Cum să vă curățați fața acasă?. Pielea este o parte foarte interesantă a corpului care are o serie de funcții de protecție pentru corp. Economisește de la căldură și frig, diverse daune mecanice și pătrunderea particulelor inutile în țesuturile și organele vitale. Mai mult, unele zone au în plus păr, care îndeplinește și o funcție de protecție. Pe suprafața pielii există pori – celule speciale cu glande sebacee care promovează secreția de grăsime. Principalele probleme ale epidermei feței și decolteului sunt tocmai diferitele perturbări în activitatea acestor conducte. Apoi apar pete de vârstă, uscăciune, acnee și alte fenomene neplăcute, care strică aspectul și provoacă disconfort.

Problemă a pielii
Principalele dificultăți cu care se confruntă persoanele de toate vârstele sunt diferite tipuri de erupții cutanate, pori măriți și decolorare. Acestea apar din mai multe motive:
- caracteristicile hormonale ale corpului, inclusiv adolescența și menopauza;
- dieta necorespunzătoare și utilizarea unor cantități mari de alimente nesănătoase și grase;
- diferite boli cronice care perturbă metabolismul;
- îngrijire necorespunzătoare sau lipsa acestora;
- somn instabil și veghe, stres constant sau insomnie;
- ingestia de bacterii și infecția secundară;
- boli trecute precum varicela și multe alte motive.
Toți acești factori pot provoca tulburări metabolice, blocarea glandelor sebacee și, ca urmare, apariția comedoanelor, sau a punctelor negre, acnee și roșeață. Dacă astfel de procese apar în mod regulat și provoacă neplăceri, atunci o astfel de piele se numește piele problemă. Cosmetologii sfătuiesc să abordeze sistematic soluția acestei probleme, combinând o nutriție adecvată, un somn sănătos, tratamente de înfrumusețare și curățarea regulată a feței.

Acest tip de efect asupra pielii poate fi produs atât într-un salon de înfrumusețare, cât și acasă, cu o pregătire adecvată. Care sunt principalele efecte pozitive ale curățării feței?
- Îndepărtarea stratului superior cornos simulează procesele metabolice și accelerează regenerarea celulelor epiteliale.
- Îmbunătățește nutriția și saturația de oxigen, accelerează microcirculația.
- Porii sunt curățați de impurități, se activează procesul de eliminare a toxinelor și protecția generală a dermei.
- Numărul de comedoane și acnee este redus în diferite etape, iar procesul reapariției lor este încetinit.
- PH-ul pielii feței și elasticitatea acesteia sunt restabilite, apare o culoare sănătoasă și intensitatea petelor de vârstă scade.
Întregul proces de curățare constă în 3 etape, dintre care prima este pregătirea obligatorie. Poate fi abur, folosind măști sau alte produse cosmetice. După curățare, trebuie aplicată o cremă hidratantă pentru a proteja epiderma de bacterii și poluarea aerului.
Cui nu i se recomandă să folosească curățarea feței? Contraindicații pentru procedură
Restabilirea tuturor proceselor care apar în epidermă, precum și îngrijirea regulată a suprafeței pielii sunt necesare pentru fiecare persoană pentru sănătate și frumusețe. Dar există situații în care procedura de curățare trebuie exclusă pentru o vreme sau complet. Există o serie de contraindicații relative și absolute:
- toate tipurile de dermatită diagnosticată;
- orice inflamație și erupție pustuloasă pe piele;
- eczeme, psoriazis sau rozacee în formă activă progresivă și cronică;
- piele sensibilă sau alergii la orice produs cosmetic;
- alunițe și semne de naștere, cel mai bine este să contactați un salon de înfrumusețare cu ele și să nu efectuați procedura dvs.;
- virusul herpes cu manifestările sale evidente;
- boli cronice ale căilor respiratorii superioare, în care aburul și băile ar trebui excluse.
În astfel de cazuri, este imperativ să consultați un cosmetician sau un dermatolog. Cel mai probabil va trebui să amânați curățenia până la sfârșitul tratamentului sau să o înlocuiți cu un alt tip de îngrijire.
Tipuri de proceduri de curățare a feței
Inițierea tuturor proceselor de regenerare și microcirculare, precum și îngrijirea pielii poate fi efectuată în diferite moduri, folosind produse din bucătărie și produse cosmetice. Principiul de bază al funcționării tuturor tipurilor de curățare este deschiderea porilor, îndepărtarea excesului de acolo și închiderea acestora. Dacă este efectuată corect și în prezența tuturor produselor cosmetice necesare, calitatea procedurii la domiciliu poate fi destul de ridicată și în niciun caz inferioară celei de salon. În funcție de materialele și instrumentele utilizate, toate tipurile de curățare a feței sunt împărțite în mai multe tipuri:
- adânc;
- mecanic;
- manual;
- vid;
- ultrasunete;
- automat;
- Hollywood;
- combinate.

