Bine ai venit pe blogul Elmio!

ÎNGRIJIREA CUTICULELOR

ÎNGRIJIREA CUTICULELOR. În acest articol – Unghii cu gel (Brasov), ne vom uita la procedurile de bază pentru îngrijirea cuticulelor, sfaturi și trucuri pentru a vă menține manichiura în stare perfectă, asigurând un aspect sănătos pielii și, prin urmare, plăcii unghiilor.

Cuticula – scop și caracteristici

Coaja unghiilor sau eponichiul este o fâșie subțire de piele (film) situată de-a lungul zonei de creștere a mufei unghiilor și de-a lungul marginii rolei. Scopul său principal este de a proteja baza gălbenelei de pătrunderea adversă a microbilor, infecțiilor și bacteriilor. Concepția greșită a multor oameni este că pielea unghiilor strică doar aspectul estetic al unei manichiuri. Ea este cea care ajută gălbenelele să crească sănătoase, mai puternice și mai puternice.

Dacă nu aveți grijă de eponychium sau o faceți incorect, atunci pot apărea momente neplăcute. Se poate usca foarte mult, celulele mor și, ca rezultat, apar barbele. Dacă sunt tăiate sau rupte inexact, puteți provoca un proces inflamator. De asemenea, dacă este greșit și nemilos să tăiați cuticula, chiar și cu un instrument necorespunzător, atunci poate apărea un proces inflamator pe patul unghial sau deteriorarea plăcii în sine.

În multe privințe, sănătatea și aspectul frumos al gălbenelelor depind de modul în care este tăiat eponichiul și de modul în care este îngrijit. De asemenea, este influențat de stilul de viață, umiditatea și temperatura aerului, frecvența contactului cu apa și duritatea acesteia. Este important să monitorizați starea manichiurii, să utilizați produse de îngrijire specială pentru pielea mâinilor și a unghiilor, să excludeți uscăciunea și apariția bavurilor.

Cele mai populare și eficiente modalități de îndepărtare a cuticulelor

Este important să monitorizați starea pielii din jurul unghiilor, dacă aceasta crește și apar celulele moarte uscate, atunci este necesar să scăpați de ele în timp util. La urma urmei, eponychiumul crescut începe să se usuce și să crape, pot apărea unghii nedorite, care nu numai că strică aspectul, dar sunt pline de procese inflamatorii. Dacă nu îndepărtați în mod regulat celulele moarte, atunci galbenelele vor crește mai lent în timp, forma lor se va schimba, pot apărea dungi longitudinale, ceea ce strică în mod semnificativ aspectul manichiurii.

Prin urmare, este foarte important să aveți grijă în mod regulat de pielea unghiilor pentru a evita problemele nedorite. În primul rând, trebuie să faceți o manichiură în timp util, folosind serviciile unui maestru experimentat și dovedit. Există patru tipuri principale de metode eficiente de îndepărtare a cuticulelor, fiecare cu propriile sale argumente pro și contra. Fiecare alege metoda cea mai potrivită pentru el însuși.

ÎNGRIJIREA CUTICULELOR

Manichiura clasica

Manichiura clasica

Se efectuează cu ajutorul unor instrumente speciale (pensete, foarfece, pile de unghii, spatule), care trebuie dezinfectate înainte de lucru. Pe marginea liberă uscată, gălbenelei primește forma dorită. Apoi, stilourile ar trebui ținute timp de aproximativ cinci minute într-o baie de apă caldă, unde se adaugă săpun, sare de mare, uleiuri esențiale sau balsamuri. Apoi mâinile și degetele pentru a se uda de polotetsem și gălbenele s-au aplicat uniform în jurul mijloacelor de înmuiere a cuticulelor, au menținut timpul recomandat și au fost curățate cu o cârpă ușor umedă.

Este important să nu deteriorați sau să zgâriați patul de unghii cu un instrument ascuțit. Pielea împinsă înapoi este tăiată foarte atent cu o pensetă sau o foarfecă adecvate. După această procedură, locul din jurul gălbenelei este alimentat cu ulei special conceput.

Beneficii:
 • Unghiilor li se oferă un aspect bine îngrijit și demn;
 • Cel mai bun mod de a elimina eponichiul, care crește puternic din fire;
 • O astfel de manichiură este prezentată pentru unghiile deteriorate sau pentru cele care nu cresc corect.
Dezavantaje:
 • Pot apărea iritații și infecții;
 • Risc ridicat de tăiere datorită lipsei de experiență și mișcărilor incomode;
 • După circumcizie, pielea crește mai repede, câștigând rigiditate;
 • Dacă este făcut incorect, gălbenele pot fi deformate.

