Bine ai venit pe blogul Elmio!

Ingrasamant natural

Îngrășăminte naturale pentru florile de acasă

Îngrășăminte naturale pentru florile de acasă. Flori – ce ar putea fi mai frumos? Poate de aceea suntem locuitori de vară, îi cultivăm nu numai în parcele noastre de grădină, ci și acasă. Este deosebit de plăcut când zăpada se îndreaptă în afara ferestrei și flori frumoase înfloresc în camera de pe pervaz, nu-i așa?

Elmio propune ca astăzi să vorbim despre o nuanță importantă, fără de care este problematic să crești plante de interior sănătoase și frumoase – despre pansamente naturale. 

Drojdia, zahărul, coaja de portocală sunt ingrediente obișnuite pentru plăcintă, care pot fi un îngrășământ excelent pentru violeta ta. Este convenabil, deoarece nu trebuie să fugiți la magazin și este, de asemenea, sigur: otrăvirea cu zahăr este mult mai dificilă decât pesticidele dintr-o pungă de îngrășăminte artificiale.

plante de interior
Planta de interior

Îngrășăminte naturale pentru florile de acasă.

Când să se hrănească

Florile de acasă ar trebui hrănite mult mai des decât credem uneori. Această nevoie este cauzată, în primul rând, de aria limitată a nutriției plantelor. Și chiar dacă animalul dvs. înflorit crește într-o oală mare și spațioasă, acest lucru nu înseamnă că are suficiente minerale. Planta, în orice caz, epuizează puternic terenul, deci are nevoie de hrană suplimentară.

Parțial, ieșirea din situație va fi transplantul periodic într-un nou substrat nutritiv al solului. Dar aprovizionarea cu substanțe nutritive conținute chiar în acest substrat va dura aproximativ două luni, dar nu șase luni sau un an, așa cum cred mulți cultivatori începători. Și după aceste două luni, planta, mai ales dacă începe să înflorească sau să crească activ, trebuie hrănită. Singura excepție va fi exemplarele care au intrat într-o perioadă inactivă: temporar nu au nevoie de nutriție suplimentară.

După transplant, aprovizionarea cu substanțe nutritive a substratului proaspăt va dura 1-2 luni.

Următoarele semne vor fi un semnal că este necesar să începeți urgent hrănirea florilor de acasă:

  • creștere lentă;
  • tulpini alungite slabe;
  • frunze palide, slab colorate, prea mici, căzute;
  • lipsa de dorință de a înflori;
  • rezistență scăzută la boli, îngălbenirea și vărsarea frunzelor, apariția diferitelor pete pe ele și alte semne de sănătate.

Cu o lipsă de nutriție, plantele își pierd aspectul decorativ, rezistența lor la boli și dăunători scade.Bineînțeles

Este mai bine să nu aduceți animale de companie verzi într-o astfel de stare. Prin urmare, să vorbim despre îngrășămintele naturale pe care le putem folosi pentru animalele de companie și cum anume.

1. Zahăr

Poate că cel mai popular îngrășământ natural pentru hrănirea florilor de interior este zahărul obișnuit. Da, este zahăr, nu am făcut rezervare!

Glucoza este un nutrient excelent nu numai pentru oameni, ci și pentru plantele de interior . O soluție se prepară dintr-un litru de apă și o lingură de zahăr obișnuit.

ingrasamant cu zahar
ingrasamant cu zahar

Îngrășăminte naturale pentru florile de acasă.

Cine a fost primul care s-a gândit să-l folosească ca îngrășământ pentru plante, istoria este tăcută, dar îl putem folosi cu succes pentru a ne hrăni propriile flori.

Beneficiile hrănirii cu zahăr

Ne amintim din lecțiile de chimie că zahărul se descompune în fructoză și glucoză. Primul este inutil pentru noi, dar al doilea, adică glucoza, îndeplinește 2 funcții simultan. În primul rând, servește ca sursă de energie pentru toate procesele vitale ale plantelor (respirație, absorbția diferiților nutrienți și așa mai departe); în al doilea rând, glucoza este un material de construcție necesar formării moleculelor organice complexe.