Să luăm în considerare fiecare dintre ele mai în detaliu, că ar putea fi efectuate acasă fără a afecta sănătatea.
Curățarea profundă a pielii
Pentru a curăța cel mai eficient toate substanțele inutile epidermei și pentru a oferi feței o culoare sănătoasă și uniformă, este necesar să îndepărtați dopurile sebacee folosind peeling chimic. Una dintre opțiunile pentru procedură implică utilizarea produselor acide. Acasă, este mai bine să le înlocuiți cu formulări enzimatice pentru a evita arsurile – Exfoliant enzimatic de la ReNew sau GIGI Classic Enzymatic peeling gel pentru toate tipurile de piele de la GiGi. Utilizarea produselor care conțin fenol necesită, de asemenea, anumite cunoștințe și abilități și nu este recomandată pentru procedurile la domiciliu. Curățarea profundă a pielii este contraindicată independent în caz de tulburări ale pielii și răni deschise.

Curățarea mecanică a porilor feței
Pentru acest tip de procedură sunt necesare substanțe abrazive, cel mai adesea se folosesc sifon, sare, boabe de cafea măcinate, argilă și alte exfolieri de casă. Un amestec de cremă pentru bebeluși, sodă și sare se aplică pe pielea aburită anterior cu mișcări ușoare, câte 1 linguriță. După 5 minute, compoziția trebuie spălată cu apă caldă. Cafeaua se aplică în același mod. Argila sub formă uscată trebuie diluată cu apă caldă până la o consistență cremoasă. Pentru înmuiere, nu se adaugă 2-3 picături de ulei de măsline. Masca se ține pe față timp de 20 de minute, apoi se spală.

Compoziția poate fi combinată și selectată în funcție de tipul de piele. Masca și peelingul nu trebuie să provoace daune, ci doar masează și curăță ușor stratul superior al epidermei.
Curățare manuală sau manuală
Stoarcerea tuturor tipurilor de acnee, precum și a punctelor negre, este plină de consecințe neplăcute și de adăugarea unei infecții secundare, prin urmare, trebuie efectuată în condiții strict sterile, cu iluminare bună și pe pielea pregătită anterior. Mai întâi trebuie să îndepărtați machiajul, să folosiți un exfoliant sau o mască, să aburiți suprafața epidermei astfel încât porii să se deschidă. Apoi scoateți punctele negre sau punctele negre cu vârful degetelor, lingura Unna sau acul lui Vidal. Trebuie să finalizați procedura cu o compoziție antiinflamatoare sau o cremă. Curățarea manuală are o serie de contraindicații. În primul rând, trebuie să vă spălați bine mâinile, să dezinfectați instrumentele și locul de expunere și să oferiți o lumină puternică. Atunci procedura va aduce beneficii pielii.

Curățarea feței cu vid
Pentru a efectua această procedură acasă, trebuie să achiziționați un dispozitiv specializat pentru extragerea impurităților din pori. Procesul include, de asemenea, o etapă pregătitoare cu curățarea de produse cosmetice și mărirea porilor. Pentru a finaliza metoda de vid, se recomandă utilizarea frecării cu gheață pentru a ameliora umflătura și a aplica o cremă calmantă antiinflamatoare. Contraindicațiile sunt aceleași ca și pentru manual. Curățarea trebuie făcută în condiții sterile pentru a evita infectarea porilor.
Ecografie pentru curățarea feței
Pentru a efectua această procedură, trebuie să achiziționați un dispozitiv – un scruber cu ultrasunete și un gel special. Curățarea cu ultrasunete poate fi efectuată fără aburirea și pregătirea pielii, este suficient să îndepărtați machiajul și să ștergeți locul expunerii cu o soluție antiseptică de peroxid de hidrogen sau clorhexidină. În plus față de contraindicațiile standard, acest tip de procedură nu este recomandat femeilor însărcinate și care alăptează, precum și în prezența erupțiilor și inflamațiilor pe față.

