Albirea dintilor rapid si ieftin

Cum se albesc dinții acasă?

Cum se albesc dinții acasă?. Dacă puneți această întrebare unui motor de căutare, atunci principala problemă a utilizatorilor va fi viteza și prețul, toată lumea o dorește rapid și ieftin. Dar aici cel mai important lucru nu este acesta – trebuie să efectuați proceduri fără a afecta sănătatea dumneavoastră. Mai bine să obțineți mai multe beneficii. Atunci nu va funcționa rapid și ieftin. Astăzi vă vom spune despre cele mai optime opțiuni.

Cum se formează cariile dentare?

Există produse gata preparate, se aplică pe suprafața dinților și rămân acolo o vreme. Există pulberi, când se aplică, se obține efectul „șmirghelului”, smalțul îngălbenit este pur și simplu decojit. Există ape de gură care conțin peroxid de hidrogen și declanșează reacții la suprafața dinților. Pentru a înțelege sistemul de albire, trebuie să începeți cu structura smalțului dinților.

Suprafața dintelui este protejată în mod fiabil de smalț – cea mai grea parte a acestuia. Se compune din 97% din substanțe anorganice – hidroxiapatate, restul de 3-4% este împărțit între substanțe organice și apă liberă.

Cum este format un dinte

Datorită acestei compoziții, smalțul este foarte durabil și poate rezista stresului zilnic în procesul de mestecare a alimentelor. Mediul din gură este alcalin, astfel încât alimentele acide, bacteriile și produsele de degradare a carbohidraților pot dezechilibra și deteriora suprafața dinților. Se obțin zone fără protecție și se formează carii acolo și este tratată doar de un dentist prin curățarea cu bor și umplerea gropilor formate cu o umplutură.


Cauzele întunecării dinților

Pe lângă distrugerea mecanică a smalțului, există o serie de factori care îl afectează negativ mult timp, ceea ce duce și la boli dentare.

  • Ereditatea sau predispoziția genetică. Compoziția chimică a smalțului și rezistența sa sunt determinate de gene și, cu o îngrijire egală, dinții diferiților oameni se vor descompune la viteze diferite.
Albirea dintilor

Dieta și cultura alimentară. 

Acestea afectează foarte mult compoziția chimică a smalțului și gradul de deteriorare a acestuia din exterior. Apa este un factor fundamental în echilibrul apă-sare din țesuturile corpului, depunerea pietrelor și a plăcii pe suprafața dinților le afectează negativ culoarea și sănătatea.

Predominanța alimentelor picante, acre și grase în alimente poate duce la tulburări metabolice ale întregului corp și, în special, la smalț.

Prezența bolilor sistemice sau cronice 

În special a sistemului circulator, a digestiei și a metabolismului, poate duce la distrugerea smalțului din interior.

Obiceiuri proaste 

Alcoolul și fumatul, consumul mult de cafea duce la schimbarea culorii smalțului. Atunci va fi dificil să conducem la o stare sănătoasă, mai ales dacă acesta nu este singurul factor dăunător.

Antibioticele și alte medicamente puternice 

Afectează dinții din interior și deranjează la suprafață echilibrul bacteriilor cauzatoare de boli și benefice. Ar trebui să luați medicamente numai conform indicațiilor medicului dumneavoastră și să efectuați o terapie de reabilitare după un curs de medicamente antibacteriene puternice.

Aportul unei cantități mari de metale grele în organism 

Din cauza apei purificate de calitate slabă sau a mediului de lucru, duce la depunerea lor în țesuturi și organe, inclusiv dinți. Acestea devin mai fragile și susceptibile la influențele mecanice și chimice din exterior.

Excesul de fluor din alimente sau apă duce la fragilitatea și fragilitatea smalțului.
Modificările legate de vârstă

Aafectează toate sistemele corpului, inclusiv aportul de sânge și regenerarea țesuturilor. Mai puțini nutrienți sunt potriviți pentru dinți, apărarea imună a tuturor organelor este redusă, bacteriile și substanțele nocive distrug smalțul și provoacă o schimbare a aspectului și a culorii.

