Bijuterii Silver

Istoria si evolutia in traditia Bijuteriilor

https://www.elmio.ro

Istoria, evolutia si traditia Bijuteriilor. ├Äncepe cu apari╚Ťia primilor oameni care, indiferent de ras─â, religie sau cultur─â. au folosit bijuteriile ca form─â de exprimare de sine, indic├ónd astfel statutul lor social. Bog─â╚Ťia sau apartenen╚Ťa la un anumit cerc.

Pe baza descoperirilor arheologice, exper╚Ťii au ajuns la concluzia c─â primele bijuterii au fost purtate de Cro-Magnoni, str─âmo╚Öii lui Homo Sapiens, ├«n urm─â cu 40.000 de ani.

Istoria, evolutia si traditia Bijuteriilor.

Din timpuri imemoriale, a devenit o tradi╚Ťie c─â cea mai mare dependen╚Ť─â de bijuterii a fost experimentat─â de femei. ├Än vremurile str─âvechi foloseau ÔÇ×materiale improvizateÔÇŁ ├«n acest scop. Cum ar fi, oase, din╚Ťi de animale, pietre, scoici, plante ╚Öi multe altele. La un stadiu incipient al dezvolt─ârii sale, umanitatea a folosit acest tip de decor ├«n forma sa original─â, adic─â f─âr─â a aplica par╚Ťial prelucrarea acestora.

Evolutia bijuteriilor.

De-a lungul evolu╚Ťiei, materialele ╚Öi metodele utilizate pentru realizarea bijuteriilor au evoluat ├«n multe feluri. ├Än timpul existen╚Ťei sale, omenirea a f─âcut progrese tehnice incredibile, decora╚Ťiuni realizate ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót uimesc imagina╚Ťia contemporanilor no╚Ötri. Bijuteriile realizate ├«n manier─â antic─â: m─ârgele sau br─â╚Ť─âri din coaj─â cu coarde, pe care femeile le poart─â din timpuri imemoriale. Sunt un accesoriu de mod─â care domin─â moda bijuteriilor de ast─âzi.

Bijuteriile s-au schimbat de-a lungul timpului, a trecut de la utilizarea ei ca form─â de moned─â la accesoriu, apoi la o form─â de expresie artistic─â.

In vremurile stravechi.

├Än vremurile str─âvechi, bijuteriile erau cu tonuri simbolice, talismanele, se credea c─â erau ├«nzestrate cu propriet─â╚Ťi magice ╚Öi spirituale. Valoarea social─â ╚Öi prestigioas─â a bijuteriilor ├«ncepe treptat s─â predomine asupra func╚Ťiei lor religioase ╚Öi mistice.

Istoria, evolutia si traditia Bijuteriilor.

Bijuterii egiptene

Mul╚Ťi cercet─âtori sunt de p─ârere c─â bijuteriile egiptene au pus bazele bijuteriilor moderne. Acest lucru nu este ├«nt├ómpl─âtor, deoarece ├«n Egiptul Antic produc╚Ťia de bijuterii a devenit o profesie. Metodele ╚Öi abilit─â╚Ťile au f─âcut posibil─â crearea de bijuterii de diferite stiluri ╚Öi forme variabile. Arta bijuteriilor egiptene antice se afla ├«ntr-un stadiu ridicat de dezvoltare, iar materialele utilizate erau: Aurul. Ametistul, lapis lazuli, bronzul, obsidianul ╚Öi smaraldele, urm─ârirea, smal╚Ťul rece ╚Öi gravurile au fost folosite.

Dup─â ce au st─âp├ónit toate componentele afacerii cu bijuterii au creat bijuterii de neegalat, ale c─âror forme de art─â sunt foarte apreciate ast─âzi. Materialul preferat al me╚Öterilor egipteni era aurul, ├«i adorau str─âlucirea ╚Öi ├«l apreciau pentru u╚Öurin╚Ťa de prelucrare. ├Än Egipt, aurul era considerat un simbol al puterii ╚Öi al bog─â╚Ťiei, era ÔÇ×purtatÔÇŁ chiar ╚Öi dup─â moarte. Acest lucru este dovedit de numeroasele descoperiri din mormintele faraonilor egipteni. Majoritatea acestor descoperiri se afl─â ├«n prezent ├«n Muzeul Cairo.

Bijuterii grecești și romane

Bijuteriile grece╚Öti ╚Öi romane timpurii sunt foarte diverse ├«n stil ╚Öi form─â, deoarece au fost ÔÇ×├«mprumutateÔÇŁ de la alte culturi ╚Öi state vecine.

Simbolismul cultural a jucat un rol important, deoarece bijuteriile din aceast─â perioad─â personific─â scene mitologice, eroice ╚Öi religioase din via╚Ťa grupului etnic. Tot pe vremea lui Alexandru cel Mare, sculptura ├«n miniatur─â era larg r─âsp├óndit─â. Roma a fost un centru ├«nfloritor pentru o ambarca╚Ťiune de bijuterii ├«n curs de dezvoltare, un comer╚Ť de bijuterii bine coordonat, care a fost f─âr─â egal ├«nainte de Rena╚Ötere ├«n Europa.

