Câte cruste dispar după tatuare

Câte cruste dispar după tatuare. Sprâncenele frumos proiectate și îngrijite sunt un fel de cadru pentru față – cu ele aspectul este mai expresiv. Fără ele machiajul nu arată de înaltă calitate și complet. La fel cu buzele și ochii: accentuate eficient, sunt capabile să transforme în bine trăsăturile feței. Recent, din ce în ce mai multe fete recurg la proceduri care vă permit să uitați de machiajul zilnic timp de mulți ani. Una dintre aceste proceduri este tatuarea. Vom vorbi despre caracteristicile sale în acest articol.

Câte cruste dispar după tatuare

Care este procedura de tatuare?

Machiajul permanent este o modalitate de a face anumite părți ale feței.: Precum buzele, sprâncenele, pleoapele și genele mai luminoase și mai expresive. Tehnologia procedurii este similară cu aplicarea unui tatuaj convențional: o compoziție cu vopsea este injectată sub piele. Dar nu la o adâncime atât de mare. De asemenea, spre deosebire de tatuaje, efectul tatuajului nu rămâne la tine pentru totdeauna: după aproximativ trei ani. Uneori, puțin mai mult, pigmentul dispare.

După cum sa menționat mai devreme, tatuajul se face pe trei zone ale feței: sprâncene, buze și pleoape. Să ne concentrăm asupra fiecărui tip mai detaliat:

Tatuarea sprâncenelor

Această procedură ajută la mascarea unor probleme precum forma nereușită a sprâncenelor, asimetria lor, numărul insuficient de fire de păr, culoarea necorespunzătoare. Pentru mulți, sprâncenele sunt unul dintre cele mai importante accente de pe față, astfel încât tatuajul lor este deosebit de popular în rândul femeilor. În primul rând, cosmeticianul își desenează forma cu un creion și apoi începe să aplice pigmentul folosind un aparat special cu un ac.

Câte cruste dispar după tatuare

Câte cruste dispar după tatuare.

Tatuaj de buze

Este folosit de fetele care doresc să-și facă buzele mai pline și mai expresive. De asemenea, tatuajul este capabil să-și corecteze forma, de exemplu, colțurile buzelor, care pot fi coborâte sau un contur neuniform și neclar. Uneori, tatuarea buzelor este folosită pur și simplu pentru a-și reîmprospăta culoarea, a o face mai strălucitoare și, astfel, a vă salva de aplicarea rujului și a luciului.

Câte cruste dispar după tatuare

Machiaj permanent al pleoapelor. 

Această procedură se efectuează la o adâncime mai mică – doar o jumătate de milimetru. Pigmentul poate fi folosit pentru a umple spațiul dintre gene, pentru a aduce pleoapele superioare și inferioare. Acest tip de tatuaj durează mai mult decât în ​​alte zone.

Câte cruste dispar după tatuare

Câte cruste dispar după tatuare.

Cum să vă îngrijiți corect pielea după tatuare?

Deoarece acest mod de a te face mai frumos este destul de traumatic, fetele se tem de consecințe: nu se pot descurca fără roșeață, umflături și cruste pe față. Mulți oameni pun o întrebare destul de rezonabilă: cât durează procesul de vindecare a pielii și ce ar trebui făcut pentru ca rezultatul tatuajului să fie plăcut ochiului pentru o lungă perioadă de timp?

Calitatea rezultatului final depinde de modul în care se vindecă locul tatuajului. 

Toate recomandările pentru îngrijirea pielii trebuie să fie furnizate de orice maestru profesionist cu experiență – urmându-le strict pe toate, puteți fi sigur că nu veți fi dezamăgiți de procedură.

După ce ați făcut un tatuaj, ar trebui să aveți răbdare: urmează un proces de îngrijire a pielii, care durează cel puțin o săptămână. Umflături, roșeață, descuamare și cruste vor apărea pe piele. Pentru fiecare persoană, primele ore după tatuare trec în moduri diferite: cineva se limitează la un pic de peeling, cineva trebuie să șteargă sângele și picăturile de sânge, care sunt aproape întotdeauna eliberate după puncția pielii cu un ac. Nu trebuie să vă fie frică de toate lucrurile de mai sus – aceasta este o stare temporară, de care nu puteți face lipsă. 

Câte cruste dispar după tatuare

Câte cruste dispar după tatuare.