Leziunile, fisurile și alte daune mecanice puternice

Deschid zonele neprotejate ale dintelui, se umplu cu alimente și bacterii patogene și vor provoca neapărat mai întâi o decolorare a smalțului și apoi carii.

Albire dentara
Colorantul alimentar

Se consumă ferm în microfisuri din smalț și îl vopsea în propria culoare, este aproape imposibil să le curățați cu o perie și pastă obișnuite. Doar clătirea regulată a gurii după fiecare masă și utilizarea clătirilor și a echipamentelor de protecție pot servi drept protecție împotriva substanțelor colorante.

Îngrijirea proastă, necorespunzătoare sau neregulată

Acest mod duce la acumularea de resturi alimentare și bacterii pe suprafața dinților, provocând cariile dentare. Apar nu numai zonele întunecate, ci și cariile și un miros neplăcut.

Este imposibil să excludeți toți factorii, doar pentru a reduce efectul lor distructiv. Acest lucru este posibil numai în cooperare cu un dentist cu nutriție adecvată și îngrijire dentară regulată de calitate.

Contraindicații pentru albirea dinților

Există o serie de contraindicații absolute pentru oricare dintre procedurile, chiar și cele mai blânde. Deoarece albirea dinților nu este o îngrijire medicală și nu este utilizată pentru a păstra viața și sănătatea, este mai bine să vă abțineți de la aceasta în următoarele cazuri:

Sarcina și hrănirea bebelușilor 

Sunt o contraindicație absolută pentru aproape orice efect chimic și mecanic asupra corpului mamei. În aceste perioade, există o lipsă acută de calciu în organism, iar smalțul dinților este cel mai vulnerabil și susceptibil la orice acțiune. Înălbirea poate doar să o distrugă. Și substanțele, chiar și în cantități mici, pot pătrunde în alimentele bebelușului, ocolind bariera de protecție.

Vârsta copiilor

Dinții copiilor nu sunt încă pe deplin formați, dinții din lapte nu au protecție împotriva substanțelor chimice. Utilizarea albirii este impracticabilă din cauza dăunării smalțului și a întregului corp.

Deteriorări vizibile ale suprafeței dinților. 

Dacă cel puțin un dinte are fisuri, așchii și alte încălcări ale integrității smalțului, albirea le va întări.

Carii, umpluturi de calitate slabă sau îndoielnice. 

În astfel de situații, trebuie să consultați un medic înainte de a efectua procedura de albire și să eliminați aceste defecte, sănătatea dinților dvs. se va îmbunătăți și frumusețea poate fi indusă.

Deschiderea rănilor gingivale 

Afecțiunile cavității bucale sub influența particulelor abrazive sau a substanțelor chimice se vor intensifica, provocând probleme și inconveniente.

Bretele, coroanele și știfturile

 Nu sunt compatibile cu unele substanțe care alcătuiesc pastele de albire, de exemplu, peroxidul de hidrogen distruge suprafața metalică. Discutați cu medicul dumneavoastră despre remediile și metodele potrivite pentru dvs. și nu vă vor face rău.

Reacții alergice la substanțe și intoleranță individuală la orice componentă a agenților de curățare. 

Acest punct trebuie verificat înainte de a începe procedura, de multe ori reacția merge la uleiurile esențiale, sucul de lămâie și peroxidul de hidrogen.

Metode de albire a dinților

În mod tradițional, toate tipurile de expunere pot fi împărțite în profesionale, semi-profesionale și populare, din motive evidente.

Profesional

Sunt produse în clinică de specialiști și de dispozitive și mijloace foarte specializate. Aceasta include curățarea cu ultrasunete cu valuri, care curăță chiar și urme de cafea și țigări. Photobleaching cu flash-uri pe un gel special luminează dinții cu 7-8 tone după prima procedură. Albirea cu laser face dinții mai ușori cu 8-10 nuanțe, în timp ce procedura în sine este confortabilă și rapidă și este considerată cea mai sigură în mâinile unui profesionist.

Există, de asemenea, o metodă populară printre actori și alte personalități celebre, constă în înlocuirea smalțului cu cele mai subțiri plăci – lumineers. Acoperă și protejează dinții până la 15 ani și arată frumos.

