Bine ai venit pe blogul Elmio!

Buncar-de-razboi

Cum să faci un adăpost-buncăr

Cum să faci un adăpost-buncăr. Acum, subiectul construirii unui adăpost pentru bombe nu este la fel de relevant ca acum mulți ani, dar cu toate acestea, pentru a vă proteja de cataclisme, ar trebui să vă gândiți la construirea unei astfel de camere. Un buncăr nuclear fabricat de sine va ajuta la salvarea de vieți și va oferi ocazia de a sta într-un loc sigur până când situația se îmbunătățește. Un accident provocat de om sau un dezastru natural rămâne un motiv real pentru construcție, din care nimeni nu este asigurat. Înainte de a construi un adăpost pentru bombe, este necesar să se determine scopul acestuia și perioada de ședere în el.

Construcția buncărului nu necesită documente speciale. Cu toate acestea, dacă comunicațiile centralizate trec pe site, atunci pot apărea probleme, așa că trebuie să aflați din timp.

Tipuri de buncăre și cerințe pentru adăposturile pentru bombe

Buncărele nucleare trebuie să îndeplinească anumite cerințe de siguranță:

 1. Protejați oamenii de factorii dăunători.
 2. Să fie amplasat într-o zonă care nu este inundată.
 3. Aveți mai multe intrări sau ieșiri, o ieșire de urgență în cazul blocării celei principale.
 4. Purificați aerul de tot felul de aditivi dăunători folosind echipamente de ventilație.
 5. Asigurați condiții sanitare și igienice pentru oameni.

Buncărul ca adăpost familial este clasificat după:

 • Proprietăți de protecție.
 • Locație (încorporată și independentă).
 • Suport de filtrare și ventilație (industrial și artizanat).
 • Timp de construcție (prefabricat sau prefabricat).
 • Durata șederii (pe termen scurt și lung).

Un buncăr nuclear de scurtă ședere este rapid și ușor de construit. La construirea unui adăpost simplu, forța și costurile de construcție sunt economisite de mai multe ori. Fundul camerei este întărit cu pietre sau scânduri. O soluție rațională este utilizarea unei fose septice din plastic rezistent la impact, săpată în pământ.

Un buncăr nuclear de acest tip nu necesită un sistem de încălzire serios, deoarece conceptul nu prevede o ședere pe termen lung. Acest proiect nu necesită soluții complexe de inginerie. Pentru o cameră mică, ventilația naturală este suficientă.

Un desen preliminar al buncărului va ajuta la formarea corectă a unui plan de acțiune. Această opțiune este o soluție simplă care poate fi realizată la un cost minim.

Pregătirea pentru construirea unui buncăr de adăpost pentru bombe

Acum, construcția buncărelor se face rar, deoarece costul construcției este destul de ridicat. Prin urmare, dacă aveți un teren, puteți face față în mod independent acestei sarcini. Pentru a face un adăpost pentru bombe cu propriile mâini, trebuie să investiți în construcții, să cumpărați materiale de înaltă calitate și alte sisteme și structuri pentru a asigura siguranța și confortul. Înainte de a începe construcția, trebuie să faceți o estimare, să calculați costurile de construcție și costul tuturor echipamentelor necesare.

nainte de a începe construcția, se face o diagramă a buncărului și se selectează o locație. De asemenea, merită să cunoașteți câțiva factori obligatorii care sunt luați în considerare la construirea unei camere:

 • Este necesar să alegeți locul potrivit pentru dispozitivul buncărului. În apropiere nu ar trebui să existe piloni, tufe, copaci sau alte structuri care să poată bloca ieșirea din adăpost în caz de dezastru.
 • Este necesar să se țină cont de faptul că intrarea în incintă se află cât mai aproape de casă, astfel încât, în caz de urgență, să vă ascundeți imediat.
 • Înainte de a începe construcția unui adăpost pentru bombe, este necesar să se măsoare nivelul apei subterane pentru ca în viitor să nu se transforme într-o piscină. Adâncimea gropii ar trebui să fie cu jumătate de metru deasupra acestui nivel.
 • Este important să măsurați corect zona. Diagrama buncărului vă va ajuta să calculați atât dimensiunea, cât și numărul de metri pătrați pe persoană: pentru o opțiune pe termen scurt, 3 m² sunt suficiente pentru una.
 • Este strict interzis să construiți un adăpost pentru bombe cu propriile mâini lângă conductele de gaze și apă.

Cum se construiește un buncăr? Dacă luați în considerare factorii de mai sus, atunci puteți face în mod independent un adăpost pentru bombe, care va sta mulți ani.

Cum se construiește un buncăr de lungă ședere?

Adăpostul pentru familie este conceput pentru a oferi adăpost împotriva tuturor tipurilor de pericole și este cel mai adesea situat sub pământ. Cel mai greu și mai scump este o groapă de fundație sau o cutie de beton. Și restul muncii poate fi realizat independent, dar acestea trebuie făcute în conformitate cu o anumită secvență.

