Turcoaz natural

Turcoaz

Elmio spune despre Piatra Turcoaz: O piatră veche de culoare albastru-cer, simbolizând iubirea eternă și capabilă să păstreze și să crească veniturile proprietarului său, dacă gândurile sale sunt pure.

Istoria turcoazului

Turcoazul este o piatră ornamentală populară albastră verzui. A fost livrat în Europa din Iran de-a lungul Drumului Mătăsii, care traversa Turcia, motiv pentru care europenii au numit adesea mineralul turcoaz, care în franceză înseamnă „piatră turcească”. În Persia, unde a fost exploatat turcoazul, a fost numit „firuze” – o piatră norocoasă. Turcoazul era cunoscut în Egiptul Antic deja în mileniul II î.Hr., iar indienii din America de Nord l-au luat pentru cea mai mare valoare.

Turcoaz natural
Turcoaz natural

Proprietățile fizico-chimice ale turcoazului

Turcoazul are o formulă chimică complexă, este fosfat de aluminiu hidrogenat, CuAl 6 (OH) 2 4H 2 O.

Mineralul este opac, cu un ușor luciu ceros. Culoarea este inegală, dungată și intercalată, culoarea turcoazului este direct dependentă de vârsta sa. Culoarea deschisă, aproape albă, înseamnă că piatra este foarte tânără, culoarea albastru-cer este cel mai valoros tip de turcoaz „copt”, culoarea verzuie este tipică pentru piatră la bătrânețe. Lucrul este că arama este responsabilă de culoarea albastră, care este în cele din urmă deplasată în mineral de oxidul de fier, care îi conferă o nuanță verzuie.

Pietre Turcoaz
Pietre Turcoaz

Depozite de turcoaz

Formarea turcoazului este asociată cu procesele hidrotermale din scoarța terestră. Cele mai vechi zăcăminte se află pe Peninsula Sinai, în Egipt, Iran, pe teritoriul Asiei Centrale. Unele sunt deja epuizate, în timp ce altele sunt încă active. În prezent, cea mai mare parte a turcoazului natural se extrage ca subprodus la minele de cupru din Statele Unite, Chile, Mexic și Australia. Dar până acum, mineralele de cea mai înaltă calitate și cele mai valoroase sunt furnizate pieței din Iran, unde turcoazul este exploatat manual.

Turcoaz artificial

Deoarece rezervele naturale se epuizează rapid, astăzi aproximativ 80% din piața de bijuterii este reprezentată de turcoaz sintetic. Există multe metode de contrafacere, de la presarea pulberilor altor minerale, urmată de colorare, până la imitații din plastic și os. Este puțin probabil ca vânzătorul să permită un studiu complet al pietrei folosind substanțe chimice, prin urmare, pentru a distinge turcoazul real de un fals, este necesar în primul rând să fim atenți la dimensiunea prea mare a pietrelor, culoarea ei foarte bogată și perfect uniformă.

Proprietățile magice și vindecătoare ale turcoazului

Turcoazul este considerat o piatră fericită și amabilă. Poartă o puternică putere de protecție, mamele făceau deseori amulete de turcoaz pentru ca copiii lor să alunge spiritele rele, bolile și visele rele.

Piatra poartă o energie feminină, aduce căldură și confort casei, înzestrează cu înțelepciune și intuiție lumească, ajută la menținerea și creșterea bugetului familiei. Pentru a atrage bani, turcoazul era cu siguranță setat în aur. Dacă o persoană caută dragoste, ar trebui să poarte turcoaz în argint.

În plus față de proprietățile magice ale turcoazului, în special albastrul, poate deveni un vindecător talentat. Are un efect benefic asupra sănătății psihologice și nervoase a unei persoane. Turcoazul ameliorează insomnia, favorizează relaxarea, ameliorează durerile de cap. Purtarea de bijuterii turcoaz la gât vă ajută în tratarea tulburărilor tiroidiene.

Vindecătorii tradiționali recomandă tratamentul pe termen lung al acestui mineral pentru relaxarea nervilor optici și îmbunătățirea vederii.

Cui este potrivit pentru turcoaz

Astrologii atribuie turcoazul elementelor Apei și Pământului. În primul rând, turcoazul este potrivit potrivit semnului zodiacal pentru Săgetător, Scorpion și Taur.

Turcoazul activează sexualitatea feminină

Va ajuta femeile singure să atragă fani și să găsească dragoste. Ea înzestrează bărbații cu carismă și este potrivită pentru cei care urmăresc serios o carieră sau se luptă pentru putere.

Cu toate acestea, oricare ar fi obiectivele tale, merită să consideri că turcoazul ajută doar personalități extrem de morale și etice, nu tolerează înșelăciunea și răutatea. În cel mai rău caz, piatra se poate întoarce chiar împotriva proprietarului dacă gândurile sale sunt necurate.


Alte Articole:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
5 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments