DE CE AI NEVOIE PENTRU O MANICHIURĂ ACASĂ?. Pentru a oferi unghiilor un aspect îngrijit, ai nevoie de un maxim de dorință și un minim de instrumente. Pentru a crea o imagine unică, aveți nevoie de imaginație, puțin talent și material pentru muncă. Astăzi vom vorbi despre ce tehnici tradiționale de manichiură sunt populare în industria modernă a unghiilor și de ce instrumente are nevoie un maestru novice pentru a face o manichiură cu drepturi depline acasă.Tipuri de manichiură – Accesorii Elmio pentru orice ocazie – Bijuterii Elmio
În general vorbind, manichiura se distinge între medicină, cosmetică, decorativă și permanentă (pe termen lung). Și dacă primul urmărește scopul de a îmbunătăți unghiile, atunci celelalte tipuri de manichiură se concentrează pe componenta estetică, în majoritatea cazurilor fără a ignora problema nutriției și întărirea unghiilor. Manichiura medicală sau terapeutică este indicată pentru infecțiile fungice ale plăcii unghiilor și pentru alte boli. Se efectuează în condiții sterile, totul este complet sterilizat, iar unghia este acoperită cu un compus medicinal. În ceea ce privește celelalte trei tipuri de îngrijire a unghiilor, există multe opțiuni, iar mai jos vom vorbi despre fiecare dintre ele.
Tipuri de manichiură cosmetică (clasificare după tehnologie)
1. Manichiură clasică (tăietură pentru cuticule)

Acesta este cel mai frecvent tip de îngrijire a unghiilor. Pentru a-l realiza, cuticula este mai întâi înmuiată, apoi împinsă înapoi cu o pensetă sau o spatulă și tăiată cu foarfece ascuțite sau clești speciale. În cele din urmă, amestecurile de nutrienți sunt aplicate pe placa de unghii și cuticulă.
În plus: chiar și unghiile neglijate vor arăta îngrijite.
Dezavantaj: dacă cuticula nu este prelucrată corespunzător, aceasta poate fi deteriorată, drept urmare poate deveni keratinizată și poate începe să crească mai intens, ceea ce va crea o serie de probleme în viitor.
2. Manichiură europeană netivită
De asemenea, felul în care avem grijă de gălbenele este bine cunoscut femeilor noastre. Diferența sa față de cea anterioară este că cuticula este înmuiată de o substanță îndepărtată și împinsă ușor înapoi cu un băț special, fără a utiliza obiecte de tăiere.
În plus: această metodă de curățare a plăcii de unghii este absolut inofensivă.
Negativ: Cu cuticulele grosiere, poate fi destul de dificil să le dai unghiilor un aspect îngrijit folosind doar manichiura europeană.
3. Manichiura japoneza
Particularitatea artei orientale a îngrijirii mâinilor este că maestrul încearcă să sublinieze frumusețea naturală a unghiilor. Culorile strălucitoare și formele pretențioase sunt inadecvate aici: culoarea naturală, strălucirea moale și farmecul feminin natural sunt principalele componente ale manichiurii japoneze.

Maeștrii orientali trec de la o etapă la alta:
- O compoziție multi-componentă se aplică pe cuticulă, după care devine moale și se împinge ușor înapoi;
- Maestrul aplică o compoziție terapeutică și nutrițională specială pe placa de unghii curățată, care saturează țesutul cu substanțe utile și umple microfisurile, făcând unghia mai sănătoasă și mai puternică;
- În etapa următoare, se utilizează pulbere minerală și un buff special cu o suprafață de piele de căprioară.
După finalizarea procedurii, strălucirea unghiilor poate fi comparată cu strălucirea moale a perlelor: unghiile arată bine îngrijite, frumoase și, în același timp, naturale.
4. Manichiură spaniolă
Particularitatea acestei manichiuri nu este în tehnologie, ci în design. Din punct de vedere tehnic, întregul proces repetă manichiura europeană, dar aici folosesc culori strălucitoare, contrastante, care, ușor dezinvolt, stratificate una peste alta, formează dungi atrăgătoare – verticale, orizontale sau diagonale.

Manichiură braziliană
Totul aici este fundamental diferit de procedurile cu care suntem obișnuiți: dacă aveți o manichiură braziliană, pregătiți-vă pentru relaxare și cufundare completă în lumea senzațiilor plăcute. Aceasta nu este cea mai rapidă opțiune de manichiură și implică mai multe etape:
- Pielea mâinilor se înmoaie în apă caldă;
- Unghiile sunt prelucrate până când li se dă forma dorită și o suprafață suficient de netedă a plăcii unghiilor;
- Apoi pielea și unghiile sunt hrănite din abundență cu crema. Pentru a face acest lucru, urmați una dintre cele două căi. În primul rând, puteți aplica în mod gros crema pe mâini și purtați mănuși de plastic de unică folosință. În al doilea rând, puteți înmuia mănuși de bumbac cu cremă și le puteți pune pe perii timp de 20 de minute;
- Un cutter este aplicat pe cuticula, care o pregătește pentru îndepărtare: în unele cazuri, este suficient să o împingeți înapoi cu un băț portocaliu și, uneori, nu puteți face fără foarfece;
- Manichiura braziliană se completează cu un masaj ușor și plăcut al mâinilor.
6. Manichiura SPA
Îngrijirea mâinilor SPA este o sinteză unică a procedurilor terapeutice, profilactice, de relaxare și decorative. De regulă, maestrul aderă la următoarea secvență de lucru:
- Băi relaxante cu formulări minerale;
- Îndepărtarea ușoară a particulelor keratinizate;
- Masaj perie cu cremă;
- Masti nutritive pentru maini;
- Terapia cu parafină;
- Aplicarea unei compoziții nutritive și terapeutice speciale pe plăcile de unghii.

Manichiură hardware
O caracteristică a manichiurii hardware este că toate manipulările cu unghia nu se fac manual, ci cu ajutorul unei mașini de scris și cu duze rotative rapid de diferite forme și dimensiuni. Tehnicianul schimbă adesea atașamentele, reglează viteza pentru a îndepărta pielea moartă, corecta forma unghiei etc.
În plus: sub rezerva tehnologiei, este o procedură complet sigură și igienică. Nu schimbă direcția și intensitatea creșterii cuticulelor și, în general, manichiura hardware necesită mult mai puțin timp.
Minus: procedura trebuie efectuată de un maestru cu experiență; secvența acțiunilor nu trebuie perturbată; dispozitivul necesită o întreținere regulată, ceea ce implică costuri financiare suplimentare.
8. Sistemul lui Jessica
Manichiura conform sistemului Jessika este un fel de sinteză a principalelor tipuri de manichiură: clasică, europeană, SPA și hardware. Nu există o tehnologie clar verificată, iar experiența comandantului care va efectua procedura este mai importantă. El, pe baza cunoștințelor sale și a stării unghiilor clientului, selectează individual un set de măsuri.
La una dintre etape, clientului i se oferă să îmbrace termo-corzi care se încălzesc încet și apoi se răcesc, ceea ce contribuie la o penetrare mai eficientă a nutrienților în piele și unghii. Metoda de aplicare a lacului diferă, de asemenea: capătul cap la cap și parțial zona interioară sunt acoperite; astfel, pare a fi sigilat.
9. Manichiura fierbinte
Acesta este un fel de manichiură cu margini clasice, cu excepția faptului că uleiul sau loțiunea specială încălzită la 40-50 de grade Celsius este folosită pentru a pregăti unghiile, pielea și cuticulele. Mâinile sunt scufundate într-o compoziție încălzită timp de 20 de minute, după care urmează toate manipulările obișnuite ale unei manichiuri clasice. O manichiură fierbinte este indicată celor cu pielea uscată sau aspră, îmbunătățește circulația sângelui și pătrunderea substanțelor nutritive atunci când lucrează în piele și unghii.
