Bine ai venit pe blogul Elmio!

Supravietuirea. Facori, reguli si metode.

Lupta pentru supraviețuire: factori, reguli, sfaturi

Lupta pentru supraviețuire: factori, reguli, sfaturi. Viața unei persoane moderne este plină de pericole și uneori depinde de sfaturi de bază pentru supraviețuire. Oricine poate avea un accident de avion sau un accident de mașină. Există suficiente zone seismice pe planetă, banda de coastă este în mod constant expusă riscului de tsunami, iar un uragan puternic este periculos oriunde în lume. Dacă știți cum să acționați corect într-un dezastru local, vă puteți crește semnificativ șansele de a rămâne în viață și relativ nevătămat. Înainte de a lua în considerare principiile de bază care guvernează lupta pentru supraviețuire, merită să ne oprim asupra mai multor reguli și factori.

Reguli de supraviețuire în categorii

Există un set de sfaturi de supraviețuire tacite care pot face o treabă bună în orice situație. Aceste cunoștințe vor ajuta la menținerea sănătății fizice și psihologice chiar și cu o existență solitară îndelungată. Principalele sunt împărțite în zone: apă, hrană, stare psihologică, echipamente. În afară de aceste sfaturi de supraviețuire, există multe altele neclasificate și mult mai exotice.

Soare și sete

 1. Poartă apă cu tine

Chiar înainte de o mică călătorie, merită să luați cu voi un balon de apă. În deșert, poți trăi fără el maximum 3 zile. La o temperatură moderată de 16-29 de grade, acest timp crește la o săptămână.

 1. Bea puțin

Economisirea apei poate crește semnificativ șansele de supraviețuire. Acest sfat de supraviețuire nu trebuie neglijat, chiar dacă aveți o sursă nelimitată de apă potabilă.

Supravietuire
 1. Acoperă-ți capul

Acest lucru va ajuta la protejarea împotriva soarelui arzător, a hipotermiei și a diferitelor insecte. În plus, ar trebui să vă monitorizați în permanență starea – dacă se înrăutățește, trebuie să mergeți la umbră, să beți puțină apă.

Alimente

 1. Nu pot mânca fără apă

Chiar dacă alimentele sunt mari, acestea nu trebuie atinse în absența apei potabile. În caz contrar, corpul va începe să simtă și mai repede lipsa de umiditate, ceea ce va duce la deshidratare rapidă și la moarte.

 1. Stai moderat flămând

În acest caz, letargia și somnolența nu vor apărea, ceea ce este periculos în condiții extreme. Regula de bază pentru supraviețuire este să mănânci în porții mici, numai cu prezența apei.

 1. Mâncarea crudă pune viața în pericol

Înainte de a mânca ceva, merită să fiarbă sau să se prăjească. În caz contrar, o infecție severă poate pătrunde în organism, care, în absența preparatelor medicale, va submina grav sănătatea. Fructele și fructele de pădure se spală ușor.

Psihicul uman

 1. Nu cedati niciodata

Chiar și în cel mai rău caz, credința va ajuta la menținerea sănătății și a sănătății. Lupta pentru supraviețuire este, în primul rând, depășirea barierelor psihologice. Iar curajul și voința de a trăi sunt cheile succesului.

 1. Mențineți o minte sobră și calm

Odată cu dezvoltarea stresului, șansele de a lua o decizie greșită sunt mult mai mari. În plus, un psihic complet spulberat va nega cel mai probabil viața ulterioară, potențial fericită a supraviețuitorului.

ce sa faci daca te intalnesti cu ursul
 1. Nu uita de timp

Un alt sfat psihologic de supraviețuire. Dacă nu respectați această regulă, creierul va începe să evalueze realitatea în mod inadecvat.

Unele lucruri

 1. Cuțit de încredere și rucsac mic

Regula supraviețuirii este două într-unul. Este mai bine să alegeți modele compacte și ușoare de rucsaci fără deteriorări notabile ale volumului portabil – este important să găsiți o medie aurie individuală între capacitate și viteză. Un cuțit ar trebui să fie întotdeauna la îndemână – va ajuta la aprinderea focului și la obținerea de alimente.

 1. Protejați componentele electronice de umezeală

Dacă aveți un telefon, un walkie-talkie sau orice alt dispozitiv, este recomandabil să îl păstrați uscat. Când apare un semnal, este mai bine ca dispozitivul de comunicație să funcționeze.

 1. O pereche de șosete și chiloți

Două tipuri de lucruri de menținut uscate. În sezonul rece, ar trebui să luați șosete și lenjerie caldă. Astfel de reguli de supraviețuire stau la baza menținerii sănătății.

Mai multe sfaturi pentru supraviețuire

 1. Respirația prin nas economisește energie

În plus, se pierde mult mai puțină umiditate, care este necesară pentru a supraviețui în absența apei potabile. Acest lucru este deosebit de important în deșert.