Este adevărat, există o singură avertizare: glucoza este un constructor excelent numai dacă este bine absorbită, ceea ce, la rândul său, necesită dioxid de carbon. Cu o concentrație insuficientă de dioxid de carbon, zahărul de la un constructor se va transforma într-o sursă de hrană pentru mucegai, putrezirea rădăcinilor și așa mai departe. Pentru a pregăti pansamentul superior, diluați 1 lingură. o lingură de zahăr în 0,5 litri de apă sau pur și simplu presărați zahăr pe pământ într-un ghiveci de flori, apoi turnați.
Ar trebui să recurgeți la o astfel de hrănire a florilor de acasă nu mai mult de o dată pe lună, așa că nu exagerați.

ingrasamant cu glucoza
ingrasamant cu glucoza

Îngrășăminte naturale pentru florile de acasă.

În loc de zahăr, puteți lua glucoză obișnuită, care este vândută într-o farmacie – astfel de pansamente vor fi și mai eficiente. O tabletă de glucoză trebuie diluată într-un litru de apă. De asemenea, este necesar să udați sau să pulverizați plantele cu apă „glucoză” nu mai mult de o dată pe lună.

2. Zaț de Cafea

Un îngrășământ excelent pentru toate florile de acasă (și nu numai) –  cafeaua latentă , cu atât mai convenabilă, deoarece nu trebuie pregătită special. Pur și simplu, după ce ați băut o ceașcă de băutură aromată, nu turnați zațul de cafea, ci amestecați-l cu pământul într-un ghiveci.

Zatul de cafea este un produs versatil care poate fi folosit nu numai pentru fabricarea de exfolieri, ci și pentru fertilizarea plantelor de interior. Și, deși substanțele nutritive nu sunt conținute în desișuri, acesta face solul mai acid, mai slab și mai ușor și contribuie la saturația solului cu oxigen.

Ingrasamant Zaț de Cafea
Ingrasamant Zaț de Cafea

acestei tehnici simple, solul va deveni mai slab și mai ușor, aciditatea solului va crește și va fi mai mult oxigen în el. Folosind cafeaua beată ca pansament de top pentru florile de acasă, amintiți-vă: nu toate plantele au un efect bun asupra acidității solului. Și nu uitați de animalele de companie verzi din grădina de flori: acest îngrășământ va fi benefic:

  • azalee ;
  • gladioli ;
  • crini ;
  • tot felul de trandafiri ;
  • rododendroni și alte plante veșnic verzi.

Frunzele de ceai sunt adesea folosite pentru îmbrăcarea florilor de acasă. Din păcate, poate da nu numai un efect pozitiv, ci și un efect negativ. Fără îndoială, astfel de aditivi vor face ca solul din ghiveci să fie mai slab, dar nu uitați că muștele negre (sciaridele) pur și simplu „adoră” frunzele de ceai din sol, așa că fiți atenți.

Îngrășăminte naturale pentru florile de acasă.

3. Citrice și alte fructe

Ca îngrășământ, coaja de citrice sau mai degrabă o infuzie din acesta este potrivită. Are proprietăți antiseptice, combate dăunătorii și sporește imunitatea florii. Soluția se prepară după cum urmează: crustele uscate sunt așezate pe o treime dintr-un borcan de litru, umplute până la vârf cu apă și infuzate timp de o zi. După aceea, volumul rămas de apă se adaugă în borcan și florile se udă de 1-2 ori pe lună, în funcție de sezon (mai rar iarna). 

