Cum să vă întăriți unghiile acasă. Mâinile sunt acea parte a corpului feminin care este întotdeauna la vedere și este cel mai adesea expusă la diverse influențe. În funcție de starea degetelor și a unghiilor, se poate trage o concluzie despre îngrijirea fetei, obiceiurile și atitudinea ei față de sine. Astfel de nuanțe sunt observate chiar în timpul cunoașterii cu o persoană și lasă o amprentă în memorie pentru o lungă perioadă de timp.

Despre structura unghiilor
Pentru a vă îngriji mai competent și mai eficient unghiile, ar trebui să le cunoașteți structura și elementele constitutive care sunt implicate în formarea plăcii unghiilor.
Totul începe de la bază – matricea . Acesta este chiar fundul unghiei, în care se află celulele epiteliale – acestea participă la formarea unei plăci de unghii translucide, care constă dintr-o proteină specială bogată în sulf, calciu, zinc, seleniu, cupru și fosfor. Puterea matricei este foarte importantă și depinde nu numai de influențele externe și nutriție, ci și de gene. Cisteina este responsabilă de tărie – moștenită în cantități mari, vă va face unghiile puternice și puternice. O placă groasă de unghii indică faptul că matricea este lungă și sănătoasă. Unghiile nu vor deveni niciodată groase dacă inițial o anumită lungime nu este așezată în matrice.
Semicercul ușor de la baza unghiei se numește lunula . O zonă foarte sensibilă, cu o grosime mică a plăcii unghiei.
Placa de unghii în sine este situată pe patul unghial , care, datorită țesutului epitelial, direcționează creșterea unghiilor în direcția corectă și le ține. Umbra roz deschis a unghiilor se datorează apropierii de suprafața vaselor.
Zona de piele dintre matrice și placa unghiei se numește cuticula . Sarcina sa principală poate fi numită protecție împotriva diferitelor tipuri de infecții și murdărie.
Pterigionul continuă cuticula – o creștere a pielii care crește împreună cu placa unghiei.
Bavurile se formează pe crestele laterale laterale dacă sunt deteriorate. Acestea sunt situate pe laturile unghiilor.
Rolele laterale, la rândul lor, sunt conectate la pat folosind sinusurile unghiei .
Este necesar să monitorizați fiecare dintre elementele enumerate mai sus. Aceasta este singura modalitate de a vă face unghiile perfect îngrijite și sănătoase.
Cauze ale stării precare a unghiilor
Există mai mulți factori și motive care influențează aspectul mâinilor noastre decât ar putea părea la prima vedere. Unele dintre ele au o natură destul de serioasă și necesită o atenție specială.
Infecții
Pot fi fungice, bacteriene și virale. O problemă foarte frecventă care poate duce la descuamarea și îngroșarea plăcii unghiilor, schimbându-i culoarea în alb și galben. Un anumit tip de bacterie chiar pătează unghiile în nuanțe de negru și verde – această afecțiune se numește hiperpigmentare.
Dacă nu consultați un medic în timp util pentru un plan de tratament, infecția poate distruge unghia și poate afecta pielea de sub aceasta – în acest caz, puteți pierde chiar placa de unghii.
Caracteristici genetice
Deformarea unghiei poate fi moștenită, oricât de ciudat ar suna. Dacă părinții au deformări evidente ale plăcii unghiei, atunci, cel mai probabil, copiii lor le vor avea și ele.
O serie de boli
Există o listă de boli care pot afecta în mod semnificativ starea unghiilor. Astfel de boli pot limita accesul oxigenului la sânge, pot acumula toxine în unghii, pot duce la deshidratarea corpului, pot schimba fondul hormonal etc. Iată o listă cu unele dintre ele:
- boală de rinichi;
- boli pulmonare;
- boli ale glandei tiroide;
- boli grave sau intervenții chirurgicale pot afecta unghiile și le pot deforma;
- progeria;
- Boala Wilson;
- melanom.
Mulți oameni cunosc acest tip de deformare ca albire completă și parțială a plăcii unghiei – se numește leuconichie. Este o greșeală să crezi că un astfel de defect este rezultatul lipsei de nutrienți din organism. Dar faptul că o astfel de modificare a culorii unghiilor poate semnala boli și tulburări în organism este adevărat, deci merită să luați în serios acest tip de problemă.
Alimente
Dacă vitaminele, mineralele și alte elemente necesare corpului nostru sunt furnizate în cantități insuficiente, acest lucru afectează foarte ușor și rapid aspectul și sănătatea plăcii unghiei.
Magneziu
O cantitate suficientă de ea în corp ajută la întărirea unghiilor, eliminarea petelor albe și, ca bonus plăcut, la reducerea formării părului gri.
Acest element se găsește în nuci – pin și nuci, semințe de in, dovleac, floarea-soarelui, tărâțe din grâu și semințele sale germinate, ciocolată, linte și fasole.

