Bine ai venit pe blogul Elmio!

Cum construiesti corect o casa

Cum să construiești o casă fără greșeli

Cum să construiești o casă fără greșeli. Construirea unei case are o mulțime de caracteristici și nuanțe. Uneori se pare că există atât de multe dintre ele, încât este pur și simplu imposibil să ții cont de toate. Și, după cum doriți, construiți o casă astfel încât să nu regretați nimic mai târziu – să nu vă împiedicați de o scară incomodă, să nu suferiți când spălați ferestrele incomode. Pentru ca, casa dvs. de cadre să fie cât mai convenabilă, am colectat pentru dvs. avertismente de la mulți dezvoltatori, precum și clienții noștri: au vorbit despre greșelile lor, astfel încât să nu le faceți. Le-am oficializat greșelile ca sfaturi – la ce ar trebui să acordați atenție atunci când construiți o casă. 

Asadar, haideti sa începem.

Etapa pregătitoare de construcție

Etapa care precede construcția casei nu este mai puțin importantă decât procesul de construcție a acesteia, deoarece greșelile făcute acum pot afecta confortul clădirii și aspectul amplasamentului și nu va mai fi posibil să le remediați. Experiența clienților noștri și a dezvoltatorilor experimentați vă va ajuta să evitați multe probleme și greșeli. 

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți și cumpărați un teren?

  1. Atunci când cumpărați un teren prin intermediul unei agenții, mulți clienți s-au confruntat cu următoarele probleme:
  2. Agenția nu are întotdeauna informații fiabile despre utilitățile furnizate site-ului dvs. Este mai bine să clarificați acest lucru separat cu companiile de administrare.
  3. Pentru a adapta fundamentul unui proiect tipic la site-ul dvs., este mai bine să efectuați sondaje geologice în avans. Acest lucru va oferi informații detaliate despre adâncimea apelor subterane, compoziția solului și va ajuta la etapa de construire a unei case.
  4. După ce ai vorbit cu vecinii după ce ai ales un teren, poți afla o mulțime de lucruri pe care agenția nu ți le va spune.
  5. Dacă decideți să cumpărați un teren prin intermediul unei agenții, nu ar trebui să credeți orbește tot ce s-a spus. Este mai bine să afli totul singur. 
  6. În plus, proprietarii caselor au oferit o serie de sfaturi utile pentru alegerea unui șantier pentru construcții:
  7. Când cumpărați teren pe o pantă, rețineți că va trebui să cheltuiți mulți bani pentru planificarea lucrărilor și construcția zidurilor de sprijin. Dacă nu sunteți pregătit pentru astfel de cheltuieli, cumpărați un teren cu o ușurare uniformă.
  8. Achiziționarea unui teren în satul clubului este benefică, deoarece nu trebuie să vă ocupați de curățarea străzii și curățarea zăpezii pe drum în timpul sezonului rece.
  9. Nu credeți că terenul cu construcția începută vă va ușura viața. Veți primi astfel de probleme: atunci când alegeți un proiect, va trebui să vă legați de fundația existentă, dacă o structură neterminată este în stare proastă, va trebui consolidată, ceea ce va atrage costuri suplimentare.
  10. Împrejmați parcelul imediat după cumpărare.
  11. Înainte de a începe construcția, decideți unde veți amesteca betonul, veți depozita și îndepărta gunoiul și veți incinera deșeurile mici. Acest lucru va păstra ordinea și va proteja terenul de produsele de ardere și beton.

Costuri de construcție

12. Aproape toți proprietarii de case nou construite au fost de acord că dorința de a economisi bani ar presupune costuri și mai mari. Mulți clienți care își construiesc casa fără o estimare detaliată (pe baza estimărilor aproximative ale maistrului) au ajuns la concluzia că a fost nevoie de două ori mai multe fonduri decât a fost anunțat. Dacă totuși doriți să economisiți bani, atunci nu ar trebui să faceți acest lucru prin reducerea costului asistenței tehnice la domiciliu.

Cum se alege un proiect?

Majoritatea proprietarilor de case private au fost de acord în unanimitate că achiziționarea unui proiect standard și implementarea acestuia sunt mult mai profitabile și mai ieftine decât autoconstruirea. Proprietarii dau următoarele recomandări cu privire la alegerea și cumpărarea unui proiect pentru o viitoare casă:

13. Este mai bine să cumpărați un proiect de la o companie de renume și să nu întrebați prietenii sau să descărcați o versiune gratuită pe Internet.

14. Începeți să construiți o casă numai după ce aveți în mâini toate secțiunile proiectului.

