprinzător asupra epidermei, exfoliază tonul și chiar strânge ușor pielea.
Scrubs cu particule dure (cum ar fi miez de caise zdrobite / coji de nuci) ar trebui să fie utilizate numai pe pielea grasă sau aspră, unde nivelul de sensibilitate va fi mult mai mic. Pentru îngrijirea pielii normale sau mixte, amestecurile cu semințe de struguri măcinate, boabe de cafea și cristale de zahăr sunt perfecte. Astfel de fonduri își vor face treaba perfect fără a afecta pielea. Dacă sunteți hipersensibil, optați pentru spălarea amestecurilor cu gropi și uleiuri de măsline sau karité.
După cum am spus mai devreme, cel mai bine este să efectuați procedura de spălare de 2-3 ori pe săptămână. Cu toate acestea, dacă pielea dvs. este uscată, este mai bine să vă limitați la o singură procedură pe săptămână.
6. Ușor de utilizat
Unul dintre cele mai evidente avantaje ale acestei proceduri, desigur, este ușurința implementării sale. Spălarea se poate face într-un salon de înfrumusețare specializat folosind cele mai eficiente și mai noi metode, dar puteți efectua procedura acasă singură achiziționând un produs pe o piață obișnuită de masă. De asemenea, puteți utiliza o perie specială cu mâner lung sau reglabil pentru a îmbunătăți calitatea exfolierii de acasă. Utilizarea lor în procedură va ajuta la obținerea celui mai bun efect, va face pielea matasoasă și moale. Ca „instrument” suplimentar pentru spălare, puteți utiliza și un prosop de bumbac, care absoarbe perfect excesul de umiditate. Va fi deosebit de eficient în tratarea zonelor inferioare ale piciorului și ale coapsei.
Proceduri de spalare.
Unele tipuri de spălare pot fi folosite chiar și la duș, dar în majoritatea cazurilor nu puteți obține un efect pronunțat de la acestea. Cel mai bun rezultat se obține atunci când spălarea are loc înainte de începerea procedurilor de apă, pentru a o obține – trebuie să tratați cu atenție pielea întregului corp (de la fundul picioarelor până la mâini).
Dacă, dintr-un anumit motiv, procedura trebuie efectuată urgent și scrub-ul preferat, așa cum ar fi norocul, s-a încheiat, puteți prepara cu ușurință un amestec de casă, care va fi o alternativă excelentă pentru a stoca produse. De exemplu, puteți amesteca o cantitate mică de ulei de măsline cu sare grosieră sau puteți adăuga fulgi de ovăz grosiere la smântână și puteți face un amestec de miere și zahăr / nuci măcinate / bucăți de migdale / semințe de floarea-soarelui zdrobite sau semințe de dovleac. De asemenea, puteți freca folosind nisip fin de râu sau de mare amestecat cu unt, smântână, miere sau crema dvs. de grăsime preferată.

Beneficiile spălării corpului folosind exfoliant.
Recomandări atunci când utilizați un scrub.
Pentru ca procedura de spălare să fie cât mai confortabilă posibil și să dea exact efectul pe care ați dorit să-l obțineți, ar trebui să respectați în mod responsabil toate regulile acestui proces. Dacă nu le urmați, riscați să vă iritați pielea sau să vă zgâriați / răniți pe tot corpul după procedură.
Aceste sfaturi vă vor permite să obțineți numai beneficii din spălare și să preveniți consecințe negative:
1. Nu utilizați scrub-ul dacă în acest moment există inflamații, tăieturi sau alte leziuni pe corp care încalcă integritatea pielii.
2. Alegeți un produs pe baza tipului de piele și a altor caracteristici.
3. După finalizarea procedurii, asigurați-vă că utilizați o cremă hidratantă pentru a restabili echilibrul de grăsimi al epidermei.
4. Nu refolosiți produsul selectat dacă după prima utilizare simțiți mâncărimi sau arsuri pe piele sau vedeți roșeață nesănătoasă.
5. Cel mai bine este să efectuați procedura după ce ați făcut duș sau baie, atunci pielea va fi aburită maxim și veți obține efectul maxim din spălare.
Faceți-vă singuri operatiunea.
Unul dintre amestecurile de spălare de casă mai simple este un spălător de cafea. Frumusețile din întreaga lume îl adoră pentru ușurința de pregătire și efectul uimitor. Vă vom prezenta 4 opțiuni pentru prepararea scruburilor de cafea acasă, printre care fiecare femeie poate găsi opțiunea perfectă pentru ea însăși.
Pentru a crea singur acest instrument minunat, aveți nevoie de:
1. Se prepară 3 linguri de cafea naturală măcinată. Radeți 1 măr sau noctarină pe cea mai bună răzătoare (după îndepărtarea coajei). Adăugați 1 lingură de ulei de măsline în amestec. Strecurați cafeaua preparată, adăugați sedimentul la masa totală. Pentru a amesteca bine.
2. Se amestecă într-un recipient 2 linguri de zaț de cafea, aceeași cantitate de smântână și miere (va fi mai bine dacă are timp să devină zahăr). Se amestecă masa rezultată de mai multe ori și apoi se aplică pe corp.
3. Înainte de a începe procedurile de apă, preparați 2 linguri de
cafea măcinată într-o cană . Se strecoară băutura și se amestecă sedimentul cu gelul de spălare preferat. Scrubul este gata! Îl poți aplica în siguranță pe corpul tău.
4. Măcinați semințele de struguri în cantitate de 1 lingură. Adăugați la masa rezultată 100 de grame de cafea măcinată și 10 picături de ulei esențial (este mai bine dacă este portocală sau grapefruit).
Beneficiile spălării corpului folosind exfoliant.
Amestecurile de curățare a zahărului sunt, de asemenea, simple și populare. De asemenea, le puteți găti acasă în mai multe moduri:
1. Radeți 1 portocală pe o răzătoare fină, adăugați 1 lingură de zahăr din trestie la grâul rezultat și 5 linguri de iaurt.
2. Această rețetă va atrage în special femeile care știu cum și le place să folosească un blender. În acest aparat minune, trebuie să amestecăm 1 cană de zahăr, un sfert de cană de unt de shea și nucă de cocos, 1 banană coaptă. Amestecul trebuie să aibă o consistență spumoasă.
3. Într-un recipient mic, amestecați 1 cană de zahăr, 1 lingură de miere, o jumătate de cană de petale de trandafir de ceai zdrobit și 1 lingură de ulei de jojoba. Se amestecă bine masa rezultată adăugând 2 picături de ulei de trandafir.
Când pregătiți un exfoliant de zahăr, este mai bine să folosiți zahăr brun, deoarece este maxim saturat cu componente care promovează sănătatea, pe care pielea le va primi în timpul procesului de spălare.

[…] Beneficiile spălării corpului folosind exfoliant; […]
[…] Beneficiile spălării corpului folosind exfoliant; […]
[…] Beneficiile spălării corpului folosind exfoliant; […]
[…] Beneficiile spălării corpului folosind exfoliant; […]