Farul Tridrangaviti din Islanda

Farul Tridrangaviti din Islanda nu este cu siguranță cel mai bun loc pentru somnambuli. Așezat pe un stâlp stâncos al arhipelagului islandez Vestmannaeyjar, Þrídrangaviti este cel mai izolat far din lume. Structura retrasă, ridicată în apele înnebunite ale Oceanului Atlantic la o altitudine de aproximativ 35 de metri deasupra nivelului mării, a fost construită în 1939 (conform altor surse în 1942) de mână fără ajutorul vreunei aeronave. Având în vedere distanța, înălțimea și lățimea stâncii, acest fapt pare și mai imposibil.

Farul Þrídrangaviti din Islanda

Patru stânci, dintre care una găzduiește Farul Tridrangaviti din Islanda, sunt unite prin denumirea comună Þrídrangar. Trei stânci au fost numite Stóridrangur, Þúfudrangur, Klofadrangur, iar a patra a rămas fără nume. Inginerul șef civil al farului a fost Axel Sveinsson. La mulți ani după construcție, un heliport a fost ridicat pe faleză unde se afla structura retrasă. Procesul de ridicare a farului are dovezi scrise: „Primul lucru pe care trebuia să-l facem era să facem un drum peste stâncă.

Farul Þrídrangaviti

Am reunit cei mai experimentați alpiniști din arhipelagul Vestmannaeyjar și apoi am început să furnizăm burghie, ciocane, lanțuri și cleme pentru rocă. După ce alpiniștii au ajuns aproape de vârful stâncii, într-un singur loc a existat un loc dificil în care era imposibil să prinzi orice margine de stâncă. Apoi unul dintre alpiniști a îngenuncheat, celălalt a stat pe spate și al treilea s-a urcat pe umerii celui de-al doilea. În acest fel au reușit să ajungă la o parte a corniței de pe stânca de deasupra. Nici nu pot descrie cum mă simt în timp ce urmăresc această procedură incredibil de periculoasă „.

Far retras

Alte Articole Elmio:

10 minuni naturale puțin cunoscute ale lumii.

Gripa spaniolă: cea mai letală pandemie.

Pictură murală de 1858 metri pătrați.

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
6 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Farul Tridrangaviti din Islanda. […]

trackback

[…] Farul Tridrangaviti din Islanda; […]

trackback

[…] Farul Tridrangaviti din Islanda; […]

trackback

[…] Farul Tridrangaviti din Islanda. […]

trackback

[…] *^* Farul Tridrangaviti din Islanda; […]

trackback

[…] Farul Tridrangaviti din Islanda; […]