Bine ai venit pe blogul Elmio!

Bijuterii Silver

Istoria si evolutia in traditia Bijuteriilor

https://www.elmio.ro

Istoria, evolutia si traditia Bijuteriilor. Începe cu apariția primilor oameni care, indiferent de rasă, religie sau cultură. au folosit bijuteriile ca formă de exprimare de sine, indicând astfel statutul lor social. Bogăția sau apartenența la un anumit cerc.

Pe baza descoperirilor arheologice, experții au ajuns la concluzia că primele bijuterii au fost purtate de Cro-Magnoni, strămoșii lui Homo Sapiens, în urmă cu 40.000 de ani.

Istoria, evolutia si traditia Bijuteriilor.

Din timpuri imemoriale, a devenit o tradiție că cea mai mare dependență de bijuterii a fost experimentată de femei. În vremurile străvechi foloseau „materiale improvizate” în acest scop. Cum ar fi, oase, dinți de animale, pietre, scoici, plante și multe altele. La un stadiu incipient al dezvoltării sale, umanitatea a folosit acest tip de decor în forma sa originală, adică fără a aplica parțial prelucrarea acestora.

Evolutia bijuteriilor.

De-a lungul evoluției, materialele și metodele utilizate pentru realizarea bijuteriilor au evoluat în multe feluri. În timpul existenței sale, omenirea a făcut progrese tehnice incredibile, decorațiuni realizate în așa fel încât uimesc imaginația contemporanilor noștri. Bijuteriile realizate în manieră antică: mărgele sau brățări din coajă cu coarde, pe care femeile le poartă din timpuri imemoriale. Sunt un accesoriu de modă care domină moda bijuteriilor de astăzi.

Bijuteriile s-au schimbat de-a lungul timpului, a trecut de la utilizarea ei ca formă de monedă la accesoriu, apoi la o formă de expresie artistică.

In vremurile stravechi.

În vremurile străvechi, bijuteriile erau cu tonuri simbolice, talismanele, se credea că erau înzestrate cu proprietăți magice și spirituale. Valoarea socială și prestigioasă a bijuteriilor începe treptat să predomine asupra funcției lor religioase și mistice.

Istoria, evolutia si traditia Bijuteriilor.

Bijuterii egiptene

Mulți cercetători sunt de părere că bijuteriile egiptene au pus bazele bijuteriilor moderne. Acest lucru nu este întâmplător, deoarece în Egiptul Antic producția de bijuterii a devenit o profesie. Metodele și abilitățile au făcut posibilă crearea de bijuterii de diferite stiluri și forme variabile. Arta bijuteriilor egiptene antice se afla într-un stadiu ridicat de dezvoltare, iar materialele utilizate erau: Aurul. Ametistul, lapis lazuli, bronzul, obsidianul și smaraldele, urmărirea, smalțul rece și gravurile au fost folosite.

După ce au stăpânit toate componentele afacerii cu bijuterii au creat bijuterii de neegalat, ale căror forme de artă sunt foarte apreciate astăzi. Materialul preferat al meșterilor egipteni era aurul, îi adorau strălucirea și îl apreciau pentru ușurința de prelucrare. În Egipt, aurul era considerat un simbol al puterii și al bogăției, era „purtat” chiar și după moarte. Acest lucru este dovedit de numeroasele descoperiri din mormintele faraonilor egipteni. Majoritatea acestor descoperiri se află în prezent în Muzeul Cairo.

Bijuterii grecești și romane

Bijuteriile grecești și romane timpurii sunt foarte diverse în stil și formă, deoarece au fost „împrumutate” de la alte culturi și state vecine.

Simbolismul cultural a jucat un rol important, deoarece bijuteriile din această perioadă personifică scene mitologice, eroice și religioase din viața grupului etnic. Tot pe vremea lui Alexandru cel Mare, sculptura în miniatură era larg răspândită. Roma a fost un centru înfloritor pentru o ambarcațiune de bijuterii în curs de dezvoltare, un comerț de bijuterii bine coordonat, care a fost fără egal înainte de Renaștere în Europa.

Bijuteriile erau atât de răspândite încât erau purtate chiar și de membrii de rang scăzut; în Grecia și Roma, a devenit o tradiție generală să poarte bijuterii. Aurul, de exemplu, a fost folosit chiar și pentru decorarea mobilierului și a obiectelor de uz casnic.

Bijuterii medievale

Odată cu adoptarea creștinismului în arta bijuteriilor, stilurile culturale s-au amestecat într-o oarecare măsură. Bijuteriile din acest moment erau în primul rând produse care simbolizau credința creștină.

La începutul Evului Mediu, mănăstirile creștine erau responsabile de producerea majorității bijuteriilor lumii. În această perioadă, mănăstirile furnizau „bunuri” de bijuterii pe piață și erau angajate în selecția maeștrilor de bijuterii. Cererea tot mai mare de bijuterii a dus la apariția contrafacerilor, dar odată cu formarea primei bresle, a intrat în practică o regulă precum controlul calității bijuteriilor. Odată cu formarea primei bresle a maeștrilor de bijuterii, istoria dezvoltării bijuteriilor și a bijuteriilor prețioase a primit o platformă serioasă care a contribuit la noua sa dezvoltare.

