Bine ai venit pe blogul Elmio!

Fericirea este in tine

Cum să te bucuri în fiecare zi

Cum să te bucuri în fiecare zi. Corespondentul nostru a învățat să observe că viața este frumoasă și împărtășește propriile modalități de a se bucura în fiecare zi. Să urmăm exemplul ei!

„Pentru a trăi și a te bucura, ai nevoie doar de două lucruri: primul este să trăiești, al doilea este să fii fericit”. Aforismul este minunat, adevărul este simplu, dar este posibil? Odată am observat brusc că nu cumva nu mă puteam bucura în fiecare zi. Nu voi spune că sunt un fag malefic. Nu, sunt un râs vesel! Adevărul … undeva adânc în interior. Mi-am dat seama dintr-o dată că purta o mască de seriozitate și supărare, chiar și atunci când sufletul meu era cald și calm. Când s-a ținut de mine? Cum să-l eliminați acum?

Și am început un jurnal al bucuriei.

Trucuri de jurnal

Cum să păstrezi corect un jurnal? Acest lucru nu este dificil. Și dacă vrei să-ți recâștigi și bucuria și aceasta revine (vezi comentariul psihologului), aceste puncte îți vor explica multe.

1. Un caiet de jurnal vechi ponosit nu este bun. 

Prin urmare, mai întâi mergem la magazin și ne facem un cadou – alegeți unul nou, care ne va plăcea cu adevărat! Prin acest principiu, cumpărăm un stilou.

2. În timpul zilei ținem evidența a tot ceea ce a adus bucurie. 

Soarele strălucește, ți-au zâmbit, ți-au făcut o reducere în magazin, ai trecut cu succes de raportul anual, cântarele arătau minus 1,5 kilograme … Să poți discerne aceste bucurii în agitația ta zilnică.

3. Notează-l imediat în jurnalul tău. 

Dacă nu funcționează imediat, puteți la sfârșitul zilei. Dar asigurați-vă că luați un pix și un caiet: marcarea mentală a bucuriei nu este luată în considerare.

4. În fiecare zi trebuie ținut un jurnal. 

Mai bine să-l transformi în noul tău obicei. Prin urmare, ținem un jurnal timp de cel puțin 40 de zile. Dacă îți place lecția – continuă. Cu cât este mai lung, cu atât mai bine.

90 de zile pozitive

Când a venit a 40-a zi, nu mă mai puteam opri. Drept urmare, a ținut un jurnal timp de trei luni. Am căutat bucurie, ca un saper, în fiecare zi, acordată cu ea dimineața. Și s-a întâmplat. Mai mult, s-a înmulțit, la fel ca și zâmbetele. Ieri am observat o mică bucurie, iar astăzi sunt trei și mai multe. 

Desert Panna-cotta

Nimeni nu m-a invitat în Insulele Canare, nu m-au tratat cu panna-cotta (un desert făcut din smântână, zahăr, gelatină și vanilie). Frunzele tocmai au început să se îngălbenească – bucurie! Am citit capitolul cărții mele preferate – bucurie! Am predat textul ziarului – în general, rănește-te! Noi cunoscuți, comunicare, râsete. Se părea că eu însumi atrăgeam evenimente fericite.

Și totuși, în jurnalul meu în fiecare zi am notat tot ceea ce era nou – ceea ce a intrat pentru prima dată în viața mea. S-a dovedit că fac multe în mod automat. Merg la muncă doar într-un fel, cumpăr cam același set de produse … Și plecăm: pentru prima dată am încercat să dorm peste pat (a fost distractiv, ca în copilărie), am început să merg mai des și conduc o mașină pe trasee noi (mândrie în mine), în weekend am anulat ora de somn cu copilul și am urmărit un desen animat amuzant, apoi am copt pizza (vacanță!). În cele din urmă, am încercat panna cotta și multe alte lucruri noi, am făcut prima mea păpușă, am participat la un seminar despre psihologia copilului, am început să pictez o imagine … Nu poți enumera totul.