Calciu
Creșterea slabă a unghiilor indică o lipsă de calciu în organism. Adăugați alimente care conțin acest element în dieta dvs. și veți vedea îmbunătățiri foarte curând. Poate fi nuci, fructe uscate, fasole, dovleac și semințe de floarea-soarelui, precum și o serie de legume: spanac, varză, pătrunjel, morcovi, salată verde.

Sodiu
De asemenea, sodiul întărește unghiile și le accelerează creșterea. Este conținut, la prima vedere, în produse neobișnuite: cârnați, untură, pește sărat, caviar. Poate fi găsit și în brânzeturi, brânză de vaci, ierburi și legume, fulgi de porumb.

Proteină
Un must pentru unghiile predispuse la delaminare și textură fină. Este conținut în multe produse și are, de asemenea, un efect bun asupra stării pielii. Acesta este un element cu adevărat important!

Orice diete stricte și restricții alimentare afectează starea plăcii unghiei și pot duce la diverse boli care deformează unghiile. Prin urmare, este atât de important să monitorizați ceea ce mâncați și să nu vă limitați la alimente importante pentru sănătate.
Vreme
Multora li se pare că plăcile de unghii dure nu pot fi afectate de un asemenea factor ca vremea din afara ferestrei. Dar trebuie remarcat faptul că mănușile au fost inventate nu numai pentru a proteja pielea mâinilor de frig și vânt. Unghiile au nevoie de o astfel de protecție nu mai puțin, pentru că de aceea atât de des în timpul iernii starea lor lasă mult de dorit – se usucă, se exfoliază, se subțiază. Vremea poate afecta pielea de la baza plăcii unghiei, drept urmare pot apărea deformări și creșterea unghiilor. De aceea, este atât de important să vă hidratați întreaga suprafață a mâinilor și să vă mențineți cald în timpul sezonului rece.
Alți factori externi
Chiar și o astfel de activitate zilnică obișnuită precum curățarea casei poate afecta negativ starea unghiilor. Spălarea vaselor fără mănuși, utilizarea substanțelor chimice agresive la curățarea unui apartament duce la acumularea de substanțe nocive și otrăvuri în placa de unghii, care inhibă creșterea unghiilor, le subțiază, le fac fragile și se exfoliază.
Nu uitați de influența ojelor decorative. Utilizarea constantă atât a lacurilor convenționale, cât și a gelului duce la faptul că unghiile devin mai vulnerabile și necesită îngrijire și mascare constantă a zonelor cu probleme.
Uneltele pentru lucrul cu unghiile necesită, de asemenea, atenția dumneavoastră: nu utilizați fișiere metalice care își fac treaba prost și, de asemenea, clătiți, curățați și sterilizați tot ceea ce utilizați în timpul procedurii de manichiură la domiciliu.
Toate motivele de mai sus care duc la apariția și starea nesănătoasă a unghiilor pot fi ușor excluse cu ajutorul prevenirii în timp util. Urmați toate sfaturile pentru menținerea sănătății plăcii unghiilor și a pielii mâinilor – atunci nu veți avea nevoie de metode mai radicale.
Cum să-ți întărești unghiile acasă?
Foarte des femeile se confruntă cu o astfel de problemă, cum ar fi starea proastă a unghiilor, mai ales primăvara. Placa de unghii devine mată, devine pete albe, se rupe și se exfoliază. Astfel de schimbări se reflectă slab în aspectul mâinilor și nu dispar întotdeauna de la sine fără ajutor și îngrijire suplimentară. Cineva recurge la proceduri profesionale de salon: terapia cu parafină, albire, manichiură fierbinte și sigilarea unghiilor cu ceară, întărirea cu biogel. Dar nu toată lumea își poate permite astfel de lucruri, deoarece cineva pur și simplu nu are suficienți bani și timp liber pentru ei. Pentru astfel de cazuri există multe proceduri la domiciliu care vor ajuta la menținerea pielii mâinilor și a unghiilor în stare perfectă și sănătoasă, indiferent de factorii externi și interni.
Băi de casă pentru unghii
Un remediu foarte popular și eficient. Se poate folosi o mare varietate de ingrediente: uleiuri (atât cosmetice, cât și esențiale), decocturi de plante medicinale, sare de mare și multe altele. Această procedură nu necesită costuri financiare și de timp mari. Mai jos sunt câteva rețete care vor face mult mai ușoară întreținerea unei mâini îngrijite.