15. Este mai bine ca proiectul să se bazeze pe înălțimea normală a spațiilor. Minimul pentru etajele rezidențiale este de la trei metri, iar pentru camerele de la subsol – cel puțin 2,8 m.

16. Este foarte convenabil dacă proiectul casei prevede dressinguri, cel puțin o mică saună și un lavoar separat în garaj.

17. Un proiect de amenajare interioară a casei ar trebui comandat în prealabil, nu în momentul tencuirii pereților.

18. Căutați în avans exemple de decorațiuni interioare ale caselor. Acest lucru vă va ajuta să economisiți bani mai târziu. 

19. Orice clădire non-standard implică costuri suplimentare. Prin urmare, atunci când alegeți un proiect, acordați preferință caselor tipice standard cu o sau două etaje. 

20. Dacă credeți că remodelarea unei case vechi pentru dvs. este mai ieftină decât construirea unei case noi, atunci vă înșelați foarte mult. Mulți bani vor trebui cheltuiți pentru întărirea și restaurarea structurilor uzate ale vechii structuri. 

Alegerea unei case cu un etaj sau două etaje

Cum sa construiesti o casa
Casa cu garaj si mansarda

În ceea ce privește alegerea unei case cu un etaj sau două etaje, nu există o opinie unanimă. Totul depinde de preferințele personale ale proprietarilor și de mărimea familiei. S-au dat următoarele argumente în favoarea celui de-al doilea etaj:

21. Casele cu două etaje sunt mai frumoase și oferă o gamă nelimitată de opțiuni de planificare.

22. O casă cu 2 etaje este mai compactă, deci costul lucrărilor de fundație și acoperiș este mai mic.

23. Pierderea de căldură a unei astfel de structuri este mai mică decât cea a clădirilor cu un etaj.

24. Doar de la ferestrele de la etajul al doilea există o vedere atât de frumoasă. 

25. Pe un teren mic, o casă cu două etaje vă va ajuta să economisiți spațiu pentru o grădină, o grădină de legume sau un foișor.

Adversarii celui de-al doilea etaj de lângă casă au citat următoarele argumente:

26. Utilizarea irațională a spațiului în cazul amenajării dormitoarelor la etajul al doilea.

27. Mulți proprietari de cabane cu două etaje nu le place să urce scările.

28. Construcția unei case la mansardă este mult mai profitabilă și mai ieftină decât construcția unui etaj secundar cu drepturi depline.

29. Dimensiunea optimă a zonei casei, confortabilă pentru locuit și încălzire, este de 120 m². Dar nu merită să economisiți în garaj: pentru o mașină este mai bine să faceți o cameră cu dimensiunea de 8×5 m. Deci, veți deschide ușor ușile mașinii în garaj și puteți economisi până la 30% pe dispozitivul de poartă (cele mici non-standard vor fi mai scumpe).

Ai nevoie de  amenajare a teritoriului?

Următoarele recenzii ale clienților și proprietarilor de case indică necesitatea unei planificări profesionale a peisajului:

30. Plantarea competentă a casei pe șantier vă va permite să o orientați corect către punctele cardinale, oferind o bună insolație și confort în toate camerele.

31. Atunci când planificați un amplasament, este mai bine să prevedeți instalarea tuturor utilităților necesare în prealabil.

32. Amenajarea teritoriului zonei de dezvoltare va permite drenarea solului, zidurile de susținere acolo unde este necesar și zonele plane pentru transport și recreere.

33. La etapa de planificare a teritoriului, este important să se asigure păstrarea spațiilor verzi bune prin împrejmuirea lor în perioada de construcție. 

34. Pentru a evita problemele cu autoritățile de supraveghere, proiectul de planificare a amplasamentului trebuie să fie convenit în prealabil cu autoritățile de arhitectură.

Sfaturi de cumpărare

Mulți proprietari de cabane și cabane de vară au fost de acord în unanimitate că achiziționarea de materiale de finisare ieftine pentru o casă nu garantează atractivitatea și durabilitatea decorului exterior. În plus, merită să ascultați aceste sfaturi pentru alegerea materialelor pentru construcție:

35. Solicitați întotdeauna certificate și garanțiile producătorului pentru materialele de construcție. În viitor, acest lucru vă va ajuta să rezolvați disputele cu furnizorii.

36. Este mai bine să cumpărați materiale în avans, astfel încât în ​​timpul sezonului de vârf să nu vă confruntați cu o lipsă de articole esențiale.