Mai jos sunt sfaturile și pașii de bază pentru îngrijirea pielii după tatuare.
 • Imediat după procedură, tatuatorul aplică unguente speciale în zona dorită pentru a promova vindecarea. Adesea acestea sunt produse precum Lifeguard, Bepanten sau Panthenol. De asemenea, veți avea nevoie de același remediu pentru îngrijirea la domiciliu – va trebui să faceți aplicații cu unguent de două sau trei ori pe zi – în acest fel, nicio infecție nu intră în straturile deteriorate ale pielii.
 • Puteți șterge urmele de sânge cu șervețele umede, doar urmăriți compoziția lor – nu ar trebui să conțină alcool.
Recomandăm sa folositi:
 • Pentru a ameliora umflarea, utilizați clorhexidină – în ziua în care ați fost supus procedurii de tatuare, tratați locul pigmentului cu el la fiecare două ore.
 • În primele două-trei săptămâni, evitați băile, plajele, piscinele și solariile – acestea vor reduce efectul procedurii la zero. Orice abur al pielii va încetini foarte mult procesul de vindecare, așa că încercați să vă spălați fața cu apă rece. Și nu uitați de ochelarii de soare!
 • Nu udați zona tatuajului cu apă și nu folosiți produse cosmetice – puteți contribui la infecții, ceea ce va duce la inflamații. Toate produsele cosmetice pe care le folosiți pentru a vă curăța și îngriji pielea trebuie să fie fără alcool.
Încercați să nu atigeți zona:
 • În niciun caz nu trebuie să atingeți locul tatuajului cu mâinile și obiectele străine, cu atât mai mult nu ar trebui să curățați coaja – acest lucru nu va duce doar la pierderea pigmentului în zonele dezbrăcate, dar poate duce și la infecție. De obicei, astfel de cruste durează aproximativ o săptămână, dar acest proces este prea individual – cineva scapă de ele după două sau trei zile și cineva așteaptă toate cele zece. Pentru unii, procesul este nedureros, în timp ce alții trebuie să recurgă la analgezice. În mod ideal, oricare dintre zone ar trebui să fie tatuată cu cel puțin două săptămâni înainte de un eveniment important. Chiar dacă scoarța a dispărut, roșeața și descuamarea pot rămâne cu dvs. câteva zile.
 • Nu utilizați fard pe zonele tatuate, precum și să nu udați aceste locuri în timp ce vă spălați fața. Încercați să vă ștergeți fața cu un prosop umed și țesuturi până când crustele dispar. Prosopul trebuie să fie moale.
 • Dacă umflarea nu a dispărut în câteva zile, atunci ar trebui să luați antihistaminice – cu alte cuvinte, pastile pentru alergii.
Pentru durere:
 • Pentru durere, puteți lua analgezice.
 • Pentru o hidratare suplimentară a pielii, permite utilizarea de creme și uleiuri, care trebuie aplicate ușor cu un tampon de bumbac. Astfel de produse cosmetice trebuie să fie naturale și să nu conțină alcool.
 • Cu una sau două zile înainte de procedură, băuturile alcoolice, fructele de mare și cafeaua ar trebui excluse din dietă. Acestea contribuie la faptul că fluxul sanguin nu este atât de rapid pe cât ar trebui. Acest lucru poate provoca răspândirea inegală a vopselei.
 • Dacă luați medicamente care afectează sângele, și anume, îl subțiază, ar trebui să încetați să le luați cel puțin o zi înainte de a aplica tatuajul.
Recomandăm să le respectați.

Dacă urmați aceste puncte cu strictețe, procesul de vindecare va merge ușor și rapid. Dacă o parte din disconfort nu vă lasă mult timp, ar trebui să consultați un medic.

Tatuarea în sezonul rece

În funcție de sezonul din afara ferestrei, îngrijirea pielii după tatuare va fi oarecum diferită. Iarna, corpul nostru nu face față bine infecțiilor și virusurilor – sistemul imunitar este slăbit. Este inacceptabil să se efectueze procedura de tatuaj, fiind nesănătoasă. 

Prin urmare, se recomandă să beți un tratament cu medicamente antivirale pentru profilaxie și să luați o pastilă cu antibiotice în ziua tatuării.

Toate produsele de îngrijire a feței trebuie să fie vitamine și să nu provoace alergii – pentru aceasta, nu uitați să efectuați un test preliminar pentru o reacție alergică. Cremele și unguentele trebuie aplicate cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a ieși afară, deoarece vremea geroasă și vântul pot declanșa apariția procesului inflamator. 