Bijuteriile erau at├ót de r─âsp├óndite ├«nc├ót erau purtate chiar ╚Öi de membrii de rang sc─âzut; ├«n Grecia ╚Öi Roma, a devenit o tradi╚Ťie general─â s─â poarte bijuterii. Aurul, de exemplu, a fost folosit chiar ╚Öi pentru decorarea mobilierului ╚Öi a obiectelor de uz casnic.

Bijuterii medievale

Odat─â cu adoptarea cre╚Ötinismului ├«n arta bijuteriilor, stilurile culturale s-au amestecat ├«ntr-o oarecare m─âsur─â. Bijuteriile din acest moment erau ├«n primul r├ónd produse care simbolizau credin╚Ťa cre╚Ötin─â.

La ├«nceputul Evului Mediu, m─ân─âstirile cre╚Ötine erau responsabile de producerea majorit─â╚Ťii bijuteriilor lumii. ├Än aceast─â perioad─â, m─ân─âstirile furnizau ÔÇ×bunuriÔÇŁ de bijuterii pe pia╚Ť─â ╚Öi erau angajate ├«n selec╚Ťia mae╚Ötrilor de bijuterii. Cererea tot mai mare de bijuterii a dus la apari╚Ťia contrafacerilor, dar odat─â cu formarea primei bresle, a intrat ├«n practic─â o regul─â precum controlul calit─â╚Ťii bijuteriilor. Odat─â cu formarea primei bresle a mae╚Ötrilor de bijuterii, istoria dezvolt─ârii bijuteriilor ╚Öi a bijuteriilor pre╚Ťioase a primit o platform─â serioas─â care a contribuit la noua sa dezvoltare.

Bijuterii renascentiste

Istoria bijuteriilor:

P├ón─â la ├«nceputul Rena╚Öterii, bijuteriile au servit ├«n primul r├ónd ca expresie a unui anumit simbolism, care era o parte integrant─â a credin╚Ťelor religioase ╚Öi culturale. ├Än timpul Rena╚Öterii bijuteriile erau folosite ca podoab─â corporal─â, create cu scopul de a spori o viziune personal─â asupra frumuse╚Ťii. ├Än timpul Rena╚Öterii, mul╚Ťi oameni celebri ╚Öi-au ├«ncercat m├óna la bijuterii, un artist at├ót de mare precum Leonardo da Vinci. ├«ncep├ónd din carier─â, a lucrat cu bijutieri celebri din acea vreme.

Da Vinci, ├«n timpul carierei sale, a realizat bijuterii unor oameni celebri care i-au sus╚Ťinut eforturile artistice ╚Öi inventive. La fel de faimosul pictor renascentist Botticelli ╚Öi-a primit educa╚Ťia timpurie ├«n art─â ├«ntr-o bijuterie. Toat─â arta din timpul Rena╚Öterii a atins un nou nivel calitativ nou. ├Än acest moment, se cauta Pietre pre╚Ťioase, care erau folosite pentru a decora Bijuterii. picturi ╚Öi alte opere de art─â. Oamenii au ├«nceput s─â fie aten╚Ťi la culoarea pietrelor pre╚Ťioase, str─âlucirea ╚Öi str─âlucirea lor, ader├ónd din ce ├«n ce mai pu╚Ťin la credin╚Ťele despre func╚Ťia lor mistic─â.

Pentru prima data in istorie

Pentru prima dat─â ├«n istorie, au ├«nceput s─â foloseasc─â un diamant, ceea ce a presupus ├«n consecin╚Ť─â c─âutarea metodelor ╚Öi abord─ârilor de prelucrare a acestuia. ag─â╚Ť├óndu-se tot mai pu╚Ťin de credin╚Ťele despre func╚Ťia lor mistic─â. Pentru prima dat─â ├«n istorie, au ├«nceput s─â foloseasc─â un diamant, ceea ce a presupus ├«n consecin╚Ť─â c─âutarea metodelor ╚Öi abord─ârilor de prelucrare a acestuia. ag─â╚Ť├óndu-se tot mai pu╚Ťin de credin╚Ťele despre func╚Ťia lor mistic─â. Pentru prima dat─â ├«n istorie, au ├«nceput s─â foloseasc─â un diamant, ceea ce a presupus ├«n consecin╚Ť─â c─âutarea metodelor ╚Öi abord─ârilor de prelucrare a acestuia.

