Panouri sandwich de calitate superioara

Afla totul despre Panouri Sandwich

Afla totul despre Panouri Sandwich. Ce este un Panou Sandwich ? Este o structur─â de construc╚Ťie de l─â╚Ťime ╚Öi lungime mare, care ├«nlocuie╚Öte piatra, lemnul, c─âr─âmida ╚Öi alte materiale similare. Se compune din dou─â straturi de ├«nveli╚Ö durabile, ├«ntre care exist─â izola╚Ťie. Cel mai adesea, este fixat pe un cadru preasamblat din metal, beton sau lemn. Panourile sunt utilizate nu numai pentru amenajarea pere╚Ťilor, ci ╚Öi pentru acoperi╚Ö.

Panouri Sandwich pentru constructii

De ce panouri sandwich?

Materialul a c├ó╚Ötigat popularitate datorit─â mai multor avantaje, ├«n primul r├ónd economice. Compar├ónd tehnologia cadrelor (panouri sandwich) cu tehnologia tradi╚Ťional─â (cl─âdiri din c─âr─âmid─â), panourile sandwich au un avantaj distinct ├«n dou─â din cele trei categorii cheie:

1. Costuri directe

Construirea unei instala╚Ťii pentru ambele tehnologii este asociat─â cu costuri similare.
Compara╚Ťia a avut ├«n vedere achizi╚Ťionarea de materiale de construc╚Ťie, for╚Ťa de munc─â ╚Öi costurile de transport.

2. Timpul de construc╚Ťie

Construirea instala╚Ťiei folosind tehnologia tradi╚Ťional─â, adic─â odat─â cu construc╚Ťia zidurilor de c─âr─âmid─â poate dura cel pu╚Ťin 6-7 luni.
Acela╚Öi obiect care folose╚Öte panouri sandwich va fi gata ├«n doar o lun─â. Aici depinde si de tipul construc╚Ťiei in parte.
Timpul de construc╚Ťie este esen╚Ťial pentru afacere. Pentru cl─âdirile industriale sau de depozite, este o rentabilitate mai rapid─â a investi╚Ťiei.

Cl─âdirea este asamblat─â folosind tehnologia cadrului. Elementele structurale ╚Öi plac─ârile finisate ajung la ╚Öantier ╚Öi sunt stivuite ca ni╚Öte cuburi. Nu este nevoie s─â a╚Ötepta╚Ťi s─â se usuce structura.

3. Tehnologie

Pentru unele industrii, cerin╚Ťele de proiectare tehnologic─â sunt foarte importante. Structura cadrului este construit─â folosind tehnologia uscat─â care nu necesit─â ap─â. Se limiteaz─â la instalarea structurii ╚Öi fixarea plac─ârii (panouri sandwich) cu ╚Öuruburi autofiletante.

Cl─âdirile construite folosind tehnologia tradi╚Ťional─â, adic─â folosind c─âr─âmizi, necesit─â utilizarea unei cantit─â╚Ťi semnificative de ap─â.
Este necesar pentru preg─âtirea mortarului, turnarea betonului sau a tencuielii.

├Än unele industrii, cum ar fi prelucrarea lemnului, produsele farmaceutice, adic─â ori de c├óte ori condi╚Ťiile de produc╚Ťie necesit─â men╚Ťinerea unui nivel constant de umiditate, nu exist─â nicio posibilitate de a construi instala╚Ťii folosind tehnologia umed─â.

C├ót cost─â panourile sandwich ╚Öi de unde s─â le cump─âra╚Ťi mai ieftin?

Pre╚Ťul de achizi╚Ťie al panourilor sandwich depinde de grosimea materialului ╚Öi de tipul de umplutur─â. O solu╚Ťie economic─â este alegerea panourilor sandwich cu miez din polistiren expandat, cu toate acestea, pe termen lung, pute╚Ťi economisi mai mult pe panourile cu un coeficient de izolare termic─â mai bun, adic─â pe panourile cu miez PIR.

Pre╚Ťurile de panouri sandwich:

Panouri Sandwich tip Perete și Acoperiș:

Panouri sandwich de perete
Panouri sandwich de perete.
Panouri sandwich de acoperis
Panouri sandwich de acoperiș.
 • Panouri cu grosimea de 3 cm 10 ÔéČ
 • Panouri cu grosimea de 4 cm 10,50 ÔéČ mp
 • Panouri cu grosimea de 5 cm 11 ÔéČ mp
 • Panouri cu grosimea de 6 cm 11,50 ÔéČ mp
 • Panouri cu grosimea de 8 cm 12 ÔéČ mp
 • Panouri cu grosimea de 10 cm 13 ÔéČ mp
 • Panouri cu grosimea de 12 cm 13,50 ÔéČ mp
 • Panouri cu grosimea de 15 cm 14 ÔéČ mp

Avem și Panouri Sandwich Tip Țigla (lindab):

 • Panouri tip ╚Ťigl─â (lindab) 13 ÔéČ mp
Panouri sandwich model ╚Ťigl─â (lindab).
Panouri sandwich model ╚Ťigl─â (lindab).