Chapping este ceva care nu ar trebui să fie permis pentru piele după procedura de tatuare. O nuanță importantă este că, în sezonul de iarnă, întâlnim adesea schimbări accentuate de căldură și frig, de exemplu, atunci când mergem de pe stradă într-o cameră înfundată sau când facem o baie. Astfel de povești trebuie, de asemenea, excluse din viață pentru următoarele două săptămâni.

Câte cruste dispar după tatuare

Machiaj permanent în sezonul cald

Vara, este destul de dificil să păstrezi procesul de vindecare a pielii după tatuare. Pe lângă faptul că inflamația este mai ușor declanșată de căldură, razele soarelui pot afecta și culoarea pigmentului. Pentru a preveni consecințele neplăcute, faceți provizii pentru o cremă cu un factor de protecție solară de cel puțin 30 – absoarbe razele solare, prevenind arsurile. 

Pentru o „asimilare” mai bună a razelor solare, puteți cumpăra produse cosmetice cu vitaminele D și A, precum și puteți bea un curs de astfel de vitamine cu câteva săptămâni înainte de sesiunea de tatuaj. De asemenea, așa cum am menționat mai devreme, nu neglijați ochelarii de soare sau pălăriile cu bor lat. În timpul verii, cremele grase grase ar trebui excluse din punga cosmetică – acestea vor afecta doar echilibrul hidric al pielii.

Câte cruste dispar după tatuare
Deci, încă o dată, să evidențiem toate consecințele negative care pot apărea în cazul îngrijirii necorespunzătoare a feței după procedura de tatuare:
 • Pierderea pigmentului, distribuția inegală a acestuia, schimbarea umbrei . Acest lucru se poate întâmpla din diverse motive: datorită auto-îndepărtării crustei sau utilizării produselor cosmetice și de îngrijire care conțin antibiotice și medicamente hormonale;
 • Inflamație . Există mulți factori care influențează dezvoltarea proceselor inflamatorii. De exemplu, aceeași îndepărtare a crustei. Cauzele inflamației pot fi, de asemenea, atribuite lipsei de igienă, utilizarea apei curgătoare pentru spălare și a produselor cosmetice decorative la locurile de tatuare;
 • Umflături . Este normal pentru prima dată după procedură. Însă, dacă observați umflături pe față după câteva zile, atunci este timpul să trageți alarma. Motivele unei astfel de reacții sunt similare cu punctele anterioare: poate fi nerespectarea regulilor de igienă, utilizarea unor produse de îngrijire a feței inadecvate;
 • Reacții alergice . Pentru a le preveni, asigurați-vă că testați produsele pe care le utilizați după procedura de tatuare. Un maestru competent efectuează întotdeauna un test alergic înainte de acest proces pentru a exclude consecințele negative. Deci totul depinde doar de tine!

Cazuri în care procedura de tatuare este inacceptabilă

Există mai multe caracteristici în sănătatea umană în care această procedură este inacceptabilă. Depinde de dvs. să ascultați sau nu sfaturile de mai jos, dar este important să vă amintiți că consecințele unui tatuaj iresponsabil făcut pot fi mult mai grave decât doar umflarea și crustarea:

 • Dacă sunteți gravidă sau alăptați;
 • Herpes în zona buzelor, dacă doriți, pentru a efectua o procedură de tatuaj acolo;
 • Dependența de insulină dacă aveți diabet;
 • ARI, ARV – orice gripă, răceli și viruși. Într-o astfel de perioadă, este mai bine să excludeți daunele suplimentare aduse corpului;
 • Oncologie și orice neoplasme în locurile în care intenționați să vă faceți un tatuaj;
 • Hipertensiune;
 • Orice deteriorare în locurile în care se efectuează tatuajul;
 • Machiajul permanent al pleoapelor este contraindicat pentru afecțiunile oculare, cum ar fi conjunctivita și orice reacții alergice.
Câte cruste dispar după tatuare

Tatuajul facial este o modalitate excelentă de a vă face viața mai ușoară și de a scăpa de utilizarea zilnică a produselor cosmetice pe piele. Alegeți un meșter competent și cu experiență, iar acesta vă va evidenția frumusețea pentru anii următori! După un timp după procedură, veți putea vizita orice loc, de la recepții importante la o saună și o piscină, fără să vă faceți griji cu privire la modul în care vă machiați – toate produsele cosmetice sunt deja pe față!


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Câte cruste dispar după tatuare; […]

trackback

[…] Câte cruste dispar după tatuare; […]

trackback

[…] Câte cruste dispar după tatuare; […]