Sarbatoreste Craciunul

Cum se sărbătorește Crăciunul în întreaga lume

Cum se sărbătorește Crăciunul în întreaga lume. Crăciunul este o sărbătoare de familie bogată în unele dintre cele mai originale tradiții. Elmio vorbește despre cele mai neașteptate și emoționante obiceiuri din diferite părți ale lumii.

Craciunul

Catalonia

Catalonia este o regiune mică care face parte din Spania, dar a visat de mult să se separe din țară și să devină un stat independent. Catalanii nu numai că își dovedesc independența pe arena politică – tradițiile de Anul Nou și de Crăciun sunt diferite și de alte țări europene. Cu câteva zile înainte de Crăciun în această zonă, încep să „curățe buștenii” – așa se traduce numele ritualului anual „caga tió” din dialectul catalan. 

Craciun Catalonia

Esența sa constă în faptul că în fiecare familie este necesar să faci o creatură amuzantă cu labele și o față drăguță dintr-un buștean. Acum noul animal de companie va fi cel mai binevenit oaspete în casă de mult timp – proprietarii îl vor trata cu mâncăruri festive, dulciuri și fructe. Adevărat, fericirea unei fiare fără precedent nu va dura mult: în noaptea de Crăciun, proprietarii ospitalieri vor începe să „vindece” buștenul sau, mai simplu, să-l bată cu tot ce vine la îndemână. Se pare că fericirea în anul următor depinde de forța loviturilor.

Austria

Craciun Austria

Potrivit unei vechi legende austriece, Sfântul Nicolae (sau, cu alte cuvinte, Moș Crăciun) are un adversar neplăcut și rău – Krampus, care interferează cu un vrăjitor bun care se grăbește să ofere daruri copiilor ascultători, construiește diverse intrigi și îndeplinește, în general, toate funcțiile obligatorii ale unui caracter negativ. … Apropo, pentru părinții copiilor neascultători, Krampus nu pare deloc un erou atât de dăunător – la urma urmei, duhul rău îi duce pe cei obraznici în peștera sa, probabil pentru a-i mânca la cina de Crăciun. Așadar, micile agitații riscă nu numai să rămână fără cadouri, ci și să fie mâncate. Pentru a se proteja de un monstru, al cărui aspect arată ca o corbă și un diavol într-o singură persoană, copiii inventivi au început să se îmbrace în ei înșiși ca Krampus, astfel încât ticălosul să nu-i găsească. 

Norvegia

Craciun Norvegia

Toată lumea știe că înainte de Crăciun încep să se înfurie diverse spirite rele. Vrăjitoare și alte spirite rele, dintre care se pare că există destul de multe în Norvegia – amintiți-vă cel puțin faimoșii troli ai pădurii! Deci, toți monștrii care se păstrează încă în forma lor originală în țara nordică coboară din munți pentru a intra în posesia sufletelor simplilor muritori.

Ce fac norvegienii, care nu vor să cadă în ghearele vrăjitorilor și vrăjitoarelor? Totul este foarte simplu! Locuitorii țării consideră cea mai bună protecție împotriva spiritelor rele … absența măturilor. Prin urmare, în Ajunul Crăciunului, nu veți găsi o singură mătură în Norvegia. Apropo, aparent, funcționează o metodă magică – în Norvegia, nu a fost înregistrat oficial niciun atac de vrăjitoare asupra unei persoane.

Italia

Craciun Italia

Italienii sunt oameni amuzanți, Crăciunul este un alt motiv pentru ei de a aranja o petrecere pentru întreaga familie. Este adevărat, mai întâi este necesar să efectuați o curățare generală acasă. Conform tradiției, ar trebui să fie însoțită de cântece naționale. Ei bine, locuitorii țării însorite au dreptate – a trăi cu un cântec este cu adevărat mai distractiv. Dar a scăpa de mobilier este mai degrabă un mit pentru turiști. Astăzi, în timpul crizei prelungite, doar un excentric va începe să arunce dulapul pe fereastră. Dar unele tradiții sunt încă păstrate. 

Cu o lună înainte de Crăciun, orașele încep să se umple de roșu aprins – italienii iubesc ca totul strălucitor și numai de Crăciun – a poruncit Dumnezeu însuși. Mai mult, recent, a apărut o nouă credință în Italia, care a fost ridicată și diseminată rapid de iubitorii de tot felul de semne. Dacă ai întâlnit un polițist în șosete roșii în ziua de Crăciun – noroc în noul an îți este garantat. Dar nu Moș Crăciun aduce cadouri copiilor din Italia, ci bătrâna Befana. Ceea ce are de-a face cu Crăciunul este încă neclar, deși italienii par a fi mulțumiți de toate. Pentru băieții și fetele bune – cadouri în ciorapi, pentru cei răi cărbuni.

În ceea ce privește sărbătorirea Anului Nou în sine

Aici italienii își dau frâu liber la mâncare, deoarece, conform unei alte credințe – cu cât mâncați mai mult în ultimele ore ale anului vechi, cu atât veți fi mai fericiți în cel nou.

Estonia

Craciun Estonia

Estonia a împrumutat multe tradiții din țările scandinave. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că Crăciunul este numit și jõulud, după zeitatea suedeză a solstițiului de iarnă. Chiar și coroanele de Anul Nou, purtate pe cap, sunt decorate într-o manieră păgână – așa cum se obișnuia în timpurile străvechi. 

Pomul de Crăciun trebuie păstrat într-o zonă rezidențială, astfel încât norocul din noul an să nu iasă din casă și, de asemenea, ar trebui să vă gândiți cu atenție la planurile pentru 1 ianuarie, deoarece, conform credinței populare înrădăcinate în trecutul îndepărtat, ce veți face în prima zi a anului, – asta trebuie să faceți pentru restul 364 de zile.

Există o altă tradiție care va aduce cu siguranță un zâmbet iubitorilor de cinema rusesc – în Estonia, în ajunul Anului Nou, este obișnuit să mergi la o baie. Cu toate acestea, nu numai în Anul Nou. În general, la baie puteți sărbători orice sărbătoare mai mult sau mai puțin semnificativă. Principalul lucru nu este să vă grăbiți.

Marea Britanie

Craciun Marea Britanie

Pe lângă curcanul copt, despre care au auzit toți cei care au predat engleza la școală, și bradul, a apărut recent o tradiție foarte originală. În Anglia, care câștigă din ce în ce mai multă popularitate în fiecare an. Este transmisă pe toate canalele de televiziune de stat din lume. Se pare că pentru a sărbători Crăciunul și venirea Anului Nou exact așa nu i-a trecut niciodată prin cap nimănui.

Primii britanici consideră că este de datoria lor să se arunce în apa înghețată într-un spațiu deschis înainte de vacanță. Ritualul a venit din Londra, unde acum câțiva ani Moș Crăciun, în loc să livreze cadouri copiilor exemplari, unul câte unul, a început să sară în apele lacului din Hyde Park. Deși nu este nimic de surprins – înotul nostru în gaura de gheață pentru Bobotează va provoca cu siguranță uimire în rândul multora.

Mexic

Craciun Mexic

În ciuda faptului că Mexicul este o țară de vară eternă, Crăciunul nu a fost anulat aici, doar că este sărbătorit diferit. Principalul fel de mâncare festivă într-unul dintre orașe este ridichile. În fiecare an, pe data de 23 decembrie, localnicii se adună în piața centrală pentru a aranja un festival de ridiche în cinstea Anului Nou care se apropie.

Oricine poate participa la sărbătoare – există un singur bilet la festival. Trebuie să decupați orice figurină sau personaj al unui desen animat celebru dintr-o ridiche. La finalul evenimentului de Crăciun, un juriu competent va alege câștigătorul dintre sculptorii de ridiche. Vor fi premiați cu fotografii ale creației sale pe primele pagini ale ziarelor de dimineață.

Australia

Craciun Australia

În Australia, Crăciunul cade în mijlocul unei veri fierbinți. Sărbătorile de aici încep în după-amiaza târzie, când soarele coboară sub orizont, readucând în aer răceala mult așteptată. Cel mai adesea, Anul Nou, precum și Crăciunul, este sărbătorit pe plajă sau în natură și, în ciuda acestui fapt. Că visul de a juca bulgări de zăpadă și de a-l întâlni pe adevăratul Moș Crăciun rămâne un vis, australienii nu sunt descurajați. Și nu sunetul clopotelor, ci corul claxoanelor de mașină, care sună la unison cu clopotele bisericii, locuitorilor din zonă li se comunică noul an.

Japonia

Craciun Japonia

În Japonia, catolicii sărbătoresc Crăciunul în același mod ca în toate țările – într-un mod familial. În același timp, paiul este aprins, deoarece se crede că alungă spiritele rele. În loc de Moș Crăciun, figura principală a sărbătorii este zeul Hoteyosho. El este cel care aduce cadouri de Crăciun.

În plus, japonezii sunt oameni sârguincioși și exacți, așa că Anul Nou pentru ei este o sărbătoare a caligrafiei. În loc să stea la masa festivă și să alinteze o varietate de delicatese pe ambii obraji, locuitorii Țării Soarelui Răsare petrec câteva zile scriind hieroglife pe hârtie, care seamănă mult mai mult cu o adevărată operă de artă. Tinerețe veșnică, longevitate și primăvară – așa comandă japonezii în fiecare an. Și adevărul este că ce ar putea fi mai important decât aceste trei aspecte ale unei vieți fericite. Minunată filozofie.

Pe 14 ianuarie, la sfârșitul tuturor sărbătorilor, foile cu litere sunt arse pe stradă, iar dacă vântul ridică foaia în sus, atunci toate dorințele sincere se vor împlini.


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Cum se sărbătorește Crăciunul în întreaga lume; […]