Curata Bijuteriile din Argint 925

Cum poți curăța argintul pentru a restabili frumusețea

Cum poți curăța argintul pentru a restabili frumusețea. Argintul este un tip popular de metal prețios care este utilizat pe scară largă pentru producția de bijuterii, veselă și decor interior. Datorită proprietăților dezinfectante ale acestui material, purtarea acestuia ca bijuterii sau utilizarea acestuia în viața de zi cu zi are un efect benefic asupra sănătății. Argintul are, de asemenea, o trăsătură caracteristică. 

Produsele fabricate din el se întunecă după un timp și își pierd strălucirea atractivă. Pentru a le readuce la frumusețea lor originală, va fi util să aflați cum puteți curăța singur argintul de negru. În acest articol, veți găsi sfaturi practice în această privință.

Cum poți curăța argintul de negru acasă.

În primul rând, merită să aflăm de ce apare o umbră de negru pe Argint 925

Acest proces este o consecință a următorilor factori:
 • Umiditate crescută.
 • Contact prelungit cu detergenți și produse cosmetice.
 • Efectul transpirației umane asupra bijuteriilor din argint. De aceea, mulți proprietari de astfel de produse se întreabă cum pot curăța argintul de negru (lanț, cruce, pandantiv. etc.).

Cel mai probabil, nu veți putea proteja produsele din argint de factorii de mai sus, așa că ar trebui să știți în avans cum le puteți curăța rapid și fără riscuri estetice. 

Puteți efectua o astfel de curățare a Bijuteriilor din Argint folosind diverse mijloace care nu sunt greu de găsit acasă:

Cum poți curăța argintul pentru a restabili frumusețea.

1. Amoniu.

Clorura de amoniu este cel mai cunoscut agent pentru îndepărtarea întunericului de pe suprafața acestor obiecte. Mai mult, este de asemenea destul de eficient. Pentru a curăța argintul, diluați cu 2 linguri. linguri de amoniac în 1 litru de apă. În soluția finită, trebuie să plasați un decor realizat din acest metal timp de un sfert de oră, apoi să îl ștergeți cu o cârpă moale.

2. Pulbere pentru curățarea dinților.

Acest produs de îngrijire personală va ajuta la îndepărtarea întunericului și a argintului. Pentru a curăța un produs din acest metal, trebuie să stropiți puțină pulbere pe o cârpă umezită, pufoasă. Apoi, trebuie să frecați lucrul până când petele și întunecarea dispar complet. Argintul rafinat este spălat în apă rece și uscat cu un șervețel de hârtie.

Important: pudra de dinți are proprietăți abrazive, deci nu trebuie să apăsați puternic pe produs în timpul curățării. În caz contrar, suprafața acestuia poate fi zgâriată.

3. Acid citric.

Acidul citric este un excelent detergent pentru argint. Poate fi folosit pentru curățarea calitativă a produselor casnice realizate din acest metal.

Pentru a rezolva o astfel de problemă, trebuie să pregătiți:

 • 0,5 l apă curată;
 • 0,1 l de acid citric;
 • o bucată de sârmă de cupru.

Acidul diluat trebuie pus într-o baie de apă. Apoi se introduce un fir de cupru în el și se fierbe. Argintul trebuie pus în compoziția de fierbere.

După 15 minute de acest tratament, bijuteriile trebuie clătite sub apă curentă, uscate și frecate cu o cârpă țesută.

4. Folie.

Pregătiți o soluție de ½ cană de apă și aceeași cantitate de oțet. În partea de jos a unui castron puțin adânc, trebuie să puneți o bucată mică de folie și să presărați cu o lingură de sodă și sare. Apoi, ar trebui să turnați soluția de oțet în recipient și să așezați decorul acolo, astfel încât să se obțină contactul maxim posibil cu folia.

Această metodă este un răspuns practic la întrebarea cum puteți curăța rapid argintul de negru (un lanț, de exemplu). Chiar și curățarea unei piese vechi de argint nu durează mai mult de cinci minute.

