Fenomen: Saturn si Jupiter

Fotografie a conjuncției lui Saturn și Jupiter

Fotografie a conjuncției lui Saturn și Jupiter. Pe 21 decembrie 2020: „Steaua Betleemului” a răsărit din nou pe cer!

O fotografie a conjuncției lui Saturn și Jupiter de pe 21 decembrie 2020 a fost publicată de internauți. Acest fenomen astronomic rar poate fi observat de către locuitorii întregului Pământ.

Pare neobișnuit doar de pe planeta noastră, de fapt, există milioane de kilometri între corpurile cerești. Ultima dată când locuitorii Pământului au observat acest fenomen în 1223. Și data viitoare se poate aștepta în 2080.

Conjunctia dintre Saturn si Jupiter vazuta de pe Pamant
Saturn si Jupiter

Internetul este plin de fotografii și videoclipuri ale marii apropieri a lui Jupiter și Saturn. Difuzarea a fost realizată de observatoare, mass-media și chiar de utilizatori obișnuiți.

Cu ochiul liber se va părea că două planete s-au contopit într-una singură. De fapt, Jupiter și Saturn se vor afla la o distanță de aproximativ cinci unități astronomice, adică 750 de milioane de kilometri.

„Pământenii doresc o combinație foarte spectaculoasă, așa-numita mare a lui Jupiter și Saturn. Planetele vor fi separate de doar șase minute de arc. Pentru a înțelege cât de aproape este: diametrul aparent al lunii pline este de 30 de minute de arc ”.

Fenomenul a fost observat la sud de locul unde a apus Soarele. În primul rând, Jupiter va apărea la orizont, iar Saturn va fi vizibil puțin mai târziu.


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Fotografie a conjuncției lui Saturn și Jupiter; […]

trackback

[…] Fotografie a conjuncției lui Saturn și Jupiter; […]

trackback

[…] Fotografie a conjuncției lui Saturn și Jupiter. […]