consuma usturoi perodic

Mănânci usturoi în fiecare zi?

Ce se întâmplă dacă mănânci câte un cățel de usturoi în fiecare zi. Mulți medici spun că usturoiul „miroase” a sănătate. Este într-adevăr creditat cu multe proprietăți utile și multe dintre ele sunt dovedite de știință.

Oamenii au apelat de mult la ajutorul usturoiului în lupta împotriva bolilor și prevenirea acestora, dar, așa cum spun experții, beneficiile sale nu se limitează la aceasta. Împreună cu dieteticianul și CEO-ul Premium Aesthetics Clinic, am descoperit cele mai convingătoare motive pentru care ar trebui să includeți usturoiul în dieta zilnică.

Vei avea mai puține răceli

Usturoiul conține substanța alicină (el este cel care conferă usturoiului un miros specific), ale cărui proprietăți antivirale au fost confirmate de numeroase studii. S-a observat că este capabil să consolideze sistemul imunitar stimulând sinteza limfocitelor T (ucigașii T), care sunt necesare pentru distrugerea agenților străini, inclusiv a virușilor.

Studiile au folosit nu usturoiul în sine, ci extractele sale, în care cantitatea de alicină a fost diferită, deci este destul de dificil să se spună cu siguranță cât de mult usturoi să mănânce pentru a întări sistemul imunitar. În majoritatea cazurilor, acest lucru depinde de caracteristicile individuale ale sistemului digestiv. În general, 1-2 căței de usturoi pe zi ar trebui să fie suficiente. Există, de asemenea, suplimente care conțin extract de usturoi fermentat. În medie, astfel de suplimente alimentare conțin aproximativ 800 mg de extract și aproximativ 1,2 mg de alicină, a căror doză zilnică nu este standardizată.

Important: Alicina se eliberează în cantități mari atunci când usturoiul este tocat. Pentru a profita la maximum de el, zdrobiți-l mai întâi și apoi macinați-l.

Sănătatea voastră bucală se va îmbunătăți

Mai precis, veți reduce riscul de a dezvolta boli inflamatorii ale gingiilor sau veți putea elimina cele existente. Cum acționează usturoiul în acest caz? Este foarte simplu – conține fitoncide, care au un efect bactericid puternic. Ei luptă cu succes împotriva microorganismelor patogene¸ care cauzează parodontită.

Veți experimenta mai puține alergii.

Acetatul de etil conținut în usturoi poate reduce eliberarea proteinelor histaminice, care se formează ca răspuns la pătrunderea unui alergen. Acest lucru este util pentru cei care experimentează în mod regulat alergii sezoniere. Este foarte util să mănânci un cățel de usturoi chiar și în cazul unei reacții alergice care s-a manifestat deja. Va ajuta la reducerea intensității fluxului său.

Veți uita mult timp despre aftă

Astăzi, un număr destul de mare de femei se confruntă cu candidoză. Consumul regulat de usturoi va ajuta la menținerea florei oportuniste sub control. Phytoncides volatile care sunt eliberate din usturoiul tocat sunt dăunătoare pentru un număr mare de ciuperci de drojdie. De asemenea, inhibă dezvoltarea bacteriilor și a altor microbi. Asigurați-vă că includeți usturoiul în dieta dvs. dacă vă confruntați cu factori care pot declanșa candidoză: o modificare a dietei, o schimbare a fusurilor orare sau a climei, o situație stresantă.

Veți arăta mai tânăr.

Una dintre cele mai valoroase proprietăți ale usturoiului este acțiunea alicinei, un puternic antioxidant natural. Expunerea celulelor din corpul nostru la radicalii liberi de oxigen este una dintre cauzele dovedite ale îmbătrânirii. Antioxidanții adecvați din dieta dvs. vă vor menține pielea fermă și netedă.

Fă-ți viața ficatului mult mai ușoară

Acest organ joacă un rol principal în procesul de detoxifiere. În ficat, sunt neutralizate diferite substanțe nocive: xenobiotice, metale grele, produse metabolice ale propriului corp. Usturoiul conține substanțe care cresc semnificativ producția de enzime hepatice implicate în detoxifiere.

Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
6 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Mănânci usturoi în fiecare zi?; […]

trackback

[…] Mănânci usturoi în fiecare zi?; […]

trackback

[…] Mănânci usturoi în fiecare zi?; […]

trackback

[…] Mănânci usturoi în fiecare zi?; […]

trackback

[…] Mănânci usturoi în fiecare zi?; […]

trackback

[…] Mănânci usturoi în fiecare zi?; […]