Ce este sticla de Murano?

Bijuterii Murano

Astăzi nu vei surprinde pe nimeni și nu vei speria pe nimeni cu această frază – sticlă de murano. Ce este Sticla de Murano?. Fashionistele din întreaga lume au de mult timp în colecția lor bijuterii din argint sau aur cu mărgele sau inserții ale acestui pahar. Și dacă o brățară cu un fel de piatră naturală este un produs obișnuit … Atunci o brățară cu sticlă de Murano este deja o artă creată manual. Ei bine, de asemenea, un produs de statut care are o valoare ridicată.

Acum 5-6 ani, diferiti producătorii și vânzătorii de bijuterii murano, trebuiau să explice fiecărui al doilea cumpărător că Murano nu este o sticlă obișnuită. Deci, câteva mituri și respingerea lor:

  • Sticla de Murano nu este sticla pe care o aveți în ramele ferestrelor. Nu este fragil! Este nevoie de mult efort pentru ao rupe;
  • Sticla de Murano nu este ieftină. Fiecare margelă este creată exclusiv manual. În valoare, o mărgele de murano poate fi mai mare decât o bijuterie frumoasă de aceeași dimensiune;
  • Toată Europa poartă mărgele din sticlă de Murano. Desigur, Italia este și locul de naștere al acestei tehnici de fabricație, inclusiv!

Ce este sticla de Murano? Acestea sunt produse (vase, figurine, articole de interior, ornamente) create folosind o tehnologie specială dintr-un aliaj special de sticlă. Materialul se bazează pe nisip venețian. Timp de mulți ani suflante de sticlă (Italia, Veneția, insula Murano) au păstrat tehnologia secretă, dar astăzi producția de murano s-a răspândit deja în întreaga lume.

Istoria sticlei de Murano

Există multe articole pe Internet pe tema „Istoria creației sticlei de Murano”. Toți ne spun că tehnologia a apărut pe insula Murano din Italia din secolul al X-lea până în al XIII-lea. Secretul fabricării sticlei a fost transmis doar de la stăpân la fiu. În plus, vitralii au fost supravegheați de gardieni, astfel încât nimeni să nu „scoată” și să vândă secretul de pe insulă.

Dar puțini oameni știu că inițial atelierele de suflare a sticlei erau situate chiar în Veneția … Dar! Autoritățile locale erau îngrijorate de faptul că, crearea produselor din sticlă presupunea tragerea (trebuie folosit un foc deschis) și toate clădirile din orașul vechi erau din lemn. Și, pentru a evita incendiile, meșterii au fost mutați pe o insulă separată.  

Fiecare producător de sticlă era cunoscut pentru priceperea sa specială: unii aveau o formă unică pentru produsele lor, alții făceau decor original … Prin urmare, aproape fiecare maestru era cunoscut pe nume. Erau oameni respectați.

Ce este sticla de Murano?

Pandantiv Sticla de Murano

Material multicolor – Sticla venețiană a fost folosită în momente diferite în crearea diferitelor elemente decorative:

  • figurine;
  • vaze;
  • bucate;
  • candelabre;
  • tablouri;
  • coastere etc.

Are caracteristici din sticlă de Murano – suprafața este întotdeauna perfect netedă, ceea ce nu se va estompa în timp (deoarece nu este afectată nici de lumina soarelui, nici de lumina artificială). Pentru aceasta și pentru frumusețea sa incredibilă, sticla de Murano a început să fie folosită de-a lungul timpului pentru a crea bijuterii din argint și aur.

Magazinul de Bijuterii Elmio are în sortimentul său o mică colecție de Bijuterii din Argint cu Sticla de Murano.

Desigur, aceste mărgele și inserții nu au fost create pe insula Murano. Sunt fabricate din sticlă italiană folosind tehnologia exclusivă Murano de către meșterii noștri ucraineni. Și sperăm că aceste capodopere vor încânta cunoscătorii frumuseții.

În ciuda faptului că istoria sticlei de Murano are aproape 1000 de ani, produsele realizate din acest material sunt încă considerate un simbol al măreției și succesului. Și dacă odată numai nobilii își permiteau astfel de bijuterii, astăzi absolut toată lumea le poate cumpăra! Nu ratați șansa și plasați o comandă chiar acum pentru o Bijuterie de Argint cu Sticlă de Murano.

Aici vei gasi Bijuterii Argint 925 cu Livrare Rapida in 24 – 48 h.

Sigur te va interesa si asta: Argint impotriva virusilor: 10 fapte de care poti tine cont.


Alte articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
7 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] *^* Ce este sticla de Murano? […]

trackback

[…] *^* Ce este sticla de Murano? […]

trackback

[…] Ce este sticla de Murano?; […]

trackback

[…] Ce este sticla de Murano?; […]

trackback

[…] Ce este sticla de Murano?; […]

trackback

[…] *^* Ce este sticla de Murano; […]

trackback

[…] *^* Ce este sticla de Murano? […]