Cojile de mandarină, portocale și banane pot fi un îngrășământ excelent pentru plantele de interior. Adevărat, pentru aceasta va trebui să „evocați” puțin peste ele. Pentru a prepara îngrășământul din citrice, coaja lor trebuie zdrobită, umplută cu aproximativ o treime dintr-un borcan de litru și umplută până la refuz cu apă clocotită. După ce am insistat pe un astfel de îngrășământ „citric” pe tot parcursul zilei, scoatem crustele,

Ingrasamant coji de citrice
Ingrasamant coji de citrice

preparați îngrășământ din coji de citrice . Îngrășământul din coji de banane se prepară aproximativ în același mod: le măcinați, umpleți un borcan de jumătate de litru și umpleți-l până sus cu apă. Insistăm o zi, după care filtrăm, aruncăm coaja și umplem din nou borcanul până la refuz cu apă curată.

Îngrășăminte naturale pentru florile de acasă.

Coaja de banană

Poate fi amestecată direct în substratul solului. Când transplantați flori de casă, adăugați câteva coji de banane pre-tocate și uscate în oala cu sol nutritiv. În timp, acestea vor putrezi și vor hrăni plantele cu microelemente, ceea ce va avea un efect benefic asupra creșterii masei verzi.

Iar din coaja de citrice și coaja de banane, puteți prepara un amestec nutritiv pentru hrana plantelor. Pentru aceasta, o treime dintr-un borcan de trei litri este umplut cu coajă tocată și coajă de banană (în proporții egale). Adăugați 2 lingurițe de zahăr, turnați totul cu apă caldă, lăsați-l la infuzat 3 săptămâni într-un loc cald. Din când în când, amestecul trebuie agitat, dar nu vă faceți griji – de la el provine o aromă foarte decentă 🙂 După timpul indicat, veți primi un lichid tulbure galben deschis, care este perfect depozitat în frigider. Pentru pansament superior, trebuie diluat 1:20 cu apă simplă și utilizat în siguranță o dată pe lună.

Îngrășăminte naturale pentru florile de acasă.

4. Cenușa

Beneficiile cenușii ca îngrășăminte sunt subestimate de mulți, dar în zadar. La urma urmei, conține potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc și chiar sulf.
Mai mult, potasiul și fosforul se află într-o formă ușor accesibilă pentru plante, ceea ce face din cenușă unul dintre cele mai bune îngrășăminte pentru flori. Cenușa – un îngrășământ organic valoros Pentru a hrăni florile, cenușa poate fi pur și simplu amestecată cu solul la replantarea plantelor. Deci, nu numai că veți face substratul solului mai hrănitor, dar îl veți dezinfecta, astfel încât rădăcinile deteriorate în timpul transplantului cu siguranță să nu putrezească. Și puteți face, de asemenea, pansament lichid: 1 lingură. o lingură de cenușă se diluează într-un litru de apă.

Cenușa - un îngrășământ organic valoros
Ingrasamant cu cenusa

Îngrășăminte naturale pentru florile de acasă.

5. Drojdie

Ingrasamant cu drojdie
Ingrasamant cu drojdie

Drojdia poate fi utilizată pentru a obține un îngrășământ excelent care promovează creșterea. Și acest lucru se datorează faptului că această substanță conține auxine, vitamine B, fitohormoni și așa mai departe, care accelerează semnificativ creșterea florilor. Și hormonii citokinini implicați în reglarea diviziunii și diferențierii celulare au, de asemenea, un efect benefic asupra florilor.

Acest îngrășământ de casă diferă, de asemenea, de mulți alții prin faptul că a primit atenția oamenilor de știință. Studiile au arătat că drojdia crește activitatea microorganismelor din sol, îmbunătățește eliberarea de dioxid de carbon și mineralizarea organică are loc mult mai repede. În acest sens, acest tip de îngrășământ este echivalat cu un îngrășământ mineral complet.

