Cum se păstrează bijuteriile

Afla rapid cum se păstrează bijuteriile. Dacă doriți ca bijuteriile să vă încânte și să-și mențină frumusețea timp de mulți ani, nu trebuie doar să respectați regulile de îngrijire a acestora, ci să acordați atenția cuvenită depozitării bijuteriilor.

Depozitarea corectă a uneia sau altei bijuterii depinde în primul rând de tipul de bijuterii în sine, dar există și reguli universale:

  • Bijuteriile sunt stocate separat unul de celălalt. Zona de depozitare trebuie să fie întunecată, rece și uscată. Amintiți-vă că metalelor și pietrelor nu le place umezeala.
  • Bijuteriile din aur sunt păstrate separat de argint. În general, este recomandabil să depozitați toate bijuteriile separat unele de altele, deoarece pietrele prețioase pot zgâria aur mai moale. Trebuie amintit că cu cât puritatea aurului este mai mare, cu atât este mai moale, prin urmare este mai ușor să îl zgâriați.
  • Cel mai bine este să depozitați bijuteriile în cutii speciale de depozitare a bijuteriilor. Astfel de cutii sunt de obicei împărțite în multe celule, tapițate cu țesături moi. Bijuteriile dvs. vor fi confortabile în astfel de depozite.
  • Aveți grijă din când în când de bijuteriile dvs. curățându-le cu agenți de curățare speciali.
Pastrarea Bijuteriilor Elmio.ro
Bijuterii veritabile din Argint 925

Depozitarea aurului și platinei

Aurul și platina sunt depozitate într-un loc întunecat și uscat în cutii căptușite cu material moale sau în pungi speciale pentru depozitarea bijuteriilor. Aceste metale prețioase nu pot fi depozitate în cutii de carton. Compoziția cartonului conține sulf, ceea ce înseamnă că pe aur pot apărea pete întunecate.

Depozitarea argintului

Articolele din argint sunt păstrate separat unul de celălalt. Cel mai bine este să depozitați argintul nu în cutii de lemn, ci într-o simplă pungă de plastic. Puteți pune o tabletă de cărbune activ în pungă, deoarece argintului nu îi place foarte mult umezeala, iar cărbunele o va absorbi. De asemenea, nu uitați că locația de depozitare a argintului trebuie să fie uscată și întunecată.

Depozitarea perlelor

Respectarea regulilor simple vă va permite să păstrați perlele timp de câteva sute de ani. Acest mineral nu-i place soarele, așa că bijuteriile cu perle ar trebui depozitate într-un loc întunecat. Perlele se tem de substanțe chimice, zgârieturi, căldură, umiditate ridicată. Curățați perlele numai cu șervețele speciale și produse de curățare, deoarece materialele abrazive vor distruge stratul perlat. Perlele adoră să fie purtate. Nu uitați de bijuteriile dvs. și, dacă aveți un colier de perle, înlocuiți perlele la fiecare doi ani, astfel încât să reziste mult mai bine.

Depozitarea pietrelor prețioase

Nimic nu se va întâmpla cu pietrele prețioase dacă le veți manipula foarte atent. Nu uitați să îndepărtați bijuteriile cu pietre prețioase atunci când manipulați produse chimice de uz casnic și produse de curățat. Pentru a evita zgârieturile, depozitați fiecare bijuterie separat una de cealaltă în cutii sau cutii cu compartimente speciale. Și nu uitați, pietrele prețioase trebuie curățate de două până la trei ori pe an cu agenți de curățare speciali.

Doresti sa cumperi sau sa faci cadou Bijuterii veritabile din Argint 925? OK. Intra acum pe site-ul de Bijuterii: – Elmio.ro.

Articole interesante:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
4 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Vezi si altceva interesant: Cum se păstrează bijuteriile. […]

trackback

[…] *^* Cum se păstrează bijuteriile. […]

trackback

[…] *^* Cum se păstrează bijuteriile. […]