Bine ai venit pe blogul Elmio!

Bebelusul tau

Sfaturi: Copil până la un an

Sfaturi: Copil până la un an. Creșterea unui copil începe din primele săptămâni ale vieții sale. De la naștere până la un an, aceasta este o perioadă de dezvoltare fizică activă a bebelușului, adaptare la lumea înconjurătoare și dobândirea primei experiențe. Am colectat sfaturi utile pentru părinți cu privire la creșterea și îngrijirea unui copil în primul an de viață.

Familiile tinere așteaptă cu nerăbdare nașterea unui copil cu entuziasm și bucurie. Din momentul în care o femeie îi mărturisește unui bărbat că vor deveni în curând părinți, până în momentul în care copilul crește și devine puțin independent, viața mamei și a tatălui este plină de anxietate și griji.

Sfaturi: Copil până la un an.

Îngrijire

În ciuda experienței de îngrijire a nou-născuților și a copiilor foarte mici acumulată de un număr imens de generații, fericirea părinților tineri este întotdeauna însoțită de griji și frici. Prin urmare, este foarte important să-i ajuți pe părinții neexperimentați să depășească toate dificultățile și să le spui că vor face față totul perfect. Și chiar și în cazurile în care copilul nu este primul din familie, mamele și tații pot învăța întotdeauna ceva nou.

Să începem cu igiena

Bebelușul trebuie scăldat în fiecare zi. În acest caz, camera ar trebui să fie de aproximativ 18 până la 22 de grade Celsius, iar apa ar trebui să fie de aproximativ 37 de grade. Este imposibil să spălați nou-născuții cu săpun, chiar și săpun pentru bebeluși, deoarece usucă pielea. Există spume speciale pentru bebeluși, care, totuși, pot fi folosite nu mai mult de două ori pe săptămână. Se recomandă să vă spălați capul o dată pe săptămână cu un șampon special pentru bebeluși. Ar trebui să ștergeți copilul cu mare atenție și nici măcar să nu-l ștergeți, ci să mângâiați pielea cu un prosop cu mișcări atente.


Ridurile de pe pielea bebelușului trebuie tratate de două ori pe zi cu un produs de îngrijire de protecție. Acest lucru protejează pielea de efectele iritante ale secrețiilor naturale și excesului de umiditate.

Se recomandă să ștergeți ușor ochii cu mișcări ușoare spre nas cu un tampon de bumbac separat, după ce l-ați umezit în prealabil în apă fiartă caldă.


Unghiile trebuie tăiate pe măsură ce cresc și cel mai bine în timpul somnului, pentru a nu speria copilul, iar brațele și picioarele lui sunt relaxate.

Scutecele trebuie schimbate în mod regulat, iar între schimbările lor trebuie să faceți o pauză de 15-20 de minute pentru a permite pielii să respire puțin. Scutecele și tricourile trebuie schimbate de două ori pe zi, iar toată lenjeria intimă a copilului trebuie călcată cu un fier de călcat.

Plimbarile cu copilul sunt importante

Trebuie să vă plimbați cu copilul în fiecare zi, cu condiția ca pe vreme senină temperatura să fie de până la -10 și în caz de precipitații și vânturi puternice de până la -5 grade. Trebuie să îmbraci bebelușul ținând cont de faptul că ar trebui să aibă un strat de îmbrăcăminte mai mult pe el decât pe un adult. Durata plimbării trebuie mărită treptat, începând de la 10-15 minute.
Desigur, cea mai bună mâncare pentru un sugar este laptele matern. Cu toate acestea, se întâmplă adesea ca mama, dintr-un motiv sau altul, să nu aibă suficient lapte. Nu contează, amestecurile artificiale îți vor veni în ajutor. Și medicul pediatru vă va ajuta să vă alegeți cel mai potrivit amestec. Pe măsură ce copilul crește, se introduc treptat alimente complementare, adică alimente noi.

În prima lună de viață:

Bebelușul își mișcă activ brațele și picioarele, își strânge pumnii. De asemenea, începe să-și fixeze privirea, să urmărească obiectele în mișcare și să zâmbească pentru prima dată.

