VERIGHETA – UN SIMBOL AL IUBIRII ETERNE

Verighete

VERIGHETA – UN SIMBOL AL IUBIRII ETERNE. Inelele de logodn─â pe care tinerii le schimb─â ├«n timpul nun╚Ťii este o tradi╚Ťie veche de secole. Alegerea ╚Öi cump─ârarea inelelor pentru c─âs─âtorie este un ritual captivant. Vorbim despre bijuterii pe care viitorii so╚Ťi ╚Öi so╚Ťii le vor purta de-a lungul vie╚Ťii.

So╚Ťii poart─â verighete ├«n semn de loialitate unul cu cel─âlalt pe degetul inelar al m├óinii drepte (├«n unele ╚Ť─âri, pe m├óna st├óng─â). Cea mai tradi╚Ťional─â op╚Ťiune este un inel neted din aur ro╚Öu sau galben. 

Istoria tradi╚Ťiei verighetei

Obiceiul de a purta verighete este ad├ónc ├«nr─âd─âcinat ├«n istorie ╚Öi are propriile sale caracteristici ├«n diferite ╚Ť─âri. ├Än Rusia antic─â, de exemplu, verigheta miresei a fost pus─â pe degetul ar─ât─âtor, a╚Öa cum se ├«nt├ómpl─â acum ├«n tradi╚Ťia evreiasc─â.

Mai devreme ├«n Romania existau dou─â concepte separate: un inel de logodn─â ╚Öi o verighet─â. Mirele a pus primul inel pe degetul miresei ├«n timpul ceremoniei de logodn─â a bisericii dup─â logodn─â. Mirele, f─âc├ónd o cerere de c─âs─âtorie, i-a prezentat o verighet─â, iar mireasa a putut s─â o accepte ca semn de consim╚Ť─âm├ónt sau s─â o resping─â. ├Änainte de nunt─â, mireasa a scos acest inel, iar ├«n timpul ceremoniei mirele a pus o alt─â verighet─â pe deget, peste care a fost pus inelul de logodn─â.

Ast─âzi, ├«n Romania, viitorul so╚Ť ╚Öi so╚Ťie schimb─â inele doar ├«n ziua nun╚Ťii lor. Conform uneia dintre versiuni, tradi╚Ťia actual─â este legat─â de faptul c─â ├«n secolul al XVIII-lea erau combinate riturile de logodn─â ╚Öi de nunt─â.

Noii c─âs─âtori╚Ťi opteaz─â din ce ├«n ce mai mult pentru bijuterii mai originale. Cu o mare varietate de op╚Ťiuni ╚Öi combina╚Ťii, toat─â lumea are posibilitatea de a alege exact acea verighet─â care va deveni un simbol al unei pove╚Öti de dragoste unice.

-VERIGHETA – UN SIMBOL AL IUBIRII ETERNE-

Tipuri de verighete

Clasic 
Verighetele clasice sunt piese elegante, de obicei realizate din aur ro╚Öu, galben sau alb. Cu toate acestea, verighetele din aur ro╚Öu 585 sunt cea mai comun─â op╚Ťiune. Cu model

Astfel de verighete sunt de obicei realizate din Aur – ro╚Öu, galben sau alb ╚Öi nu au inser╚Ťii, ci sunt decorate cu un model aplicat la suprafa╚Ť─â. Pot fi dintr-un fel de aur sau pot combina simultan mai multe culori ale acestui metal pre╚Ťios. 

Trei într-unul

Va fi interesant s─â ne uit─âm la o verighet─â format─â din trei inele separate din aur ro╚Öu, galben ╚Öi alb, ├«mpletite ├«ntre ele. L─â╚Ťimea inelelor care alc─âtuiesc o singur─â bucat─â poate fi de 2 sau 3 milimetri.

Combinat

Verighetele din mai multe tipuri de aur vin cu un inel exterior rotativ sau, de exemplu, cu elemente care ├«mpletesc aur ro╚Öu, galben ╚Öi alb. Unele modele arat─â deosebit de impresionante ╚Öi neobi╚Önuite. Acesta este chiar cazul ├«n care verigheta devine un semn cu adev─ârat memorabil al iubirii ╚Öi loialit─â╚Ťii familiei. 

Cu inser╚Ťii

Verighetele cu inser╚Ťii de diamant arat─â luxos ╚Öi subliniaz─â unicitatea sentimentului t─âu. Bijuteriile cu diamante sunt alegerea celor care ├«╚Öi permit. Un inel de logodn─â din zirconiu cubic va ar─âta, de asemenea, minunat la deget, dar aceast─â op╚Ťiune este mult mai accesibil─â.

Cu design modern

Pentru cei care consider─â c─â modelele clasice de verighete sunt prea plictisitoare, dar nu ├«ndr─âznesc s─â achizi╚Ťioneze inele cu inser╚Ťii sau o raz─â exterioar─â mobil─â, modelele cu design modern sunt potrivite. O astfel de verighet─â va ar─âta original─â ╚Öi atractiv─â. 

Indiferent de op╚Ťiunea pe care o prefera╚Ťi, verigheta va fi ├«ntotdeauna un simbol al iubirii ╚Öi fidelit─â╚Ťii. Ne vom bucura sincer dac─â verigheta cump─ârat─â ├«n salonul nostru va deveni talismanul fericirii familiei tale!

Alte Articole:

*^* Chokers. Istoria bijuteriilor la moda.

*^* Bijuterii cu Piatra Abalone.

*^* Puterea vindec─âtoare a Pietrelor.

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] *^* VERIGHETA ÔÇô UN SIMBOL AL IUBIRII ETERNE. […]

trackback

[…] VERIGHETA ÔÇô UN SIMBOL AL IUBIRII ETERNE; […]

trackback
1 year ago

[…] VERIGHETA ÔÇô UN SIMBOL AL IUBIRII ETERNE; […]