Arta fotografiei de produs

CUM SĂ FOTOGRAFIAȚI BIJUTERII FĂRĂ STUDIO

CUM SĂ FOTOGRAFIAȚI BIJUTERII FĂRĂ STUDIO. Mulți comercianți online cu amănuntul sunt îngrijorați de cum să transmită frumusețea bijuteriilor în fotografii. Cu toate acestea, fotografierea bijuteriilor nu este atât de dificilă pe cât ar părea. Iată o listă de verificare a punctelor simple care vor fi utile pentru a completa pentru a obține fotografii de succes.

Fotografie de produs
Colier

Pregătiți recuzită și materiale

Fereastră și lumină naturală

Fotografie de produs
Fotografie

Fotografierea bijuteriilor strălucitoare folosind un bliț nu este o idee bună, deoarece bijuteriile vor reflecta lumina strălucitoare și vor crea lumini puternice și umbre dure în fundal, așa cum demonstrează cele două exemple de mai jos.

Cu excepția cazului în care sunteți un fotograf experimentat cu capacitatea de a fotografia într-un studio profesional, faceți fotografii de bijuterii folosind iluminarea naturală, cum ar fi lumina de la o fereastră. Deși lumina puternică a soarelui va crea strălucire și umbre dure, această lumină poate fi difuzată acoperind fereastra cu un ecran alb. Vă rugăm să rețineți – orice culoare, alta decât cea albă, culoarea unui astfel de ecran va schimba nuanța luminii în sine.

Fotografie de produs
Fotografie de produs

Fundal pentru fotografiere: foaie albă sau hârtie

Reflectivitatea suprafețelor majorității bijuteriilor înseamnă că toate celelalte culori vor fi absorbite, deci pentru a evita decolorarea articolului, trebuie să trageți obiecte pe un fundal alb. Albul reflectă razele de lumină, în timp ce culorile întunecate le absorb, astfel încât subiectul dvs. va fi mai bine iluminat dacă utilizați un fundal alb , de exemplu, o foaie albă de hârtie.

Fotografie de produs

Aparat de fotografiat și trepied

Când fotografiați bijuterii, este mai puțin despre camera în sine decât despre obiectiv. Când achiziționați primul obiectiv ca obiectiv macro, vă recomandăm să alegeți un obiectiv cu o distanță focală de 60 mm. Această distanță focală va oferi o mărire de 0,5x, în timp ce obiectivele macro mai scumpe asigură mărirea în mărime naturală (1: 1). Și utilizarea unui trepied bun asigură focalizare clară și fotografii clare.

Manechin

Majoritatea magazinelor realizate manual vând manechine bust, care sunt o modalitate excelentă de a oferi bijuteriilor o prezentare frumoasă și realistă. Majoritatea magazinelor vând busturi negre care fac ca bijuteriile să iasă în evidență și să-i dea un plus de eleganță. Cu toate acestea, cel mai bine este să fotografiați bijuterii pe un fundal alb, astfel încât să puteți acoperi manechinul cu o cârpă albă.

Carton

Nu ai un manechin? Creați un fel de suport pentru tablete de bijuterii. Luați o bucată de carton, înfășurați-o în hârtie albă, atașați sau lipiți capetele colierului pe spatele colierului. De exemplu, puteți regla lungimea lanțului și nu vă faceți griji cu privire la dimensiunea acestuia, dacă nu aveți o tabletă mare.

Fotografie de produs

Folosind un pistol de lipit sau o bandă dublă

Când fotografiați inele de bijuterii, este convenabil să utilizați o picătură de adeziv dintr-un pistol de adeziv sau bandă dublă pentru a le fixa. Cu aceasta, puteți fixa inelele la unghiul dorit, așa cum se arată în fotografia de mai jos.

Fotografie de produs

Linia de pescuit

Vă recomandăm să folosiți linia de pescuit pentru a fotografia obiecte, cum ar fi cerceii cu balansuri. Puteți utiliza o bucată de carton pliată pe jumătate și puteți întinde linia de la un plan la altul, așa cum se arată în imaginea de mai jos. Când fotografiați, asigurați-vă că bijuteriile nu se leagănă pe o astfel de suspensie.

Fotografie de produs

Bijuterii Elmio

Folosiți un obiectiv dedicat

Dacă ați achiziționat un DSLR sau o cameră fără oglindă, veți avea un obiectiv care vine cu acesta, care este de obicei un mic unghi larg cu zoom. Numeric, distanța focală este cel mai adesea de la 18 la 55 mm. Aceste obiective sunt excelente pentru fotografiile de uz casnic, dar nu sunt potrivite pentru fotografierea obiectelor mici, cum ar fi inele sau cerceii.

