Este bine sa purtati bijuteriile altei persoane?

Este bine sa purtati bijuteriile altei persoane? Bijuteriile nu ajung intotdeauna la noi in magazin. Putem mosteni bijuterii, le gasim in transportul public, le putem cumpara dintr-un magazin vintage sau pur si simplu le putem schimba cu o prietena. Dar nu toata lumea se hotaraste sa poarte un accesoriu cu poveste si exista motive pentru asta. Purtarea sau probarea bijuteriilor altor oameni in traditia romanilor a fost intotdeauna perceputa negativ. Astazi va vom spune de ce a aparut aceasta superstitie, cat de periculoasa este si ce sa faceti cu ea.

Bijuterii

ESTE BINE SA PORT BIJUTERIILE ALTCUIVA?

Pentru inceput, bijuteriile erau rareori doar pentru decor. Pana si stramosii nostri au inzestrat inele, pandantive, bratari din minerale pretioase cu proprietati deosebite. Acum nu s-a schimbat prea mult. Atributele religioase si talismanele continua sa joace un rol important in viata noastra. Biserica si invataturile ezoterice sunt de acord cu exact un lucru: nu ar trebui sa iei bijuteriile altcuiva.

Bijuterii Elmio din aur sau argint

POT PURTA BIJUTERIILE DE AUR ALE ALTEI PERSOANE?

Bijuterii Aur

Nu degeaba a aparut in folclorul nostru proverbul „Aurul altcuiva este ghinionul altcuiva”. Bijuteriile pe care o persoana le poarta in mod continuu acumuleaza energie. Mai ales daca vorbim despre o cruce sau o amuleta. Ei absorb impactul negativ al altora, protejandu-si stapanul. Dar impactul negativ nu merge nicaieri, se acumuleaza in accesoriu. Unii sustin ca aurul poate fi purtat daca este curatat si binecuvantat intr-o biserica.

Chiar are sens daca stii istoria decorului. De exemplu, mama mea, care a fost primul sau proprietar , a prezentat un colier de aur . Astfel de cadouri sunt oferite din inima, astfel incat nici energia acumulata nu va dauna. Dar totusi este mai bine sa sfinti accesoriul in biserica.

ESTE BINE SA PORT BIJUTERII ARGINT PRIMITE DE LA ALTCINEVA?

Bijuterii Argint 925

Cu argintul, situatia este putin mai complicata, deoarece are proprietati magice unice. Chiar si in Evul Mediu, se credea ca argintul curata o persoana si o protejeaza. Adica nu este doar protectie fata de ceilalti, asa cum este cazul unui accesoriu din aur. O bijuterie din Argint 925 acumuleaza energie negativa atat din influente externe, cat si din interior. Gandurile rele, resentimentele, furia fata de cineva se acumuleaza in accesoriu pentru a proteja persoana.

De aceea, se recomanda curatarea bijuteriilor la fiecare sase luni. Daca proprietarul se afla sub influenta propriei sale energii negative, argintul este curatat.

POT PURTA INELUL ALTCUIVA?

Inel cu pietre

Inelele sunt cel mai popular accesoriu, asa ca sunt adesea oferite cadou sau gasite intr-un loc public. Cu toate acestea, este dificil de evaluat ce pericol poate reprezenta acest lucru. Pe langa ceea ce am discutat deja mai sus, inelul inchide energia unei persoane. Pe de o parte, aceasta este cea mai puternica amuleta pentru proprietar. Pe de alta parte, un talisman periculos pentru persoana care a gasit accesoriul. Pot purta inelele de aur ale altcuiva? Nu este de dorit. Argint? E mai bine sa nu incerci.

ESTE BINE SA PORT INELUL DE LOGODNA A ALTCUIVA?

Inel de logodna cu piatra mare

Adesea, fetele primesc cadou un inel de logodna de la mama lor sau viitoarea soacra. Adesea, aceasta este o mostenire de familie, asa ca nu este atat de usor sa refuzi. Cum sa actionezi intr-o astfel de situatie? Este necesar sa se efectueze o curatare energetica. Pot fi gasite multe moduri. Unii sfatuiesc sa curatati bijuteriile in timpul serviciului. Mai ales daca ai reusit sa ajungi la sacramentul nuntii.

Altii recomanda curatarea cu apa sarata (o cantitate mica de sare se dizolva intr-un pahar cu apa, bijuteriile sunt coborate acolo si trimise la frigider pentru o zi). De asemenea, puteti gasi rituri mai complexe cu apa, aer, foc si sare.

POT SA INCERC VERIGHETA ALTCUIVA?

Verighete din aur

Daca inelul tocmai a fost cumparat, atunci acest lucru nu este interzis. Adevarat, nu orice mireasa va acorda o astfel de permisiune. Are de-a face si cu prevestiri. Potrivit folclorului, daca lasi pe cineva sa incerce un inel de logodna, poti oferi fericirea ta unei persoane. In acelasi timp, aceasta superstitie poate afecta negativ ambele parti. Pentru o fata necasatorita, a incerca inelul de logodna al altcuiva nu este de bun augur. Oamenii au spus „veti umbla in fete multa vreme”.

Daca o prietena arata un accesoriu de logodna sau de nunta si insista sa-l incerce, este mai bine sa refuzi cu tact si sa spui ca esti ingrijorat de fericirea ei.

POT PURTA CERCEII ALTCUIVA?

Cercei cu perle

Nu cu mult timp in urma, cerceii vintage ajurati au intrat la moda, motiv pentru care multe fete au mers la magazine de second hand si anticariate in cautarea bijuteriei pretuite. Vintage si antichitatile sunt mai periculoase decat o mostenire de familie. Daca stii despre dificultatile prin care a trebuit sa treaca familia, atunci povestea cu accesoriile altora nu este cunoscuta. Chiar daca sunt convinsi ca decorul este curat.

In plus, un accesoriu (in special cerceii, deoarece sunt trecuti prin lobul urechii) poate fi o sursa de bacterii, germeni si chiar unele boli.

CE SE INTAMPLA ATUNCI CAND PORT LANTUL ALTCUIVA?

Indezirabil, mai ales daca nu stii cui a apartinut lantul inainte. Nu este doar acumularea de energie negativa. Lanturile, ca inelele, inglobeaza emotiile negative si necazurile unei persoane. Daca pui lantul altcuiva, atunci poti intra in istorie, ca in zicala „o piatra la gat”. Ezoteristii avertizeaza ca decizia de a purta lantul altcuiva poate aduce aceleasi necazuri, boli si pericole cu care s-a confruntat anterior proprietarul.


Descoperă lumea bijuteriilor prețioase – Elmio.ro!

Alte articole interesante:
0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments