Bine ai venit pe blogul Elmio!

Supravietuirea-curs

Planul de acțiune și metodele de supraviețuire

Planul de acțiune și metodele de supraviețuire. Bazele supraviețuirii trebuie să fie cunoscute nu numai de un om rezonabil, ci de toți oamenii fără excepție, indiferent de statut. Există o mulțime de situații în urma cărora o persoană poate fi lăsată singură cu natura. Vă puteți pierde pur și simplu în pădure culegând ciuperci, puteți rămâne în urmă grupului turistic, puteți supraviețui după un accident aerian sau auto, și așa mai departe …

Fundamentele supraviețuirii: de unde să începem?

Condițiile în care se poate găsi un turist obișnuit pot fi foarte diferite. Prin urmare, algoritmul acțiunilor și metoda de supraviețuire în fiecare caz sunt unice. Multe vor depinde de temperatura aerului, de precipitații, de prezența sau absența adăpostului și a surselor de apă, de peisaj, de numărul de oameni. În plus, mulți alți factori care facilitează sau invers, agravează situația.

Bazat pe toate acestea, supraviețuitorii vor trebui să își construiască și, eventual, să își ajusteze acțiunile pentru a supraviețui cât mai rezonabil în fiecare situație individuală. Fundamentele acestei științe dure sunt de o importanță vitală de observat, indiferent de factorii care influențează și amenințările.

Amenințări dintr-o privire

  • Setea . Trebuie amintit că o persoană fără apă nu va dura mai mult de trei zile. Astfel, extracția apei devine întotdeauna una dintre sarcinile principale.
  • Temperatura . Fie că este frig sau căldură, în orice caz, pot duce la consecințe negative în organism. Accident vascular cerebral, hipotermie și altele asemenea.
  • Probleme mentale (singurătate, descurajare, frică) . Ele pot fi dăunătoare personalității dacă se dezvoltă într-o formă severă (panică, apatie, isterie).
  • Foamea . La început, lipsa alimentelor nu are un impact foarte negativ. Dar, conform elementelor de bază ale supraviețuirii, după aproximativ o săptămână, epuizarea poate deveni o amenințare serioasă.
  • Leziuni și durere . Leziunile sau bolile suferite reduc semnificativ șansele supraviețuitorilor pentru un rezultat reușit.
  • Mediu agresiv . Include tot felul de nuanțe ale decorului: animale sălbatice, plante otrăvitoare, mlaștini și alte delicii ale mediului.
  • Suprasolicitare . Oboseala excesivă și epuizarea fizică vor juca mai devreme sau mai târziu o glumă crudă cu orice persoană.
metode de supravietuire

Pe baza acestor factori, supraviețuitorul trebuie să își construiască un plan de supraviețuire în cap . Oricare ar fi motivul pentru care victima a rămas separată de civilizație – în primul rând, trebuie să încerce întotdeauna să-și stabilească locul. Opțiunea ideală ar fi să aveți o hartă și o busolă, ceea ce este puțin probabil într-o urgență bruscă.

Dacă există adăposturi naturale sau vehicule sparte în apropiere, un avion prăbușit și așa mai departe, atunci victima este sfătuită să rămână în acest loc. 

Merită să mergeți mai departe doar în 2 cazuri :

1) persoana dispărută nu va fi căutată în viitorul apropiat;

2) persoana dispărută știe exact cum să ajungă în sat sau tabără.

Dacă este imposibil să vă determinați locația pe sol, trebuie să vă uitați în jur din cel mai convenabil și cel mai înalt punct (deal, copac). După ce ați găsit semne de civilizație sau un corp de apă, ar trebui să vă îndreptați spre obiectiv.

Dacă terenul este prea omogen în jur, atunci este mai bine să rămâi pe loc și să începi alte metode de supraviețuire. Mai întâi trebuie să înțelegeți ce este mai profitabil să faceți mai întâi. Dacă se apropie apusul, atunci merită să începeți să construiți un adăpost. La temperaturi scăzute, este logic să începeți acțiunile prin aprinderea unui foc. Dacă acesta este cazul dimineața și vara, atunci puteți începe să furnizați apă (căutare, curățare, dezinfectare). Fiecare acțiune trebuie să fie logică și consecventă.

Plan universal de supraviețuire

Este necesar să înțelegem că, în general, în condiții de amenințare la adresa vieții, nu poate exista nimic universal. Cu toate acestea, există câteva adevăruri fundamentale.

Elementele de supraviețuire includ următoarele concepte: hrană, adăpost, foc, apă, locație și medicamente. Pentru a-și stabili prioritățile, se folosește o anumită abreviere cu un nume auto-explicativ: PLAN . Nu contează unde este supraviețuitorul pe planetă, prioritatea rămâne aceeași – fie că este deșertul Gobi, jungla Amazonului, Oceanul Pacific sau Arctica.

P – protecție (protecție)

Este în interesul persoanei aflate în dificultate să își asigure propria protecție de mediul ostil. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați toate mijloacele disponibile, dar fără a fi nevoie să nu faceți „mișcări inutile”. Ar trebui să vă amintiți întotdeauna despre oportunitatea eforturilor. Ar trebui să se acorde preferință organizării adăpostului și focului.

L – localizare (locație)

Poziționarea și echipamentul pentru semnale de primejdie vor fi următoarele pe lista de priorități. Supraviețuitorul trebuie, prin toate mijloacele, să atragă atenția și să-și indice prezența.

A – adaptare (hrană)

În timp ce așteptați ajutor, ar trebui să căutați în permanență surse noi de hrană și apă, consumabilele de urgență trebuie consumate numai atunci când este absolut necesar. Acest mod de supraviețuire poate fi caracterizat după cum urmează: „păstrează și crește”.

H – navigare (traseu)

Dacă sperați pe cineva pentru o lungă perioadă de timp și este inutil, puteți încerca ultima opțiune. Pentru a merge mai departe, trebuie să acumulați o cantitate suficientă de resurse și provizii. O persoană care a îndrăznit să facă un astfel de pas trebuie să își evalueze corect punctele forte și să ia o decizie în cunoștință de cauză, altfel această călătorie ar putea fi ultima.

Supravietuire

În plus față de cele de mai sus, trebuie să fii extrem de atent cu privire la propria sănătate și să îți monitorizezi constant starea de bine. Plăgile trebuie tratate cu promptitudine pentru a evita infecțiile și inflamațiile. Apa purificată și fiartă este cheia succesului.

Materiale suplimentare

Principalele metode de supraviețuire care trebuie luate chiar la începutul „unității” cu natura rămân neschimbate. Numai comanda lor se modifică în funcție de factorii însoțitori. Fiecare dintre aspectele vieții în sălbăticie are propriile nuanțe și caracteristici care merită materiale și articole separate.

Apare o întrebare destul de firească: ce subiecte ar trebui să fie stăpânite în primul rând, începând să studieze elementele de bază ale supraviețuirii?

Trebuie să începeți cu o înțelegere clară că orice existență autonomă este alcătuită din elemente individuale, abilități, factori.


Alte Articole:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Planul de acțiune și metodele de supraviețuire; […]

trackback

[…] Planul de acțiune și metodele de supraviețuire. […]

EnglishItalianRomanian