Pregătirea soluției nutritive de drojdie

Pentru a face o soluție nutritivă de drojdie, veți avea nevoie de drojdie presată (10 grame), zahăr granulat (1 lingură) și apă caldă (1 litru). Drojdia comprimată poate fi înlocuită cu drojdie granulată uscată. Apoi, trebuie să luați drojdie uscată (10 grame), zahăr granulat (3 linguri) și apă (10 litri). În ambele cazuri, soluția rezultată trebuie lăsată să se infuzeze timp de 2 ore. După aceea, se adaugă puțină soluție în apă și planta este udată (aproximativ 5: 1).

Îngrășământul cu drojdie

Conține vitamine B, datorită cărora planta crește și se dezvoltă mai cu succes. Se poate face din drojdie uscată sau vie. În primul caz, plicul se diluează în 10 litri de apă și se adaugă 3 linguri de zahăr. Florile se udă o dată pe sezon. Îngrășămintele din drojdie vie se prepară după cum urmează: drojdia comprimată este diluată cu apă într-un raport de 1: 5 și lăsată să se infuzeze timp de 2 ore. Se folosește doar o soluție proaspăt preparată. După pansament, cenușa se adaugă în sol pentru a menține echilibrul potasiului.

Știați?

Drojdia poate fi utilizată nu numai pentru prepararea aluatului delicios de cvas și drojdie? Se pare că pot fi folosite pentru a face o soluție stimulativă excelentă pentru nutriția plantelor. Drojdia  – un  stimulent natural al creșterii Drojdia conține o mulțime de substanțe nutritive care stimulează în mod activ creșterea plantelor: fitohormoni, vitamine B și auxine. În plus, drojdia conține citokinine, hormoni care ajută la reglarea diferențierii și diviziunii celulare; prezența acestor substanțe are și un efect benefic asupra plantelor. Apropo, spre deosebire de majoritatea îngrășămintelor de casă, hrănirea cu drojdie.

Ingrasamant cu drojdie
Ingrasamant cu drojdie

au fost cercetate în repetate rânduri de oamenii de știință. Drept urmare, s-a dovedit: datorită lor, activitatea microorganismelor din sol crește brusc, are loc o mineralizare rapidă a materiei organice și eliberarea de dioxid de carbon crește semnificativ. Prin urmare, hrănirea plantelor cu o soluție nutritivă de drojdie este echivalată cu hrănirea cu îngrășăminte minerale complete. Pentru a pregăti sosul de top, dizolvați 10 g drojdie și 1 lingură. o lingură de zahăr în 1 litru de apă călduță. Dacă nu există drojdie obișnuită la îndemână, puteți folosi drojdie uscată, luând 10 g drojdie uscată și 3 linguri. linguri de zahăr în 10 litri de apă. Indiferent de drojdia pe care o folosiți pentru a pregăti soluția nutritivă, lăsați-o să fiarbă timp de aproximativ 2 ore înainte de utilizare. Apoi diluați cu apă curată într-un raport de 1: 5 și udați plantele.

6. Coaja de ou

Cojile de ouă sunt adesea fertilizate în grădină, dar sunt potrivite și pentru plantele de interior , deoarece conțin mult calciu. Cojile zdrobite în pesmet pot fi folosite uscate sau preparate sub formă de infuzie (o linguriță de pulbere pe litru de lichid). 

Cojile de ouă , potrivit unui număr destul de mare de cultivatori, sunt de asemenea foarte utile pentru plante. Faptul este că conține o cantitate imensă de calciu. Este zdrobit și adăugat în sol în timpul transplantului sau plasat în apă pentru o vreme, iar apoi plantele sunt udate cu lichidul rezultat. Cu toate acestea, există mai multe daruri. Faptul este că plantele absorb prost calciu și nu toată lumea are nevoie de el. Dacă există prea mult din acest microelement în sol, atunci florile pot dezvolta cloroză. Prin urmare, depinde de dvs. să aplicați sau nu un astfel de îngrășământ.