Pre╚Ťurile nu contin TVA!

* Pre╚Ťurile se pot negocia la o cantitate de peste 100 mp. *

Unde pute╚Ťi g─âsi Depozitul?

Depozit Panouri Sacele.

 • Depozitul se afl─â pe Centura S─âcele (S─âcele), Jud. Bra╚Öov, situat pe Strada: Zizinului, nr. 13
 • Num─âr de contact: 0769 49 49 49.
Depozit de panouri sandwich.
Depozitul de Panouri Sandwich.

Pute╚Ťi folosi atat Google Maps c├ót ╚Öi Waze pentru localizarea exacta a depozitului.

Link cu localizarea depozitului pe Google Maps:

https://www.google.ro/maps/place/Depozit+Panouri+Sacele/@45.6227506,25.7069621,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x40b35de6df106827:0x613b5d753a82ca9c!8m2!3d45.6227506!4d25.7091562?hl=ro

Cum se montează panouri sandwich pe perete / acoperiș?

Instalarea panourilor sandwich este rapid─â ╚Öi u╚Öoar─â. Practica arat─â c─â instalarea a 600 m 2 dureaz─â aproximativ 8 ore pentru echipa format─â din mai mul╚Ťi oameni.

Etapele instalării panourilor sandwich pentru perete și acoperiș sunt următoarele:

1. transportul materialelor la ╚Öantier: panouri sandwich, elemente de structur─â ( profile formate la rece ), accesorii (de exemplu, elemente suplimentare, conectori, etan╚Ö─âri etc.); 

2. desc─ârcarea cu echipamente de construc╚Ťii;

3. instalarea substructurii – bare transversale, st├ólpi, ╚Öipci;

4. ├«ndep─ârtarea foliei de protec╚Ťie de pe panouri;

5. instalarea de panouri sandwich pe elemente structurale portante folosind conectori;

6. etanșarea îmbinărilor panoului și instalarea elementelor suplimentare.

C├óte ╚Öuruburi autofiletante sunt necesare pentru a monta un panou sandwich? – aceasta este una dintre ├«ntreb─ârile frecvente la preg─âtirea pentru asamblare. Aproximativ, pute╚Ťi presupune c─â ave╚Ťi nevoie de 1,1 buc. ╚Öurub autofiletant (conector) pentru fiecare m2 al panoului. Num─ârul exact de conectori ╚Öi amplasarea acestora trebuie s─â fie convenite cu proiectantul sau furnizorul de materiale.

Orice fel de panouri sandwich pot fi montate pe acoperi╚Ö ╚Öi pere╚Ťi. ├Än func╚Ťie de nevoi, aceasta poate fi:
 • panou cu umplere din polistiren expandat (solu╚Ťie economic─â);
 • un panou umplut cu vat─â mineral─â (pentru obiecte cu cerin╚Ťe sporite de rezisten╚Ť─â la foc);
 • panou cu umplutur─â poliuretanic─â PIR (atunci c├ónd este important─â o bun─â izolare termic─â a pere╚Ťilor desp─âr╚Ťitori).

Panourile sunt potrivite pentru orice tip de obiect. Singura limitare este imagina╚Ťia. Cel mai adesea, panourile sandwich sunt utilizate ├«n industrie, dar exist─â cazuri izolate de construc╚Ťie de obiecte reziden╚Ťiale din astfel de panouri.

Ce construiesc?

Hangare , supermarketuri, complexe sportive,  depozite ╚Öi facilit─â╚Ťi de produc╚Ťie. 

Comercial: reprezentan╚Ťe auto, cafenele, magazine ╚Öi mai multe frigidere ╚Öi sere. 

Acestea sunt solicitate ├«n r├óndul dezvoltatorilor priva╚Ťi: cabane, case la ╚Ťar─â/ la munte, garaje si multe altele, depinde de fiecare client in parte.

Cl─âdirile din panouri sandwich sunt de obicei de ├«n─âl╚Ťime mic─â, nu mai mult de 2-3 etaje. Acest material nu suport─â greutatea mare a suprastructurii. Nu se pretind a fi monumente arhitecturale construite de secole. Stilul unor astfel de cl─âdiri poate fi numit func╚Ťionalism tehnogen. Cu toate acestea, proiectele moderne contribuie la crearea din materiale ÔÇ×rapideÔÇŁ a unor designuri de construc╚Ťii ergonomice, estetice, non-standard, care completeaz─â organic ansamblul arhitectural al str─âzilor ora╚Öului. Durata de via╚Ť─â 50-80 de ani.

Viteza, simplitatea și costurile reduse ale acestei metode sunt evidente:
 • nu este nevoie de funda╚Ťii solide ╚Öi costisitoare;
 • nu este nevoie de tencuial─â, furnir sau vopsea;
 • sunt u╚Öor demontate;
 • utilizat ├«n orice condi╚Ťii climatice;
 • izola╚Ťia termic─â, propriet─â╚Ťile izolate fonic ╚Öi ignifuge ale panourilor sandwich nu sunt inferioare (chiar superioare) fa╚Ť─â de materialele tradi╚Ťionale costisitoare ╚Öi consumatoare de timp.

