Bine ai venit pe blogul Elmio!

Relaxare eficientă de după vacanță

Relaxare eficientă de după vacanță. Cu toții așteptăm cu nerăbdare miracolul de Anul Nou și așteptăm cu nerăbdare zilele fericite de „a nu face nimic”. Dar aici vine mult așteptata serie de sărbători și la un moment dat se dovedește că este timpul să „ne alăturăm” ritmului obișnuit al vieții, dar acest lucru nu este deloc atât de ușor de făcut. 

Eșecul bioritmurilor zilnice, care apare la fiecare dintre noi. În absența nevoii de a urma un anumit mod de viață, duce cu siguranță la oboseală destul de severă. Poate dura 5-7 zile pentru ca o persoană sănătoasă să restabilească energia consumată și, dacă imunitatea dvs. este slăbită și procesele metabolice sunt încetinite, atunci procesul poate fi oarecum întârziat.

Pentru a vă recupera în mod eficient și a reveni la modul de viață anterior, puteți lua unele „măsuri de urgență”, și anume:

Reglați-vă dieta și adăugați „ingrediente” bogate în energie. Cele mai saturate surse de energie pot fi considerate fructe uscate și nuci, care conțin acizi grași esențiali de care avem nevoie, pe care corpul nostru nu le poate sintetiza, precum și diverse minerale, antioxidanți, proteine ​​și alte componente care reglează activitatea tuturor sistemelor corpului nostru. 

Cele mai eficiente băuturi energizante sunt legumele cu frunze verzi, care nu numai că sunt bogate în vitamine și minerale esențiale, dar conțin și cantitatea minimă de calorii. Consumul de alimente bogate în fier (cum ar fi spanacul) este eficient din punct de vedere energetic și poate fi compensat cu o bară de ciocolată neagră bună, cu un conținut ridicat de cacao.

Stai activ. Asta nu înseamnă că ar trebui să mergi imediat la sală! Este suficient să mergeți la serviciu și, în fiecare zi de lucru, să vă plimbați în fiecare oră prin birou sau să faceți exerciții elementare fără să vă ridicați de pe scaun. Acasă, puteți porni muzica preferată și dansați puțin – veți obține nu numai energie, ci și multe emoții pozitive.

Râsul ajută la stimularea sistemului imunitar și ne ajută corpul să genereze ca să se stocheze energia eficient. A râde mai mult este foarte util. Odihnește-te cu înțelepciune. Pentru a restabili energia, nu este nevoie să dormi mult timp, este foarte important să o faci la momentul potrivit. Cel mai activ proces de recuperare a energiei are loc între orele 22:00 și 04:00. Dacă reușești să fii în pat la momentul potrivit, te vei trezi vesel și plin de sim.

Învață să respiri corect. 

Puțini dintre noi „practicăm” respirația controlată în viața noastră de zi cu zi și respirăm cu toții fără a implica plămânii în acest proces. Ca urmare a acestei „respirații greșite” nu primim o cantitate suficient de mare de energie. 

Inspirați profund, ridicând clavicula și umerii, apoi expirați la fel de adânc prin nas, coborând clavicula și umerii în direcția opusă. Asigurați-vă că stomacul și mijlocul pieptului nu iau parte la procesul de respirație. Repetați de mai multe ori și veți simți o „încărcătură de vioiciune”.

Printre altele, un instrument excelent de stimulare și reglare este aromoterapia sau un efect asupra corpului prin simțul mirosului. Înconjoară-te cu mentă, bergamotă și portocale mandarine pentru a revigora. Urmând aceste reguli simple, vă puteți simți mult mai bine și vă veți întoarce rapid la ritmul obișnuit cu o vigoare reînnoită.

Ma bucur mult de ce am putut sa impartasesc cu voi: Relaxare eficientă de după vacanță.


Alte Articole Elmio:

*** Cele mai bune – măști (fată) de casă.

*** Secretele machiajului perfect.

*** Alimente care ne fac să ne simțim obosiți.

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] *^* Relaxare eficientă de după vacanță. […]

trackback

[…] Relaxare eficientă de după vacanță; […]

trackback

[…] Relaxare eficientă de după vacanță; […]

EnglishItalianRomanian