Construirea unei case

De unde să începeți construirea unei case

De unde să începeți construirea unei case. Din ce în ce mai mulți oameni preferă să locuiască în propria lor casă – în suburbii, departe de agitația orașului. Și, deși această alegere este justificată de prezența unor avantaje incontestabile – relaxarea în propria grădină, jocul cu copiii în aer curat, prepararea grătarului cu prietenii și alte bucurii ale proprietății private a casei, inițial trebuie să treci prin plăcut, dar totuși semnificativ , treburile asociate construirii unei case. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că decizia de a începe construirea unei case private este o etapă importantă în viața oricărei familii.

Este complet nefondat, gândindu-mă de unde să începi să construiești o casă, pentru ciclul zero mulți iau pregătirea șantierului și pun bazele. În practică, acesta este doar „vârful aisbergului”, deoarece înainte de începerea imediată a construcției, va trebui să se facă o cantitate mare de lucrări pregătitoare, de care depinde în mare măsură succesul întregii întreprinderi. În plus față de obținerea autorizațiilor necesare, fiecare etapă de construcție trebuie să fie elaborată, ceea ce va ajuta la evitarea problemelor viitoare, de exemplu, cu scări incomode și o grădină de legume mlaștină.

Etapa pregătitoare de construcție

În această etapă, vor trebui rezolvate mai multe probleme importante: alegerea unui loc pentru construcție, determinarea bugetului acestuia, alegerea unui proiect de casă, obținerea autorizației de construire și alegerea unui antreprenor. Toate întrebările sunt de aceeași importanță, fiecare trebuie să primească suficientă atenție.

Cumpărarea unui teren

Atunci când alegeți și cumpărați terenuri pentru o casă nouă, se acordă atenție atât nuanțelor legale, cât și celor practice. Procedura este însoțită de executarea multor documente, deci este recomandabil să se implice un intermediar de încredere – un agent imobiliar sau un avocat.

Este imposibil să decidem cum să construim o casă corect fără o inspecție detaliată a amplasamentului pe care se va desfășura lucrarea și, în mod ideal, totul începe cu găsirea unui teren pentru construcție. Deoarece confortul vieții viitoare depinde în mod direct de locația site-ului, atunci când alegeți acesta din urmă, acestea sunt ghidate de mai multe criterii:

Caracteristicile site-ului

 • Nu se ține seama doar de suprafață, ci și de relief. Un amplasament pe o pantă va necesita investiții financiare suplimentare pentru planificare și lucrări de terasament, pentru construirea de ziduri de sprijin.

De unde să începeți construirea unei case

Documentele proprietarului (vânzătorului)

Este necesar să vă asigurați că sunt autentice și că sunt completate corect (în dimensiunile date).

Locație

Se ia în considerare apropierea de civilizație, calitatea căilor de acces, prezența stațiilor de transport în comun, situația ecologică (industrii periculoase situate în apropiere). Este important să aflați dacă există o mlaștină, stație de epurare sau depozit de deșeuri în apropiere.

Infrastructură

Disponibilitatea utilităților este evaluată (informații detaliate sunt cel mai bine obținute de la compania de administrare).

Posibile cheltuieli suplimentare

Poate că pe amplasament există clădiri de capital dărăpănate care pot fi demolate sau apele subterane se ridică, ceea ce înseamnă că va trebui echipat un sistem de drenaj eficient.

Această informație și alte informații utile pot fi obținute de la proprietarii de terenuri învecinate, precum și de la administrarea așezării.

Oamenii cu experiență care știu să construiască o casă privată corect, experții recomandă să facă o cerere către instituțiile corespunzătoare cu privire la posibilitatea conectării la rețelele de inginerie existente. În caz contrar, o interdicție neașteptată va deveni o problemă serioasă.

Când în sfârșit este selectat locul pentru construcția casei, se desfășoară activități pentru a facilita munca:

 • Se efectuează topografii geologice și geodezice, topografii ale zonei. Rezultatul va fi informații despre compoziția solului și adâncimea apelor subterane, care vor ajuta la adaptarea fundamentului unui proiect tipic pentru condiții specifice. Dacă există construcții la sol, aceasta va trebui legată de fundația existentă și, eventual, întărită.
 • După cumpărare, parcela este îngrădită.
 • Pentru a nu polua cea mai mare parte a terenului cu deșeuri din construcții, este necesar să se stabilească un loc pentru depozitarea deșeurilor, amestecarea betonului, incinerarea deșeurilor, precum și accesul pentru echipamentele de construcție.

Din ce să construiești o casă

Alegerea materialului potrivit este un subiect pentru o discuție detaliată separată. Orice material, fie că este vorba de cărămidă, lemn, panouri sandwich, spumă sau beton celular, are un set de proprietăți individuale. Aceste calități se pot manifesta atât pozitiv cât și negativ, în funcție de contextul de utilizare.