În astfel de scopuri, va trebui să achiziționați un obiectiv special. Căutați un model disponibil comercial care are o distanță focală de aproximativ 60mm. Puteți seta camera la o distanță mică de subiect, mărirea va fi de 0,5x . Dacă vă permiteți, cumpărați un obiectiv macro 1: 1.

Folosiți un trepied robust

Scuturarea camerei este cel mai grav inamic al unui fotograf. Când lucrați cu obiecte mici, cum ar fi bijuteriile, orice ușoară oscilație cauzată de ținerea camerei cu mâna va apărea ca o estompare în fotografia finală. Pentru a evita acest lucru, alegeți un trepied robust . În trepied, rețineți că există un cap cu bilă detașabil, care este compatibil cu camera cu platformă și că există un nivel de spirit în picioarele sau capul trepiedului.

Capul cu bilă al trepiedului are avantajul de a utiliza fluid pentru a atinge unghiul dorit. În timp ce capul este deblocat, puteți regla liber camera pentru a bloca în continuare unghiul selectat.

Aprindeți în mod uniform și complet decorațiunile

O schemă standard de iluminare macro trebuie să includă cel puțin două surse de lumină – blițuri sau lămpi continue. Una în stânga obiectului și cealaltă în dreapta.

Fotografie de produs

Alegeți diafragma corectă și asigurați-vă că totul este focalizat

Când folosiți un obiectiv macro pentru a fotografia bijuterii, nu credeți că o deschidere mai largă (f2.8 sau f4) vă va face fotografiile mai luminoase.

Dacă alegeți o deschidere mai mare (f2.8), mai multă lumină va pătrunde în obiectiv, dar doar o cantitate mică din subiect va fi focalizată. Restul focalizării „cade” și acest efect se numește „bokeh” .

Efectul bokeh este potrivit pentru fotografia de portret, dar nu și pentru bijuterii. Prin urmare, o deschidere mare de f2.8 sau f4 nu este potrivită, deoarece nu veți putea vedea toate detaliile decorului.

Pentru cele mai bune rezultate atunci când fotografiați în modul de prioritate a diafragmei (indicat de Av sau A pe majoritatea setărilor modului camerei), selectați o diafragmă de f11 sau f16. Aceste valori mai mici au ca rezultat mai puțin bokeh, ceea ce este mai bun pentru a descrie toate detaliile bijuteriilor.

Fotografie de produs

Greșeli frecvente de evitat atunci când fotografiați bijuterii

  • Nu ați pregătit foarte bine articolele. Curățați bijuteriile, lustruiți-le înainte de a trage . Acest lucru vă va economisi timp care altfel ar trebui să fie cheltuit pentru post-editare a imaginilor – eliminarea prafului și a amprentelor digitale de pe bijuterii.
  • Lumina proastă. Iluminarea trebuie să fie completă și consecventă pe o serie de fotografii.
  • Strălucire. Iluminarea necorespunzătoare va provoca strălucirea imaginilor și va oferi detalii despre produs.
  • Redare incorectă a culorilor. Culoarea produselor ar trebui să fie cât mai aproape de realitate posibil pentru a nu induce în eroare cumpărătorul.
Fotografie de produs
  • Dimensiune neadecvată a imaginii. Bijuteriile (și mai ales cerceii) pot varia cu adevărat în mărime. Prin urmare, rămâneți la aceeași dimensiune a imaginii, astfel încât totul să fie aliniat și ușor de vizualizat pe site-ul magazinului online.
  • Fundal inadecvat. Faceți fotografii cu bijuterii de la același brand cu același fundal.

Număr insuficient de fotografii. Faceți mai multe fotografii de produs, în detaliu și din orice unghi. Arătați detaliile, clemele, lanțul și modul de purtare a acestei piese.

CUM SĂ FOTOGRAFIAȚI BIJUTERII FĂRĂ STUDIO

Ultimul sfat

Coerența în fotografiile dvs. face mult mai ușor pentru un cumpărător să vizualizeze produsele. Astfel de cerințe uniforme de fotografie pot fi descrise în liniile directoare generale pentru echipa de fotografie. Vă puteți imagina că de fiecare dată când schimbați fotograful, stilul fotografiilor făcute pentru site se schimbă?

Dacă nu sunteți sigur, faceți-o mai ușor. Utilizați un fundal curat în toate imaginile produsului.

CUM SĂ FOTOGRAFIAȚI BIJUTERII FĂRĂ STUDIO


Alte Articole:

5 1 vote
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] CUM SĂ FOTOGRAFIAȚI BIJUTERII FĂRĂ STUDIO; […]

trackback

[…] CUM SĂ FOTOGRAFIAȚI BIJUTERII FĂRĂ STUDIO; […]