Panouri sandwich de calitate superioara

Afla totul despre Panouri Sandwich

Afla totul despre Panouri Sandwich. Ce este un Panou Sandwich ? Este o structură de construcție de lățime și lungime mare, care înlocuiește piatra, lemnul, cărămida și alte materiale similare. Se compune din două straturi de înveliș durabile, între care există izolație. Cel mai adesea, este fixat pe un cadru preasamblat din metal, beton sau lemn. Panourile sunt utilizate nu numai pentru amenajarea pereților, ci și pentru acoperiș.

Panouri Sandwich pentru constructii

De ce panouri sandwich?

Materialul a câștigat popularitate datorită mai multor avantaje, în primul rând economice. Comparând tehnologia cadrelor (panouri sandwich) cu tehnologia tradițională (clădiri din cărămidă), panourile sandwich au un avantaj distinct în două din cele trei categorii cheie:

1. Costuri directe

Construirea unei instalații pentru ambele tehnologii este asociată cu costuri similare.
Comparația a avut în vedere achiziționarea de materiale de construcție, forța de muncă și costurile de transport.

2. Timpul de construcție

Construirea instalației folosind tehnologia tradițională, adică odată cu construcția zidurilor de cărămidă poate dura cel puțin 6-7 luni.
Același obiect care folosește panouri sandwich va fi gata în doar o lună. Aici depinde si de tipul construcției in parte.
Timpul de construcție este esențial pentru afacere. Pentru clădirile industriale sau de depozite, este o rentabilitate mai rapidă a investiției.

Clădirea este asamblată folosind tehnologia cadrului. Elementele structurale și placările finisate ajung la șantier și sunt stivuite ca niște cuburi. Nu este nevoie să așteptați să se usuce structura.

3. Tehnologie

Pentru unele industrii, cerințele de proiectare tehnologică sunt foarte importante. Structura cadrului este construită folosind tehnologia uscată care nu necesită apă. Se limitează la instalarea structurii și fixarea placării (panouri sandwich) cu șuruburi autofiletante.

Clădirile construite folosind tehnologia tradițională, adică folosind cărămizi, necesită utilizarea unei cantități semnificative de apă.
Este necesar pentru pregătirea mortarului, turnarea betonului sau a tencuielii.

În unele industrii, cum ar fi prelucrarea lemnului, produsele farmaceutice, adică ori de câte ori condițiile de producție necesită menținerea unui nivel constant de umiditate, nu există nicio posibilitate de a construi instalații folosind tehnologia umedă.

Cât costă panourile sandwich și de unde să le cumpărați mai ieftin?

Prețul de achiziție al panourilor sandwich depinde de grosimea materialului și de tipul de umplutură. O soluție economică este alegerea panourilor sandwich cu miez din polistiren expandat, cu toate acestea, pe termen lung, puteți economisi mai mult pe panourile cu un coeficient de izolare termică mai bun, adică pe panourile cu miez PIR.

Prețurile de panouri sandwich:

Panouri Sandwich tip Perete și Acoperiș:

Panouri sandwich de perete
Panouri sandwich de perete.
Panouri sandwich de acoperis
Panouri sandwich de acoperiș.
  • Panouri cu grosimea de 3 cm 10 €
  • Panouri cu grosimea de 4 cm 10,50 € mp
  • Panouri cu grosimea de 5 cm 11 € mp
  • Panouri cu grosimea de 6 cm 11,50 € mp
  • Panouri cu grosimea de 8 cm 12 € mp
  • Panouri cu grosimea de 10 cm 13 € mp
  • Panouri cu grosimea de 12 cm 13,50 € mp
  • Panouri cu grosimea de 15 cm 14 € mp

Avem și Panouri Sandwich Tip Țigla (lindab):

  • Panouri tip țiglă (lindab) 13 € mp
Panouri sandwich model țiglă (lindab).
Panouri sandwich model țiglă (lindab).

Prețurile nu contin TVA!

* Prețurile se pot negocia la o cantitate de peste 100 mp. *

Unde puteți găsi Depozitul?

Depozit Panouri Sacele.

  • Depozitul se află pe Centura Săcele (Săcele), Jud. Brașov, situat pe Strada: Zizinului, nr. 13
  • Număr de contact: 0769 49 49 49.
Depozit de panouri sandwich.
Depozitul de Panouri Sandwich.

Puteți folosi atat Google Maps cât și Waze pentru localizarea exacta a depozitului.

Link cu localizarea depozitului pe Google Maps:

https://www.google.ro/maps/place/Depozit+Panouri+Sacele/@45.6227506,25.7069621,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x40b35de6df106827:0x613b5d753a82ca9c!8m2!3d45.6227506!4d25.7091562?hl=ro

Cum se montează panouri sandwich pe perete / acoperiș?

Instalarea panourilor sandwich este rapidă și ușoară. Practica arată că instalarea a 600 m 2 durează aproximativ 8 ore pentru echipa formată din mai mulți oameni.

Etapele instalării panourilor sandwich pentru perete și acoperiș sunt următoarele:

1. transportul materialelor la șantier: panouri sandwich, elemente de structură ( profile formate la rece ), accesorii (de exemplu, elemente suplimentare, conectori, etanșări etc.); 

2. descărcarea cu echipamente de construcții;

3. instalarea substructurii – bare transversale, stâlpi, șipci;

4. îndepărtarea foliei de protecție de pe panouri;

5. instalarea de panouri sandwich pe elemente structurale portante folosind conectori;

6. etanșarea îmbinărilor panoului și instalarea elementelor suplimentare.