Curățare sau peeling atraumatic
Cea mai sigură sau mai blândă metodă implică utilizarea formulărilor cosmetice cu diverși acizi de fructe. Selectarea corectă a tuturor formulărilor va duce la efectul maxim – pielea devine uniformă, monotonă, suprafața sa nu este expusă la stres mecanic.

Există o serie de complexe pe piață de la diferiți producători, care includ mai multe formulări cu acizi și enzime de fructe, precum și șervețele de răcire. Curățarea sau curățarea atraumatică se efectuează în cinci etape:
- curățarea suprafeței pielii de machiaj și impurități;
- aplicarea a 2 straturi de produse cu acizi de fructe;
- utilizarea peelingului cu enzime;
- un complex de șervețele umede pentru răcire;
- tonic sau crema calmanta.
Această metodă nu are practic contraindicații, cu excepția bolilor de piele în perioada activă, prin urmare este potrivită pentru aproape toată lumea.
Curățarea feței la Hollywood
Pentru tenul gras și mixt, puteți utiliza o soluție de clorură de calciu cu o concentrație de 5% și săpun pentru copii inodor. Procedura constă în mai multe etape:
- curățarea de machiaj și alte impurități;
- aplicarea clorurii de calciu cu un tampon de bumbac în mai multe straturi;
- spumand un tampon de bumbac cu sapun si ruland compozitia de pe piele de-a lungul liniilor de masaj.
După îndepărtarea reziduurilor de săpun, clătiți pielea cu apă caldă curată și completați procedura cu o cremă.
Atunci când utilizați acasă curățarea feței de la Hollywood, principalul lucru nu este să uscați suprafața epidermei. Dacă apar senzații neplăcute, este mai bine să spălați compoziția.
Procedură combinată
Dacă aveți nevoie de un rezultat rapid și eficient, puteți combina ultrasunetele, curățarea profundă și manuală într-o singură procedură. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un spălător, un gel special pentru munca sa, produse cosmetice și aproximativ o jumătate de oră de timp liber. Principalele etape ale curățării:
- pregătirea pielii pentru expunere;
- aplicarea produselor cu acizi sau enzime AHA pe toate zonele feței;
- tratarea zonelor problematice cu un scruber cu ultrasunete timp de aproximativ 10 minute;
- îndepărtarea manuală a punctelor negre rămase;
- proceduri finale – utilizarea tonicului și a cremei.

Îngrijirea pielii după procedură
Suprafața epidermei este în orice caz expusă la stres mecanic, deci trebuie păstrată până la refacerea completă. Primul pas este excluderea infecției, pentru aceasta trebuie să încercați să nu ieșiți în timpul zilei. Plaja la soare trebuie amânată cu 3 zile, pentru care este indicat să folosiți creme cu protecție UV. De-a lungul săptămânii, este necesar să efectuați proceduri dimineața și seara pentru curățarea și hidratarea cu creme adecvate vârstei și tipului de piele. Numai cu o abordare integrată a sănătății, diferite tipuri de curățare vor aduce un efect maxim și vor permite feței tale să rămână tânără și frumoasă mult timp.
Ne încredem fața față de profesioniști
Acasă, ne putem pregăti pielea cu aburi sau măști speciale de încălzire, o putem curăța cu diverse formulări și dispozitive și putem aplica creme hidratante, antiinflamatoare și calmante. Sub rezerva regulilor, menținând locul de muncă curat și steril, șansa de a face o infecție este redusă la zero.
Înainte de a alege unde să faceți peeling-ul, în salon sau acasă, ar trebui să aflați tipul de piele, dacă există contraindicații și dacă este recomandabil să efectuați o astfel de procedură fără anumite abilități. Dacă oportunitățile financiare le permit, nu ar trebui să vă riscați sănătatea și să lăsați manipulări mai simple de îngrijire pentru casă.
În saloanele de înfrumusețare lucrează profesioniști adevărați care nu numai că înțeleg compozițiile, dar pot diagnostica și probleme ale pielii, pot selecta un set individual de proceduri și, de asemenea, pot garanta siguranța.
[…] Cum să vă curățați fața acasă?; […]
[…] Cum să vă curățați fața acasă?; […]
[…] Cum să vă curățați fața acasă?; […]