TERAPIA CU PARAFINĂ

TERAPIA CU PARAFINĂ. În perioada rece de toamnă-iarnă, unghiile și pielea mâinilor au nevoie de îngrijire specială. Efectele negative ale frigului și ale deficitului de vitamine afectează negativ pielea. O terapie excelentă care va îmbunătăți rapid starea mâinilor, picioarelor și gălbenelelor este terapia cu parafină. 

Aceasta este o procedură simplă și neobișnuit de plăcută, care oferă relaxare și un sentiment de tandrețe, liniște și confort, distragând atenția de la agitație și probleme. Mulți îl numesc în mod meritat „desfătarea cerească”. Este, de asemenea, o soluție bună care elimină durerile neplăcute în caz de probleme cu sistemul musculo-scheletic.

Care este principalul efect al terapiei cu parafină și care sunt avantajele acesteia

Terapia cu parafină este o procedură accesibilă și necomplicată, este ușor să o faceți singur, chiar și acasă. Acest lucru necesită o parafină cosmetică specială, care conține vitamine, uleiuri aromatice, extracte de alge și diverse plante care ajută la eliminarea anumitor probleme ale pielii. Astfel de parafină se topește la o temperatură de 50-550 °C. Când este aplicat pe pielea mâinilor sau a picioarelor, capacitatea sa de căldură îi permite să rețină căldura timp de 20-30 de minute. Ca urmare, porii se extind, ceea ce contribuie la eliberarea de toxine și fluxul activ de sânge, precum și la penetrarea mai profundă a nutrienților în epidermă. La o oră de răcire lentă, porii se îngustează, ceea ce ajută la netezirea ridurilor fine.

Parafina cosmetică topită acționează pe piele și gălbenele în cel mai favorabil mod, caracterizând următoarele proprietăți pozitive:
 • Hidratează, înmoaie, hrănește pielea și cuticulele;
 • Eliminarea uscăciunii, descuamării și senzației de etanșeitate;
 • Netezirea ridurilor mici și întinerirea;
 • Redarea pielii pe un ton sănătos, fermitate și elasticitate;
 • Vindecarea fisurilor mici, refacerea pielii;
 • Întărirea și îmbunătățirea unghiilor, promovând creșterea rapidă a acestora;
 • Reducerea durerilor musculare și articulare, întărirea articulațiilor;
 • Reducerea umflării mâinilor și curățarea completă a porilor;
 • Eliminarea toxinelor și a toxinelor care inhibă activitatea epidermei.

Pe lângă efectele pozitive, există și contraindicații la terapia cu parafină. Nu se poate face dacă pielea are leziuni mecanice sub formă de abraziuni și zgârieturi, răni deschise, răni și diferite tipuri de erupții cutanate. De asemenea, procedura nu este recomandată pentru hipertensiune arterială, probleme cu venele, diabetul zaharat sever și bolile infecțioase.

Terapia cu parafină – etapele principale

Procedura de terapie cu parafină nu necesită cunoștințe și abilități speciale, precum și disponibilitatea de materiale și instrumente scumpe. O poți face cu ușurință singur acasă. Aceasta este o procedură SPA accesibilă și simplă, care relaxează, înmoaie și calmează pielea picioarelor sau a mâinilor, oferind o senzație plăcută. 

Se compune dintr-o secvență a următoarelor etape principale:
 • Încălzirea parafinei, care se topește la o temperatură de 50-550C. Acest lucru se face cu ajutorul echipamentelor speciale de rafinărie de parafină, precum și într-o baie de apă într-un recipient convenabil de email sau ceramică. Este important să nu pătrundă accidental apă în recipient.
 • Mâinile sau picioarele sunt pregătite, învelișul este îndepărtat de pe unghii și se face manichiura igienică. Pielea este aburită în apă caldă, curățată și spălată. Aceasta elimină celulele moarte și îmbunătățește fluxul sanguin, permițând nutrienților să pătrundă mai adânc în epidermă. Crema ta nutritivă sau hidratantă preferată se aplică liberal pe pielea curată cu mișcări de masaj, în funcție de problema rezolvată.
 • Se aplică parafină caldă topită. Acest lucru se face prin scufundarea mâinilor sau a picioarelor în recipient timp de câteva secunde, apoi sunt îndepărtate timp de 10 secunde și imersate din nou. Sunt efectuate trei până la cinci astfel de abordări. De asemenea, parafina poate fi aplicată cu o perie specială.
 • Mâinile sau picioarele cu parafină ușor întărită sunt înfășurate în folie de plastic, mănuși speciale și șosete pentru terapia cu parafină
 • din țesătură moale densă sunt puse pe ele timp de 20 de minute – jumătate de oră.
 • Parafina este îndepărtată încet și ușor, pielea este spălată în apă caldă și ștearsă. Cremele hidratante se aplică cu mișcări ușoare de masaj.

Este recomandabil să evitați expunerea pielii la schimbări de temperatură, apă rece și detergenți timp de câteva ore după această procedură SPA. Lasă-o să se odihnească și să se bucure de o stare plăcută.

Visezi că pielea brațelor și a picioarelor este moale, netedă și fragedă, indiferent de anotimp? Terapia cu parafină este o soluție excelentă și accesibilă atât pentru salon, cât și pentru condițiile de acasă.


Alte Articole:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
5 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] TERAPIA CU PARAFINĂ; […]

trackback

[…] *^* TERAPIA CU PARAFINĂ; […]

trackback

[…] TERAPIA CU PARAFINĂ; […]

trackback

[…] TERAPIA CU PARAFINĂ; […]

trackback

[…] *^* TERAPIA CU PARAFINĂ; […]