Bine ai venit pe blogul Elmio!

Sterilizarea instrumentelor de manichiură

Sterilizarea instrumentelor pentru deservirea unghiilor.

Sterilizarea instrumentelor de manichiură. Cel mai probabil, când ai venit la salon, ai văzut cum stăpânul scoate cu grijă dosare, pensete și alte accesorii pentru manichiură dintr-un astfel de dulap albastru.

Acest lucru se numește sterilizator UV. Poate că acum voi surprinde pe cineva, dar mulți clienți, da, ce păcat, iar maeștrii cred cu tărie că sterilizatoarele UV sunt concepute pentru a steriliza instrumentele.

De fapt, nu este cazul. Sterilizatoarele UV sunt concepute pentru DEPOZITAREA instrumentelor deja sterilizate.

Pentru a clarifica, vă voi spune cum ar trebui sterilizat instrumentul și cum este cel mai des realizat în saloane de înfrumusețare sau în altă parte …

– se pune un șervețel de unică folosință pentru fiecare client, apoi mâinile sunt tratate cu un antiseptic pentru piele.

– în fața clientului, comandantul deschide o ambarcațiune de unică folosință – o pungă din care scoate un instrument deja steril. Dacă nu există pungi kraft, instrumentul este luat direct din sterilizatorul glasperlen.

Dacă vorbim despre pungile kraft, atunci este important să fim atenți nu doar la faptul că „scoatem instrumentul” din punga de ambarcațiuni, ci la un mic detaliu. Toate pachetele de ambarcațiuni au un turnasol (indicator). Acest indicator se întunecă în timpul sterilizării. Dacă pachetul din care este scos instrumentul cu dvs. nu are acest indicator cel mai întunecat, cel mai probabil nu a existat sterilizare. Pur și simplu au pus instrumentul într-o geantă frumoasă, iar în fața clientului l-au scos eficient. Mâncare de mână și fără înșelăciune. Și fără sterilizare. Este grozav? – atunci are loc procedura de manichiură, după care instrumentul folosit este pliat într-un recipient separat, pentru ca ulterior să treacă printr-un ciclu complet de curățare.

Etapele sterilizării unui instrument de manichiură:

Astăzi există 3 etape de dezinfecție

Acestea sunt proiectate și reglementate de SANPin

  1.  Dezinfectare
  2. Curățare pre-sterilizare
  3. Sterilizare

cum merge dezinfectarea.

După procedură, majoritatea maeștrilor clătesc imediat instrumentul sub apă curentă și apoi, în cel mai bun caz, îl pun fie într-un sterilizator hesperlen, fie la căldură uscată, sau chiar mai rău, imediat într-un dulap UV.

Prin aceasta fac o greșeală gravă! Spălând un instrument murdar sub apă curgătoare, acestea transportă astfel viruși, bacterii pe întreaga suprafață a chiuvetei etc. Și dacă erau ciuperci acolo, atunci consideră că au fost trimise într-o „stațiune”.

Este corect să faceți acest lucru: instrumentul este scufundat în soluția de dezinfectant pregătită (apă, apoi se adaugă dezinfectantul și nu invers). Timpul de păstrare pentru fiecare soluție este prescris în instrucțiuni.

Este important să înțelegem că dezinfectarea ucide în medie 70% până la 80% din germeni. Restul supraviețuiesc în siguranță. Și doar dezinfectarea nu este suficientă.

Curățarea înainte de sterilizare a instrumentului .

După fiecare procedură, țesuturile biologice, sângele, praful etc. rămân pe instrumente. Deci, există două metode de curățare:

  1. Mecanic este atunci când fiecare sculă, inclusiv cea mai mică freză, este prelucrată sub apă curentă cu o perie – timp de cel puțin 2-3 minute. FIECARE INSTRUMENT SEPARAT.
  2. Mecanizat cu ajutorul ultrasunetelor – chiuvete, unde, sub influența undelor (100 kHz), se îndepărtează materialul biologic și soluția dezinfectantă.

Apropo, acele chiuvete cu ultrasunete care sunt vândute în departamentele de coafură nu sunt capabile să curățe complet instrumentul, deoarece capacitatea lor nu depășește 50 kHz.

În saloane, se găsește foarte des un instrument întunecat, ruginit. Vi se poate spune că instrumentul se întunecă în timpul sterilizării. Este un rahat. Oțelul nu se va întuneca deloc dacă este încălzit la 200 de grade. Rugina și întunecarea apar pe instrument deoarece meșterii nu spală bine soluția dezinfectantă, iar în timpul tratamentului termic (la căldură uscată), instrumentul ruginește. Așa cum înțelegeți, acest lucru afectează negativ capacitatea de tăiere a instrumentului și, în loc să muște sau să taie, începe să „distrugă și să mestece”.

Un dezinfectant preferat în majoritatea saloanelor – alaminolul este ieftin, ușor de utilizat, dar potrivit doar pentru ștergerea meselor, dezinfectarea încăperilor, dar nu și pentru prelucrarea frezelor, deoarece nu este complet spălat cu apă. Acesta nu este cel mai rău lucru. Mult mai rău este faptul că soluția dezinfectantă, slab spălată de pe instrument, când intră în cea mai mică rană de pe deget, poate provoca dermatită. Ce mai faci, nu? Nu am avut încă timp să aplicăm ceva pe unghii, dar există deja riscul de a ridica ceva urât …

Așadar, ajungem la cel mai important punct:

Sterilizarea instrumentelor de manichiură

Totul este simplu aici, poate fi de 2 tipuri:

  1. Dezinfectarea termică (căldură uscată, sterilizator glasperlen) are loc cu aer cald, la temperaturi ridicate.
  2. Substanțe chimice – există dezinfectanți speciali puternici care sunt DESTINAȚI PENTRU STERELIZARE. A nu se confunda cu dezinfectarea.

După sterilizare, instrumentul este depozitat fie într-o pungă pentru ambarcațiuni, fie într-un dulap UV (același dulap albastru care era la început)

Trageți concluzii și aveți grijă de voi …


Alte Articole:

*^* Abalone – un simbol al iubirii neîmpărtășite;

*^* TERAPIA CU PARAFINĂ;

*^* TENDINȚELE UNEI MANICHIURI DE TOAMNĂ;

*^* Ulei pentru cuticule – instrucțiuni de utilizare.

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
EnglishItalianRomanian