37. Se pare că șoarecii se pot așeza în spumă.

38. Este mai bine să nu folosiți ardezie ca material de acoperiș.

Cum aleg un bun antreprenor?

Pentru a vă proteja de echipajele și firmele de construcții fără scrupule, dezvoltatorii cu experiență recomandă încheierea unui acord și indicarea în acesta a unei liste a tuturor lucrărilor, termenilor, plăților și penalităților în cazul neîndeplinirii termenilor acordului. La aceasta se pot adăuga o serie de sfaturi pentru alegerea unui client:

39. Solicitați calificări, portofolii și referințe de la echipe private și firme de construcții.

40. Dacă aveți ocazia, achiziționați singur materiale pentru construcții și plătiți lucrătorilor numai pentru munca prestată.

41. Nu uitați să indicați lucrările de curățare a locului de muncă în contractul cu echipele, pentru ca ulterior să nu mai fiți nevoit să o faceți singur.

42. Doriți să economisiți până la un sfert din costul estimat? Apoi angajați un serviciu de supraveghere tehnică. Se vor asigura că locuința dvs. este construită conform codurilor de construcție.

43. Cronologia foto a procesului de construcție vă va permite să controlați munca unei echipe private. 

Construirea unei case

După ce ați trecut prin toate dificultățile etapei pregătitoare, este la fel de important să începeți și să finalizați cu succes construcția casei. Sfatul clienților noștri și al proprietarilor propriilor case, care au trecut prin toate acestea singuri, vă vor ajuta în acest sens. 

Fundația funcționează

Fundația este fundamentul întregii clădiri. Durabilitatea și integritatea structurii depind de rezistența și fiabilitatea acesteia. De aceea, lucrările la construcția fundației ar trebui încredințate numai profesioniștilor. Sfaturi de la constructori cu experiență pentru construirea unei fundații:

44. Dacă doriți să economisiți bani, nu faceți un etaj complet la subsol. Mai bine să completați o fundație de demisol sau de lespede. 

45. Pentru a economisi bani și timp pentru instalarea deschiderilor de intrare a comunicațiilor în casă, prevedeți așezarea țevilor sub rețea în structurile de închidere în etapa de construcție a acestora.

46. ​​Orice abateri de la proiect la construcția fundației poate necesita costuri suplimentare de la dvs. pentru achiziționarea de materiale de construcție. 

47. Lucrările concrete la instalarea bazei pridvorului, terasei și zonei orbului trebuie efectuate imediat după ridicarea fundației. Acest lucru va evita contaminarea altor structuri cu beton.

Sfaturi pentru construire 

Dacă construiți o casă cu propriile mâini, atunci nu vă puteți descurca fără un nivel, nivel laser, plumb bob și un indicator de nivel de doi metri. Acesta este singurul mod în care puteți menține alinierea orizontală și verticală strictă a tuturor suprafețelor. De asemenea, atunci când construiți cutia, luați în considerare următoarele:

48. După instalarea plăcilor de podea, nu vă grăbiți să le încărcați. 

49. Nu economisiți la achiziționarea de materiale de finisare pentru lucrări în aer liber.

50. Dacă doriți să economisiți timp și bani la construirea unei cutii acasă, alegeți construcția cadrului. După ce ați citit despre casele cu rame (recenziile proprietarilor), veți fi convins că puteți economisi de două ori la construcția cutiei. 

Acoperișuri

Mulți proprietari de case au fost de acord că atunci când aleg o configurație de acoperiș, ar trebui să se acorde o structură mai simplă a frontonelor. Cu cât sunt mai multe îmbinări și îndoituri pe acoperiș, cu atât este mai probabil să se scurgă și să necesite reparații. Mai mult, un astfel de acoperiș va fi mai scump. În plus, luați în considerare următoarele:

51. Produceți dispozitivul tortului de acoperiș și al luminatoarelor în același timp.

52. Când amenajați podeaua mansardei, merită să izolați bine acoperișul. Grosimea minimă a materialului izolant trebuie să fie de 250-300 mm. Este mai bine să folosiți un acoperiș moale ca acoperire și nu țiglă metalică. Deci, în timpul ploii de pe podul mansardei, nu se va auzi zgomotul cauzat de impactul picăturilor pe acoperire.

53. Asigurați-vă că utilizați apărătoare de zăpadă chiar și pe acoperișurile ușor înclinate.

Finisarea fațadei

În ceea ce privește recomandările proprietarilor de case cu privire la alegerea decorării fațadelor, acestea sunt după cum urmează:

54. „Miel” din ipsos și pictura ușoară a fațadei – un finisaj foarte frumos și practic. Casa practic nu se încălzește, iar frumusețea nu se estompează.