Semiprofesional înseamnă

Sunt cumpărați la o farmacie și folosiți acasă sau într-o clinică. Apărătoarele din plastic sunt personalizate și sunt umplute cu agent de albire, după cum este necesar. Plăcile cu agent de albire sunt mai ușor de atașat și pot fi aplicate fără a se potrivi sub dinți, lipite pe suprafață timp de 20-30 de minute. Gelurile sunt disponibile în tuburi, aplicate cu perii speciale și lăsate să se usuce complet. Distrug smalțul și efectul nu durează mult. Gelurile pot fi produse sub formă de bețișoare sau fondante, deci sunt mai convenabile de aplicat.

Pastele de dinți cu agenți de albire, sifon, cretă sau substanțe chimice deteriorează smalțul și provoacă daune permanente.

Remedii populare pentru albirea dinților la domiciliu

Al treilea grup de metode este autoalbirea cu remedii populare la domiciliu, efectul lor nu este la fel de puternic și de lungă durată, dar răul nu este la fel de evident ca în cazul metodelor profesionale. Acest lucru va necesita o perie sau un tampon de bumbac și un recipient pentru amestecare.

Peroxidul de hidrogen 3% este utilizat într-o formă diluată, amestecat cu apă 1: 1 și aplicat cu un tampon de bumbac pe întreaga suprafață a dinților. Lasă să acționeze 3-5 minute, apoi clătește bine cu apă sau pastă de dinți și perie. Peroxidul se leagă de placă și îndepărtează substanțele inutile din smalț.

Dacă ajunge pe membrana mucoasă sau în interior, sifonul poate provoca arsuri de intensitate variabilă. Peroxidul de hidrogen poate fi utilizat nu mai mult de o dată pe săptămână, distruge suprafața dinților și provoacă leziuni.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca un abraziv pentru îndepărtarea mecanică a plăcii, are granulație fină și nu dăunează mult smalțului, deci poate fi folosit de 1-2 ori pe săptămână.

"  Sifonul trebuie amestecat cu apă până la o consistență groasă, se aplică amestecul pe o perie, se spală pe dinți și se lasă timp de 10 minute. Apoi clătiți bine gura cu apă sau spălați-vă dinții ca de obicei. "
O altă rețetă:

Peroxidul se amestecă cu apă 1: 1, peria este scufundată în soluție și în sodă. Dinții trebuie curățați cu acest produs timp de 1-2 minute și clătiți bine cu apă. Agentul este destul de dăunător, nu trebuie înghițit și încercați să îl obțineți mai puțin pe piele și mucoase.

O altă opțiune este rășina copacului. 

Conține mulți agenți de albire, inclusiv hidroxid de potasiu, care curăță bine dinții de plăci și bacterii. Este utilizat ca parte a unei paste de dinți obișnuite nu mai mult de o dată pe săptămână, deoarece distruge smalțul.

O altă opțiune este cărbunele activ în pulbere sau tablete. 

Se vinde în orice farmacie și este un bun abraziv pentru curățarea plăcii de smalț. Este zdrobit și aplicat pe dinți cu o perie sau deget, întreaga maxilară este curățată printr-o mișcare circulară, cu excepția gingiilor, și spălată cu apă. După utilizarea acestui remediu, trebuie să vă spălați bine dinții pentru a spăla toate cele mai mici particule de cărbune. Se utilizează nu mai mult de 1 dată pe săptămână, deoarece distruge smalțul.

Albire dentara cu carbune activ

Urmează sarea de mare (naturală fără coloranți și aditivi). A fost folosit de mult timp de chinezi pentru curățarea dinților și dezinfectarea cavității bucale. Efectuează un efect mecanic asupra dinților, dacă este aplicat pe perie, dacă este lăsat după 5-7 minute, ucide toate bacteriile patogene. După aplicare, trebuie să vă clătiți gura, îl puteți folosi de 2-3 ori pe săptămână, mai des va fi dăunător.

