Bine ai venit pe blogul Elmio!

Tipuri si metode: Focuri de tabara

Tipuri si metode: Focuri de tabara

Elmio va prezinta Tipuri si metode: Focuri de tabara. „Lumânare finlandeză”, „nodya”, „stea” și alte tipuri de focuri. Turiștii, pescarii și vânătorii știu direct cât de important este focul în timpul unei drumeții, precum și capacitatea de a-l produce și întreține. Dar persoanele care sunt departe de a fi extreme pot avea nevoie și de informații despre tipurile de focuri. La urma urmei, unele dintre ele sunt bune pentru uscare, altele pentru încălzire și altele pentru gătitul alimentelor calde.

Tipuri si metode: Focuri de tabara.

Principalele tipuri de incendii

Condițiile meteo, disponibilitatea lemnului de foc, posibilitățile turiștilor dictează anumite opțiuni și tipuri de incendii. Fiecare dintre ele are propriul scop, caracteristici și caracteristici. Înainte de a aprinde un foc, trebuie să decideți în ce scopuri este necesar și, pe baza acestuia, să faceți alegerea.

„Colibă” (con) și „piramidă” de foc

Cel mai simplu și cel mai comun tip de foc. Folosit de drumeții începători pentru a obține o flacără rapidă și fierbinte.

Aprinderea este plasată în centru, în jurul lor sunt așezate oblic sub forma unui con, mai întâi ramuri subțiri, apoi mai groase. O latură este lăsată pe partea cu vânt. Acest design creează o tracțiune excelentă. Rezultatul este un foc puternic, concentrat. Focul „colibă” are un design universal care vă permite să vă încălziți, să luminați tabăra noaptea, să gătiți mâncare, să vă uscați hainele. Dezavantajul său este arderea rapidă a părții superioare și, în consecință, lacomia excesivă și ineficiența în ceea ce privește consumul de lemn de foc. Prin urmare, este de puțin folos pentru a petrece noaptea, deoarece un ofițer permanent este obligat să întrețină focul.

Foc de tabara
Tipuri si metode: Focuri de tabara

Fumul sau semnalul de tip „colibă” de foc pot salva viața unei persoane. Este de dorit să existe mai multe dintre ele; este mai bine să le așezați în zonele cele mai ridicate. Prin proiectare, este o „colibă”, dar cu o grămadă de iarbă umedă sau ramuri pentru a produce o coloană de fum alb. Unii turiști experimentați îl folosesc pentru a alunga musca. Într-un joc de rol, acesta poate fi folosit pentru a crea un paravan de fum și pentru a induce în eroare un inamic convențional. Va fi nevoie de o mulțime de ramuri de molid și vegetație umedă.

„Piramida” (de fapt, o „colibă” mare) este construită din două bușteni paraleli. Busteni mai mici sunt așezați peste ei și așa mai departe: apoi de-a lungul, apoi de-a lungul construcției piramidei. Dă foc luminos. Focul se referă mai mult la crearea de efecte vizuale puternice, deci este practic inutil. Îi încântă pe tineri la diferite adunări, dar cineva îl folosește pentru a petrece noaptea.

Focul Taiga și subspeciile sale

Prin acest nume se înțelege diferite tipuri de focuri, asemănătoare ca design: „tun” (Tunguska), „vatră de vânător”. Arde 6-8 ore.Fapt: de multe ori un foc de taiga este confundat cu un „nod”, ceea ce nu este pe deplin adevărat, dar nu este o greșeală gravă. Spre deosebire de „nodia”, specia taiga este mai simplă și mai versatilă, motiv pentru care a fost folosită în timpuri străvechi.

2-3 poduri sunt așezate pe podjurlok sub forma unui copac gros. Acestea din urmă sunt ușor împinse înainte și construite sub forma unui ventilator, adică sunt așezate împreună pe un copac și separate pe sol. Acest lucru permite ca jurnalele să nu fie împinse pentru ca sub-jugul să nu ardă. Aprinderea este plasată în partea de jos. Pentru ca focul să nu se stingă, buștenii sunt împinși în timp ce ard. Un foc de taiga poate fi făcut chiar și pe zăpadă.

„Vatra vânătorului” este construită într-un mod ușor diferit – de ambele părți flacăra este limitată de două bușteni mari, astfel încât să se obțină un brazier natural.