ÎNGRIJIREA CUTICULELOR

Manichiura europeana

Manichiura europeana

Această procedură se efectuează fără utilizarea forcepsului și a circumciziei eponychium. Acest tip se mai numește uscat sau netivit. Pentru îndepărtarea excesului de piele se utilizează produse speciale (cheratolice) care conțin alcali și acizi. Acestea înmoaie bine pielea unghiilor, care poate fi îndepărtată rapid și ușor cu ajutorul unui băț portocaliu. 

În acest caz, pielea nu trebuie să fie aburită. După aceea, se aplică un produs de îndepărtare, care se păstrează pentru timpul recomandat, iar coaja este împinsă ușor înapoi și îndepărtată cu un băț. La sfârșitul procedurii, se aplică ulei nutritiv.

Beneficii:

 • Siguranța și eliminarea riscului de infecție;
 • Placa de unghii nu suferă răni;
 • Doar celulele moarte ale pielii sunt îndepărtate, celulele vii continuă să protejeze împotriva infecției.

Dezavantaje:

 • Complexitatea tranziției de la aspectul clasic, care necesită 5 proceduri;
 • Pentru o lungă perioadă de timp, manichiura nu va arăta perfect.

ÎNGRIJIREA CUTICULELOR

Manichiura braziliană

Această procedură aparține tipului european netivit. Se diferențiază prin faptul că îndepărtarea cuticulelor moarte funcționează cu mănuși speciale pe mâini. Inițial, gălbenele trebuie pregătite – îndepărtați învelișul, dați-le forma dorită cu o pila de unghii. În plus, o emulsie specială cremoasă este distribuită în interiorul mănușilor, astfel încât suprafața sa largă să cadă în zona eponychium. 

Mănușile sunt puse, iar mâinile sunt masate în ele, frecând cu sârguință emulsia în degete. Apoi, marginile mănușii sunt rupte, eliberând degetele și, cu ajutorul unui băț portocaliu, excesul de piele este împins înapoi și îndepărtat. Apoi, într-o singură mișcare, ca și cum ar înveli o mână, mănușa este îndepărtată, resturile de cremă sunt șterse cu un șervețel.

Beneficii:

 • Absența completă a riscului de infecție și infecție;
 • Pielea și placa unghiei nu sunt deloc rănite;
 • Nutriția pielii și a gălbenelelor cu vitamine și minerale utile;
 • Doar celulele moarte sunt îndepărtate, iar cele vii continuă să protejeze gălbenele.

Dezavantaje:

 • Nu ajută la cazurile avansate și la pielea puternic crescută;
 • Nevoia de a cumpăra în mod constant truse speciale pentru procedură.

ÎNGRIJIREA CUTICULELOR

Manichiură hardware

Manichiură hardware

Acest tip de manichiură câștigă din ce în ce mai multă popularitate în fiecare an, tot mai multe saloane de înfrumusețare o oferă. Se realizează cu dispozitive speciale, așa-numitele freze.

Înainte de procedură, nu este nevoie să se înmoaie pielea, trebuie să fie absolut uscată. Când sunt expuse cuticulei cu duze ceramice adecvate, numai celulele sale moarte sunt îndepărtate cu atenție, celulele vii nu sunt rănite și continuă să își îndeplinească funcțiile de protecție.

Beneficii:

 • Lipsa traumei la eponichiul viu;
 • Furnizarea de rezultate eficiente și rapide;
 • Dă efect chiar și în cazul unei manichiuri neglijate.

Dezavantaje:

 • Efectuarea procedurii de către maeștri instruiți, adesea numai în saloane;
 • Cost mai mare comparativ cu alte metode;
 • Acasă și dacă este efectuat incorect, pot exista consecințe neplăcute.

Îngrijire necesară a cuticulelor la domiciliu

Pentru ca o manichiură să arate frumos și sănătos, este imperativ să ai grijă de mâini, unghii și cuticule acasă. Într-adevăr, chiar și cel mai abil și experimentat specialist nu se va asigura că gălbenele sunt perfecte pentru o lungă perioadă de timp, iar pielea din jurul lor este sănătoasă și îngrijită. Necesită hidratare și nutriție zilnică regulată, altfel pielea se usucă, pot apărea bavuri și inflamații.

La domiciliu, cremele nutritive pentru mâini și unghii trebuie folosite zilnic. Se recomandă aplicarea acestora după fiecare contact cu apă și cu atât mai mult după detergenți. Toate lucrările menajere legate de apă și substanțele chimice menajere trebuie făcute numai cu mănuși. Este indicat să aplicați crema nutritivă noaptea, frecând-o cu grijă în unghii și în pielea din jurul lor cu mișcări de masaj. De asemenea, înainte de a ieși din casă, mai ales pe vreme rece, merită să aplici o cremă nutritivă bogată pe mâini.