Sfat: nu utilizați rețeta de folie pentru a curăța argintul „înnegrit” (decorul înnegrit se poate desprinde complet).

Dacă nu purtați des bijuterii de argint, depozitați-le înfășurate în folie de agățare. Această metodă vă va permite să păstrați aspectul atractiv al produsului mai mult timp.

5. Fierbere.

Este posibil să nu puteți elimina în mod eficient placa din decorațiuni sau ustensile cu acid citric sau bicarbonat de sodiu. În acest caz, puteți curăța argintul folosind metoda universală.

Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătiți:

 • ½ l de apă curată;
 • 10 g sare de masă;
 • 10 g bicarbonat de sodiu
 • 10 ml detergent pentru vase.

Toate componentele de mai sus trebuie amestecate și argintul plasat în această soluție. Apoi puneți vasul cu soluția și decorul pe foc. Când compoziția fierbe, produsul dvs. va fi cu siguranță curățat de negru, iar murdăria rămasă poate fi ștearsă cu o cârpă moale.

6. Cretă cu amoniac.

Pentru a curăța întunecimea, puteți utiliza o pastă făcută din cretă și nitrură de hidrogen (amoniac). Cu o astfel de compoziție, trebuie să curățați produsul și apoi să-l clătiți sub apă curentă. Folosind această metodă, lanțurile sunt de cele mai multe ori curățate de negru.

Citire recomandată a altor Articole:
7. Spălare.

Pentru a curăța bijuteriile, acestea pot fi așezate într-un buzunar de îmbrăcăminte bine închis. Pentru spălare, setați modul normal. Potrivit celor care au încercat să curețe argintul de negru în acest fel, bijuteriile după prelucrare curăță bine și strălucesc atractiv.

8. Ulei de măsline.

Dacă trebuie să scoateți placa de pe o bijuterie ajurată ușor de deteriorat, se recomandă utilizarea uleiului de măsline. Pentru a face acest lucru, ștergeți-l cu o cârpă umezită cu ulei. După curățare, Argintul trebuie clătit sub apă curentă și șters.

Important: Metoda de curățare a uleiului de măsline „funcționează” mai bine atunci când există puțină întuneric. Pentru murdăria încăpățânată, utilizați un produs mai eficient.

9. Oțet de masă.

Ce trebuie făcut dacă aveți nevoie urgentă de a curăța un obiect de argint, dar nu există instrumente speciale la îndemână. Cel mai simplu mod de a curăța argintul de negru este oțetul. Se toarnă într-un vas mic și se înmoaie bijuteriile sau tacâmurile înnegrite, astfel încât să fie complet acoperite de lichid. Pentru a elimina întunecimea de pe obiectele de argint, acestea trebuie lăsate într-o baie de oțet timp de 2 ore. După procedură, clătiți bijuteriile cu apă și ștergeți-le uscate cu o cârpă.

Notă: Dacă există doar o ușoară acoperire pe argint, acesta poate fi șters cu o bucată de pânză înmuiată în soluție de oțet.

10. Ruj.

Cerceii, pandantivele și inelele pot fi îndepărtate cu ajutorul rujului. Aplicați-l într-un strat gros pe țesătură, apoi ștergeți decorul. După finalizarea curățării, produsul trebuie clătit cu apă curentă.

Important: Puteți utiliza această metodă pentru a curăța piesele de argint fragile. Componentele microscopice abrazive ale rujului nu lasă urme pe suprafața argintie.

11. Mijloace speciale.

Dacă nu îți plac mijloacele la îndemână, poți cumpăra formulări speciale din magazinele care vând bijuterii din argint. Există și cârpe speciale cu care poți curăța acest metal.

Recomandare: Bijuterii sfătuiesc să nu îmbrăcați argint imediat după curățare. Lăsați bijuteriile să acopere ceva timp cu un film natural sau rugați un profesionist să aplice un lac protector.