Bijuterii renascentiste

Istoria bijuteriilor:

Până la începutul Renașterii, bijuteriile au servit în primul rând ca expresie a unui anumit simbolism, care era o parte integrantă a credințelor religioase și culturale. În timpul Renașterii bijuteriile erau folosite ca podoabă corporală, create cu scopul de a spori o viziune personală asupra frumuseții. În timpul Renașterii, mulți oameni celebri și-au încercat mâna la bijuterii, un artist atât de mare precum Leonardo da Vinci. începând din carieră, a lucrat cu bijutieri celebri din acea vreme.

Da Vinci, în timpul carierei sale, a realizat bijuterii unor oameni celebri care i-au susținut eforturile artistice și inventive. La fel de faimosul pictor renascentist Botticelli și-a primit educația timpurie în artă într-o bijuterie. Toată arta din timpul Renașterii a atins un nou nivel calitativ nou. În acest moment, se cauta Pietre prețioase, care erau folosite pentru a decora Bijuterii. picturi și alte opere de artă. Oamenii au început să fie atenți la culoarea pietrelor prețioase, strălucirea și strălucirea lor, aderând din ce în ce mai puțin la credințele despre funcția lor mistică.

Pentru prima data in istorie

Pentru prima dată în istorie, au început să folosească un diamant, ceea ce a presupus în consecință căutarea metodelor și abordărilor de prelucrare a acestuia. agățându-se tot mai puțin de credințele despre funcția lor mistică. Pentru prima dată în istorie, au început să folosească un diamant, ceea ce a presupus în consecință căutarea metodelor și abordărilor de prelucrare a acestuia. agățându-se tot mai puțin de credințele despre funcția lor mistică. Pentru prima dată în istorie, au început să folosească un diamant, ceea ce a presupus în consecință căutarea metodelor și abordărilor de prelucrare a acestuia.

Bijuteriile secolelor XVII-XX

Istoria bijuteriilor:

Creșterea bunăstării populației și un lanț de alți factori sociali și economici au contribuit la faptul că metalele prețioase:. Aurul și argintul sunt acum disponibile. De la începutul secolului al XVII-lea, arta bijuteriilor a condus la noi tendințe care au fost cauzate de un adevărat interes față de floră și faună. Drept urmare creațiile de bijuterii încep să ia forme florale, ornamentale. Moda pentru ei a rămas până în secolul al XX-lea. Au fost folosite și alte forme de bijuterii, precum animalele, dar decorul floral a devenit tema dominantă în lucrările maeștrilor de bijuterii.

Descopera cele mai frumoase lucruri despre Istoria, evolutia si traditia Bijuteriilor.

În secolele XVII-XVIII, în arta bijuteriilor, există un interes tot mai mare pentru efectele picturale, care au fost realizate într-o măsură mai mare datorită reliefului în relief și a unei combinații coloristice complexe de culori, moda care dictează popular la acea vreme stil baroc.

Noi, pompoase, uneori neobișnuite pentru bijuteriile pentru ochi, toate erau solicitate în acel moment și au rămas relevante până la mijlocul secolului al XVIII-lea. Până când lumea a fost „cucerită” de bijuterii grațioase, subtile, concepute inițial în stil rococo. Apropo, producția de ceasuri începe în acest moment. În ceea ce privește secolul al XX-lea, a fost marcat de o varietate incredibilă de tendințe în arta bijuteriilor. Toate erau la cerere în acel moment și au rămas relevante până la mijlocul secolului al XVIII-lea. Lumea a fost „cucerită” de ornamente grațioase, subtile, concepute inițial în stil rococo.

În perioada Rococo s-a format un sortiment de bijuterii, care, în general, nu s-a schimbat până acum. Broșe și egrete sub formă de buchete, cascadele devin la modă, diamantele câștigă o popularitate imensă, în cursul îmbunătățirii metodelor de prelucrare a acestora, a apărut o tăietură clasică de diamant. În ceea ce privește secolul al XX-lea, a fost marcat de o varietate incredibilă de tendințe în arta bijuteriilor. Broșele și egretele sub formă de buchete, cascadele devin la modă. Diamantele câștigă o popularitate imensă, în cursul îmbunătățirii metodelor de prelucrare a acestora, a apărut o tăietură clasică de diamant.

In secolul XX

În ceea ce privește secolul al XX-lea, a fost marcat de o varietate incredibilă de tendințe în arta bijuteriilor. Tendințe moderne în bijuterii. Astăzi bijuteriile sunt considerate una dintre formele de exprimare artistică, adică în vremea noastră se obișnuiește să vorbim despre măiestria bijuteriilor ca pe o artă. Această tendință continuă să crească datorită dezvoltării producției, echipamentelor tehnologice ale întreprinderilor de bijuterii, utilizând instrumente extrem de profesionale și disponibilității materialelor utilizate în bijuterii.

Progresele semnificative în tehnologie înseamnă că bijuteriile sunt construite pe resurse accesibile. Acești factori sunt motivul pentru care atenția în artizanatul bijuteriilor a început să se concentreze mai mult pe design, expresie creativă și artistică. Moda schimbătoare pentru bijuterii produce o creștere a ratei de schimbare a colecțiilor de bijuterii, care sunt considerate în prezent o formă de auto-exprimare. Tendințele moderne de bijuterii, în timp ce continuă să crească și să se dezvolte, aduc o contribuție uriașă la istoria artei bijuteriilor în general.

*^* Descopera lumea Bijuteriilor Elmio. O colectie frumoasa cu Bijuterii din Argint 925. Alege eleganta si frumusetea.

Un articol interesant pentru iubitorii de Bijuterii din Argint 925: Alege sa cumperi bijuterii de pe un magazin online.

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Istoria, evolutia si traditia Bijuteriilor; […]

EnglishItalianRomanian