Bine ai venit pe blogul Elmio!

Despre prima impresie

Prima impresie: 5 greșeli fatale

Prima impresie: 5 greșeli fatale la întâlnire. Un citat celebru spune: „Nu ai a doua șansă să faci o primă impresie”, iar această frază are cu adevărat sens. Împreună cu un psiholog, ne dăm seama ce greșeli facem la prima întâlnire și cum să le evităm.

Prima întâlnire este un moment foarte important, deoarece multe depind chiar de câteva secunde de comunicare. O persoană vă evaluează imaginea și își formează o opinie despre cine sunteți cu adevărat. Colectează orice lucruri mici și detalii pentru a vă simți trăsăturile și nu ceea ce încercați să demonstrați. Prin urmare, pentru a nu strica relația în primele minute de cunoaștere, ar trebui să vă amintiți o serie de reguli care vă vor ajuta să stabiliți contactul. Împreună cu psihologul Anna Sukhova, înțelegem problema.

Deci, pentru a evita greșelile care pot apărea la întâlnire, acestea trebuie studiate temeinic:

Lipsa stimei de sine

Când participați la o primă întâlnire, abordați pe cineva care vă interesează la un eveniment sau întâlniți un angajator într-un interviu de angajare, insecuritatea și anxietatea vă pot perturba toate planurile. Un mers rigid, un ușor tremur în mâini și o voce tremurătoare te fac să fii neinteresant și nervos pentru un nou interlocutor. Acest comportament poate face persoana să se simtă inconfortabilă, crezând că nu ești confortabil cu ea.

Așteptări mari

Mari asteptari la prima intalnire
Asteptari la prima intalnire

Când cunoști pe cineva, ar trebui să înțelegi că ai în față o persoană vie, cu plusurile și minusurile sale. Desigur, ar trebui să fii selectiv în alegerea unui partener, prieten sau simplu cunoscut, dar atunci când pui cereri de neatins în fața unei persoane, îl împingi de la tine. Și, din păcate, devii mai dezamăgit de oameni. Orice idealizare a interlocutorului nu face decât să agraveze atitudinea ta nevrotică față de ceea ce se întâmplă. Și așteptările mari pot distruge orice întâlnire.

Concluzii grăbite și forțarea situației

Cucereste persoana pe care o placi la prima intalnire
La prima intalnire

Nu trebuie să vă grăbiți să vă cunoașteți. Aceasta se referă nu numai la acțiuni, ci și la gânduri. Așadar, dacă după prima întâlnire treceți imediat la acțiuni active și începeți să „sufocați” interlocutorul cu atenția voastră, acest lucru îl poate înstrăina și chiar îl sperie, chiar și cu simpatia reciprocă predominantă pentru comunicarea voastră. Lăsați timp ca relația voastră să se dezvolte și să nu vă grăbiți lucrurile.

Încălcarea distanței

Când întâlniți o persoană, trebuie să înțelegeți că nu faceți încă parte din cercul său social apropiat. Chiar dacă interlocutorul vă este extrem de simpatic și înțelegeți acest lucru deja în primele câteva minute de comunicare, sunteți încă un străin pentru el (sau pentru ea) și privirile dvs. excesiv persistente, atenția, întrebările și obsesia nestăvilită sperie și pare nepotrivit. Încercați să păstrați o distanță ușoară și rezonabilă, lăsați-vă adversarul să vă exploreze într-un ritm care îi convine. 

Emoții negative

În timpul primei întâlniri cu o persoană, nu trebuie să se adâncească în problemele personale, să se plângă, să bârfească și să demonstreze negativitate. Emoțiile negative te resping și te fac, în ochii persoanei care te interesează, o victimă nefericită. Și, după cum vă puteți imagina, această imagine nu vă împinge să continuați relația. Din păcate, rolul unei victime creează o imagine ineficientă pentru dvs. și, prin urmare, încercați să excludeți observațiile critice despre lume, mai ales în primele minute ale întâlnirii. Principalul lucru este să ne amintim că atitudinea pozitivă sinceră a unei persoane te face excepțional și special pentru noul lor interlocutor / interlocutor.

Recomandam Bijuterii Elmio cu sentimente!


Alte articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Prima impresie: 5 greșeli fatale; […]

trackback

[…] Prima impresie: 5 greșeli fatale; […]

trackback

[…] PRIMA IMPRESIE: 5 GREȘELI FATALE; […]

EnglishItalianRomanian