Safir

Piatra Safir

Piatra Safir. Safirul era deja cunoscut de vechii locuitori din Asia de Sud-Est. Ei au fost cei care au început să numească pietrele găsite corindon.

Safirul este o piatră prețioasă, una dintre soiurile de corindon. De obicei mineralogii numesc corindoni albastru închis, deși exemplarele de culoare fantezie se găsesc și în natură. Safir galben, safir portocaliu, safir verde, safir incolor, safir roz, safir albastru și alte culori. Au aceeași formulă chimică, dar diferă în ceea ce privește conținutul de impurități.

Piatra își datorează culoarea albastră intensă prezenței compușilor de titan și fier în structura moleculară.

Separat, merită menționat un astfel de tip de piatră prețioasă precum safirul stea. Jocul neobișnuit de lumină pe suprafața cabochonelor de safir este creat datorită oxizilor de titan, care sunt responsabili de efectul asterismului. Safirele stelelor sunt rare și foarte apreciate.

Locul nasterii

Cele mai bogate locuri cu safir se află în Asia de Sud-Est (Thailanda, Myanmar (fosta Birmanie), China, Vietnam), India, Australia și Statele Unite.

Cele mai valoroase și frumoase, recunoscute ca standard, sunt considerate safirele din Kashmir. Care și-au primit numele de la locul de extracție – Kashmir (o zonă disputată ocupată de India și Pakistan). Au o nuanță suculentă de albastru albastru-albastru și nu își schimbă culoarea în funcție de iluminat, iar datorită incluziunilor microcristaline nu sunt foarte transparente. În safirele din Kashmir, structura mineralului este cea mai pronunțată; într-un anumit unghi, se pot vedea straturile paralele care formează cristalul.

Piatra Safir
Safir

Safir natural și sintetic

Pentru prima dată, safirul artificial a fost sintetizat în. Statele Unite la mijlocul secolului al XX-lea și, de atunci, producția pe scară largă a acestor corindoni a fost efectuată în întreaga lume.

Principala diferență între pietrele artificiale este absența incluziunilor naturale, care pot fi văzute doar la microscop. Sub o lampă ultravioletă, mineralul sintetic va emite o nuanță verde. În timp ce piatra naturală va avea un luciu alb.

Din păcate, în bijuteriile finite, doar un specialist poate distinge un safir artificial de unul natural, prin urmare, pentru a nu achiziționa un fals, ar trebui să fie necesar un certificat pentru produs.

Proprietățile magice și vindecătoare ale Bijuteriilor cu Safir

Bijuterii cu Safir prețioase – Elmio.ro. Safirul este considerat piatra cerului și are o puternică energie cosmică. El a fost întotdeauna un simbol al înțelepciunii, dreptății, purității și spiritualității. În multe culturi, safirul era principala decorație a templelor, era purtat de preoți și cler, contribuia la unitatea omului și a lui Dumnezeu. Datorită capacității de a trece energia prin sine și de a o purifica, safirele sunt adesea folosite în procesul de meditație. Este o piatră cu o energie foarte puternică, dar calmă. Safirul pacifică pasiunile, permite puterii rațiunii să se trezească, întărește spiritul și voința. În viața de familie, corindonul albastru aduce loialitate, pace și dragoste, protejează împotriva trădării, bârfelor și calomniilor.

În cele mai vechi timpuri, cupele erau incrustate cu safire, deoarece se credea că piatra ar putea recunoaște otravă schimbându-și culoarea; a fost folosită și ca antidot. Litoterapeuții recomandă purtarea safirelor pentru bolile organelor de vedere și respirație, tulburări ale presiunii și ritmului cardiac, insomnie. De asemenea, această piatră poate calma și ajuta persoanele predispuse la crize de criză și psihoză.

pietre safir
Pietre Safir

Beneficiile pietrei safir

Safirul este foarte bun pentru oamenii cu profesii creative, îi va ajuta să-și dezvăluie talentul la maximum, să găsească noi soluții extraordinare. Această piatră trezește pofta de cunoaștere, îmbunătățește memoria și concentrarea, așa că merită să o purtați cu voi pentru studenți și studenți. Safirul poate deveni un talisman pentru persoanele nesigure, le va aduce noroc și curaj.

Pentru ce semn zodiacal este potrivită Piatra Safir?

Din punctul de vedere al astrologiei, safirul se potrivește Vărsătorului. Le va aduce încredere în sine și elocvență, va ajuta să câștige simpatia și încrederea celorlalți. Piatra Berbec vă va permite să vă reduceți emoționalitatea și temperamentul fierbinte. Dacă o Fecioară poartă bijuteriile ELMIO cu safir, atunci îi va fi mult mai ușor să construiască relații cu ceilalți, să găsească un limbaj comun. Gemenii care dețin această piatră vor putea să-și facă prieteni de încredere, iar Scorpionii vor găsi armonie cu ei înșiși și cu lumea din jurul lor. Peștii și Balanța vor deveni mai atenți și mai pricepuți, în timp ce safirul Leu va aduce liniște sufletească și va contribui la o muncă eficientă.

Probabil, safirul are o valoare deosebită pentru Rac – cu ajutorul acestuia, acest semn va putea nu numai să calmeze sistemul nervos, ci și să simtă toate proprietățile vindecătoare ale pietrei: safirul va accelera vindecarea bolilor de inimă și de rinichi.

Taurul ar trebui să fie mai atent cu safirul dacă reprezentantul acestui semn nu este o persoană foarte responsabilă și este predispus la lene. Pentru Capricorn, safirul nu este categoric adecvat – o piatră poate lua puterea și oprima.


Alte Articole cu Pietre:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments