Unde si cum sunt extrase diamantele

Multi sunt interesati de modul in care sunt extrase diamantele, deoarece aceasta este cea mai valoroasa piatra, care este durabila si rezistenta la uzura, straluceste frumos si nu imbatraneste. Este un carbon modificat sub forma de cristal, care se formeaza adanc in subteran in straturile mantalei, supus presiunii si temperaturii crescute. Diamantele au o istorie lunga, deoarece aceste pietre au entuziasmat oamenii cu frumusetea si durabilitatea lor exceptionala de mai bine de o mie de ani.

Diamant taiat rotund

CE ESTE UN DIAMANT?

Diamantele sunt extrase ca fiind cele mai dure dintre toate mineralele cunoscute, care isi pastreaza structura chiar si in conditii de presiune ridicata. In conditii favorabile, cum ar fi presiunea atmosferica stabila si temperatura „camerei”, aceasta piatra poate ramane neschimbata la nesfarsit.

Diamant taiat in para

Pentru a-l transforma in grafit, ai nevoie de o expunere lunga la vid sau la temperaturi ridicate. Diamantele reale au neaparat defecte de structura cristalina care le determina parametrii fizici. Aceste defecte pot fi liniare, punctate etc. O structura similara a fost observata in siliciu, staniu si alte elemente.

Nu fara motiv oamenii sunt interesati de modul in care sunt extrase diamantele, deoarece aceste pietre au creat un intreg cult in jurul lor.

Extragerea diamantelor

Popularitatea si cererea lor in bijuterii este dificil de supraestimat si, in mare parte, datorita faptului ca dobandesc diferite nuante:

verde;
albastru;
rosu;
galben;
transparent incolor;
alte culori.
Diamante in diferite taieturi.
Culoarea este adesea distribuita haotic, poate fi pete sau concentrata in anumite zone ale cristalului. Sub influenta luminii solare sau a altor tipuri de radiatii, un diamant poate straluci in diferite culori, dar aceasta nu este caracteristica sa obligatorie.

Acolo unde diamantele sunt extrase, nu este intotdeauna implicat ca acestea vor fi folosite ulterior ca componente pentru bijuterii. Ponderea pietrelor de bijuterii nu depaseste 60% din total. Dar chiar si dintre aceste minerale, mai putin de 20% sunt considerate cu adevarat pretioase, deoarece restul poate sa nu aiba suficienta culoare stralucitoare, dimensiune gresita sau transparenta scazuta. Diamantele sunt diamante care au fost modelate prin taiere. Datorita acestui fapt, este posibil sa dezvaluie pe deplin potentialul lor de bijuterii (culoare si stralucire). Alte diamante, nepretioase, sunt folosite pentru taierea diamantelor.

CUM SE EXTRAG DIAMANTELE?

Multi sunt interesati de modul in care sunt extrase diamantele. De asemenea, zacamintele africane sunt cunoscute pe scara larga, dar ocupa locul doi. Depozitele de importanta industriala se numesc conducte de kimberlit. Cele mai mari dintre ele au fost gasite pe teritoriul Yakutiei, dar sunt prezente si in Siberia. Tabloul geologic general al zacamintelor este in multe privinte similar cu cel african.

Cariera diamante

Acolo unde se exploateaza diamantele, zacamintele sunt dezvoltate prin folosirea de spalatorie sau mori de pietricele. Acest lucru se datoreaza starii libere a elementelor. Minereul este extras si prelucrat cu atentie pentru a nu deteriora structura pietrelor pretioase. Tevile de kimberlit sunt depozite stravechi care patrund adanc in maruntaiele pamantului. Grosimea unor astfel de tevi este de obicei de aproximativ 50 de metri, iar adancimea lor poate ajunge pana la 1 kilometru. Dezvoltarea zacamantului incepe cu o metoda de cariera deschisa. Roca este extrasa, zdrobita, incarcata in tractoare grele si luata pentru prelucrare.

Mina

Daca sunteti interesat de modul in care sunt extrase diamantele in Yakutia, atunci sarcina in aceasta regiune este complicata din cauza permafrostului. Trebuie sa efectuati lucrari de demolare pentru a avea acces la roca inferioara cu o concentratie mare de diamante, apoi sa o extrageti din cariera. O alta problema este prezenta apelor subterane. Pentru ca echipamentul minier sa functioneze normal si sa isi indeplineasca sarcinile, apa trebuie sa fie pompata. Serpentine lungi sunt create in cariere pentru exportul de roca pe camioane. Lungimea lor poate ajunge la cateva zeci de kilometri. Daca adancimea carierei depaseste 500 de metri, atunci se ia in considerare problema oportunitatii construirii unei mine.

Mina este exact locul unde sunt extrase cele mai multe diamante

Este o instalatie industriala complexa, cu sisteme de sustinere a vietii personalului, datorita careia minerii pot ramane mult timp la adancimi mari. Deoarece adancimea poate ajunge la un kilometru, este posibil sa se construiasca in subteran un intreg oras industrial cu podele, ventilatie, instalatii sanitare etc. Datorita dimensiunii minei, aceasta poate gazdui cu usurinta si diverse echipamente de foraj si transport necesare pentru a asigura o functionare neintrerupta. fluxul de lucru.

CUM SE EXTRAG DIAMANTELE IN AFRICA?