Ingrasamant cu coji de oua
Ingrasamant cu coji de oua

7. Coji de ceapă

Ceapa este, de asemenea, utilizată pe scară largă pentru prepararea îngrășămintelor. Pentru aceasta, se folosește coaja sa, care conține o cantitate imensă de microelemente utile care sunt atât de necesare pentru toate plantele fără excepție. Cojile sunt folosite pentru a prepara un „cocktail de ceapă”.

Prepararea unui cocktail de ceapă

Este foarte simplu să preparați un astfel de îngrășământ, dar trebuie avut în vedere faptul că în niciun caz nu trebuie păstrat. Deci, veți avea nevoie de coji de ceapă (50 grame) și apă fierbinte (2 litri). Se amestecă aceste ingrediente împreună într-o cratiță și se lasă amestecul să fiarbă. După ce lichidul a fiert timp de 10 minute, trebuie scos de pe foc și lăsat să stea cel puțin 3 ore. Florile trebuie pulverizate cu bulionul răcit filtrat.

O astfel de ceapă familiară și iubită, fără de care este pur și simplu imposibil să ne imaginăm bucătăria, poate fi folosită cu succes nu numai în gătit. Un cocktail „dătător de viață” făcut din coji de ceapă va avea un efect benefic asupra creșterii tuturor plantelor de apartament fără excepție, deoarece conține un set complet de oligoelemente.

Este un minunat antiseptic al plantelor care scapă de dăunători și bacterii patogene. Pentru o mână de coji, trebuie să luați un litru de apă și să o fierbeți, adăugați coaja și gătiți timp de 10 minute. După aceea, îngrășământul este lăsat încă trei ore, astfel încât să fie infuzat. Soluția rezultată este irigată cu plante o dată la două săptămâni. 

Ingrasamant cu coji de ceapa
Ingrasamant cu coji de ceapa

Nu este nimic complicat în prepararea unui cocktail din coaja de ceapă, singura nuanță care trebuie luată în considerare: nu poate fi păstrată mult timp, așa că acest pansament trebuie pregătit din nou de fiecare dată. Așadar, turnați aproximativ 50 g de coajă de ceapă cu 2 litri de apă fierbinte, aduceți bulionul la fierbere și, după ce a fiert aproximativ 10 minute, lăsați-l să fiarbă timp de trei ore. După ce bulionul s-a răcit, strecurați-l și pulverizați plantele.

8. Humus

Humusul  este un îngrășământ cu adevărat universal, care este utilizat cu același succes atât pentru hrănirea plantelor dintr-o grădină, cât și pentru hrănirea florilor de interior. De aceea, mulți cultivatori de flori cred pe bună dreptate că pur și simplu nu veți găsi un îngrășământ mai bun: hrănitor și ușor disponibil, are o mulțime de avantaje. Cu toate acestea, discordia de humus humus: dacă calitățile de bază ale soiurilor acestui îngrășământ sunt aproximativ aceleași, atunci plantele de apartament diferite preferă specii strict definite ca pansament de top. 

De exemplu,  humusul pe bază de excremente de păsări, al căror efect este mult mai mare. Acest lucru se datorează faptului că excremente de păsări sunt mult mai hrănitoare. Acesta este motivul pentru care ar trebui utilizat foarte atent pentru a fertiliza majoritatea plantelor de interior, utilizându-se doar pentru speciile mari și cu creștere rapidă.

humus
Humus
Recomandari:

Înainte de a utiliza humus cu excremente de pasăre , se diluează cu apă (10 g la 3 litri de apă) pentru a obține un lichid de o nuanță verzuie tulbure slabă și, înainte de a fertiliza florile, udați solul în ghivece puțin cu apă obișnuită. Pentru a hrăni restul florilor de interior, cel mai bine este să folosiți humus de frunze., de exemplu prin adăugarea acestuia la substratul solului în timpul transplantului de plante. 