Cum poți curăța argintul cu pietre prețioase de negru

Cum poți curăța argintul pentru a restabili frumusețea.

Merită să acordați atenție produselor de curățat cu pietre. Bijuteriile incrustate cu turcoaz, chihlimbar, malachit, feldspat, perle sau corali trebuie manipulate cu o atenție deosebită.

 • Puteți curăța produsele cu pietre prețioase de praf și pete negre cu alcool (de asemenea, pentru această sarcină este potrivit și colonia). Este necesar să umeziți vata de înaltă calitate și să ștergeți decorul.
 • Folosiți un tampon de bumbac pentru a curăța detaliile de plasă.
 • Pentru bijuteriile cu pietre, puteți folosi o periuță de dinți moale (trebuie să o curățați cu atenție).
 • Pentru a îndepărta întunericul din argint, înmuiați-l în apă cu săpun timp de o jumătate de oră. Pentru a-l pregăti, trebuie să radeți săpunul pentru rufe în apă caldă. Când apare spumă cu săpun, oțet sau amoniac trebuie adăugat într-un pahar de soluție (cu o lingură pe 200 ml de apă cu săpun). După procesare, clătiți produsul sub apă curentă. Apoi produsul trebuie uscat cu un șervețel de hârtie și frecat cu o cârpă din piele de căprioară.
 • Pentru a curăța obiectele decorate cu perle, trebuie să pregătiți o pungă de in. Așezați o lingură de sare și bijuterii în ea, apoi spălați-o ușor în apă.

Puteți curăța Argint cu Pietre Semiprețiose cu compoziții gata făcute prezentate în magazinele de bijuterii.

Important: experții nu vă sfătuiesc să curățați singuri Bijuterii din Argint cu Perle, Coral sau Chihlimbar. Aceste tipuri de pietre prețioase pot fi stricate rapid. Nu toate remediile casnice pot fi folosite pentru a le curăța. Dacă nu doriți să vă stricați bijuteriile, trebuie să contactați un specialist.

Merită să acordați atenție produselor de curățat cu pietre. 

Bijuteriile incrustate cu turcoaz, chihlimbar, malachit, feldspat, perle sau corali trebuie manipulate cu o atenție deosebită.

 • Puteți curăța produsele cu pietre prețioase de praf și de pete negre cu alcool (de asemenea, pentru această sarcină este potrivit și colonia). Este necesar să umeziți vata de înaltă calitate și să ștergeți decorul.
 • Folosiți un tampon de bumbac pentru a curăța detaliile de plasă.
 • Pentru bijuteriile cu pietre, puteți folosi o periuță de dinți moale (trebuie să o curățați cu atenție).
 • Pentru a îndepărta întunericul din argint, înmuiați-l în apă cu săpun timp de o jumătate de oră. Pentru a-l pregăti, trebuie să radeți săpunul pentru rufe în apă caldă. Când apare spumă cu săpun, oțet sau amoniac trebuie adăugat într-un pahar de soluție (cu o lingură pe 200 ml de apă cu săpun). După procesare, clătiți produsul sub apă curentă. Apoi produsul trebuie uscat cu un șervețel de hârtie și frecat cu o cârpă din piele de căprioară.
 • Pentru a curăța obiectele decorate cu perle, trebuie să pregătiți o pungă de in. Așezați o lingură de sare și bijuterii în ea, apoi spălați-o ușor în apă.

Puteți curăța argintul cu pietre cu compoziții gata făcute prezentate în magazinele de bijuterii.

Cum poți curăța argintul pentru a restabili frumusețea.

Important: experții nu vă sfătuiesc să curățați singuri bijuteriile din argint cu perle, corali sau chihlimbar. Aceste tipuri de pietre prețioase pot fi stricate rapid. Nu toate remediile casnice pot fi folosite pentru a le curăța. Dacă nu doriți să vă stricați bijuteriile, trebuie să contactați un specialist.