Câte șuruburi autofiletante sunt necesare pentru a monta un panou sandwich? – aceasta este una dintre întrebările frecvente la pregătirea pentru asamblare. Aproximativ, puteți presupune că aveți nevoie de 1,1 buc. șurub autofiletant (conector) pentru fiecare m2 al panoului. Numărul exact de conectori și amplasarea acestora trebuie să fie convenite cu proiectantul sau furnizorul de materiale.

Orice fel de panouri sandwich pot fi montate pe acoperiș și pereți. În funcție de nevoi, aceasta poate fi:
  • panou cu umplere din polistiren expandat (soluție economică);
  • un panou umplut cu vată minerală (pentru obiecte cu cerințe sporite de rezistență la foc);
  • panou cu umplutură poliuretanică PIR (atunci când este importantă o bună izolare termică a pereților despărțitori).

Panourile sunt potrivite pentru orice tip de obiect. Singura limitare este imaginația. Cel mai adesea, panourile sandwich sunt utilizate în industrie, dar există cazuri izolate de construcție de obiecte rezidențiale din astfel de panouri.

Ce construiesc?

Hangare , supermarketuri, complexe sportive,  depozite și facilități de producție. 

Comercial: reprezentanțe auto, cafenele, magazine și mai multe frigidere și sere. 

Acestea sunt solicitate în rândul dezvoltatorilor privați: cabane, case la țară/ la munte, garaje si multe altele, depinde de fiecare client in parte.

Clădirile din panouri sandwich sunt de obicei de înălțime mică, nu mai mult de 2-3 etaje. Acest material nu suportă greutatea mare a suprastructurii. Nu se pretind a fi monumente arhitecturale construite de secole. Stilul unor astfel de clădiri poate fi numit funcționalism tehnogen. Cu toate acestea, proiectele moderne contribuie la crearea din materiale „rapide” a unor designuri de construcții ergonomice, estetice, non-standard, care completează organic ansamblul arhitectural al străzilor orașului. Durata de viață 50-80 de ani.

Viteza, simplitatea și costurile reduse ale acestei metode sunt evidente:
  • nu este nevoie de fundații solide și costisitoare;
  • nu este nevoie de tencuială, furnir sau vopsea;
  • sunt ușor demontate;
  • utilizat în orice condiții climatice;
  • izolația termică, proprietățile izolate fonic și ignifuge ale panourilor sandwich nu sunt inferioare (chiar superioare) față de materialele tradiționale costisitoare și consumatoare de timp.

Tipuri de panouri sandwich:

Panouri sandwich de Perete. 

Proiectat pentru construcția de fațade, placarea exterioară a clădirilor gata făcute, pereții interiori, precum și pereții despărțitori izolati fonic și ignifugi.

Panouri sandwich de Acoperișuri. 

Pentru dispozitivul acoperișurilor plate și înclinate.

Caracteristici:

1. Materialul straturilor orientate.

  • Tablă de oțel cu acoperire de zinc și aluzinc pentru protecția împotriva coroziunii. Oțel zincat cu un strat suplimentar de polimer: poliester, poliuretan (PURALFARM), fluorură de poliviniliden (PVDF), plastizoli (PVC). Acest lucru crește rezistența la intemperii, radiații ultraviolete, abraziune, deteriorări mecanice și vă permite să obțineți materiale de diferite culori și multe nuanțe incluse într-un catalog special RAL.
  • Foi de plastic pe bază de poliester și poliamidă.
  • PAL impermeabil (OSB).
  • Plăci din fibră de lemn (panouri din fibre).
  • Gips-carton.
  • Straturile pot fi realizate din același material sau din altele. De exemplu: partea frontală este fabricată din oțel PVDF, iar partea interioară este realizată din placă OSB.

2. Material de umplere:

  • – Fibre minerale (bazaltice) – nu arde, nu absoarbe umezeala, nu conduce căldură și sunet, nu suferă atacuri chimice, dar este scumpă.Fibra de sticlă are aproape aceleași proprietăți ca și fibrele minerale. Doar rezistența la căldură (450 grade °C) și prețurile sunt mai mici.
  • Spuma poliuretanică (PUR) este un material sintetic cu structură celulară. Este inofensiv pentru oameni, nu îmbătrânește, nu putrezește, insectele și rozătoarele nu încep în ea, resping apa, are o greutate specifică mai mică decât izolarea fibrelor.
  • Spuma poliizocianurată (PIR) este o spumă mai nouă, îmbunătățită, bazată pe același poliuretan. Avantajul său este o clasă superioară de siguranță la incendiu. Aparține substanțelor neinflamabile. Un pic mai scump decât PUR.

3. Tipuri de profil.

  • Foile cu față sunt făcute nu numai netede, ci și curbate (ondulate). Pentru contul rigidității și rezistenței crescute.
  • Configurații de linie de îndoire – profilurile sunt după cum urmează: pentru tipuri de perete: netede, microfil, caneluri în formă de pană, trapezoidale standard. Înălțimea proiecțiilor este mică, 15–18 mm. Partea superioară și cea inferioară pot avea același profil sau diferit.
  • Panourile de acoperiș au de obicei o structură de creastă la exterior. Înălțimea crestei 32–40 mm. Partea inferioară are un profil de vedere la perete.

4. Încuietori.

În timpul instalării, se acordă o atenție specială îmbinărilor plăcilor. Rezistența la căldură și umiditate a camerei depinde de etanșeitatea acestora. Pentru aceasta, la capetele panourilor sunt prevăzute caneluri și proeminențe speciale. Conectându-se între ele, formează o aderență fiabilă a panourilor. Cele mai frecvente tipuri de încuietori sunt: ​​o singură articulație „tenon-groove”, dublă și triplă conică „tenon-groove”. În plus, sunt utilizate diverse etanșări și etanșanți.

Alte Articole Elmio:

0 0 votes
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Afla totul despre Panouri Sandwich; […]

trackback

[…] Afla totul despre Panouri Sandwich; […]