Bine ai venit pe blogul Elmio!

Invata cum sa faci Fotografie de produs

CEL MAI BUN MOD DE A FACE POZE BIJUTERIILOR

CEL MAI BUN MOD DE A FACE POZE BIJUTERIILOR. Ați încercat vreodată să fotografiați cristale mici, să tăiați pietre de sticlă sau bijuterii de tip Swarovski? ELMIO

Invata lucruri importante despre cum sa faci si tu fotografii de produs - Bijuterii
Fotografie de produs Elmio

Fiecare fotograf cu un astfel de scop se confruntă cu o problemă atunci când marginile lustruite, cu o reflectivitate bună, sări de pe lumina blițului și creează cea mai severă strălucire de pe suprafață, pe care chiar și aproape atotputernicul Photoshop nu poate, uneori, să o remedieze.

Scânteile de lumină de fundal pot „confunda” și setările de focalizare automată ale camerei și vă pot împiedica să creați imagini frumoase cu subiecte frumoase.

Fotografia cu Bijuterii poate fi dificilă dacă unele lucruri profesionale nu sunt urmate. Asa de! Să ne uităm la cinci reguli simple în acest tutorial de fotografie care va ajuta un fotograf începător să înțeleagă cum să fotografieze corect bijuteriile.

Iluminat

Toate bijuteriile, în special bijuteriile cu pietricele, ar trebui să fie aprinse în cel mai bun mod posibil. Prin iluminare puteți obține efectul dorit în fotografie, când frumusețea produsului este accentuată în cel mai bun mod posibil.

Iluminarea difuză (numită și difuză) este cea mai potrivită pentru fotografie, deoarece reduce la minimum defectele care se formează atunci când lumina trece în umbră. Puteți utiliza casetă / cub foto existente atât cu blițuri, cât și cu lumină naturală.

În zilele însorite, puteți scoate din cameră construcția ușoară a cutiei foto, va fi suficientă lumină solară pentru a ilumina complet bijuteriile. Dacă intenționați să utilizați unități bliț, rețineți că unitățile bliț încorporate sau unitățile bliț de pe cameră tind să emită prea multă lumină directă, care este susceptibilă să provoace rachete de cristal sau reflexii nedorite pe suprafața metalică a bijuteriilor dumneavoastră. În loc de bliț pentru cameră, este mai bine să folosiți chiar și modele obișnuite de lămpi de uz casnic. Lumina de fundal de la acestea, trecută prin pereții fotoboxului, va crea intensitatea dorită și iluminarea difuză.

Concentrare

Utilizați expozorul încorporat al camerei, dacă este furnizat, și selectați măsurarea spot / parțială. Camera va expune o anumită zonă a cadrului (aproximativ 8-10% din total) și va determina perechea de expunere necesară pe baza rezultatelor obținute.

De ce setarea standard pentru camerele digitale nu este potrivită pentru măsurarea matricială sau evaluativă? Deoarece automatele vor încerca să „medieze” întreaga scenă și să expună întreaga imagine cât mai „corect” posibil. În timp ce această tehnică este universală pentru fotografia de peisaje sau chiar portrete, nu este absolut potrivită pentru fotografia de bijuterii. Pietrele mici, cristalele Swarovski trebuie fotografiate cu un mod de focalizare mai precis, ceea ce înseamnă că camera trebuie să fie setată pentru măsurarea punctuală.

Flare pe marginile cristalului poate fi confuză cu focalizarea automată a camerei, astfel încât fotograful ar trebui să utilizeze modul de focalizare manuală. Desigur – utilizarea unui trepied devine o necesitate.

Compoziţie

Dacă fotografiați bijuterii pentru un fel de magazin online, este foarte posibil să vă limitați la imaginea obiectului pe un fundal alb.

Și dacă vă decideți să fotografiați o bijuterie cu o notă artistică, merită să luați în considerare compoziția fotografiei. (Ar trebui să vă gândiți întotdeauna la asta, dar în acest caz, cu mai multă atenție.)

Cerceii pot fi așezați pe o platformă neagră sau chiar mai bună. Negrul va accentua detaliile mici și va permite ca aceleași cristale să strălucească.

Brățările și colierele pot fi așezate cu grijă sau agățate pe fire de monofilament, care sunt practic invizibile, iar „urmele” din ele pot fi îndepărtate cu ușurință în editor în timpul postprocesării. Dacă aveți „suporturi” decorative pentru bijuterii, folosiți-le. Așezați bijuteria pe un mâner de sticlă sau pe un piedestal special, va arăta mult mai interesant vizual.

Respectarea principiului mai puțin este mai mult. Anturajul nu trebuie să fie agresiv și să distragă atenția de la Bijuterii.

Atenție la strălucire

Fotografia cu bijuterii poate fi deosebit de sclipitoare atunci când vine vorba de argint, aur sau alt metal strălucitor. Această suprafață reflectă atât clipirea din softbox, cât și blițul, astfel încât la final lumina poate distruge fotografia. Pentru a evita reflexii inutile, încercați să înclinați softbox-ul sau să blocați în unghiuri diferite. Este posibil să fie nevoie să deschideți complet diafragma, dar veți evita petele de lumină directă. Este normal să vedeți un spațiu în jurul marginilor și părților laterale ale produsului, dar pare neprofesionist atunci când este reflectat direct pe suprafață.

Folosiți lumina naturală ori de câte ori este posibil și puteți evita problemele legate de utilizarea blițului. Când fotografiați într-un studio, aveți nevoie de un trepied și de lumini constante. Această tehnică vă permite să reduceți timpul de expunere cât mai mult posibil, dar camera trebuie să rămână staționară.

Un mic truc : purtați întotdeauna mănuși atunci când decideți să „schimbați puțin compoziția”, acest lucru vă va asigura împotriva lustruirii la nesfârșit a pietrelor sau a frecării petelor degetelor din editor. Nimic nu strică o fotografie ca o amprentă mare în mijlocul unui medalion frumos.

Manusi pentru Bijuterii
Alege sa protejezi bijuteriile de micile amprente lasate pe ele – foloseste manusi speciale 💖

Și amintiți-vă întotdeauna: atunci când trageți Bijuterii, diavolul este în detalii!

Acest tip de fotografie este asemănător cu fotografia macro. Investiția într-un obiectiv macro bun sau într-un set de tuburi de extensie vă face viața mult mai ușoară ca fotograf. Și nici nu ar trebui să-ți treacă prin cap să „faci fără un trepied”. Un trepied pentru fotografia de bijuterii este la fel de indispensabil ca iluminatul.

Dacă doriți să eliminați gravura, luminați-o astfel încât să puteți vedea clar umbrele și canelurile de pe decor. Același lucru este valabil și pentru margele pictate manual sau complicate. În general, cu fotografia de Bijuterii Elmio aveți cea mai mare oportunitate de a vă realiza creativitatea. Experiment!

CEL MAI BUN MOD DE A FACE POZE BIJUTERIILOR


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] CEL MAI BUN MOD DE A FACE POZE BIJUTERIILOR; […]

trackback

[…] CEL MAI BUN MOD DE A FACE POZE BIJUTERIILOR; […]

EnglishItalianRomanian