Atunci când alegeți un material, condițiile locale (climă, topografie) și argumentele economice sunt factori decisivi. Acestea din urmă sunt adesea în conflict cu dorința de a face casa confortabilă, fiabilă și ecologică. Trebuie amintit că orice casă are nevoie de o izolație atentă, un acoperiș fiabil și un suport tehnic modern.

În general, casele bloc (din beton celular) și casele cu rame (inclusiv panourile SIP) sunt ridicate mai ieftin și mai rapid. Cel mai puțin timp (1-2 zile) va fi cheltuit la instalarea unei case modulare, dar aceasta nu este cea mai bugetară opțiune.

Costuri de construcție

O astfel de dorință de înțeles de a economisi bani nu se justifică la construirea unei case, deoarece cel mai adesea duce la o creștere a costurilor în viitor. Construcția în etape a unei case implică un calcul preliminar detaliat al estimării; este mai bine să o întocmim împreună cu maistru.

După ce zidurile și acoperișul au fost ridicate, costurile ingineriei clădirilor pot părea nerezonabil de mari, dar nu se recomandă reducerea acestora fără motive întemeiate.

De unde să începeți construirea unei case

Pregătirea proiectului și legarea acestuia la zonă

În multe privințe, un proiect tipic este cea mai profitabilă opțiune (în comparație cu auto-construcția și un proiect individual). Vă permite să începeți imediat construcția, fără a întârzia lucrările de proiectare.

Cea mai bună opțiune ar fi să cumpărați de la o firmă sau o companie de construcții cu recomandări și garanții solide. Versiunea descărcată de pe Internet poate ajunge să fie mai scumpă. Alegând un proiect, proprietarii pornesc de la condițiile și modul de viață al acestora, definind parametrii importanți ai viitoarei case:

 • Am nevoie de un al doilea etaj. Costul lucrărilor de fundație și acoperiș pentru o casă cu două etaje este mai mic și puteți, de asemenea, să măriți suprafața pentru o grădină de flori sau foișor.
 • Forma acoperișului.
 • Numărul de camere și suprafața acestora (depinde de câți rezidenți permanenți și de cât de des este planificat să fie primiți oaspeții).
 • Poate că este prevăzută construirea unei case cu o baie
 • Înălțimea localului (pentru etajele rezidențiale – de la 3 m).
 • Dimensiunea camerei de zi, a bucătăriei, a camerelor utilitare.
 • Numărul de băi.
 • Locații suplimentare: saună, dressing, garaj.
 • Decorațiuni interioare (se pregătește un proiect de proiectare).
 • Dotări suplimentare (lavoar în garaj).

După ce a fost de acord asupra tuturor detaliilor, proiectul este legat de teren. În această etapă, este selectată poziția optimă a clădirii pe șantier.

Autorizatie de constructie

Înainte de a începe lucrările de construcție, este necesar să fiți de acord asupra lor, după ce ați primit permisiunea. Pentru a construi o casă de la zero, trebuie să începeți cu pregătirea documentelor, a căror listă are unele diferențe în diferite regiuni. Lista poate fi clarificată în administrație.

Mai mult, se întocmește un act de inspecție a șantierului și pașaportul de construcție al obiectului. În inspectoratul sanitar-epidemiologic și de incendiu, este convenit planul de dezvoltare, iar în departamentul de pompieri, în plus, schemele electrice și de gaze. După examinarea planului convenit, comitetul de arhitectură întocmește un pașaport de construcție.

Nevoia de design peisagistic

Scopul planificării peisajului este de a transforma situl într-un teritoriu care se potrivește cel mai bine nevoilor familiei. Aranjamentul, realizat de specialiști, va permite rezolvarea mai multor probleme:

 • Alegeți un loc pentru casa dvs., camerele utilitare, zona de recreere, grădina și grădina de legume. Aceasta ia în considerare iluminarea, compoziția solului, forma amplasamentului și apariția apelor subterane.
 • Determinați un loc pentru stabilirea comunicațiilor inginerești; dacă este necesar, este proiectat un loc pentru o fosa septică.
 • Jucați-vă cu teren dificil și, eventual, schimbați-l.
 • Prevedeți drenarea solului.
 • Alegeți stilul site-ului și creați un design unic.
 • Găsiți plante utile și ornamentale potrivite pentru a crește în aceste condiții.

Achiziționarea de materiale

Compoziția și cantitatea necesară de materiale sunt specificate în estimare. La alegere, sunt preferabile materialele de construcție și finisare cu certificat de producător (garanție de calitate). Acest lucru va ajuta la evitarea dezamăgirilor viitoare în ceea ce privește acoperișul sau decorarea în aer liber, care începe să piardă rapid din vedere după 2-3 sezoane.

De obicei, majoritatea materialelor sunt procurate pentru o utilizare viitoare. Construcția este adesea întârziată sau suspendată temporar, de exemplu, pentru perioada de iarnă. Dacă este depozitat necorespunzător, calitatea materialelor poate scădea, uneori semnificativ (acest lucru se aplică nu numai structurilor din lemn, ci și cărămizilor, blocurilor de construcții, amestecurilor uscate).

