Bine ai venit pe blogul Elmio!

Părul facial la femei: de ce apare și cum să îl rezolvi?

 Cauzele părului facial: Părul facial la femei: de ce apare și cum să îl rezolvi?

Cauzele cresterii parului facial.
Părul facial la femei: de ce apare și cum să îl rezolvi?

Părul facial la femei: de ce apare și cum să îl rezolvi?. Cel mai adesea, genetica afectează apariția vegetației nedorite. De aceea, femeile cu un aspect oriental suferă adesea de acest defect estetic. Din păcate, dacă genetica este de vină pentru problemă, lupta va fi cea mai dificilă și cel mai probabil chiar inutilă. Părul va apărea iar și iar.

Cu toate acestea, motivele pentru apariția firelor de păr pot fi complet lipsite de ereditate. Și în acest caz există șanse foarte mari de a depăși problema.

Despre cum sa elimini Parul facial.
Aspectul firelor de păr nedorite poate fi influențat de:   
  1. niveluri crescute de testosteron în organism
  2. stres
  3. boală
  4. pubertate
  5. sarcina
  6. medicamente hormonale
  7. menopauza
  8. unele proceduri cosmetice

Toate cele de mai sus apar ca urmare a faptului că organismul a întrerupt cursul normal al proceselor hormonale. O problemă similară poate fi identificată numai contactând medicii pentru ajutor. Este necesar să se supună unui set adecvat de teste și examinări, în funcție de rezultatele cărora medicul va putea diagnostica și prescrie tratamentul necesar. Dacă medicamentul nu te-a putut ajuta să scapi de părul feței, atunci poți apela oricând la un salon de înfrumusețare pentru ajutor. Acum industria frumuseții oferă o mulțime de proceduri pentru a rezolva această problemă. Desigur, trebuie să ne amintim că astfel de proceduri sunt destul de scumpe. Cu toate acestea, este puțin probabil ca acest fapt să sperie o femeie care caută să facă totul pentru a fi frumoasă.

Tehnici de îndepărtare a părului facial.

Metode profesionale de a scăpa de părul facial
Metode profesionale de a scăpa de părul facial

Îndepărtarea părului cu laser

Aceasta este una dintre cele mai eficiente modalități de a-și lua rămas bun de la excesul de păr facial. În timpul procedurii, foliculul pilos este distrus. Acest lucru se datorează faptului că energia este absorbită de melanina din păr.

Atunci când alegeți această metodă, rețineți că vor fi necesare mai multe proceduri pentru a distruge toți firele de păr. După o procedură, foliculii de păr dormiți rămân sub piele și, când se trezesc, părul începe să crească din nou. Prin urmare, trebuie să vizitați mai multe proceduri. Este imposibil să se numească numărul exact, deoarece totul depinde de caracteristicile individuale ale clientului.

Amintiți-vă că laserul nu va îndepărta părul prea deschis și este contraindicat pentru pielea bronzată.

Fotoepilarea

Această metodă este similară celei anterioare. De asemenea, distruge foliculii de păr. Distrugerea lor are loc prin fototermoliză. Metoda are o serie de avantaje incontestabile: este universală, neinvazivă și extrem de eficientă. Dar procedura are încă un dezavantaj: cursul procedurilor este destul de lung și poate dura chiar și un an. Gradul de eficacitate al procedurii este direct proporțional cu calitatea lămpilor și nivelul de calificare al specialistului care o efectuează. Această metodă nu este potrivită pentru părul gri sau prea blond sau pielea bronzată.

Electroliză

Este, de asemenea, o metodă foarte eficientă în combaterea firelor de păr nedorite. Distrugerea foliculilor de păr are loc prin expunerea la un curent electric. Cu echipamente de înaltă calitate și calificări ridicate ale specialistului care efectuează procedura, puteți fi sigur de durabilitatea efectului: firele de păr nedorite nu se vor face simțite pentru o perioadă foarte, foarte lungă de timp. Apropo, electroliza nu are contraindicații, care sunt caracteristice celor două metode anterioare. Poate fi realizat pe pielea bronzată și pe orice păr, chiar și cel mai deschis la umbră. Cu toate acestea, procedura are un dezavantaj, care pentru mulți va fi foarte semnificativ: este destul de dureros. În plus, apar adesea complicații după aceasta, de exemplu, cicatricile pot rămâne pe locurile de conducere sau pot apărea tulburări de pigmentare a pielii.