Citricele conțin agenți de albire; coaja sau uleiul sunt folosite pentru dinți. Verificați dacă există reacții alergice înainte de utilizare. Uleiul se aplică pe un tampon de bumbac, dinții sunt șterși, având grijă să nu pătrundă pe piele. Ștergeți partea albă a coajei pentru a îndepărta placa. Poate fi folosit cu frunze de dafin zdrobite. Apoi, trebuie să clătiți bine sau să vă spălați dinții cu o pastă obișnuită.

Portocalul poate fi înlocuit cu mandarina, în timp ce lămâia și sucul său sunt încă utilizate în forma lor pură. Nu utilizați citrice mai mult de 1 dată în 2 săptămâni și abțineți-vă de la produse colorate și colorante după albire în acest fel.

Ce alte opțiuni mai există? Uleiul de arbore de ceai este un antioxidant excelent, dezinfectează și curăță suprafața dinților, albeste smalțul.

" Un mod de aplicare a produsului - o picătură de ulei pe un tampon de bumbac și frecare timp de 2 minute, apoi trebuie să clătiți bine reziduurile cu un amestec de apă și oțet de mere. O ușoară postgust va rămâne în gură, iar limba poate deveni ușor amorțită. Metoda 2 - o picătură de ulei pe perie după curățare și clătiți cu apă caldă. Uleiurile esențiale sunt puternice și nu trebuie utilizate mai mult de 1 dată pe săptămână. "

O altă opțiune bună – o pastă de uleiuri de curcuma, nucă de cocos și mentă, curăță calitativ suprafața dinților, albeste și întărește smalțul cu 1-2 tonuri și dezinfectează gingiile și cavitatea bucală.

Se amestecă câte 1 linguriță de ulei de cocos și turmeric zdrobit, se adaugă 2-3 picături de mentă și se aplică de 3-4 ori pe săptămână ca o pastă de dinți obișnuită.

Uleiul de cocos

În forma sa pură este utilizat ca agent de albire, este aplicat pe dinți timp de 10-15 minute. Apoi spălat cu apă caldă și sare. În consistență, seamănă cu untul, când intră în contact cu corpul uman devine lichid. Pe lângă efectul de albire, are și un efect antibacterian. A doua modalitate este de a adăuga ulei la pasta de dinți în timpul periajului zilnic. Iar a treia este de a amesteca cu bicarbonat de sodiu și de a folosi acest amestec ca agent de curățare.

Căpșunile, bananele și vinetele sunt toate produse de albire a dinților naturale, verificate mai întâi pentru reacții alergice. Puteți face scrubs sau paste, doar să vă frecați dinții cu ele.

Dinti perfecti de albi

Oțetul de mere poate fi folosit o dată pe săptămână pentru clătire sau amestecat cu bicarbonat de sodiu. Nu mai mult de o dată la 10 zile, dar chiar și atunci este destul de dificil să se evite efectul distructiv.

După albirea dinților

Oricare dintre procedurile enumerate mai sus încalcă stratul superior al smalțului dinților și îl face lipsit de apărare împotriva efectelor mediului și a diferitelor substanțe. După înălbire, nu trebuie să mâncați fructe de pădure, alimente cu coloranți, ciocolată, sfeclă, morcovi și să beți cafea și sucuri pentru ceva timp. Pigmenții intră în microfisuri și va fi foarte dificil să le spălați. Efectul lor poate fi prevenit prin îngrijire dentară atentă în zilele obișnuite și la o săptămână după albire – prin dietă și clătire a gurii după fiecare masă. Cel mai important lucru este sănătatea dentară, nu ar trebui să faceți proceduri inutile fără a fi nevoie de recomandările medicului.


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
8 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Cum se albesc dinții acasă?; […]

trackback

[…] Cum se albesc dinții acasă?; […]

trackback

[…] Cum se albesc dinții acasă?; […]

trackback

[…] Cum se albesc dinții acasă?. […]

trackback

[…] Cum se albesc dinții acasă?; […]

trackback

[…] Cum se albesc dinții acasă?; […]

trackback

[…] Cum se albesc dinții acasă?; […]

trackback

[…] Cum se albesc dinții acasă?; […]