 1. Trebuie să rămâi uscat în ger

Lupta pentru a supraviețui necesită decizii rapide și acțiuni sigure. Pe vreme rece, orice suprafață umedă pierde căldura de 20 de ori mai intens decât una uscată. Corpul uman nu face excepție. Dacă hainele tale sunt ude brusc în ger, până când apa s-a scurs până la capăt, poți să te întinzi în zăpadă – va absorbi excesul de apă. Atunci ar trebui să faci urgent un foc și să te încălzești.

cum sa te comporti pe ger uscat
 1. Marcați întotdeauna calea parcursă

Merită să faci crestături în copaci, să rupi ramuri – totul pentru a naviga pe teren necunoscut. Dacă există oameni în regiune, mai devreme sau mai târziu vor observa aceste urme.

 1. Regula de supraviețuire a „trei”

În cele mai extreme situații, este necesar să ne amintim următoarele principii: o persoană poate rezista 3 minute fără aer, 3 zile fără apă și trei săptămâni fără mâncare.

Factori de supraviețuire pe clase

Supraviețuirea reprezintă acțiuni intenționate care asigură păstrarea vieții și a sănătății atunci când locuiți într-o pădure, deșert, taiga, munți. Înainte de a determina ordinea exactă a acțiunilor, merită luate în considerare factorii de supraviețuire pe care o persoană trebuie să îi depășească într-o existență autonomă. Pe baza lor, puteți determina trăsăturile de personalitate care vă vor ajuta să supraviețuiți în circumstanțe dificile.

În orice situație extremă, o persoană începe să experimenteze efectul diferiților stimuli naturali și să le răspundă în consecință. Această reacție se numește stres. Principalul lucru care trebuie păstrat este homeostazia (constanța mediului intern). Regulile de bază ale supraviețuirii sunt determinate tocmai de cunoașterea acestui principiu.

Durata perioadei în care o persoană poate exista autonom într-un mediu „ostil” depinde de mulți factori, atât obiectivi, cât și subiectivi. 

Aceștia sunt factorii de supraviețuire:

 • Antropologic – învățarea de a acționa în absența hranei și a apei, calități morale și volitive, capacitatea de a se adapta la un anumit climat, motivația, voința de a trăi.
 • Material și tehnic – prezența îmbrăcămintei care poate proteja de frig, umezeală, soare arzător, aprovizionare cu alimente, ambarcațiuni plutitoare, echipamente.
 • Naturale și de mediu – teren, nivel de radiație solară, umiditate, viteza vântului, precipitații, temperatură.
 • Mediu – mușcături de animale, leziuni, boli, leziuni ale pielii ca urmare a degerăturilor sau a arsurilor.
curs de supravietuire

Toți acești factori de supraviețuire în diferite grade afectează starea unei persoane. Unul dintre cele mai importante aspecte psihologice este voința de a trăi. În plus, este necesară pregătirea pentru a face față situațiilor care pun viața în pericol. Factorii de amenințare, numiți factori de stres ai supraviețuirii, sunt considerați separat .

Voința de a trăi este dorința neclintită de a supraviețui, în orice circumstanță și cu orice șansă de succes. Poveștile sunt cunoscute pentru persoanele care au reușit să reziste celor mai extreme circumstanțe.

Orice individ are abilitățile de a face față pericolului pe termen scurt. Cu toate acestea, într-o existență autonomă, toate acțiunile pot părea lipsite de sens. O persoană dezvoltă apatie, o atitudine indiferentă față de ceea ce se întâmplă în jur. El încetează să creadă în posibilitatea de a ieși din această situație în condiții de siguranță și sănătate, chiar dacă are aprovizionare cu alimente și apă. Deoarece dorința de a trăi este un factor fundamental, o atenție deosebită i se acordă atunci când se pregătește pentru situații periculoase.

Capacitatea de a supraviețui în lumea modernă nu este mai puțin importantă decât pe vremea oamenilor primitivi. Bazele construirii unui incendiu și primului ajutor vă vor ajuta să faceți față majorității situațiilor de urgență. Regulile de supraviețuire trebuie explicate copiilor tăi, atunci în caz de pericol vor putea să-și salveze nu numai viața, ci și viața celor care vor fi în jur.


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
5 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Lupta pentru supraviețuire: factori, reguli, sfaturi; […]

trackback

[…] Lupta pentru supraviețuire: factori, reguli, sfaturi. […]

trackback

[…] Lupta pentru supraviețuire: factori, reguli, sfaturi. […]

trackback

[…] Lupta pentru supraviețuire: factori, reguli, sfaturi; […]

trackback

[…] Lupta pentru supraviețuire: factori, reguli, sfaturi; […]

EnglishItalianRomanian