După cum puteți vedea, există multe oportunități de a scăpa de părul facial cu ajutorul profesioniștilor. Dar dacă nu există oportunitate financiară sau timp pentru a vizita saloane de înfrumusețare? În aceste cazuri, puteți încerca să vă luptați cu părul acasă, numai pe cont propriu. Probabil că nu veți obține același efect uimitor într-o perioadă de timp destul de scurtă ca în salon, dar merită totuși să încercați. Multe dintre aceste metode sunt destul de eficiente și vă pot ajuta să scăpați complet de problema delicată.

Scoaterea cu penseta

Una dintre cele mai populare modalități de a face față părului nedorit acasă. Dacă ați recurs deja la această metodă, probabil că ați observat că problema se înrăutățește: părul de la locul îndepărtării devine mult mai întunecat și mai gros. Acest lucru se datorează faptului că rădăcina nu este eliminată, ci doar deteriorată. Aceasta înseamnă că în doar câteva zile firele de păr vor crește din nou. Pentru a îndepărta rădăcinile părului și a nu le deteriora, scoateți firele pe rând și strict în direcția creșterii lor. Vă rugăm să rețineți că îndepărtarea părului cu pensete este o procedură destul de neplăcută și dureroasă și va dura mult timp.

Epilare cu ceara

Poate că poate fi numit cea mai eficientă dintre metodele existente de tratare a firelor de păr acasă, deoarece firele de păr sunt îndepărtate de la rădăcină. Drept urmare, creșterea părului devine mult mai lentă, grosimea firelor de păr noi devine considerabil mai mică și lungimea este redusă. Dacă efectuați o astfel de depilare, firele de păr noi vor apărea nu mai devreme decât după câteva săptămâni și, dacă aveți mai mult noroc, atunci numai după o lună.

Trebuie să vă amintiți că puteți repeta procedura numai atunci când lungimea firelor de păr noi a ajuns la 3 milimetri. Din acest motiv, nu fiecare fată va fi mulțumită de această metodă.

Procedura se desfășoară în conformitate cu următoarea schemă: ceara se aplică pe zona pielii din care doriți să îndepărtați părul, atunci când ceara se întărește, trebuie doar să o separați de piele cu o mișcare ascuțită direcționată în direcția opusă creșterii părului. Părul se va desface cu ceara.

Ceara de epilare se vinde sub formă de tablete și plăci. Pentru a-l folosi, trebuie să-l topiți într-o baie de apă și să-l aplicați pe piele cu un băț special conceput, care se vinde într-un set cu ceară.

Vă rugăm să rețineți că această procedură este foarte dureroasă și, prin urmare, nu trebuie efectuată pe zone întinse ale pielii. Efectuați procedura treptat, va fi mult mai ușor să îndurați senzațiile dureroase. Rețineți că iritația pielii poate apărea ca urmare a procedurii. Pentru a evita acest rezultat nefericit, aplicați o cremă emolientă pe piele imediat după epilare.

Apropo, există și benzi de ceară pe piață care vă vor scuti de necazul de a topi ceara și de a o aplica. Banda trebuie doar lipită de zona pielii și separată brusc de piele în direcția opusă creșterii părului.

Zahăr topit.

În ceea ce privește tehnica, procedura este aproape identică cu ceara. Singura diferență este produsul utilizat: în loc de ceară se folosește zahăr.

Zahărul poate fi topit la foc mic într-o cratiță obișnuită cu fund greu. În acest proces, zahărul trebuie amestecat constant. Când zahărul s-a topit, așteptați până când s-a răcit la temperatura optimă și aplicați pe zonele de piele cu păr nedorit la fel ca ceara. Când zahărul este complet cristalizat, ar trebui să fie rupt de pe piele în funcție de creșterea părului (aceasta este principala diferență între degajarea zahărului și epilarea cu ceara, deoarece în timpul epilării cerului a fost rupt, direcționându-l în direcția opusă creșterii părului). Apropo, direcția de creștere a părului reduce în mod semnificativ probabilitatea apariției firelor de păr încarnate pe piele. Nici nu trebuie să petreceți timp pregătind pasta de zahăr pentru procedură, deoarece este disponibilă comercial.