Humusul cu frunze conține o serie de elemente necesare nutriției plantelor. În plus, afectează semnificativ structura solului, îmbunătățindu-l semnificativ. De asemenea, puteți hrăni florile cu humus pe bază de gunoi de grajd de vacă (porc și așa mai departe), pentru care 100 g de humus se diluează în 10 litri de apă. Fii pregătit pentru un miros nu foarte plăcut care emană din oale pentru o perioadă de timp, care va dispărea în câteva ore. Nu va fi miros doar dacă utilizați humus preparat folosind o tehnologie accelerată, care nu conține semințe de buruieni și agenți patogeni. Este adevărat, nu este recomandat să-l folosiți ca pansament lichid, este mai bine să-l amestecați cu pământul în timpul transplantului de plante, folosindu-l ca praf de copt pentru soluri grele.

Ingrasamant cu humus
Ingrasamant cu humus

Îngrășămintele precum humusul

Sunt potrivite pentru hrănirea nu numai a plantelor de interior, ci și a celor care cresc în grădină sau grădină de legume. De aceea, majoritatea grădinarilor consideră că utilizarea humusului este cel mai bun mod de a hrăni plantele, deoarece are o mulțime de avantaje, inclusiv valoare nutrițională și accesibilitate ușoară.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că humusul poate fi de diferite tipuri și, deși au multe în comun, majoritatea plantelor preferă doar îngrășăminte specifice. Problema este că îngrășământul din gunoi de pasăre este foarte hrănitor și, prin urmare, trebuie aplicat cu suficientă atenție. De regulă, numai speciile mari, în creștere rapidă, sunt fertilizate cu un astfel de humus.

Îngrășăminte

Trebuie pregătite înainte de a continua alimentarea directă. Veți avea nevoie de apă (3 L) și de excremente de păsări (10 g). Totul este amestecat până când lichidul tulbure devine verzui. Înainte de a adăuga îngrășăminte în ghivece cu flori, o cantitate mică de apă curată trebuie turnată în ea.

Restul plantelor de apartament se hrănesc cel mai bine cu humus obținut din frunze. Se amestecă cu pământ la transplant. Îmbogățește pământul cu mulți micronutrienți și, de asemenea, își îmbunătățește structura.

Dacă aveți humus pe bază de gunoi de grajd de vacă, porc etc., atunci pentru aceasta trebuie să-l amestecați cu apă. 10 litri. apa se ia 100 gr. humus.

Humusul are un miros destul de specific, care poate persista câteva ore. Când le hrănești cu flori de interior, trebuie să fii pregătit pentru asta. Cu toate acestea, dacă humusul este făcut folosind o tehnologie accelerată, atunci acesta nu va avea un miros neplăcut. De regulă, nu conține agenți patogeni și nici semințe de buruieni. Dar pentru prepararea îngrășământului lichid, acesta nu va funcționa, acesta poate fi amestecat numai cu solul în timpul transplantării unei flori.

9. Apa de acvariu

Apa obișnuită din acvariu poate fi o alternativă excelentă la îngrășămintele cumpărate. Conține o cantitate mare de substanțe care stimulează perfect creșterea plantelor, este foarte moale, cu un pH neutru. Dar se recomandă utilizarea acestuia pentru fertilizare numai primăvara sau începutul verii – când plantele încep să crească în mod activ frunze și lăstari. Dar începând de la mijlocul verii, este mai bine să nu folosiți apa din acvariu pentru fertilizarea florilor de acasă.

Îngrășămintele cumpărate în magazine pot înlocui apa simplă din acvariu. Faptul este că conține o cantitate destul de mare de substanțe care au capacitatea de a stimula perfect creșterea plantelor. De asemenea, această apă este destul de moale și are un pH neutru. Cu toate acestea, ea poate uda plantele doar primăvara și vara, când acestea cresc destul de activ. În restul timpului, este mai bine să nu folosiți astfel de îngrășăminte pentru hrănire.

Dar acest lucru nu înseamnă deloc că este necesar să udăm constant plantele cu o astfel de apă. Va fi suficient doar o dată la 4 săptămâni. În caz contrar, numeroase alge mici, odată ajuns în substratul pământesc, vor începe să se înmulțească rapid. Ca urmare, solul se va acidifica și va deveni verde.

