Bine ai venit pe blogul Elmio!

Curata Bijuteriile din Argint 925

Cum se curăță Argintul cu Pietre

Cum se curăță argintul cu pietre?

Dacă citești acest articol, înseamnă: 1. Ești un adevărat fan al argintului; 2. Vă confruntați cu o problemă – cum să curățați argintul cu pietre. Dacă iubești bijuteriile din argint, colecția ta include 100% Bijuterii cu Pietre – prețioase și semiprețioase. Accesoriile cu pietre prețioase își pierd, de asemenea, luciul în timp și se murdăresc. Trebuie doar să citiți cu atenție acest articol, să dedicați 15 minute și să vă curățați corect Bijuteriile Elmio.

Puteți accesa acest link pentru a afla mai multe despre: Reguli de utilizare a bijuteriilor Elmio.

Nu vă fie teamă, curățarea argintului este o afacere dificilă și riscantă. Desigur, puteți apela la specialiști pentru ajutor – duceți argintul la un atelier de Bijuterii Elmio. Este cu siguranță eficient și fiabil. Dar poți curăța singur argintul întunecat cu pietre naturale acasă!

Cum pregătesc bijuteriile pentru curățare?

Curățarea argintului cu pietre acasă nu este dificilă, este chiar interesantă. Principalul lucru este să urmați în mod clar recomandările noastre, să nu folosiți instrumente / tehnici care nu sunt indicate în acest articol.

Probabil știi cum să cureți bijuteriile din argint fără pietre acasă. Acest lucru se poate face atât cu ajutorul mijloacelor improvizate, cât și cu ajutorul soluțiilor speciale care se vând în magazinele de bijuterii. Dacă nu știți încă cum să faceți acest lucru, vă sfătuim să citiți articolul „Cum se curăță bijuteriile din argint”. Puteți găsi acest articol pe site-ul nostru, chiar în partea de jos a paginii. A fost plasat într-o secțiune separată pentru a ușura găsirea.

Deci, să vedem dacă curățarea argintului cu pietre este diferită de bijuteriile fără pietre.

Cum și cu ce se curăță argintul cu pietre?

Dacă nu respectați recomandările, puteți strica piatra din Bijuterii. Deci, ce nu poate fi folosit pentru a curăța argintul cu pietre:

 • orice amestecuri / soluții pe bază de substanțe chimice pentru curățarea argintului. Aceste soluții gata de utilizare sunt vândute în magazinele de bijuterii. Dar nu recomandăm curățarea bijuteriilor cu ele. Cel mai adesea, acționează prost asupra pietrelor și le distrug;
 • articolele de pe Internet scriu adesea – „adăugați puțin acid citric la soluția de curățare”. În niciun caz nu trebuie făcut acest lucru;
 • pasta de dinți are, de asemenea, un efect dăunător asupra pietrelor naturale;
 • este, de asemenea, imposibil să ștergeți pietrele cu alcool;
 • nu înfășurați în folie argintul întunecat cu sodă sau sare;
 • nu frecați suprafața argintului cu sodă sau sare.

Poate că aceste metode vă vor ajuta să îndepărtați placa de pe suprafața de argint și pietre. Dar pe argint vor apărea microfisuri, care se vor murdări tot mai des în timp. Ei bine, piatra de la o astfel de „curățare” va începe, în general, să se estompeze în timp, își va pierde strălucirea și va deveni tulbure.

De ce se întunecă Bijuteriile de Argint cu Pietre?

Desigur, atunci când cumpărați bijuterii din metal prețios într-un magazin, nu vi se oferă instrucțiuni. Dar în zadar!

Mulți dintre noi, după ce am pus un inel pe degetul nostru, cred că nu trebuie îndepărtat … Dar, în timp, fiecare fată poate observa că metalul s-a întunecat, piatra a încetat să mai strălucească. De ce se întâmplă asta?

Când un metal de bijuterii intră în contact cu chimia, acesta reacționează și începe să se întunece. Săpun, detergent, șampon, produse cosmetice, parfum, ulei vegetal, oțet, smântână etc.

În plus, argintul se întunecă din cauza transpirației umane, a apei calde și a aburului și a umidității puternice.

Prin urmare, nu recomandăm:

 • să faceți o baie sau un duș cu Bijuteriile din Argint;
 • mergi la piscină sau la baie / saună în decorațiuni;
 • face sport;
 • vizitați un cosmetician, coafor și alți maeștri din industria de înfrumusețare;
 • gatiti alimentele – framantati cotletele sau aluatul fara a scoate inelele.

Piatra este vie. Este ușor să-l „omoare” … Trată-ți bijuteriile cu respect și dragoste. Dacă nu știați despre asta și articolele dvs. au devenit deja întunecate, să ne dăm seama cum să le remediați … Cum să curățați argintul întunecat?

Cum se curăță argintul cu pietre?

Desigur, cel mai bine este să căutați ajutor profesional și să trimiteți bijuterii din argint cu pietre pentru curățare la un atelier de bijuterii. În primul rând, bijutierul va selecta opțiunea corectă de curățare pentru o piatră naturală specifică. Faptul este că unele pietre (cum ar fi turcoazul) au o structură mai moale și mai delicată. Prin urmare, acestea trebuie curățate într-un mod special. În al doilea rând, dacă piatra este deja ușor deteriorată sau metalul de pe bijuterii are zgârieturi, bijuteriile dvs. vor fi lustruite în atelier. Dar nu căutăm căi ușoare, așa că vom încerca să ne dăm seama cum să curățăm argintul cu pietre acasă. 

Principalele moduri sunt:

 • ștergeți cu atenție și ușor suprafața bijuteriilor și pietrei cu un șervețel special pentru curățarea bijuteriilor. Această țesătură este impregnată cu o soluție. Este uscat și nu trebuie spălat sau udat. În catalogul magazinelor noastre din secțiunea „Suveniruri, ambalaje pentru cadouri, bijuterii” veți găsi diferite opțiuni pentru astfel de șervețele. Ele diferă în ceea ce privește mărimea și producătorul. De îndată ce începeți să vă ștergeți bijuteriile cu această țesătură, veți vedea imediat urme întunecate pe țesătură. Aceasta este chiar murdăria care s-a adunat pe suprafața obiectului de argint;
 • spălați argintul cu 2-3% soluție apoasă de săpun de amoniac (2-3 picături de alcool + 2-3 picături de săpun lichid sau detergent). Așezați bijuteriile într-o astfel de soluție și lăsați-le în ea o vreme (2-3 ore). Scoateți apoi bijuteriile, curățați-le cu o perie, clătiți-le cu apă rece și curățați-le cu un uscător de păr. Important! Nu lăsați produsul să se usuce singur. Acesta este cel mai bun mod de a vă curăța argintul acasă;
 • dacă nu ai ocazia să folosești amoniac, atunci procedează la fel într-o soluție obișnuită de săpun. Adăugați 2-3 picături de săpun lichid la jumătate de pahar de apă la temperatura camerei.

Nu vă recomandăm toate celelalte metode de pe Internet pe tema „cum să curățați bijuteriile din argint”!

Notă! Dacă doriți să curățați argintul, dar piatra din acest decor vi se potrivește prin culoare și strălucire, este mai bine să lipiți piatra cu o bucată de bandă înainte de curățare.

Pietre speciale și atitudine corectă față de ele.

După cum am menționat mai sus, unele pietre naturale necesită o îngrijire specială. Acasă nu este cel mai bun loc pentru a le curăța. De ce? Pot fi ușor deteriorate. Dacă doriți să curățați bijuteriile cu astfel de pietre, aveți încredere în profesioniști! Aceste pietre includ:

 • diamant;
 • perle – oceanice și cultivate;
 • coral;
 • turcoaz natural și malachit;
 •  chihlimbar, kianit etc.

Aceste pietre de acasă pot fi curățate numai cu o cârpă specială uscată pentru curățarea bijuteriilor cu pietre.


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Cum se curăță Argintul cu Pietre; […]

trackback

[…] Cum se curăță Argintul cu Pietre; […]

EnglishItalianRomanian