Diamant netaiat in roca

Acolo unde se extrag diamantele in Africa, au existat vulcani care si-au oprit activitatea. Acest continent este inferior spatiului post-sovietic in ceea ce priveste productia si exportul de diamante, dar daca sunt luate in considerare si alte soiuri de pietre pretioase, atunci in general este liderul mondial.

Africa produce pietre pretioase pentru cea mai mare parte a pietei de bijuterii din intreaga lume. Exploatarea diamantelor pe acest continent a inceput in secolul al XIX-lea. De atunci, au continuat sa fie descoperite noi zacaminte, adesea in locurile cele mai neasteptate.

Putem vorbi mult timp despre modul in care diamantele sunt extrase in Africa

Pe scurt, acesta este un proces care necesita multa munca, care implica tehnologie moderna si platforme mari de foraj. Diamantele sunt cel mai adesea situate la adancimi mari, care pot depasi 700 de metri. Straturile de roca situate deasupra depozitului sunt indepartate cu echipamente speciale. Geologii evalueaza zilnic calitatea diamantelor si determina localizarea acestora. Sarcina lor este de a identifica cele mai promitatoare locuri in care pot fi extrase minerale, iar acest lucru ajuta la reducerea costurilor, a fortei de munca si a timpului petrecut pentru dezvoltarea unui zacamant.

Mineri africani

Unde si cum sunt extrase diamantele depinde in mare masura de tipul de sol si roca de dedesubt. Pietrele pretioase sunt extrase si separate de restul rocii prin filtrare. Toate carierele sunt construite dupa o schema stricta, astfel incat marfurile sa poata fi transportate la suprafata fara piedici. Lungimea serpentinei poate ajunge la zeci de kilometri. Acest lucru creste foarte mult costul fortei de munca, al combustibilului, al intretinerii camioanelor si al echipamentelor speciale, dar, in cele din urma, productia inca se plateste de multe ori.

Daca diamantele de dimensiuni mari sunt extrase in Africa de Sud. In aceasta regiune au fost gasite cele mai mari minerale. Detinatorul recordului este un diamant a carui masa depaseste 6.000 de carate. In multe zone din Africa de Sud, exista o dezvoltare activa a zacamintelor folosind tehnologia moderna. Pe langa conductele de kimberlit, au fost descoperite numeroase depozite aluviale. Acesta este numele depozitelor care s-au format la o adancime mica sau pe suprafata pamantului.

UNDE MAI SUNT EXTRASE DIAMANTELE?

In Canada, diamantele sunt extrase aproape in acelasi mod ca in spatiul post-sovietic. Acest lucru se datoreaza conditiilor climatice si miniere similare. Cu toate acestea, calitatea mineralelor din Canada este oarecum mai scazuta, iar costul extractiei lor este mai mare. Exista un depozit urias de diamante in Australia. Valoarea sa consta in faptul ca depozitele mari sunt rare si, in mare parte, vorbim despre depozite relativ mici. Depozite comparabile ca marime cu cele din Australia se gasesc doar in Angola africana.

Diamante taiate rotund

Se zvoneste ca diamantele sunt extrase in India. In aceasta tara, chiar au existat zacaminte de minerale valoroase, iar acestea au fost primele zacaminte din istorie descoperite de oameni. Initial, indienii erau singurii care extrageau si foloseau diamante, dar apoi au inceput sa le exporte in China. Diamantele au fost aduse pentru prima data in Europa de Alexandru cel Mare, cand a ajuns in India in cursul cuceririlor sale. Cu toate acestea, stocurile din India s-au epuizat destul de repede, iar acum aceasta tara este unul dintre principalii importatori de diamante. De asemenea, s-au descoperit depozite in Brazilia, dar nu sunt suficient de mari pentru a concura serios cu alti lideri de export.

Diamante aluvionare

Diamant aluvionar

Diamantele aluvionare sunt extrase cu diferite grade de succes in multe tari din intreaga lume. Se gasesc pe toate continentele, asa ca aproape fiecare tara dezvoltata si civilizata cauta aceste minerale pe teritoriul sau in speranta de a gasi un zacamant promitator destul de mare. Acest lucru se explica prin faptul ca diamantul ramane cea mai scumpa si mai cautata piatra, care, datorita proprietatilor sale fizice, este solicitata nu numai in bijuterii, ci si in industrie.

SE EXTRAG DIAMANTE IN UCRAINA?

Multi sunt, de asemenea, interesati de unde sunt extrase diamantele in Ucraina. Pana in prezent, nu avem o singura cariera sau mina, dar geologii spun ca astfel de minerale sunt prezente intr-o cantitate destul de mare in adancurile pamantului nostru. In exemplare unice, au fost gasite cristale in Donetk, Hmelnitki si in alte regiuni. Cel mai promitator este zacamantul din regiunea Kirovograd, unde in prezent se desfasoara sapaturi. Cu toate acestea, nu exista inca un consens cu privire la faptul daca aceste minerale ar trebui extrase. Economistii sustin ca nu este rentabil sa exploatezi diamante in Ucraina. Geologii nu sunt de acord cu acest lucru, dar nu au fonduri suficiente pentru a incepe exploatarea acestor minerale valoroase.


Bijuterii din argint 925
Alte articole elmio:
0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments