Bine ai venit pe blogul Elmio!

Brad de Craciun impodobit

Cum sunt împodobiți Brazii de Crăciun

Cum sunt împodobiți Brazii de Crăciun. Faceți o călătorie virtuală prin tradițiile de Crăciun și Anul Nou ale popoarelor lumii și colectați idei despre cum să decorați o casă într-un mod unic pentru Anul Nou.

Tradiția decorării bradului vine din Germania medievală. Apoi, însă, arborele nu a fost așezat în casă, ci a fost ales în pădure și pe el erau agățate zdrențe, șiruri și obiecte simple. Această tradiție a venit în Rusia în secolul al XIX-lea în perioada fascinației pentru cultura și literatura germană. Primul pom de Crăciun public a fost instalat în 1852 în clădirea stației de cale ferată St. Petersburg Yekateringofsky. O parte a acesteia era lipită de perete, iar cealaltă era pictată cu bucăți de hârtie colorată. În curând, pomii de Crăciun publici au început să fie instalați în clădirile cluburilor, teatrelor și în alte locuri. Astăzi, în fiecare țară din lume, puteți cumpăra un pom de Crăciun și jucării și puteți decora pomul după cum doriți. Dar, în același timp, popoarele din diferite țări își păstrează tradițiile interesante, despre care vă vom spune.

Europa

Scandinavia. Scandinavii, în special, suedezii preferă figurinele din lemn de animale decât bilele standard de Crăciun. De asemenea, suedezii sunt patrioți înfocați, atârnă steaguri mici ale țării lor iubite de brad. Danezii fac inimi de hârtie din hârtie albă și roșie și le umplu cu nuci sau bomboane. Finlandezii au folosit în mod istoric paia ca simbol al recoltei și au decorat nu numai copacul cu acesta, ci și casa, iar acum adesea decorează arborele cu jucării geometrice care seamănă vizual cu fructele recoltei de toamnă.

Islanda . În Islanda, nu Moș Crăciun vine la copii, ci 13 gnomi de Crăciun. Lasă cadouri într-un pantof, pe care copiii îl pun pe pervaz. Cu figurile acestor gnomi islandezii decorează cel mai adesea bradul.

Germania. După cum știți, Germania este împărțită în multe regiuni și fiecare oraș are propriile sale obiceiuri complet diferite – de la ce băuturi beau rezidenții până la, desigur, modul în care decorează pomul de Crăciun. Dar o tradiție omniprezentă cunoscută în toată Germania este aceea de a decora copacul cu lumânări adevărate. Acest „truc de design” nu atât de sigur datează din secolul al XVI-lea, când Martin Luther a fost primul care a decorat un brad cu lumânări pentru a recrea luminile cerului de Crăciun.

Franţa. La Paris (și într-adevăr în toată Franța), se obișnuiește să atârnați … mere roșii pe un pom de Crăciun. Ei, ca simbol al secerișului, aduc prosperitate casei și, de asemenea, amintesc de simbolurile biblice – Adam, Eva și Grădina Edenului. Cu sute de ani în urmă, se foloseau mere adevărate, dar odată, într-un an de recoltă slabă, au fost inventate replici de sticlă care să le înlocuiască. De atunci, a devenit obiceiul.

Grecia . În Grecia, un rodiu este decorat împreună cu un pom de Crăciun. Și masa este decorată cu rodie și alte fructe și nuci. În cele mai vechi timpuri, în insula Greciei, bărcile și navele erau decorate în locul copacilor, iar această tradiție, apropo, a supraviețuit până în prezent.

Asia

China . În locul pomilor de Crăciun din China, sunt împodobiți portocalii și mandarinii – copacii Soarelui. Iar bijuteriile sunt foarte populare din hârtie, fructe confiate și flori, care implică bunăstare și dragoste. Bujorii simbolizează bogăția, iar narcisele simbolizează armonia familiei. Tot în China, este obișnuit să atârnați dorințe scrise de mână pe un copac festiv.

Japonia . În Japonia, din cauza lipsei de copaci, pinii pitici și bonsai sunt decorați. Japonezii sunt șintoiști, pentru ei simbolistica este importantă: ei cred în cifre, semne și simboluri. Deci pinul pentru ei simbolizează longevitatea, iar bambusul – rezistența. Din aceste plante japonezii instalează kadomatsu lângă casă – o compoziție de Anul Nou folosind fructe de padure și alge, dar dacă decorează un pom de Crăciun sau un pin pitic, atunci decorează arborele cu figurine de păsări origami, clopote, ventilatoare și felinare.

Australia și Noua Zeelandă I. În Australia și Noua Zeelandă, organizațiile de caritate și comunitățile bisericești sunt implicate în cultivarea pomilor de Crăciun special pentru Anul Nou. Pentru ei, această activitate este una dintre modalitățile de a strânge fonduri pentru nevoile lor. Întrucât Anul Nou cade în Australia vara, arborele este decorat cu simboluri de vară – scoici, stele de mare și flori și, desigur, figurine cu simboluri locale – koala și canguri.

America de Sud și de Nord

Brazilia . În Brazilia, unde cade și Anul Nou vara, copacul este decorat cu bucăți de vată, imitând astfel zăpada. În Rio de Janeiro, unul dintre cei mai neobișnuiți pomi de Crăciun din lume este îmbrăcat, chiar inclus în Cartea Recordurilor Guinness – plutitoare. Înălțimea sa depășește 85 de metri, greutatea ─ 530 kilograme și este instalată pe lacul Lagoa.

SUA . În Statele Unite, există un pom de Crăciun în aproape fiecare casă. Pe lângă decorațiunile standard roșii și verzi, americanii atârnă adesea bomboane în forma literei J. pe bradul de Crăciun. Potrivit istoriei, primul bucătar de patiserie care a realizat această bomboană a vrut să imortalizeze litera cu care începe numele Iisus.

Mexic . Mexicanii și multe țări insulare din Caraibe nu îmbracă un copac, ci un palmier. Decorațiunile sub formă de simboluri creștine nu sunt atârnate, dar sunt așezate în jurul acestui palmier.


Alte Articole:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Cum sunt împodobiți Brazii de Crăciun; […]

EnglishItalianRomanian