Top 3 motive pentru înnegrirea aurului

Top 3 motive pentru înnegrirea aurului. Aurul este cel mai faimos metal prețios. Dar se întâmplă ca, în timp, bijuteriile tale preferate să capete o nuanță neagră complet ignorantă. De ce se întâmplă? Și ce să faci cu o piesă de aur întunecată?

https://www.elmio.ro/bijuterii

CE PROPRIETĂȚI ARE AURUL?

Aurul a fost folosit de oameni încă din mileniul 6 î.Hr. A fost folosit pentru a crea obiecte de uz casnic, bijuterii și figurine. Metalul prețios a fost apreciat pentru faptul că a fost ușor forjat și ductil. În plus, aurul este singurul metal galben natural.

Bijuteriile din aur pur (valoarea testului 985) sunt moi și se îndoaie rapid în timpul utilizării. Prin urmare, elementelor terță parte, cum ar fi argintul, cuprul, nichelul, paladiul, etc. sunt adăugate la acesta. Aliajele de aur sunt mult mai puternice și diferă prin culoare. Datorită acestui fapt, bijutierii își arată pe deplin imaginația, lucrând nu numai cu forma produsului, ci și cu culoarea.

DE CE SE ÎNTUNECĂ AURUL

Oamenii cred că înnegrirea bijuteriilor din aur le promite proprietarului probleme. Fie o persoană a fost deteriorată, fie corpul reacționează în acest fel la o boală gravă. Dar bunul simț sparge aceste presupuneri în praf. La urma urmei, întunecarea aurului este explicată în trei moduri:

  • aliaj de slabă calitate
  • contact cu iod
  • reacție la corp
https://www.elmio.ro/

Aliajul aurului de calitate slabă

Aurul pur de cel mai înalt nivel nu va deveni niciodată negru. Cu toate acestea, aditivii prezenți în ligatură se pot oxida în timp și pot colora bijuteriile în negru. Acest lucru se întâmplă adesea dacă ligatura este de calitate slabă și conține mai multe impurități decât cele menționate în eșantion. Deci, 585 și 750 de probe conțin 58,5% și, respectiv, 75% aur pur. Orice altceva este impurități metalice (argint, nichel, paladiu, cupru etc.). Produsele corespunzătoare acestor teste nu produc alunițe. Dar dacă conținutul de aur este mai mic de 58,5%, atunci un astfel de aliaj se va oxida în timp și va dobândi o nuanță neplăcută de negru. Așadar, este extrem de riscant să cumperi bijuterii din aur de 375 de carate.

Contact cu iod

Pe Internet, o metodă foarte populară de verificare a calității aurului folosind iod. Deci, metalul prețios se întunecă la contactul cu această substanță. Dar nu vă recomandăm să verificați bijuteriile în acest fel, deoarece va trebui să îndepărtați pata de iod.

Cu toate acestea, bijuteriile intră în contact cu iodul în viața de zi cu zi. Deci, se poate întâmpla într-o piscină sau într-un centru spa unde această substanță este conținută în apă. De aceea, se recomandă îndepărtarea obiectelor de aur înainte de înot.

De asemenea, compușii de iod sunt prezenți în produsele cosmetice sau de parfumerie. La contactul cu acestea, inelul, lanțul sau cerceii își schimbă culoarea.

Reacția pielii umane

Corpul uman este un sistem complex și inteligent. Împreună cu transpirația, substanțele care nu sunt necesare pentru o persoană părăsesc corpul uman. Când intră în contact cu bijuteriile, atrag murdăria. Depunerile uleioase acoperă produsele cu o peliculă subțire și devin plictisitoare.

CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ AURUL DEVINE NEGRU?

Top 3 motive pentru înnegrirea aurului.

Dacă motivul pentru înnegrirea aurului a fost unul dintre motivele enumerate, atunci îl puteți curăța cu ajutorul diferitelor mijloace de la profesioniști la asistenți sau îl puteți duce la un atelier de bijuterii. Citiți despre: Cum se curata Argintul.

Descopera si alte articole interesante:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] *^* Top 3 motive pentru înnegrirea aurului. […]

trackback

[…] *^* Top 3 motive pentru înnegrirea aurului. […]

trackback

[…] *^* Top 3 motive pentru înnegrirea aurului. […]