Mi-am găsit bucuria și este un fior!

AVIZUL PSIHOLOGULUI

„Este o prostie să stai întristat și să aștepți fericirea”

– Iată cel mai popular dialog din biroul meu – spune Anastasia Mazalova, psiholog-psihoterapeut practicant, antrenor personal pentru bunăstare: – „Vreau să mă bucur de viață” – „Ce faci pentru asta?” – „Aștept să apară bucuria” – „De cât timp aștepți?” – „Multă vreme, dar ea nu apare”.

Și apoi spun că bucuria este o abilitate, iar abilitatea este un mușchi. Și trebuie să fie instruită! În mod constant, cu sârguință. Dacă nu o ajuți, nimic nu se va schimba de la sine. Nu te vei trezi brusc fericit într-o dimineață dacă nu ai făcut nimic în acest sens.

– Este suficient doar pentru a ține un jurnal al bucuriei?

– Cu siguranță trebuie să începi cu el. Aud des: asta este o prostie, nu va ajuta … Nu-i o prostie să stai întristat și să aștepți ca butonul de comutare să treacă magic de la „oprit” la „pornit”? Așteptarea unui „vrăjitor într-un elicopter albastru” nu este o prostie? Înțelegeți că vrăjitorul sunteți dumneavoastră.

– Dar o persoană bolnavă în stadiu terminal, sau o persoană care este forțată să meargă la un loc de muncă dezgustător, sau cineva care nu poate întemeia o familie, va da naștere unui copil – va rezolva jurnalul problemele sale?

– Desigur, problemele trebuie rezolvate. Nu chemăm să râdem, și atât. Dar absența unei familii sau a unei pensiuni mici nu face soarele rău sau florile îngrozitoare. Este o chestiune de percepție. Întrebarea este în ce nuanțe o persoană își colorează viața. Da, uneori nu putem alege circumstanțele, dar ceea ce putem schimba cu siguranță este starea noastră de spirit. Când o persoană este fixată de o problemă, aceasta se află într-o poziție de pretenție: eu sunt victima. Și el nu observă nimic altceva!

– Este aproape?

– Când o persoană se bucură, chiar dacă la început chiar și într-un mod artificial, eliberează hormoni care sunt responsabili de o stare pozitivă. La rândul lor, ei normalizează hormonii de stres și întregul sistem endocrin. Și dacă experimentați emoții negative zi de zi, energia se pierde și pot apărea boli. Bucurându-ne, susținem întregul corp, îi schimbăm biochimia, creăm noi conexiuni neuronale care sunt responsabile pentru gândirea pozitivă.

Cum să te bucuri în fiecare zi.

– O astfel de bucurie artificială nu împiedică dezvoltarea, dorința de schimbare? Omul a învățat să se bucure și de ce ar trebui să schimbe ceva în viață? Câștigă bani, locuiește într-un hambar și se distrează …

– Aici întrebarea este diferită. Adesea oamenii își schimbă locul de muncă sau soția din cauza disconfortului intern și nu pentru că slujba sau soția / soțul sunt proaste. Aleargă dintr-un loc în altul, ducând probleme în sine. Există o regulă simplă: schimbă lumea interioară – și lumea exterioară se va schimba!

Nu ai observat: totul este mai ușor pentru cei veseli în viață? Și apropo, optimistii sunt mai bine percepuți la interviuri. O persoană pozitivă vede mai multe oportunități, este mai deschisă la noi întâlniri și cunoștințe. Este puțin probabil ca o persoană într-o stare de depresie să le vadă și, în general, să le întâlnească, este închisă în sine. Dacă o persoană știe să se bucure în fiecare zi și antrenează această abilitate, are mai multe șanse să prindă noroc de coadă.


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
5 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Cum să te bucuri în fiecare zi; […]

trackback

[…] Cum să te bucuri în fiecare zi; […]

trackback

[…] Cum să te bucuri în fiecare zi; […]

trackback

[…] Cum să te bucuri în fiecare zi; […]

EnglishItalianRomanian