Tipuri de panouri sandwich:

Panouri sandwich de Perete. 

Proiectat pentru construc╚Ťia de fa╚Ťade, placarea exterioar─â a cl─âdirilor gata f─âcute, pere╚Ťii interiori, precum ╚Öi pere╚Ťii desp─âr╚Ťitori izolati fonic ╚Öi ignifugi.

Panouri sandwich de Acoperi╚Öuri. 

Pentru dispozitivul acoperișurilor plate și înclinate.

Caracteristici:

1. Materialul straturilor orientate.

 • Tabl─â de o╚Ťel cu acoperire de zinc ╚Öi aluzinc pentru protec╚Ťia ├«mpotriva coroziunii. O╚Ťel zincat cu un strat suplimentar de polimer: poliester, poliuretan (PURALFARM), fluorur─â de poliviniliden (PVDF), plastizoli (PVC). Acest lucru cre╚Öte rezisten╚Ťa la intemperii, radia╚Ťii ultraviolete, abraziune, deterior─âri mecanice ╚Öi v─â permite s─â ob╚Ťine╚Ťi materiale de diferite culori ╚Öi multe nuan╚Ťe incluse ├«ntr-un catalog special RAL.
 • Foi de plastic pe baz─â de poliester ╚Öi poliamid─â.
 • PAL impermeabil (OSB).
 • Pl─âci din fibr─â de lemn (panouri din fibre).
 • Gips-carton.
 • Straturile pot fi realizate din acela╚Öi material sau din altele. De exemplu: partea frontal─â este fabricat─â din o╚Ťel PVDF, iar partea interioar─â este realizat─â din plac─â OSB.

2. Material de umplere:

 • – Fibre minerale (bazaltice) – nu arde, nu absoarbe umezeala, nu conduce c─âldur─â ╚Öi sunet, nu sufer─â atacuri chimice, dar este scump─â.Fibra de sticl─â are aproape acelea╚Öi propriet─â╚Ťi ca ╚Öi fibrele minerale. Doar rezisten╚Ťa la c─âldur─â (450 grade ┬░C) ╚Öi pre╚Ťurile sunt mai mici.
 • Spuma poliuretanic─â (PUR) este un material sintetic cu structur─â celular─â. Este inofensiv pentru oameni, nu ├«mb─âtr├óne╚Öte, nu putreze╚Öte, insectele ╚Öi roz─âtoarele nu ├«ncep ├«n ea, resping apa, are o greutate specific─â mai mic─â dec├ót izolarea fibrelor.
 • Spuma poliizocianurat─â (PIR) este o spum─â mai nou─â, ├«mbun─ât─â╚Ťit─â, bazat─â pe acela╚Öi poliuretan. Avantajul s─âu este o clas─â superioar─â de siguran╚Ť─â la incendiu. Apar╚Ťine substan╚Ťelor neinflamabile. Un pic mai scump dec├ót PUR.

3. Tipuri de profil.

 • Foile cu fa╚Ť─â sunt f─âcute nu numai netede, ci ╚Öi curbate (ondulate). Pentru contul rigidit─â╚Ťii ╚Öi rezisten╚Ťei crescute.
 • Configura╚Ťii de linie de ├«ndoire – profilurile sunt dup─â cum urmeaz─â: pentru tipuri de perete: netede, microfil, caneluri ├«n form─â de pan─â, trapezoidale standard. ├Än─âl╚Ťimea proiec╚Ťiilor este mic─â, 15ÔÇô18 mm. Partea superioar─â ╚Öi cea inferioar─â pot avea acela╚Öi profil sau diferit.
 • Panourile de acoperi╚Ö au de obicei o structur─â de creast─â la exterior. ├Än─âl╚Ťimea crestei 32ÔÇô40 mm. Partea inferioar─â are un profil de vedere la perete.

4. Încuietori.

├Än timpul instal─ârii, se acord─â o aten╚Ťie special─â ├«mbin─ârilor pl─âcilor. Rezisten╚Ťa la c─âldur─â ╚Öi umiditate a camerei depinde de etan╚Öeitatea acestora. Pentru aceasta, la capetele panourilor sunt prev─âzute caneluri ╚Öi proeminen╚Ťe speciale. Conect├óndu-se ├«ntre ele, formeaz─â o aderen╚Ť─â fiabil─â a panourilor. Cele mai frecvente tipuri de ├«ncuietori sunt: ÔÇőÔÇőo singur─â articula╚Ťie „tenon-groove”, dubl─â ╚Öi tripl─â conic─â „tenon-groove”. ├Än plus, sunt utilizate diverse etan╚Ö─âri ╚Öi etan╚Öan╚Ťi.

Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Afla totul despre Panouri Sandwich; […]

trackback

[…] Afla totul despre Panouri Sandwich; […]