Foc „nodia” cu un număr diferit de bușteni

La un metru de dana, degajează un loc pentru un șemineu, mai ales iarna, sau așază bare transversale. Așezați alături de 2 bușteni chiar uscați, cu un diametru de aproximativ 30 cm și o lungime de 2-3 m. Între ele se lasă un decalaj de 10 cm, unde se așează aprinderea sub formă de frunze uscate, scoarță de mesteacăn, tufă mică. Uneori, o versiune cu ardere rapidă a unei gropi de foc este folosită ca sămânță. Pentru a preveni rostogolirea buștenilor, mizele sunt conduse în jurul lor.

Foc Nodya
Tipuri si metode: Focuri de tabara

Când buștenii se aprind dintr-o flacără uniformă, o treime este plasată pe ele (crestăturile accelerează procesul de aprindere). Lemnul gros va arde mai mult, uneori până la 36 de ore. Pentru a reflecta căldura, este recomandabil să construiți un ecran adecvat de zăpadă sau prelată. În apropierea focului nodya, un grup de oameni pot petrece noaptea chiar și în condiții de frig puternic. Va dura: timp pentru construcția sa, precum și un ferăstrău sau un topor, dar dacă doriți să dormiți la frig, nu există altă opțiune mai fiabilă.

Focurile de foc Nodya pot fi cu unu, cu două, cu patru jurnale și chiar mai mult. Principalul lucru este că știfturile le țin și le împiedică să se rostogolească. Pentru durabilitatea structurii cu jurnal dublu, elementele sale trebuie tăiate în punctele de contact. În versiunea cu un singur jurnal, un capăt este împărțit, aprins, în poziție verticală. După formarea cărbunilor în interiorul jurnalului, acesta este așezat orizontal.

Tipuri speciale de focuri

Există mai multe variații și modificări ale structurilor de bază. Cel mai adesea aceasta este fie o combinație a celor două tipuri, fie focuri specifice în scopuri speciale.

„Lumânare finlandeză”

Ideea din spatele acestui design este de a crea o „cameră de ardere” în interiorul buștenilor. Acest lucru se poate face în mai multe moduri:

  1. Jurnalul este împărțit în mai multe părți, miezul este răzuit și folosit ca aprindere (puteți sări peste asta dacă măriți sloturile).
  2. Tăieturile încrucișate se fac în bușteni la 3/4 din lungimea sa de sus.

Există o versiune ideală a „lumânării finlandeze”: buștenul este tăiat în 4 părți, miezul este curățat și o canelură mică este tăiată la îmbinarea din partea de jos a buștenului pentru a alimenta flacăra cu oxigen. Acoperind această gaură, puteți regla focul. Înainte de aprindere, structura este trasă împreună cu sârmă.

Foc lumanare Finlandeza

Un foc similar poate fi făcut din 3 bușteni rotunzi, de asemenea înfășurați cu sârmă și umplând miezul cu material pentru aprindere. Lumânarea finlandeză este destinată în principal gătitului, dar versiunea cu 3 butuci poate fi utilizată ca o încălzire mică.

Foc de foc „kamelek”

Un fel de vatră de câmp, concepută pentru a fierbe rapid apa și pentru a găti o cantitate mică de alimente. Este deosebit de relevant în locurile în care este dificil să obțineți lemne de foc bune, dar există cărămizi sau pietre. Designul este simplu și nepretențios – focul de tabără este căptușit cu aproximativ aceleași pietriși pe cele trei laturi.

„Șanț” de foc

Un tip de foc de tabără folosit pentru a produce cărbune și a pregăti mâncare pentru un grup mare de oameni. Va ajuta în vânturi puternice și în zone deschise. Pentru amenajarea sa, un șanț este săpat 30 cm adâncime, 1 m lungime și 0,5 m lățime. Fundul gropii este așezat cu pietre, construind o structură ca un grătar de pământ. Puteți găti singuri pe pietre sau pe frigarui sau frigarui așezat pe ele. Aceasta este o opțiune economică care nu necesită multă lemne de foc. Acoperind cărbunii cu pământ și iarbă, vă puteți face un loc de somn.

„Reflector” pentru foc

Este un hibrid al focului „nodya” și „vatra vânătorului” taiga. Întreaga dificultate constă în dispunerea reflectorului – buștenii sunt stivuși unul peste altul, ca un gard. Dar un astfel de perete crește semnificativ temperatura. Chiar și versiunile de colț ale „reflectorului” sunt foarte rare.