Îndepărtarea cu un aparat de ras.

Nici nu știm de ce vă prezentăm acest lucru cu această metodă. O vom demonstra doar ca un exemplu al celei mai nereușite idei de rezolvare a unei probleme.

Metoda atrage femeile prin simplitatea sa. Într-adevăr, în comparație cu cele anterioare, nu ar putea fi mai ușor! Fără bătăi de cap inutile, fără durere, rapid, cu doar câteva mișcări ușoare, aparatul de ras vă scutește de problemă. Iată minuni! Dar, de fapt, nimic minunat: în spatele aparentei simplități a acestei metode, există o grămadă de probleme. În primul rând, asigurați-vă că va trebui să repetați procedura aproape zilnic. În al doilea rând, firele de păr ras sunt înlocuite cu altele noi într-un ritm fenomenal. În al treilea rând, ele se îngroașă, se alungesc și se întunecă în mod semnificativ. În al patrulea rând, nu puteți evita iritarea pielii dintr-o procedură atât de dubioasă.

După cum puteți vedea, orice metodă de a scăpa de păr acasă are propria listă de avantaje și dezavantaje. Doar tu o poți alege. Fiind familiarizați cu toate caracteristicile dvs. individuale, puteți alege cea mai optimă dintre metodele de mai sus pentru dvs.

Remediile populare.

Remediu natural cu Nuci.

Nuci

Vă vom avertiza imediat că nu ar trebui să vă așteptați la un „efect wow” instantaneu din această metodă. Dar cercetările au arătat că există o substanță în pielea verde a acestei nuci care poate distruge treptat rădăcinile firelor de păr. Pe baza acestei substanțe, se pregătește un remediu care ar putea da, deși nu copleșitor, dar cu siguranță un rezultat pozitiv în lupta împotriva firelor de păr nedorite.

Pentru a pregăti compoziția. se curăță trei nuci și se ard. Cenușa rămasă după aceasta trebuie diluată în apă (o linguriță). Amestecul rezultat trebuie infuzat într-un loc întunecat timp de 24 de ore. Suspensia rezultată trebuie aplicată pe zonele cu probleme ale pielii de mai multe ori pe zi. Amintiți-vă că după aplicare, petele maronii pot rămâne pe piele. Din păcate, nu există nicio modalitate de a face față acestora. Trebuie doar să aștepți să dispară singuri. Acest lucru poate dura câteva zile.

Metoda, după cum știți, nu se numără printre cele mai eficiente. Dar are și atuurile sale: este complet sigur, deoarece implică utilizarea numai a substanțelor naturale și, cu răbdarea adecvată, poate duce la un rezultat foarte bun.  

Apă oxigenată

Se folosește de obicei pentru a ușura părul. Dar dacă îl aplicați în mod regulat pe păr, atunci acestea vor deveni nu numai mult mai ușoare, ci și mai subțiri. Dacă faceți acest lucru, amintiți-vă că peroxidul de hidrogen vă poate irita pielea. Prin urmare, după aplicarea acestuia, tratați-vă pielea cu un gel sau o cremă emolientă.

Amestec de alcool

Se amestecă 3 picături de iod, o linguriță de amoniac, o linguriță de ulei de ricin și trei linguri de alcool etilic.

Acest amestec face părul mai subțire și se usucă. Aplicați amestecul pe zonele cu probleme de două ori pe zi până când părul nu mai este complet. Este foarte important ca proporțiile să fie observate foarte precis în procesul de amestecare a substanțelor, deoarece la cea mai mică încălcare vă puteți arde. În plus, compoziția usucă pielea, deci este mai bine să refuzați această metodă pentru proprietarii de piele uscată sau sensibilă.


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
5 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Părul facial la femei: de ce apare și cum să îl rezolvi?; […]

trackback

[…] Părul facial la femei: de ce apare și cum să îl rezolvi?; […]

trackback

[…] Părul facial la femei: de ce apare și cum să îl rezolvi?; […]

trackback

[…] Părul facial la femei: de ce apare și cum să îl rezolvi?; […]

trackback

[…] Părul facial la femei: de ce apare și cum să îl rezolvi?; […]

EnglishItalianRomanian