Băi de ulei
Ajută la refacerea unghiilor după proceduri precum lustruirea clădirilor și gelului, elimină fragilitatea și uscăciunea.
Compoziția acestor băi, după cum ați putea ghici din nume, include diferite tipuri de uleiuri:
- Luăm ca bază cosmetica preferată – semințe de măsline, migdale, ricin, struguri sau caise (aproximativ 40-50 ml);
- Adăugați câteva picături din orice ulei esențial – orice vă place după miros și proprietățile sale de vindecare, care sunt de obicei indicate pe ambalaj;
- Cumpărăm soluții de ulei de vitamine A și E în farmacie – va fi suficient să adăugăm trei picături din fiecare dintre ele.
Metoda de gătit este simplă și în puterea oricărei persoane: trebuie doar să încălziți uleiul cosmetic într-o baie de apă la o stare caldă, să adăugați restul de uleiuri și să amestecați bine. Apoi, coborâm vârful degetelor în acest amestec, astfel încât placa de unghii să fie complet acoperită cu compoziția de vindecare. Așteptăm 15 minute, după care ștergem excesul de ulei cu un prosop de hârtie uscat. Pentru a spori efectul, se recomandă să puneți mănuși de bumbac după acest pas – această metodă este potrivită pentru timpul nopții, când mâinile sunt libere.

Băi cu sare de mare
Poate cel mai faimos și mai accesibil mod de a vă pune unghiile în ordine. Lista ingredientelor este extrem de simplă:
- puțină sare de mare (50 gr);
- apă (200 ml);
- iod (câteva picături).
Se dizolvă sarea în apă caldă, se adaugă soluția de iod. În această compoziție ne ținem de mâini aproximativ 20 de minute, după care le clătim cu apă curată și aplicăm o cremă hrănitoare pentru a evita uscăciunea. Astfel de băi ajută bine la delaminarea unghiilor – mai ales dacă sunt luate într-un curs de zece proceduri zilnice. Pentru prevenire, doar o dată pe săptămână va fi suficient.

Măști de unghii de casă
Măștile pentru unghii sunt o modalitate ușoară de a vă menține mâinile îngrijite. De asemenea, nu necesită mult timp și bani și sunt capabili să corecteze starea plăcii de unghii în cel mai scurt timp posibil. Măștile pot fi alcătuite din diverse ingrediente, cum ar fi uleiuri, creme și câteva produse pe care le puteți găsi oricând acasă.
Mască cu ulei cu miere
Hrănește perfect unghiile, previne despicarea și uscăciunea. Această mască constă din trei ingrediente simple:
- miere – 1 lingură;
- ulei de nucă de cocos – 1 lingură;
- unt de cacao – 1 lingură.
Se amestecă bine toate ingredientele până se obține o consistență omogenă. Acum efectuăm un fel de masaj cu acest amestec: aplicați liber pe mâini și frecați în cuticule, unghii și pe întreaga suprafață a periilor. Așteptăm zece minute și îndepărtăm excesul cu un șervețel.

Particularitatea măștii de lămâie pentru unghii este că trebuie utilizată cu precauție: excludeți prezența oricăror abraziuni și leziuni pe mâini, altfel veți avea senzații extrem de neplăcute.
Unghiile deteriorate sunt o problemă destul de frecventă care poate și ar trebui rezolvată. Asigurați-vă că efectuați proceduri preventive care vă vor ajuta să aveți întotdeauna o formă excelentă și nu uitați că chiar și o astfel de parte aparent nesemnificativă a corpului, cum ar fi unghiile, poate transporta anumite semnale pe care corpul vi le trimite.
[…] Cum să vă întăriți unghiile acasă; […]
[…] Cum să vă întăriți unghiile acasă; […]
[…] Cum să vă întăriți unghiile acasă. […]
[…] Cum să vă întăriți unghiile acasă; […]
[…] Cum să vă întăriți unghiile acasă. […]
[…] Cum să vă întăriți unghiile acasă; […]
[…] Cum să vă întăriți unghiile acasă; […]