Focuri de tabără exotice

Astfel de opțiuni nu pot fi numite universale, dar chiar și ele pot fi benefice în anumite situații. Dar, în majoritatea cazurilor, acestea sunt încă inutile și nu merită efortul.

Focuri de tabara exotice

Foc de foc „bine” și „zăbrelă”

Îndoiți buștenii scurți și groși pentru a forma un dreptunghi. Aprinderea este pusă în interior sub formă de frunziș uscat, lemn de foc mic și tufă. Opțiunea este mai economică, deoarece arde încet, dă o flacără fierbinte, chiar largă și multă căldură. Potrivit pentru gătit și uscat haine.

Ghiveciul poate fi așezat direct pe casa de bușteni. Pentru construcția sa, veți avea nevoie de bușteni de aceeași dimensiune, împărțiți longitudinal, pentru stabilitatea structurii. În timp, se arde și, după ce s-a prăbușit, seamănă cu o „taiga” într-o versiune împrăștiată. Prin urmare, este mai bine să atârnați oala pentru orice eventualitate.

Focul cu „grătar” este un „puț” fără ax central. Cu fiecare strat, grosimea buștenilor sau ramurilor ar trebui să scadă – flacăra se aprinde de sus și se deplasează treptat în jos.

Foc de foc polinezian

Nu este cea mai familiară opțiune pentru spațiile rusești. Pentru construcția sa, veți avea nevoie de o groapă de 30 cm adâncime. Este recomandabil să vă acoperiți pereții cu pietre. În partea de jos, construiți o structură, direcționând jurnalele în sus. O opțiune economică, arde mult timp, nu se teme de ploaie. Se dovedește a fi practic invizibil. Fumul va fi mai mic dacă îl conectați la o altă groapă folosind un șanț săpat.

Dakota Hearth (Dakota)

Cel mai discret foc, potrivit numai pentru gătit și uscare. Dacă solul este nisipos și se destramă ușor, va trebui să abandonați această opțiune. Pentru amenajare, se sapă o gaură cu un diametru și o adâncime de 30 cm, apoi se realizează un tunel înclinat dinspre vânt până la vatră (15 cm diametru), care va crea un curent de oxigen și va reduce la minimum fumul.

„Stea” de foc

O versiune cu ardere lentă, dar fierbinte, în formă de evantai. „Steaua” Bonfire constă din 3-5 bușteni, stivuite la un capăt. Este folosit pentru a petrece noaptea chiar și iarna, este popular printre siberienii indigeni. Pe măsură ce lemnul arde, acestea sunt împinse în centrul stelei. Mulți turiști consideră un astfel de design greoi și ocupă mult spațiu.

Foc de tabara stea

Când aranjați un foc de stea, este important să vă amintiți că cu cât buștenii sunt mai groși, cu atât efectul este mai bun.

Tipuri de incendii și scopul lor

Focurile sunt împărțite în mod convențional în 3 tipuri:

  • Focuri aprinse care necesită o atenție constantă și creează o temperatură ridicată (foc ”„ colibă ​​”,„ bine ”,„ lumânare finlandeză ”).
  • Opțiuni de foc , arzând pentru o lungă perioadă de timp și care nu necesită ajustare (foc taiga, „nodya”). Folosit pentru încălzirea și uscarea hainelor. Busteni mari sunt folosiți drept combustibil.
  • Semnalizați (respectiv fum) focuri, pentru a semnaliza și a speria mușchii.

Știind ce tipuri și tipuri de incendii sunt, care sunt subtilitățile construcției lor, te poți bucura de natură fără teamă pentru viața, sănătatea și siguranța ta. Privind un foc viu, vă puteți relaxa după o vânătoare sau un pescuit reușit, mâncând o bucată de carne suculentă gătită pe cărbuni aprinsi. Acesta este probabil cel mai bun tip de recreere pentru bărbații adevărați.


Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
5 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Tipuri si metode: Focuri de tabara; […]

trackback

[…] Tipuri si metode: Focuri de tabara; […]

trackback

[…] Tipuri si metode: Focuri de tabara; […]

trackback

[…] Tipuri si metode: Focuri de tabara. […]

trackback

[…] Tipuri si metode: Focuri de tabara; […]

EnglishItalianRomanian