Cum se alege un antreprenor

Mulți proprietari de site-uri preferă să se bazeze pe recomandările bunilor prieteni și cunoscuți care au întâmpinat personal construcții. Această strategie poate fi extinsă și consolidată cu acțiuni suplimentare:

 • Explorarea opțiunilor. Companiile de construcții conștiente furnizează de bună voie certificatele de calificare, recomandările și un portofoliu de lucrări finalizate.
 • Încheierea unui contract. Acesta prescrie o listă de lucrări, termene pentru finalizarea acestora, plată și condiții suplimentare la cererea dezvoltatorului (o amendă în cazul nerespectării condițiilor, curățarea teritoriului de deșeurile de construcții).
 • Materiale. Calitatea acestora trebuie monitorizată, pentru care este mai bine să implicați o supraveghere tehnică independentă sau cel puțin să verificați dacă materialele achiziționate sunt conforme cu SNiP-urile.
 • Activitatea serviciului de supraveghere tehnică. Specialiștii în servicii pot monitoriza implementarea codurilor de construcție, ceea ce va ajuta la reducerea costurilor. În plus, supravegherea tehnică poate verifica suplimentar contractul, devizul și compania însăși chiar înainte de începerea construcției.

Construirea unei case

Știind de unde să începeți construirea unei case pe site, puteți să vă gândiți la etapele ulterioare ale construirii unei case private și să nu vă faceți griji cu privire la termenele nerespectate. Înainte de a începe lucrările, este necesar să se asigure căi de acces, alimentare cu apă și electricitate la șantier. În această etapă, axele clădirii au fost deja aduse la fața locului în conformitate cu standardele de incendiu și sanitare. Construcția unei case private trece prin mai multe etape.

Merită să comandați supravegherea tehnică a construcției? Această întrebare este de interes pentru aproape toți cei care își construiesc o casă, fac reparații etc. Astăzi ne vom uita cum să controlăm o companie de construcții? La ce ar trebui să fii atent? Unde pot găsi supraveghere tehnică independentă și care este esența acestui serviciu? Vom lua în considerare, de asemenea, câtă supraveghere tehnică va avea ca rezultat și care sunt avantajele acestui serviciu?

Lucrări de pământ, fundație

Locul de intrare a alimentării cu apă și de ieșire a sistemului de canalizare este planificat, sunt săpate tranșee pentru ele, conducte sunt așezate și izolate. Se pune bazele. Pentru a face acest lucru, o groapă este săpată, o pernă de piatră zdrobită este așezată pe fund și se instalează un cofraj. După instalarea armăturii, se toarnă betonul.

Vor dura 20-30 de zile pentru ca betonul să prindă rezistență. Acest timp poate fi dedicat construcției unei fose septice sau a unei fântâni. Apoi, zidurile de fundație sunt ridicate.

Construirea cadrului casei

În această etapă, pereții sunt construiți și podelele sunt montate, apoi sunt construite căpriori și acoperișul este așezat. Nu în ultimul rând, ferestrele sunt introduse și ușile de garaj și ușa din față sunt instalate.

Finisarea fațadelor și lucrări interioare primare

Aceasta include decorarea pereților exteriori, instalarea unui balcon și a scărilor (dacă este prevăzut de proiect). Apoi, realizează izolația interioară a podelei și pereților, decorarea primară a pereților, podelele sunt montate, tavanul este învelit. În același timp, se instalează rețele de inginerie (canalizare, alimentare cu apă și cabluri electrice).

După aceea, clădirea poate fi asigurată ca obiect de construcție în desfășurare. Înainte de finisarea pereților, sunt instalate un sistem de aer condiționat și încălzire prin pardoseală.

Concluzie – aranjament final

Această etapă include finalizarea decorațiunilor interioare, instalarea bucătăriei și a instalațiilor sanitare și amenajarea teritoriului. După finalizarea lucrării, proprietarul și antreprenorul semnează un certificat de acceptare a lucrării care indică garanția pentru munca prestată. Mai mult, clădirea trebuie să fie înregistrată la GASN (supravegherea arhitecturii și construcțiilor de stat) și în registrul de stat.

Construirea propriei case este o perioadă interesantă în viața unei familii. Calea de la aprobarea planului arhitectural până la deschiderea casei va fi amintită mulți ani. Acestea vor fi cu siguranță amintiri plăcute dacă alegeți corect o companie de construcții, ai cărei specialiști vor ajuta la alegerea corectă a unui șantier și a unui proiect, plus să întocmească un plan de construcție bine gândit.


Alte Articole:
0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] DE UNDE SĂ ÎNCEPEȚI CONSTRUIREA UNEI CASE; […]

trackback

[…] De unde să începeți construirea unei case; […]

trackback

[…] De unde să începeți construirea unei case; […]