Bine ai venit pe blogul Elmio!

Masaj de cupping

Masaj de cupping

Masajul cu cupping este o procedură eficientă, testată în timp, a cărei istorie se întoarce în Roma antică. Cu toate acestea, în ciuda originii sale de lungă durată, masajul cu cutii medicale nu și-a pierdut popularitatea și cererea. Este foarte solicitat chiar și acum, în era tehnologiilor înalte și a unei varietăți imense de proceduri cosmetice.

Desigur, tehnologia pentru efectuarea acestui masaj (sub vid) a suferit modificări semnificative de-a lungul timpului. Progresul științific a îmbunătățit procedura, iar acum este utilizat nu numai pentru tratamentul diferitelor boli… Este utilizat și pentru prevenirea menținerii frumuseții și etanșeității pielii.

Proprietăți utile ale masajului de cupping

Multe reprezentante de sex feminin care practică această procedură în tehnicile de masaj. Consideră că cel mai important avantaj al acestei proceduri este scăparea de denivelările celulitei ale pielii. Sau de așa-numita „coajă de portocală”. Masajul cu vid, împreună cu procedurile de salon, împachetările corporale și produsele cu cremă. Ajută fetele să lupte eficient împotriva principalului inamic feminin – celulita. 

Cutii de vid

Cutii de vid ce vă vor ajuta să conferiți pielii fermitate și elasticitate în două moduri simultan: hardware și manual. Masajul manual al zonelor cu probleme implică un efect mecanic asupra pielii cu ajutorul cupelor medicale. Această procedură îmbunătățește semnificativ circulația sângelui în organism și ajută la scăderea acumulărilor stagnante, inutile în stratul subcutanat.


Astfel, după o procedură de vid manuală, veți vedea următoarele modificări:

  • 1) Pielea va capata un aspect sanatos, radiant;
  • 2) Activitatea sistemului limfatic se va îmbunătăți în mod vizibil;
  • 3) Epiderma va deveni mai tensionată și mai elastică;
  • 4) Edemul subcutanat va fi redus;
  • 5) Procesul de regenerare a deteriorărilor mecanice minore (vânătăi, zgârieturi) se va accelera;
  • 6) Circulația sângelui se va îmbunătăți;
  • 7) Procesul de eliminare a toxinelor și sărurilor din organism se va accelera;
  • 8) Decăderea grăsimii corporale se va accelera;
  • 9) Echilibrul colagenului și elastinei din celulele epidermei va fi restabilit.

Masaj de cupping: sfaturi și trucuri

Un factor important care influențează popularitatea ridicată a procedurii este procesul său simplu și ieftin, pe care absolut orice femeie îl poate desfășura chiar acasă. Eficacitatea și siguranța masajului cu vid.

Depinde în mare măsură de respectarea recomandărilor speciale, care vizează obținerea efectului maxim din proces:

  1. Vă rugăm să rețineți că este strict interzis să efectuați masaj de cupping imediat după ce ați vizitat o baie sau saună! Înainte de efectul de vid asupra pielii, este mai bine să refuzați un duș / baie fierbinte: mișcările dure de masaj nu vor aduce beneficii pielii încălzite, ci, dimpotrivă, nu pot decât să o înrăutățească.
  2. Nu începeți în niciun caz masajul cu cupping fără hidratarea preliminară a pielii. Asigurați-vă că vă pregătiți pielea pentru procedură, lubrifiant-o cu generozitate cu o cremă de corp grasă, loțiune de masaj sau lapte hrănitor și lăsați produsul să absoarbă puțin. Acest lucru va asigura alunecarea lină a cupelor medicale pe suprafața corpului și va evita deteriorarea neintenționată. Atunci când alegeți o cremă hidratantă, nu acordați preferință cremelor anticelulitice: acestea sunt absorbite rapid în piele, ceea ce poate complica procesul de masaj.  
  3. Pentru a spori eficiența procedurii, uleiurile esențiale speciale cu proprietăți anticelulitice (de exemplu, uleiul de muștar) vor ajuta.Ele sunt perfecte pentru aplicare complexă împreună cu o cremă hidratantă înainte de procedură.
  4. Pentru a asigura o pregătire maximă a pielii pentru următoarea procedură, masați zona dorită cu mișcări ușoare de bătaie timp de 1-2 minute, astfel încât să conferi epidermei elasticitate suplimentară și să reduceți riscul de deteriorare „șoc”.

 Ce poate ameliora masajul

Cosmetologii recomandă efectuarea procedurilor de masaj folosind cutii medicale cu vid dacă aveți următoarele probleme:

  • ) Prezența tuberozității celulitei sau a depozitelor grase în exces în stratul subcutanat;
  • 2) Defecțiuni ale aparatului locomotor;
  • 3) Defecțiuni ale sistemului nervos;
  • 4) Încălcări ale sistemului respirator;
  • 5) Ca măsură preventivă pentru prevenirea posibilelor probleme.

Interdicții și contraindicații

La fel ca orice altă procedură care afectează procesele interne ale corpului, masajul cupping are o serie de contraindicații:. Cu care trebuie să vă familiarizați cu siguranță înainte de a începe un curs de masaj cupping.
Să subliniem principalii factori care interzic utilizarea cutiilor de vid:

  1. Sarcina. Procedura este strict interzisă femeilor care sunt „însărcinate”, mai ales dacă sarcina este deja destul de lungă.
  2. Presiune instabilă. Dacă aveți tensiune arterială ridicată sau citirile se schimbă adesea atunci când o măsurați, atunci ar trebui să refuzați, de asemenea, să efectuați un masaj în vid. Amintiți-vă că utilizarea cupelor medicale crește circulația sângelui, care poate să nu aibă cel mai bun efect asupra bunăstării dumneavoastră.
  3. Boli cardiovasculare. În prezența unor probleme grave cu mușchiul inimii sau vasele de sânge, va trebui exclus și efectul de vid asupra pielii.
  4. Boli ale sângelui. Din păcate, orice boală care afectează compoziția sau coagularea sângelui limitează capacitatea unei persoane de a masa folosind tehnici de vid.
  5. Tuberculoză. Pentru purtătorii acestei boli, precum și pentru cei care sunt în curs de tratare, masajul cu cutii medicale poate provoca, de asemenea, daune uriașe, prin urmare, este mai bine să refuzați această procedură pe întreaga perioadă de reabilitare.
  6. Boli de piele. Dacă observați inflamații ale pielii sau erupții cutanate (deși minore) pe corpul dumneavoastră, vă sfătuim să nu neglijați semnalele corpului și să consultați imediat un specialist. Micile încălcări ale integrității epidermei pot semnala probleme grave de sănătate. În astfel de cazuri, procedura de masaj sub vid va fi, de asemenea, contraindicată.
  7. Probleme locale. Dacă sunteți proprietarul unui număr mare de alunițe sau semne de naștere pe corp, acordați o atenție specială faptului că zonele cu astfel de formațiuni sunt extrem de descurajate să le folosească în procesul de masaj în vid. Îndreptați-vă mișcările în așa fel încât să eliminați pe cât posibil penetrarea vidului în zona de acumulare mare de alunițe și alte tulburări de pigmentare. 

Efectuarea procedurii acasă

Acum, că sunteți familiarizați cu toate contraindicațiile masajului în vid și sunteți sigur că acesta va aduce beneficii excepționale corpului dvs. Să aflăm ce tehnici ale acestei proceduri există și cum să le aplicați singuri acasă.

Identificăm zonele cu probleme. Desigur, fiecare femeie este capabilă să determine singură ce zone ale corpului ei sunt cele mai susceptibile la apariția depozitelor de celulită și grăsime. Cu toate acestea, experții vă recomandă să vizitați în continuare consultația unui cosmetolog profesionist și, împreună cu un profesionist, să identificați zonele corpului care necesită masaj în vid.

A-ți identificat zonele cu probleme?, Minunat!

Deci, ați identificat zonele cu probleme pe care veți produce efecte de masaj. Este timpul să le pregătiți pentru procedură. Ștergeți zona pielii cu un prosop cald și umed pentru a îndepărta praful și transpirația acumulate.

Lubrifiați pielea cu loțiune de masaj, cremă de corp sau ulei special, frecați-o în piele cu mișcări ușoare de masaj timp de 20-30 de secunde.

Începem să folosim atributul principal al masajului sub vid – cutii medicale. 

Despachetați cu grijă fiecare borcan, asigurați-vă că instrumentele de lucru sunt intacte și sigure. Strângeți un borcan în mijloc și aplicați perpendicular pe piele. Apoi, începeți încet să desfaceți pereții borcanului. Puteți regla absorbția pielii trăgând ușor epiderma de marginea cutiei până când se obține efectul dorit.

După ce vă asigurați că instrumentul de masaj este fixat ferm de piele, puteți începe procesul de masaj. Începeți să conduceți încet cutia pe zona cu probleme, mai întâi în linie dreaptă, apoi complicați sarcina adăugând mișcări în zig-zag, continuați acțiunile timp de 5-7 minute. După aceea, schimbați mișcările în cele mai fine, circulare, continuați-le și pentru câteva minute.

Vă rugăm să rețineți:

tratamentul unei zone cu probleme nu trebuie administrat mai mult de 20 de minute, expunerea prea lungă la piele poate reduce beneficiile procedurii.

Finalizăm procesul. Când procedura pe o anumită zonă a pielii a luat sfârșit, trebuie să aveți grijă să scoateți în siguranță cutia de vid din epidermă. Strângerea în mijlocul peretelui instrumentului de masaj, separați-l ușor și cât mai lin de piele. Dacă nu puteți face acest lucru, agățați degetul pe marginea cutiei unde atinge corpul, vidul va dispărea imediat și puteți scăpa cu ușurință de cutie.

 După îndepărtarea instrumentului de masaj din corp, tratați zona problemă cu mișcări de mângâiere timp de 2-3 minute, apoi îndepărtați hidratantele rămase din corp cu un prosop umed sau șervețel. Aplicați o doză proaspătă de cremă sau ulei nutritiv pe piele, frecați puțin și înfășurați zona dorită cu folie alimentară, apoi o pătură caldă. Rămâneți în repaus timp de 15-20 de minute. După aceea, puteți finaliza procedura complet, clătind toate produsele din corp și începeți să vă îndepliniți sarcinile zilnice.

Este important să ne amintim că o procedură efectuată este doar un mic pas spre a scăpa de celulită. Dacă doriți nu numai să reduceți problema, ci să o eradicați. Fiți pregătiți să repetați acest proces în mod regulat. De obicei, terapia de masaj cu cupping este de 1-2 luni cu o regularitate: 2-3 proceduri pe săptămână. După aceasta, procedurile sunt oprite, se face o scurtă pauză și, dacă problema rămâne nerezolvată, cursul se repetă.


Alte Articole Elmio:

5 1 vote
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
EnglishItalianRomanian