55. Dacă decideți să folosiți tencuiala „gândac orizontal de scoarță”, rețineți că resturile și murdăria se acumulează foarte rapid în adâncituri. 

56. Pentru a decora fațada casei cu flori sau grădinărit vertical, este necesar să se prevadă în cârlige și elemente de fixare din zidărie pentru rafturi și suporturi pentru ghivece.

Ai nevoie de un balcon?

Opiniile dezvoltatorilor cu experiență cu privire la necesitatea unui balcon într-o casă privată:

57. Dacă aveți un mic teren cu o vedere frumoasă de la ferestrele de la etajul al doilea, atunci ar trebui făcut un balcon.

58. În caz contrar, balconul este absolut inutil, deoarece vara este deja posibil să ieșiți în curte, iar iarna va trebui să scoateți zăpada din el. 

59. Nu faceți un balcon fără să înțelegeți cum îl veți impermeabiliza și izola pentru a preveni formarea podurilor reci. 

Recomandări scară

60. Asigurați-vă că este alocat suficient spațiu sub scări chiar și în etapa de proiectare. Vă rugăm să rețineți că ar trebui să fie nu numai confortabil să mergeți pe jos, ci și să transportați mobilier între etaje.

61. Pentru ca scara să fie frumoasă și fiabilă, este mai bine să o faceți din stejar pe un cadru metalic. 

62. Unghiul optim de înclinare a scărilor din casă este de 30-40 de grade, înălțimea treptelor este de 15 cm, iar lățimea benzii de rulare este de 30 cm. Cele mai convenabile de utilizat nu sunt spirale, ci două- scări de zbor. 

Sfaturi de interior

Dezvoltatorii cu experiență recomandă ca toate lucrările de finisare „umedă” din casă să fie efectuate în sezonul cald. Apoi vi se garantează protecția naturală împotriva umezelii, a mucegaiului și a mucegaiului. De asemenea, nu vă faceți griji că încălzirea centrală va face ca finisajele peretelui să se desprindă. De asemenea, este ușor să asigurați o ventilație suficientă vara. Am găsit următoarele sfaturi cu privire la alegerea materialelor de finisare:

63. Decorarea pereților unei camere pentru copii ar trebui să fie durabilă, practică și ecologică. Nu utilizați tapet pe care copiii îl pot deteriora cu ușurință.

64. Nu tuturor le plac pereții pictați, deoarece amprentele apar foarte repede în jurul comutatoarelor. 

65. Este mult mai practic și mai economic să folosiți plăci în hol și coridoare, mai degrabă decât parchet.

66. Pardoseala din plută pe pereți nu va adăuga frumusețe și originalitate interiorului. 

67. Tavanul întins cu efect „cer înstelat” nu este cel mai bun învelitor de tavan. A plictisit rapid toți membrii familiei, iar înlocuirea regulată a becurilor necesită timp și bani. 

Deschiderea ferestrelor

Sfaturile pentru alegerea ferestrelor, dimensiunile și locația lor în casă pot fi rezumate în mai multe puncte:

68. Jaluzelele de la deschiderile ferestrelor sunt un lucru foarte convenabil. Vara protejează bine de căldură, iar iarna oferă căldură și confort.

69. Nu faceți ferestre foarte înalte. În acest caz, pervazul se va dovedi scăzut, ceea ce vă va limita la alegerea unui radiator de încălzire (modelele non-standard sunt mai scumpe) și, de asemenea, va facilita accesul copiilor la fereastră.

70. Suprafața optimă a tuturor ferestrelor din cameră este 1/8 din suprafața podelei. Dacă faceți o mulțime de geamuri, atunci nici ferestrele cu geam termopan care economisesc energie nu vă vor salva de frig iarna și de căldură vara.

71. Combină de dormit s-au dovedit foarte bine. Nu curg, rețin bine căldura, lasă să intre suficientă lumină. 

72. Deasupra scării și a băii, lucernele ajută la iluminarea bine a camerei și asigură o ventilație adecvată.

Usi

73. Dacă doriți ca ușile de intrare să rețină bine căldura, nu faceți mult zgomot la închidere și nu sunt prea grele, puneți-le pe cele din lemn. Ușile metalice cu placare din MDF sunt foarte impracticabile și incomode. Carcasa lor se poate uza în doi ani.

74. Pentru comoditate, este mai bine să puneți întrerupătorul de lumină lângă mânerul ușii și nu lângă balamale, astfel încât să nu trebuie să aprindeți mai întâi lumina și apoi să ajungeți la mâner pentru a deschide ușa.

75. Atunci când alegeți mânerele pentru uși, acordați preferință celor care nu au piese ascuțite proeminente. 

Ai nevoie de șemineu?

Cei mai mulți proprietari de case cu șeminee nu regretă că l-au prevăzut în proiect, deoarece este atât de plăcut să stai lângă șemineul cald și să privești limbile de flacără dansatoare în serile reci de iarnă. În ceea ce privește caracteristicile de proiectare, atunci proprietarii dau următoarele recomandări:

76. Când construiți un șemineu, este mai bine să asigurați posibilitatea închiderii acestuia cu o ușă de sticlă. Deci, puteți, după bunul plac, fie să vă bucurați de foc și să vă așezați lângă șemineu cu ușa deschisă, fie să o închideți și să fiți liniștiți că nici copiii, nici oaspeții nu pot fi răniți accidental. 

77. O inserție de șemineu cu ventilator și conducte corecte permit nu numai să se bucure de foc, ci și să încălzească o parte a casei. Deși dacă casa este mică și cablarea se face conform tuturor regulilor, atunci ventilatorul nu este necesar. 

Amplasarea rețelelor electrice

Cablarea rețelelor electrice și amplasarea prizelor ar trebui să fie planificate luând în considerare scopul camerei și viitorul mobilier, astfel încât mai târziu să nu fie nevoie să smulgeți un finisaj nou și să adăugați rețele și prize. Sfaturile dezvoltatorilor cu experiență pentru stabilirea rețelelor electrice sunt următoarele:

78. Pentru ca dvs. să puteți deconecta întreaga casă, instalați întrerupătoare și întrerupătoare în afara casei. În caz contrar, chiar și după oprirea alimentării, o secțiune a firului care merge la contor va fi alimentată.

79. Este mai bine să folosiți fire de cupru cu o marjă de tensiune bună.

80. Așezați cablurile în avans pentru a ilumina fațada casei și teritoriul amplasamentului. În caz contrar, va fi atunci foarte dificil să ascunzi firele de pe casă.

81. În timpul construcției, asigurați-vă că faceți canale în tavanele interfeței pentru trecerea cablajelor, precum și găuri în partițiile dintre camerele aceluiași etaj.

82. Când puneți fire, nu uitați să furnizați rețele pentru interfon, senzori de temperatură a cazanului, alarme, televizor, rețea locală, hote în bucătărie și în băi.

83. Candelabrele din încăperile înalte sunt cel mai bine făcute în jos. Deci, este mai convenabil și mai sigur să le spălați. 

84. Când alegeți corpurile de iluminat, acordați preferință celor care au prize convenționale (E 27 și 14). Cu alte socluri, nu va fi posibilă schimbarea puterii și utilizarea dispozitivelor de economisire a energiei. În ceea ce privește fiabilitatea și durabilitatea, soclurile obișnuite sunt, de asemenea, mai bune.

Sfaturi pentru ingineria și umplutura tehnică a casei și a șantierului

85. Chiar și în etapa de proiectare, merită să furnizați încălzire prin pardoseală în acele camere în care este necesar în special, precum și un sistem de aer condiționat pentru întreaga casă. 

86. Este mai bine să stabiliți comunicații tehnice în caneluri înainte de a termina pereții.

87. Dacă zona dvs. are ierni severe, instalați un cazan de rezervă cu combustibil solid.

88. În locurile în care conductele și coșurile de fum trec prin tavan, trebuie instalate manșoane. 

89. Pentru a preveni deteriorarea decorului exterior al casei la momentul stabilirii comunicațiilor pentru iluminatul exterior al clădirii și al amplasamentului, amplasați aceste rețele înainte de începerea lucrărilor de fațadă. 

90. Este mai bine să construiți o fântână pe șantier înainte de a începe construcția unei case.

Poate că nu toate sfaturile vă vor fi utile și, în principiu, nu suntem de acord cu unele dintre recomandări. În orice caz, casa ta este întruchiparea viselor tale și a ideilor tale despre confort și confort. De aceea, merită să mergi la procesul de construcție cu o mulțime de cunoștințe. Este mai bine să învățați din greșelile altora decât din ale voastre, prin urmare, sperăm că experiența dezvoltatorilor cu experiență, a clienților noștri și a proprietarilor de case private vă vor ajuta să vă construiți casa de vis.


Alte Articole:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] CUM SĂ CONSTRUIEȘTI O CASĂ FĂRĂ GREȘELI; […]

EnglishItalianRomanian