Pentru a afla cum să curățați argintul acasă de negru (lanț și cruciulițe, de exemplu) cu un strat de aurire, trebuie să țineți cont de unele dintre subtilitățile acestui proces.

Puteți face acest lucru folosind tampoane de bumbac și instrumente speciale pentru curatare.

Este necesar să curățați argintul aurit, foarte atent. Nu este dificil să spargi un strat subțire chiar și cu abrazivi ușori. Bijuteriile aurite trebuie curățate cu o cârpă sau piele de căprioară.

 • Puteți îndepărta praful, depunerile grase și petele de pe produs folosind o cârpă umezită cu soluție de alcool sau oțet (2 linguri de oțet pe pahar de apă). Pentru a da strălucire metalului, după curățare este frecat cu piele de căprioară.
 • Pentru a curăța argintul aurit, este scufundat în bere timp de o jumătate de oră și apoi lustruit cu o cârpă.
 • Există murdărie grea pe obiectul aurit? Pregătiți o soluție de detergent și amoniac (aveți nevoie de o lingură de detergent pentru vase și 6 picături de amoniac pe litru de apă). Bijuteriile contaminate trebuie înmuiate timp de o jumătate de oră.

Pentru a curăța bijuteriile din argint cu un strat de aurire, merită să contactați profesioniștii, dar există și metode eficiente de curățare „populară”. Pentru o astfel de procedură, se utilizează tehnologii cu înmuiere (de exemplu, curățarea în apă cu săpun).

Citește și:

Cum se previne negricitatea pe bijuteriile din argint

Deși nu este foarte dificil să curățați argintul, merită să aveți grijă să preveniți apariția întunericului.

Următoarele recomandări vă vor fi de ajutor:

1. Ștergeți întotdeauna obiectele de argint uscate după contactul cu un mediu umed. Argintul umed se întunecă mai repede.

2. Folosiți o cutie specială pentru a depozita argintul.

3.  Nu uitați să scoateți bijuteriile înainte de tratarea apei. De asemenea, este recomandat să scoateți brățările și alte articole purtate pe mâini înainte de a spăla vasele.

4. Când depozitați articole de argint pentru o lungă perioadă de timp, acestea trebuie învelite în folie. Acest lucru va proteja metalul de apariția unui raid de negru.

Unul dintre cele mai semnificative dezavantaje ale bijuteriilor din argint este posibila apariție a plăcii pe ele. Cele mai multe dintre ele pot fi curățate singure, dar mai ales obiectele valoroase incrustate cu pietre ar trebui încredințate bijuteriilor cu experiență.

Dacă doriți să deschideți bijuteriile din argint, vă recomandăm să folosiți următoarele sfaturi:

 • Pentru a ușura lanțul de argint, acesta trebuie plasat într-o soluție apoasă 10% de acid citric sau amoniac.
 • Pentru ca bijuteriile din argint să fie ușoare, le puteți fierbe într-o soluție de 100 g acid citric și două pahare cu apă. Fierbeți bijuteriile timp de 30 de minute într-o baie de apă. După terminarea procesării, produsul trebuie clătit și uscat.
 • Bijuteriile din argint ajurate și produsele cu forme complexe pot fi curățate și ușurate folosind acid sulfuric. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătiți soluția sa de 5-10% și să fierbeți articolele din ea.
 • Puteți ușura efectiv articolele de argint cu oțet. Trebuie să fie ușor încălzit și aplicat pe un tampon, care este folosit pentru a șterge decorul întunecat.

Vezi și alte articole:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
4 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Cum poți curăța argintul pentru a restabili frumusețea; […]

trackback

[…] Cum poți curăța argintul pentru a restabili frumusețea; […]

trackback

[…] Cum poți curăța argintul pentru a restabili frumusețea. […]

trackback

[…] Cum poți curăța argintul pentru a restabili frumusețea; […]