10. Manichiură bărbătească
În ciuda faptului că îngrijirea unghiilor într-un salon de înfrumusețare este considerată o prerogativă feminină, mulți bărbați nu ezită să folosească serviciile maeștrilor și să le ofere unghiilor un aspect îngrijit. Lucrul cu mâinile bărbaților are unele particularități: cuticula este îndepărtată cu șnururi speciale și o pila de unghii destul de grosieră (80 grit) este utilizată pentru a procesa marginea plăcii unghiei.

Manichiură pentru copii
Femeile mici de modă își doresc atât de mult să fie ca mamele lor și, prin urmare, în saloanele de înfrumusețare poți întâlni din ce în ce mai multe clienți foarte tineri. Îngrijirea puilor de gălbenele are propriile sale caracteristici:
- Cuticula nu este niciodată tăiată, ci doar împinsă înapoi cu un băț special;
- Se utilizează agenți hipoalergenici;
- Folosiți numai o pilă de sticlă foarte fină.
Dacă bebelușul tău își mușcă adesea unghiile, atunci o manichiură frumoasă va ajuta la depășirea dependenței.
Manichiură decorativă
Acum, că ne-am dat seama de diferitele tehnici de îngrijire a unghiilor mâinii, să vorbim puțin despre design. Tradițiile bogate, dintre care există multe în arta modernă a unghiilor, vă vor ajuta să alegeți o imagine unică, rămânând în același timp în cadrul unei anumite tradiții.
Mai jos vă oferim o listă cu cele mai populare și preferate opțiuni de proiectare a unghiilor pentru femei:
- Manichiura americana
- manichiură franţuzească
- Manichiură lunară
- Ombre
- Manichiura cu apa
- Manichiura cu dantela
- Ștampilare
- Manichiură din vitralii
- Manichiura de nunta
Această listă este departe de a fi completă și poate fi continuată aproape la infinit. Mai mult decât atât, puteți combina cu succes diferite tehnici pentru a experimenta modele îndrăznețe, originale și unice care vă reprezintă
Manichiură permanentă
Nu fiecare fată modernă are timp pentru proceduri de manichiură în fiecare săptămână. De aceea, manichiura permanentă (super-stabilă) câștigă o popularitate fantastică. Sub rezerva tehnologiei de aplicare, acoperirea permanentă va dura de la două săptămâni la o lună, menținând în același timp un aspect impecabil, fără așchii, fisuri și alte defecte.
1. Gelul de lustruit este un gel specific care se aplică pe placa de unghii prin analogie cu lacul obișnuit și apoi polimerizat sub influența razelor ultraviolete într-o lampă specială. Unghia este pre-prelucrată cu un fișier, apoi i se aplică un grund – o compoziție specială care asigură o aderență destul de bună a gelului de lustruit pe suprafața unghiei.
Gelul de oțel durează de la două săptămâni pe unghii, nu necesită îngrijire specială, întărește unghiile și le protejează de influențele agresive ale mediului.
2. Șelac – un material inovator care ajută la crearea unei manichiuri mai naturale, dar la fel de durabile ca șelacul. De ce aveți nevoie pentru șelac? În loc de grund, este suficient să folosiți un deshidratator pentru a îndepărta umezeala și uleiul de pe unghii. Acoperirea cu șelac va necesita un ordin de mărime mai puțin timp
Ce instrumente sunt necesare pentru o manichiură?
Pentru a face unul complet pe cont propriu, ar trebui să achiziționați cel puțin un set minim de instrumente. După cum este necesar, vă puteți extinde setul de instrumente și vă recomandăm să începeți cu următorul kit de pornire:
- Foarfece de unghii;
- Nipere;
- Pile de diferite mărimi de cereale;
- O scapula pentru îndepărtarea particulelor keratinizate din jurul unghiei;
- Buff moale pentru lustruire;
- Perie.

