Micul dejun al copiilor din întreaga lume

Micul dejun al copiilor din întreaga lume. Cineva își începe ziua cu o farfurie de cereale cu lapte, cineva omite această masă importantă și cineva preferă un mic dejun consistent, care oferă o senzație de plinătate pentru o lungă perioadă de timp. Însă un lucru este micul dejun pentru un adult, iar altul este micul dejun pentru un copil, pe care uneori nu este atât de ușor să-l mulțumească.

Mai mult, preferințele copiilor, care pot depinde de țara de reședință, sunt de interes aici. De exemplu, un copil din Filipine va mânca fericit orez prăjit cu usturoi cu pește sărat la micul dejun, în timp ce majoritatea copiilor americani ar refuza o astfel de masă chiar și la prânz. Pentru a explora preferințele gustului copiilor, fotograful Hannah Whitaker s-a deplasat la familiile din șapte țări pentru a-i fotografia pe micii consumatori cu masa obișnuită de dimineață. Rezultatul este o serie interesantă de fotografii care prezintă o bogată varietate de feluri de mâncare și arome.

Istanbul, Turcia

Micul dejun complex de sâmbătă de pe această masă a inclus smântână grea și miere pe pâine prăjită; măsline și măsline; ouă prăjite cu cârnați picante; ouă fierte; mai multe tipuri de brânzeturi cu produse de patiserie; gem; legume și băuturi proaspete – lapte sau suc. Deși această opțiune de mic dejun diferă de cea de zi cu zi din gama sa, aceasta corespunde unui mic dejun tipic turcesc.

Mic dejun în Turcia

Paris, Franta

Ori de câte ori acest copil rămâne la casa tatălui său, micul dejun în timpul săptămânii este același. Se compune dintr-un kiwi, o baghetă cu unt și gem de mure, fulgi de cereale integrale cu lapte și suc de portocale proaspăt stors. El ar fi preferat clătitele și ciocolata caldă pe care copiii francezi le consumă de obicei la micul dejun, dar tatăl acestui copil se îngrijește de sănătatea sa. La sfârșit de săptămână, mănâncă cornuri și deserturi ale tatălui său la micul dejun.

Mic dejun în Franța

Lilonegwe, Malawi

Această fată locuiește într-o familie numeroasă de nouă persoane și toate se trezesc până cel târziu la 6 dimineața pentru a lua micul dejun împreună și pentru a merge la serviciu sau la școală. Acest mic dejun este format din terci de porumb; clătite prăjite cu ceapă, usturoi și chili și cartofi dulci și dovleac fierti. Băutura este un suc făcut din flori uscate de hibiscus și zahăr. Micul dejun al acestei fete este plin și bun conform standardelor din Malawi, deoarece jumătate dintre copiii din Malawi sunt subnutriți cronic.

Mic dejun în Malawi

Reykjavik, Islanda

Făina de ovăz este baza micului dejun în Islanda. De obicei este gătit în apă sau lapte, condimentat cu zahăr din trestie, sirop de arțar, unt sau fructe. De asemenea, această fată mănâncă o lingură de ulei de pește în fiecare dimineață, deoarece este bogată în vitamina D. Datorită apropierii de Cercul polar din Islanda. Zilele de iarnă sunt extrem de scurte, ceea ce afectează lipsa luminii solare și, în consecință, lipsa acestei vitamine. Multe grădinițe și preșcolare din Islanda adaugă ficat de cod la micul dejun al copiilor lor pentru a suplini lipsa vitaminei D din organism.

Mic dejun în Islanda

Amsterdam

Micul dejun pe această masă este pâine, unt și topping de patiserie, care vine într-o varietate de arome, culori și dimensiuni. În general, olandezii nu sunt indiferenți la acest topping, ceea ce îl face cel mai popular topping de pâine din țară. Această fată iubește o stropire numită „grindină de fructe”, iar sora ei geamănă este parțială cu ciocolata.

Mic dejun în Amsterdam

Sao Paulo, Brazilia

Ceaiul fetei conține lapte de ciocolată, dar cea a fratelui ei conține cafea. Mulți părinți brazilieni cred că o mică porție de cafea oferă copiilor vitamine și antioxidanți esențiali. Ajută foarte mult la concentrare. Pediatrul acestor copii spune că cafeaua este bună pentru copii cu măsură. La micul dejun, mănâncă pâine prăjită cu unt, brânză și șuncă.

Mic dejun în Brazilia

Tokyo, Japonia

Dacă acest copil ar avea de ales, ar prefera un mic dejun american. Mama lui îl lasă să mănânce cereale și gogoși, dar vrea ca copiii ei să crească știind ce este mâncarea tradițională japoneză. Pentru micul dejun există supă miso. Ardei verzi prăjiți cu pește, sos de soia și semințe de susan; un ou crud care trebuie amestecat cu sos de soia și orez fierbinte; struguri, pere și lapte.

Mic dejun în Japonia

Descopera si alte Articole Elmio:

*^* Afla: Secretele sprâncenelor perfecte!

*^* Rafflesia cea mai mare floare din lume;

*^* 30 de fapte strălucitoare despre lună;

*^* Gripa spaniolă: cea mai letală pandemie;

*^* Relaxare eficientă de după vacanță.

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Micul dejun al copiilor din întreaga lume. […]

trackback

[…] Micul dejun al copiilor din întreaga lume; […]