Va fi nevoie de mult mai mult timp și efort pentru a construi. Pentru a construi un buncăr de încredere cu propriile mâini, veți avea nevoie de o cantitate imensă de beton. Cel mai important lucru este să nivelați suprafața bine în groapă și, de asemenea, să-i întăriți fundul cu un strat de piatră zdrobită sau nisip de 30 cm. Pentru o rezistență mai bună, puteți folosi armături și sârmă de tricotat.

Este important să se prevadă în prealabil locul comunicațiilor necesare, ventilației, ieșirii de urgență, pentru a determina sursa de alimentare. Un lucru este invariabil – cu cât o persoană dorește să fie mai mult timp într-un adăpost pentru bombe, cu atât vor trebui investite mai multe fonduri în construcția și cumpărarea elementelor necesare.

Va fi nevoie de mult mai mult timp și efort pentru a construi. Pentru a construi un buncăr de încredere cu propriile mâini, veți avea nevoie de o cantitate imensă de beton. Cel mai important lucru este să nivelați suprafața bine în groapă și, de asemenea, să-i întăriți fundul cu un strat de piatră zdrobită sau nisip de 30 cm. Pentru o rezistență mai bună, puteți folosi armături și sârmă de tricotat.

Este important să se prevadă în prealabil locul comunicațiilor necesare, ventilației, ieșirii de urgență, pentru a determina sursa de alimentare. Un lucru este invariabil – cu cât o persoană dorește să fie mai mult timp într-un adăpost pentru bombe, cu atât vor trebui investite mai multe fonduri în construcția și cumpărarea elementelor necesare.

Construcție pas cu pas a unui buncăr cu propriile mâini

Un buncăr nuclear pe termen lung este construit în următoarele etape :

 1. Mai întâi, se pregătește o groapă, cu o adâncime de aproximativ 4 m, apoi sunt forate puțuri. Acest lucru este necesar pentru ca sediul să nu depindă de încălzirea centrală.
 2. Sistemul de canalizare al adăpostului pentru bombe este realizat la un nivel sub groapa de fundație.
 3. Se ia în considerare o ieșire de urgență. O groapă este săpată din groapă, o țeavă este așezată acolo și turnată cu beton.
 4. La două săptămâni după turnare cu beton, când fundația este bine înghețată, puteți continua construcția pereților. În timpul unei astfel de lucrări, merită să ne amintim de stabilirea comunicațiilor, fluxul de apă și de scurgere a sistemului de canalizare.
 5. Problema aranjării buncărului este rezolvată, se iau în calcul alimentarea cu energie și ventilația.
 6. Un acoperiș este ridicat din plăci de podea, polietilenă densă în două straturi este utilizată pentru hidroizolație. Dacă este necesar, adăpostul pentru bombe este acoperit cu pământ.

Acest lucru este interesant: de multe ori ieșirea de urgență este deghizată într-o trapă obișnuită de canalizare.

Mărimi recomandate pentru buncărul nuclear pe termen lung:

 • suprafață – 12 m²;
 • grosimea peretelui – 25 cm;
 • grosimea plăcii de fundație – 23 cm;
 • înălțime zidărie cărămidă – 2,2 m.

Tipul Bunker pe termen lung este potrivit pentru proprietarii de case care sunt mai serioși în ceea ce privește siguranța lor. Aici puteți aștepta nu numai vremea rea, ci și atacurile chimice și chiar un război nuclear.

Desenul buncărului modelează direcția clădirii. În plus, camera este supusă unei cantități mari de finisare. Decorul interior, desigur, nu este atât de necesar și nu se referă la securitate. Dar în fața ei merită să spălați podeaua și pereții cu hidroizolație.

Proiectul finalizat al buncărului va ajuta la calcularea corectă a deschiderilor pentru trecerea în incintă. Intrarea este realizată din inele de beton sau un tunel metalic, iar din exterior este acoperită cu mastic pentru impermeabilizare.

Stocuri necesare în amenajarea buncărului

În ceea ce privește conținutul intern, acesta depinde de durata șederii. Dar cel mai important:

 • aprovizionare cu apă (de preferință 200-300 litri);
 • furnizați o sursă de energie electrică (ca opțiune – un generator de motorină sau benzină);
 • instalați ventilație;
 • aprovizionarea cu alimente (cu cât este mai mare termenul de valabilitate, cu atât mai bine);
 • pregătiți o trusă de prim ajutor cu medicamentele necesare.

Fapt: Orezul de bună calitate nu se strică deloc în condiții adecvate de depozitare. Același lucru este valabil și pentru crackers.

Construirea unui adăpost familial poate fi costisitoare și consumatoare de timp. Dacă proiectați un buncăr în avans, atunci lucrarea va merge mai repede. Dar, în caz de urgență, el va deveni o linie de salvare și va ajuta să se salveze de elementele sau alte manifestări adverse. Procedând în etape, puteți construi independent un adăpost pentru bombe fără ajutorul specialiștilor.


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Cum să faci un adăpost-buncăr; […]

trackback

[…] Cum să faci un adăpost-buncăr; […]

EnglishItalianRomanian