Lucrez de acasa cu copiii

Muncă la distanță de acasă cu copii

Muncă la distanță de acasă cu copii. Dacă alocați corect timpul și efortul, atunci lucrul de la distanță de acasă cu copiii nu este o bestie atât de cumplită. Urmați sfaturile mamelor la distanță de succes și ale experților în gestionarea timpului și veți reuși.

Cu toate avantajele muncii de birou, munca la distanță pentru mame este o opțiune mai potrivită. Aceasta este autorealizarea și oportunitatea de a câștiga bani, inclusiv pentru nevoile doamnelor tale: manichiură-pedichiură, fitness, ținute … Poți acorda mai multă atenție copiilor, ai timp să conduci la școală și cluburi, să controlezi ce fac după școală. Doamne ferește, copilul s-a îmbolnăvit, pentru o mamă offline este stres și panică, pentru că trebuie să-ți iei concediu medical, iar șefilor nu le place. Este mai ușor pentru mama de la online să conducă. În general, există destule momente atractive. Prin urmare, multe mame nu vor să se întoarcă la vechiul lor loc la birou după decret și, în timp ce stau cu copiii lor, stăpânesc profesia pe internet. Actuala carantină prelungită a devenit un alt motiv pentru a ne gândi la eliminare.

Modul de organizare competentă a muncii de acasă pentru o mamă cu copii este cel mai bine cunoscut de cei care au reușit deja acest lucru. Mama a doi copii (Alina are 6 ani, Dana – 2), economistă prin educație și un profesionist de succes cu aproape șase ani de experiență. Autorul popularei școli online de profesii îndepărtate.

Cum lucrezi de acasa cu copiii
Munca de acasa si copii.

Organizăm locul de muncă

Muncă la distanță de acasă cu copii

1. Colțul tău.

Este de dorit ca munca să aibă propriul loc de muncă, propriul său colț. Este mai ușor să te apuci de muncă într-un loc ca acesta. Decorează-l după bunul tău gust, astfel încât tot ce este acolo să te inspire și să te asigure o dispoziție pozitivă de lucru.
2. Comandă pe masă.

Mizeria poate fi distractivă și consumatoare de timp. Păstrați la îndemână tot ce aveți nevoie – laptop, telefon, blocnotes, notebook, pix, cană de ceai etc. Atunci nu va trebui să ieșiți și să atrageți atenția copiilor.

3. Închideți ușa când lucrați.

Este mai bine să nu-i vezi pe cei dragi o oră și jumătate și să lucrezi productiv decât să fii distras constant și să întinzi munca timp de trei ore. Nu vei fi nici acolo, nici aici. Nici copiii nu primesc atenția deplină, nici munca. Dacă trebuie să lucrați într-o cameră comună, folosiți tot ceea ce vă ajută să vă abstrați: dopuri pentru urechi, căști cu muzica dvs. calmă preferată.

Suntem de acord cu gospodăria

– Adesea, rudele nu iau în serios o persoană îndepărtată, – spune Elmio.ro – Explicați membrilor adulți ai familiei că acesta este un loc de muncă, nu o ședere goală în rețelele sociale. Arătați ce faceți, arătați rețelele sociale ale angajatorului – lăsați-i să vadă că aceasta este o persoană reală. Împărtășiți bucuria după ce ați primit salariul. Acest punct îi ajută în special pe cei dragi să-și dea seama că lucrezi pe bune, doar acasă. Spuneți copiilor: mama câștigă bani, astfel încât să puteți merge la plimbări în parc în weekend. Astfel de exemple funcționează bine. Dar dacă promiți așa ceva, ține-ți cuvântul. De la o vârstă fragedă, fiul și fiica mea știu: când mama lucrează, nu ar trebui să fie distrasă – toate întrebările sunt pentru tată. Nu atingeți computerul sau nimic de pe desktop.

Vă organizăm ziua

Acordul cu gospodăria reprezintă jumătate din luptă. Și, de asemenea, trebuie să vă organizați cu pricepere ziua. Este complicat. Iată o corespondență indicativă de chat între mamele care lucrează de la distanță:

„- Fetelor, întrebare: temele tale îți dau de lucru? De îndată ce mă așez la computer, copiii au nevoie disperată de asta, soțul meu se enervează: „Coborâți din computer!” … Pot să fac ceva numai atunci când nimeni nu este acasă.

– Timpul meu este noaptea în care toată lumea doarme. După-amiaza, cel mai tânăr nu permite să se așeze la computer. Seara, toată lumea are o grămadă de întrebări și povești despre cum a decurs ziua. Groaza linistita in weekend 🙂

– Nici ei nu mi-au dat. Am ieșit din situație cu o gestionare clară a timpului. Mă ridic la 7, încarc mașina de spălat, mașina de spălat vase, călc hainele, hrănesc pisicile, pregătesc micul dejun. Lucrez de la 9 la 14 când fiul meu este la școală. Fac lucruri mici pe telefonul meu în timp ce aștept un copil într-o sală de muzică. Fitness de două ori pe săptămână. Încercăm să petrecem serile și weekendurile în familie. Dacă am o muncă urgentă și toată lumea este acasă, mă retrag în mașină. Să ne învârtim! 

Cei care sunt deja„ în subiect ”vor zâmbi: spun, știm, au trecut. Iar noii veniți vor înțelege că o altă realitate îi așteaptă la distanță. Nu sunt speriat? Apoi, prindeți hacks de gestionare a timpului.

Stăpânirea gestionării timpului pentru mamele care lucrează

Determinați-vă prioritățile. Uneori sacrific somnul, uneori s-ar putea să nu mai spăl podeaua încă o dată – nimic nu va deveni din acest moment. Este imposibil să ții pasul cu toate! Aici trebuie să alegeți: să fiți o gospodină ideală, astfel încât totul să sclipească și să nu faceți altceva sau să îl combinați cu educația, munca, ci în detrimentul ordinii perfecte.

Stabiliți la ce oră a zilei sunteți cel mai productiv. Dacă este dimineață, trezește-te mai devreme decât copiii; dacă este noapte, atunci, în consecință, lucrează după stingerea luminilor. Folosiți și somnul în timpul zilei al copilului dumneavoastră la serviciu, nu-l risipiți la gătit sau curățat.

Faceți liste de sarcini. Muncitor – cu termene limită, copii – cu timpul (rutina zilnică, grădiniță-școală, cercuri, lecții), treburile casnice. Doar nu suprasolicitați ziua cu sarcini, altfel veți fi supărați că totul nu a fost finalizat. Aveți o listă liberă de lucruri de făcut cu copiii dvs. în caz de forță majoră (vă îmbolnăviți, ați anulat cercul etc.).

Păstrați un planificator zilnic sau un planificator electronic ( – există multe aplicații), astfel încât toate sarcinile de lucru să vă fie în fața ochilor. Distribuiți-le în funcție de termenele limită: în mod egal pentru întreaga săptămână sau faceți 1-2 zile de șoc pentru a-și croi o zi liberă suplimentară.

Sincronizați gadgeturile pentru o oportunitate de a lucra în afara casei. Mame de bebeluși, de exemplu, în timp ce copilul doarme într-un cărucior pe stradă. Mamele elevilor au „ferestre” în timp ce așteaptă un copil dintr-un cerc sau secțiune.

Nu fi distrus

Este foarte important să fii aici și acum într-un proces specific. Dacă lucrezi, gătești cina și te joci cu copilul tău în același timp, te vei epuiza și nu vei obține niciodată rezultatul dorit.

Luați pauze. Ați lucrat o jumătate de oră sau o oră – faceți o pauză și distrageți atenția: luați ceai, dansați, jucați-vă cu copilul …

Luați timp pentru voi. Nu uita de hobby-urile și interesele tale. Chiar și 30 de minute pe zi, doar pentru tine, te vor umple de energie și îți vor da putere atât pentru munca la distanță de acasă, cât și pentru familia ta.

Nu amestecați familia și munca. Uneori, soții sunt nemulțumiți că soțiile lor lucrează zi și noapte, iar familia i-a „pierdut”. Acest lucru se datorează planificării necorespunzătoare a treburilor casnice și a proceselor de lucru. Dacă urmărești un film cu soțul tău, nu te uita la nesfârșit la telefonul sau laptopul tău. Am decis să ne jucăm cu copilul – să îi dedicăm această jumătate de oră singur.

Delega. Mai ales acele lucruri care te epuizează. Îmi este mai ușor să apelez la un serviciu de curățenie pentru a spăla geamurile din tot apartamentul decât să fac asta singur. Ora mea este mai scumpă, aș prefera să notez o lecție nouă sau să mă joc cu copiii. De asemenea, tehnologia ajută: mașină de spălat vase, multicooker, robot aspirator. Tac despre soțul meu și alte rude apropiate! Nu fi un erou. Nu este realist să fii o mamă bună, și o soție minunată, și o lucrătoare responsabilă, și o gazdă, și un bucătar, și un animator, și un realizator, și doar o frumusețe. Și toate pe cont propriu, fără ajutor.

Muncă la distanță de acasă cu copii.

Ce să faci cu copiii

De la naștere până la un an și jumătate sau doi ani, copilul este „atașat” de mama sa și încă nu știe să se ocupe. Copiii mai mari – cu aproximativ 2,5-3 ani, se pot juca deja singuri de ceva timp.

„Dacă un copil spune„ mă plictisesc ”, nu vă grăbiți să-l distrați sau să activați gadgeturile”, sfătuiește psihologul pentru copii și familie. – Plictiseala este foarte utilă! Această stare îl va împinge pe copil să vină cu activități și jocuri, pornind din plin fantezia și imaginația.

– Dacă dedici cincisprezece minute jocului împreună, copilul se poate lăsa dus și poate continua jocul fără tine, – adaugă Elmio. – Puteți pune o masă pentru copii lângă ea, astfel încât copilul să deseneze cu creioane, să sculpteze din plastilină, să privească cărțile. Dacă sunt doi sau mai mulți copii, aceștia se pot juca împreună.

O tehnică utilă este să ascunzi o parte din jucării pentru o vreme. Nu cei dragi, desigur, și nu cei cu care copilul se joacă în fiecare zi. Când îl veți obține, copilul se va juca cu ei de parcă ar fi nou, fără să vă distragă atenția de la muncă.

Implicați copiii în treburile casnice. Instruiți pastele să fie transferate din sticlă în farfurie în timp ce gătiți cina. Sau așezați furculițe și linguri pe masă. Când spălați podeaua, dați-i copilului și o cârpă mică. Lasă-l să ajute la încărcarea mașinii de spălat, să atârne rufele să se usuce …

Desene animate sunt foarte utile. Foarte! Am pus copilul în fața televizorului și puteți lucra în pace. Principalul lucru este să controlați ce urmărește copilul, fie la o distanță suficientă de televizor sau tabletă. Și, desigur, este important să se limiteze timpul unei astfel de distracții.

Includeți cărți audio și povești audio în fundal. Copiii nu se vor mai plictisi atât de mult să facă ceva fără mama lor. ⠀

Construiește o „colibă”: acoperă scaunele adiacente cu o pătură, astfel încât marginile să atârne de podea. Pune perne înăuntru și orice dorește copilul. Copiii se pot lăsa purtați cu o astfel de „casă” timp de câteva zile.

Evadând consumatorii de timp

Chiar și cele mai organizate mame nu sunt imune de a sta pe rețelele de socializare sau chat-uri. Cum să te forțezi să faci afaceri exclusiv, așezat la computer?

– În primul rând, identificați-vă consumatorii de timp. Când cunoașteți inamicul din vedere, este mai ușor să vă ocupați de el, sfătuiește Alena. – Desfășurați un experiment: în decurs de o zi sau două, notați într-un caiet tot ceea ce faceți și cât timp petreceți pe el. Pentru un efect mai impresionant, înmulțiți timpul rezultat cu 30 de zile – veți vedea cât timp pe lună coboară în scurgere și câți bani puteți câștiga renunțând la emisiuni TV goale, de exemplu. Cronofagele sunt un obicei prost care interferează cu atingerea obiectivelor. Luați voința într-un pumn și renunțați la ea.