Ingrasamant cu apa de acvariu
Ingrasamant cu apa de acvariu

Nou: totul este bine cu moderare, deci trebuie să hrăniți plantele cu apă din acvariu nu mai mult de o dată pe lună, altfel o mulțime de alge microscopice, odată în solul unei flori în ghiveci, se vor înmulți foarte mult, drept urmare solul va deveni verde și acru …

10. Acid succinic

Acidul succinic se obține după prelucrarea chihlimbarului natural, are o mulțime de calități utile, datorită cărora este utilizat pe scară largă, inclusiv pentru îmbrăcarea florilor de acasă.

Ingrasamant cu acid succinic
Ingrasamant cu acid succinic

La prelucrarea chihlimbarului natural se obține acid succinic. Este considerat incredibil de util și a găsit aplicații în diverse domenii. Florarii folosesc acest acid pentru a fertiliza florile de interior.

În exterior și în gust, această substanță are unele asemănări cu acidul citric, dar există încă diferențe. Pentru a hrăni plantele, trebuie să faceți o soluție nutritivă. Se poate pregăti destul de repede și ușor. Apoi lichidul este bine amestecat și poate fi utilizat conform instrucțiunilor. Pentru a hrăni planta, trebuie să o udați sau să o pulverizați cu îngrășământul rezultat.

  • Pentru a prepara o soluție nutritivă, diluați 1 g de preparat în 5 litri de apă. Acest lichid nu poate fi udat doar, ci și pulverizat pe plantele de interior.

11. Decocturi de legume

Ingrasamant cu decoct de legume
Ingrasamant cu decoct de legume

Unii cultivatori sunt siguri că bulionul de legume fără adăugarea de sare servește ca îngrășământ excelent pentru plantele de interior care pot îmbogăți solul cu substanțe nutritive. Cu toate acestea, există multe persoane care nu sunt de acord cu această metodă de hrănire.

Utilizarea decocturilor de legume proaspete pentru hrănire este destul de îndoielnică, dar mulți cred în efectul miraculos al unui astfel de îngrășământ neobișnuit, susținând că decoctul de legume este foarte hrănitor pentru plantele de acasă și le poate aduce beneficii. Dacă este așa, personal nu presupun să afirm – acest pansament nu mi-a afectat în niciun fel florile, dar s-ar putea să mă înșel. M-aș bucura dacă mă vei convinge.

Reguli simple

Plante verzi
Plante verzi

Pentru a hrăni corect florile de acasă și a le aduce beneficii, ar trebui să vă amintiți câteva reguli foarte importante. Și anume:

  • după transplant, planta nu are nevoie de hrănire timp de 8 săptămâni, fapt este că solul proaspăt conține o cantitate destul de mare de substanțe nutritive, dar dacă totuși aplicați în mod regulat îngrășăminte, acest lucru poate dăuna foarte mult florii;
  • înainte de a trece la fertilizarea directă, solul trebuie udat cu apă curată, acest lucru va ajuta la evitarea consecințelor negative ale utilizării unui îngrășământ cu concentrație ridicată;
  • dacă floarea este bolnavă sau prea slabă, atunci trebuie folosite îngrășăminte cu o concentrație suficient de scăzută pentru ao hrăni;
  • de regulă, plantele au nevoie de hrănire doar primăvara și vara, iar restul timpului fertilizarea nu trebuie aplicată pe sol.

Încercați să nu exagerați cu fertilizarea, deoarece un exces de nutrienți poate avea un efect extrem de negativ asupra plantei, până la moartea acesteia. Prin urmare, plantele trebuie hrănite corect și cât mai echilibrate posibil.


Alte Articole:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Îngrășăminte naturale pentru florile de acasă; […]

trackback

[…] Îngrășăminte naturale pentru florile de acasă; […]

EnglishItalianRomanian