Acesta este setul standard minim necesar. În funcție de tehnicile noi pe care le stăpânești, îți poți extinde treptat arsenalul. Principala regulă aici este să nu economisiți la calitate, deoarece un avar plătește de două ori.
Set de instrumente pentru unghii
Dacă doriți nu doar să aveți grijă de gălbenele, ci să creați, va trebui să vă extindeți arsenalul:
- Ciucuri subțiri. Sunt utile pentru desenarea de desene și modele;
- Perii largi. Acestea sunt utilizate pentru amestecarea culorilor, crearea diverselor efecte (inclusiv chihlimbar), imagini abstracte etc .;
- Puncte. Cu ajutorul său, puteți crea cu ușurință cercuri de diferite diametre, care vor reîmprospăta perfect manichiura, îi vor da o notă de jucăuș;
- Perie pentru lucrul cu vopsea acrilică;
- Setul de ștanțare, vă va ajuta să creați rapid un design de unghii destul de complex;
- Șabloane. Un atribut de neînlocuit al manichiurii franceze și lunare;
- Scobitori, ace pentru lucrul cu modele umede.
De ce ai nevoie pentru a-ți acoperi unghiile cu lac de gel?
Dacă doriți să faceți o manichiură gel polish acasă, atunci veți avea nevoie de:
- Colorează gelul de lustruit , baza și stratul superior.
- Primer este un lichid special pentru aderența maximă a lacului de gel la suprafața unghiilor.
- File-buff .
- Lampă pentru polimerizarea gelului . Puteți alege o opțiune mai bugetară – o lampă ultravioletă sau una mai fiabilă și mai scumpă – o lampă LED. Ambele opțiuni usucă stratul de manichiură cu aceeași calitate, diferența constă în timpul de uscare (lampă UV – 3 minute, lampă LED – 10-40 secunde) și durata de viață garantată, care este mult mai lungă pentru aceasta din urmă.
- Lichid pentru îndepărtarea stratului lipicios care se formează ca urmare a polimerizării.
- Articole decorative (strasuri, bulioane, folie, fulgi Yuki, semi-perle sau orice altul la alegere).
Acum, că tot ce aveți nevoie a fost pregătit, putem începe să lucrăm.
În primul rând, trebuie să pregătiți unghiile: îndepărtați cuticula, dați unghiilor forma dorită, îndepărtați pielea keratinizată din jurul marginii libere a plăcii de unghii. Acum spălați-vă mâinile cu săpun, uscați-vă bine și continuați.
- Treceți prin buff. Trebuie să îndepărtați stratul strălucitor al unghiilor. Apoi utilizați o cârpă fără scame pentru a îndepărta particulele mici. Din acest moment și până la finalizarea manichiurii, asigurați-vă că nu atingeți nimic cu unghiile – acest lucru poate afecta deplorabil rezultatul.
- Acoperiți întreaga unghie cu un strat de grund.
- Aplicați o bază deasupra și lăsați-o să se usuce într-o lampă, uscați-o într-o lampă.
- Aplicați alternativ două straturi de gel colorat, de fiecare dată vopsiți capătul unghiei și uscați degetele în lampă. Încercați să aplicați straturi cât mai subțiri posibil – aceasta este garanția că manichiura dvs. va arăta naturală și nu voluminoasă.
- Dacă intenționați să decorați una sau mai multe unghii cu pietre de stras, bugle, ciorbe, semi-perle sau alte articole similare, le puteți lăsa nevopsite și lipiți decorațiunile direct pe stratul de bază.
- Fixați unghiile pictate și decorate cu un strat superior și vindecați bine într-o lampă.
- Folosiți un lichid special pentru a îndepărta stratul lipicios format în timpul procesului de polimerizare sub influența razelor UV.
Alte articole:
[…] DE CE AI NEVOIE PENTRU O MANICHIURĂ ACASĂ?; […]