Salvează-te de burnout

„A fost chiar la începutul muncii mele ca asistent”, își amintește Allena. – Am primit un loc de muncă într-un proiect interesant și am fost fericit. Ochii arși, munții până la umăr, până la mare până la genunchi! Sunt în contact 24/7 fără weekenduri și pauze de prânz, asumând tot felul de sarcini și executându-le cu 100% mai bine decât este necesar. Dar într-o zi m-am trezit și am simțit o puternică rezistență interioară. Mi-a fost foarte greață doar când mă uit la computer și zguduită de sunetul mesajelor. Voiam să merg în pădure. Sau zaci toată ziua, ascunzându-te sub o pătură. Diagnosticul a fost evident – epuizare. Apoi am luat o pauză, se pare, pentru o lună sau chiar mai mult. Și a început de la capăt, dar conform unor reguli diferite. Știi, a devenit atât de mișto!

Iată regulile:

· Acordați cu angajatorul programul de lucru, când sunteți în legătură și când aveți zile libere.

· Opriți trecerea de la o afacere la alta. Dacă pregătiți prânzul, nu rulați la computer la fiecare 5 minute. Dacă lucrați, nu rezolvați problemele de zi cu zi în paralel.

· Dezactivați notificările sonore ale mesagerilor.

· Luați-vă timp pentru a fi în aer liber în fiecare zi. Odihnește-te cu atenție.

· Lăudați-vă și răsplătiți-vă pentru orice succes, chiar și pentru cele mici. Împărtășiți bucuria celor dragi.

· Aveți zile de detoxifiere fără internet. Este util să le combinați cu vacanțe de familie, care vor aduce beneficii tuturor.

Carantină: cum să lucrezi atunci când toată lumea este acasă

– S-a schimbat ceva în carantină pentru un lucrător cu experiență la distanță? Ce sfaturi le-ați da mamelor care au fost forțate să lucreze de la distanță de acasă?

– S-au schimbat multe atât pentru începători, cât și pentru cei experimentați. Dacă mai devreme copiii erau la școală, grădiniță, soțul era la serviciu, acum sunt toți acasă. Înseamnă mai multe distrageri. În plus, a fost adăugat învățământ la distanță pentru școlari. Nu este simplu. Este important în această perioadă să păstrăm pacea în familie, să fim o echipă, să ne ajutăm reciproc. Planificarea timpului este deosebit de importantă acum. Distribuiți responsabilitățile între membrii familiei. Dacă și soțul trebuie să lucreze la computer, negociază cine lucrează la ce oră și cine lucrează cu copiii. Aranjați o repornire: porniți muzică amuzantă, dansați, păcăliți cu toată familia, pentru a nu acumula tensiune în voi înșivă și reîncărcați-vă cu pozitiv. Tratați-vă reciproc cu înțelegere, grijă. Acest lucru poate fi discutat chiar la o cină de familie. Acum este un moment dificil, trebuie doar să treci prin el.

Cinci reguli utile

Muncă la distanță de acasă cu copii.

Regula celor două minute. Dacă o sarcină durează mai puțin de 2-5 minute, aceasta trebuie făcută imediat. Acest lucru vă va ajuta să evitați îngrămădirea listelor uriașe de sarcini.

Regula Paretto: 20% din efort aduce 80% din rezultat. Într-o casă în care locuiesc copiii, nu există curățenie și ordine perfectă. Prin urmare, alegeți cazurile care vor aduce cel mai vizibil rezultat. Aceasta este o economie extraordinară de timp și energie.

Regula broaștei. A mânca o broască dimineața înseamnă a face mai întâi cea mai dificilă și neplăcută sarcină, oricât de mult ai vrea să o amâni pentru mai târziu.

Regula de curățare inteligentă. Dacă împărțiți casa în zone și faceți curățenie pe rând în fiecare zi timp de 20 de minute, casa va străluci curată.

Construiește obiceiuri sănătoase.Se crede că un nou obicei durează 21 de zile pentru a prinde rădăcini. Potrivit unei alte teorii, durează de la 18 la 254 de zile. În orice caz, „aici și acum” nu va funcționa, așa că aveți răbdare și nu întrerupeți lanțul zilelor, urmând obiectivul.

Muncă la distanță de acasă cu copii


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
6 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Muncă la distanță de acasă cu copii; […]

trackback

[…] Muncă la distanță de acasă cu copii; […]

trackback

[…] Muncă la distanță de acasă cu copii; […]

trackback

[…] Muncă la distanță de acasă cu copii. […]

trackback

[…] Muncă la distanță de acasă cu copii; […]

trackback

[…] Muncă la distanță de acasă cu copii; […]