De asemenea, este recomandat acasă să hrănești cuticula cu uleiuri speciale care o vor face mai elastică, drept urmare va adera mai strâns la gălbenele. Datorită acestui fapt, creșterea plăcii de unghii se va accelera, suprafața sa va fi uniformă și netedă. Acasă, puteți face, de asemenea, diverse băi pentru mâini și unghii, de exemplu, cu un decoct de mușețel, sare de mare, suc de lămâie. După ce, dacă este necesar, eponichiul aburit trebuie împins ușor deoparte cu un băț portocaliu.

Hranirea cuticulei cu uleiuri speciale.

Produse esențiale pentru îngrijirea cuticulelor

Piața modernă din industria manichiurii oferă tot felul de produse de îngrijire a cuticulelor într-o mare varietate. Există cele care sunt concepute pentru utilizarea în salon, uneori folosite pentru diferite tipuri de manichiură. De asemenea, oferim produse pentru uz casnic zilnic, îngrijind eponichia și hrănindu-l cu substanțe utile.

Cele mai frecvente produse de îngrijire sunt:

 • Uleiuri. Ele hrănesc eponichiul, făcându-l elastic și mai dens. Asigurați protecția pielii subțiri împotriva deteriorării, eliminați descuamarea și uscăciunea, ameliorați iritarea. Adesea, compoziția include arbore de ceai, semințe de struguri, jojoba, migdale, vitamina E și altele.
 • Creme. Ele pot fi atât pentru mâini, cât și pentru unghii, și în special pentru cuticule. Utilizarea lor este bună pentru prevenirea uscăciunii. Cremele trebuie să conțină grăsimi, ceară (ceară de albine, glicerină, lanolină) și uleiuri, care vor hrăni și proteja nu numai pielea mâinilor, ci și pielea subțire din jurul unghiilor.
 • Balsamuri. Ele ajută la înmuierea pielii întărite din jurul gălbenelei, au un efect de vindecare și restaurare asupra acesteia, elimină iritația și inflamația. Ele ajută la eliminarea problemelor obișnuite în câteva zile.
 • Îndepărtează.
 • Asigurați îndepărtarea ușoară, rapidă și eficientă a celulelor moarte ale cuticulei datorită conținutului de alcali și acizi ai fructelor. În același timp, celulele vii rămân și își îndeplinesc principala funcție de protecție.

Pe lângă utilizarea produselor de mai sus, precum și îngrijirea obișnuită la domiciliu, există și alte modalități de vindecare și de a da degetelor un aspect frumos. Acestea sunt tot felul de tratamente spa pentru mâini care au un efect benefic asupra pielii și, desigur, asupra cuticulelor.

Deosebit de populară este procedura de terapie cu parafină, care restabilește, întinerește și hrănește pielea. De asemenea, are un efect foarte benefic asupra unghiilor și eponichiei, făcându-le sănătoase, saturându-le cu substanțe utile. Pentru a efectua această procedură, sunt necesare mijloace si materiale speciale – o rafinărie de parafină, parafină cosmetică, măști pentru mâini și unghii, prosoape, mănuși.

Alte modalități de a vă îngriji cuticulele

Îngrijirea corectă și regulată a mâinilor și a unghiilor, în special a cuticulei, garantează fiecărui reprezentant al frumoasei jumătăți a umanității o manichiură perfectă. Ai grijă de mâini, folosește serviciile meșterilor specializați și experimentați, folosește produse de îngrijire de calitate, rămâi frumos mereu și în orice situație.


Alte Articole Elmio:

*^* Bijuterii – Talismane;

*^* Puterea vindecătoare a Pietrelor;

*^* Solstițiul – un motiv pentru a cumpăra un talisman;

*^* Bijuterii cadou. Ofera Dragostea ta cu o Bijuterie Elmio;

*^* Alege Pietre Semipretioase in functie de grupa sanguina.

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
8 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ÎNGRIJIREA CUTICULELOR; […]

trackback

[…] ÎNGRIJIREA CUTICULELOR; […]

trackback

[…] ÎNGRIJIREA CUTICULELOR; […]

trackback

[…] ÎNGRIJIREA CUTICULELOR; […]

trackback

[…] ÎNGRIJIREA CUTICULELOR; […]

trackback

[…] ÎNGRIJIREA CUTICULELOR; […]

trackback

[…] ÎNGRIJIREA CUTICULELOR; […]

trackback

[…] ÎNGRIJIREA CUTICULELOR; […]

EnglishItalianRomanian