În a doua lună:

Copilul începe să ridice capul și încearcă să-l țină. Auzind sunetul, încearcă să-și găsească sursa. Privirea se concentrează mai bine. Este recomandat să decorați camera cu lucruri luminoase pentru a facilita concentrarea copilului. De asemenea, mutați obiecte în câmpul vizual al copilului, jucați-vă cu jucării peste pătuț. De asemenea, este important să vorbești cu copilul, să comentezi acțiunile lor și să schimbi intonația.

La trei luni:

Bebelușul ține deja bine capul. El poate stabili deja sursa sunetului și poate recunoaște vocea mamei.

Pe măsură ce creșteți, este recomandat să jucați jocuri cu degetele împreună cu copilul dumneavoastră. Până la patru până la cinci luni, acesta este un masaj regulat al degetelor, precum și mângâierea și îndreptarea lor. Treptat, puteți începe să îndoiți ușor degetele.

La patru luni:

Copilul are deja o oarecare independență și începe să învețe lumea. Părinții pot dormi acum mai liniștiți noaptea, dar bebelușul are nevoie de un ochi și un ochi în timpul zilei. La această vârstă, apare un reflex de înțelegere, copilul caută jucării, le încearcă. De asemenea, bebelușul învață să se așeze.
Timp de aproximativ șase luni, el apucă deja cu încredere jucăria, se întoarce și poate sta câteva secunde. Mulți copii de la această vârstă au erupt primul dinte.


De asemenea, la șase luni:

Copiii zâmbesc conștient când își văd părinții, bâlbâie fericiți și își exprimă emoțiile.

Trebuie să te joci cu copilul tău, arătându-i obiecte de diferite forme și texturi.
Poți începe treptat să-ți înveți copilul silabe simple. Citiți rimele copilăriei copilului dvs., concentrându-vă pe silabe.

În această perioadă a vieții, copilul tău învață să se târască și trebuie să fie stimulat să o facă. Jucăriile strălucitoare sunt perfecte pentru asta. Când se răstoarnă pe burtă, așezați un obiect luminos la mică distanță de el, iar copilul vrea să se târască spre obiect.

De asemenea, copiii la această vârstă pot fi învățați să schimbe o jucărie de la o mână la alta.

Un bebeluș de șapte luni crește deja vizibil și îi place să se uite la poze. Trebuie să îi arăți fotografii, iar el îi va recunoaște pe cei dragi. La această vârstă, mulți copii pot pronunța mai întâi cuvintele „mamă” și „tată”. Trebuie să-i ajutăm să pună silabe simple în cuvinte.

La opt până la nouă luni:

Copilul va spune conștient și clar cuvântul „mamă”. El te va trage de mână, va încerca să-ți atragă atenția.


Aproximativ zece luni:

Bebelușul deja înțelege destul de bine adulții și, de exemplu, poate găsi o jucărie la cererea dvs. și să o aducă, deci este important să dezvoltați această abilitate în el. Treptat, trebuie să-l înveți pe copil nu numai să deschidă capacul cutiei, ci și să-l închidă și să pună jucării acolo.

La unsprezece luni:

Majoritatea copiilor încep să meargă. De asemenea, ei învață să se ghemuit și să se aplece. Este important să continuați să vă jucați cu copilul, colectând piramide sau blocuri turn.

Până la vârsta de un an:

Copilul începe deja să meargă încrezător, poate vorbi despre zece cuvinte simple, cunoaște numele rudelor. De asemenea, bebelușul poate bea chiar din ceașcă el însuși. În această perioadă, puteți începe să învățați copilul să se spele și să se îmbrace singur. Începe o perioadă mai independentă din viața sa.

Sfaturi: Copil până la un an.


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
6 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Sfaturi: Copil până la un an; […]

trackback

[…] Sfaturi: Copil până la un an; […]

trackback

[…] Sfaturi: Copil până la un an; […]

trackback

[…] Sfaturi: Copil până la un an; […]

trackback

[…] Sfaturi: Copil până la un an; […]

trackback

[…] Sfaturi: Copil până la un an. […]

EnglishItalianRomanian