Bijuteriile secolelor XVII-XX

Istoria bijuteriilor:

Cre╚Öterea bun─âst─ârii popula╚Ťiei ╚Öi un lan╚Ť de al╚Ťi factori sociali ╚Öi economici au contribuit la faptul c─â metalele pre╚Ťioase:. Aurul ╚Öi argintul sunt acum disponibile. De la ├«nceputul secolului al XVII-lea, arta bijuteriilor a condus la noi tendin╚Ťe care au fost cauzate de un adev─ârat interes fa╚Ť─â de flor─â ╚Öi faun─â. Drept urmare crea╚Ťiile de bijuterii ├«ncep s─â ia forme florale, ornamentale. Moda pentru ei a r─âmas p├ón─â ├«n secolul al XX-lea. Au fost folosite ╚Öi alte forme de bijuterii, precum animalele, dar decorul floral a devenit tema dominant─â ├«n lucr─ârile mae╚Ötrilor de bijuterii.

Descopera cele mai frumoase lucruri despre Istoria, evolutia si traditia Bijuteriilor.

├Än secolele XVII-XVIII, ├«n arta bijuteriilor, exist─â un interes tot mai mare pentru efectele picturale, care au fost realizate ├«ntr-o m─âsur─â mai mare datorit─â reliefului ├«n relief ╚Öi a unei combina╚Ťii coloristice complexe de culori, moda care dicteaz─â popular la acea vreme stil baroc.

Noi, pompoase, uneori neobi╚Önuite pentru bijuteriile pentru ochi, toate erau solicitate ├«n acel moment ╚Öi au r─âmas relevante p├ón─â la mijlocul secolului al XVIII-lea. P├ón─â c├ónd lumea a fost ÔÇ×cucerit─âÔÇŁ de bijuterii gra╚Ťioase, subtile, concepute ini╚Ťial ├«n stil rococo. Apropo, produc╚Ťia de ceasuri ├«ncepe ├«n acest moment. ├Än ceea ce prive╚Öte secolul al XX-lea, a fost marcat de o varietate incredibil─â de tendin╚Ťe ├«n arta bijuteriilor. Toate erau la cerere ├«n acel moment ╚Öi au r─âmas relevante p├ón─â la mijlocul secolului al XVIII-lea. Lumea a fost ÔÇ×cucerit─âÔÇŁ de ornamente gra╚Ťioase, subtile, concepute ini╚Ťial ├«n stil rococo.

├Än perioada Rococo s-a format un sortiment de bijuterii, care, ├«n general, nu s-a schimbat p├ón─â acum. Bro╚Öe ╚Öi egrete sub form─â de buchete, cascadele devin la mod─â, diamantele c├ó╚Ötig─â o popularitate imens─â, ├«n cursul ├«mbun─ât─â╚Ťirii metodelor de prelucrare a acestora, a ap─ârut o t─âietur─â clasic─â de diamant. ├Än ceea ce prive╚Öte secolul al XX-lea, a fost marcat de o varietate incredibil─â de tendin╚Ťe ├«n arta bijuteriilor. Bro╚Öele ╚Öi egretele sub form─â de buchete, cascadele devin la mod─â. Diamantele c├ó╚Ötig─â o popularitate imens─â, ├«n cursul ├«mbun─ât─â╚Ťirii metodelor de prelucrare a acestora, a ap─ârut o t─âietur─â clasic─â de diamant.

In secolul XX

├Än ceea ce prive╚Öte secolul al XX-lea, a fost marcat de o varietate incredibil─â de tendin╚Ťe ├«n arta bijuteriilor. Tendin╚Ťe moderne ├«n bijuterii. Ast─âzi bijuteriile sunt considerate una dintre formele de exprimare artistic─â, adic─â ├«n vremea noastr─â se obi╚Önuie╚Öte s─â vorbim despre m─âiestria bijuteriilor ca pe o art─â. Aceast─â tendin╚Ť─â continu─â s─â creasc─â datorit─â dezvolt─ârii produc╚Ťiei, echipamentelor tehnologice ale ├«ntreprinderilor de bijuterii, utiliz├ónd instrumente extrem de profesionale ╚Öi disponibilit─â╚Ťii materialelor utilizate ├«n bijuterii.

Progresele semnificative ├«n tehnologie ├«nseamn─â c─â bijuteriile sunt construite pe resurse accesibile. Ace╚Öti factori sunt motivul pentru care aten╚Ťia ├«n artizanatul bijuteriilor a ├«nceput s─â se concentreze mai mult pe design, expresie creativ─â ╚Öi artistic─â. Moda schimb─âtoare pentru bijuterii produce o cre╚Ötere a ratei de schimbare a colec╚Ťiilor de bijuterii, care sunt considerate ├«n prezent o form─â de auto-exprimare. Tendin╚Ťele moderne de bijuterii, ├«n timp ce continu─â s─â creasc─â ╚Öi s─â se dezvolte, aduc o contribu╚Ťie uria╚Ö─â la istoria artei bijuteriilor ├«n general.

*^* Descopera lumea Bijuteriilor Elmio. O colectie frumoasa cu Bijuterii din Argint 925. Alege eleganta si frumusetea.

Un articol interesant pentru iubitorii de Bijuterii din Argint 925: Alege sa cumperi bijuterii de pe un magazin online.

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Istoria, evolutia si traditia Bijuteriilor; […]